Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

San Gimignano dagsture fra Firenze

San Gimignano, der er kendt som middelalderens Manhattan, er en af de mest besøgte byer i Toscana. Benyt lejligheden til at besøge den på din rejse

Isabel Catalán

Isabel Catalán

11 minutters læst

San Gimignano dagsture fra Firenze

Udsigt over San Gimignano | © LigaDue - Wikipedia

Italien er et af de smukkeste lande i verden, men hvis der er en region, hvis historie, middelalderbyer, gastronomi og landskaber fascinerer rejsende, er det Toscana.

Udnyt en tur til Firenze til at udforske nogle af de mest symbolske destinationer i Toscana som Pisa, Siena, Chianti eller San Gimignano på en dagstur med bus.

Bedste dagsture til San Gimignano fra Firenze

Piazza Cisterna, San Gimignano| © cfwee - Flickr
Piazza Cisterna, San Gimignano| © cfwee - Flickr

Den middelalderlige by San Gimignano, der er kendt som "Toscanas New York" på grund af sine imponerende stentårne, ligger kun 60 kilometer fra Firenze og er takket være sin smukke og drømmende gamle bydel en af de bedste destinationer at besøge på en rejse til denne symbolske italienske region.

Her er de vigtigste organiserede udflugter for at opleve San Gimignano og det magiske Toscana.

Dagsudflugt til San Gimignano, Siena og Chianti (frokost og vinsmagning inkluderet)

Siena| © Cristina Gottardi
Siena| © Cristina Gottardi

En biltur til Toscana er en af de mest romantiske oplevelser i Italien. Dette er et land med grønne enge, bølgende bakker og vidtstrakte vinmarker, charmerende små landsbyer og et lækkert køkken, der vil få dig til at få mundvandet til at løbe i vand.

Hvis du ønsker at blive forført af Toscanas magi, er denne dagstur til San Gimignano, Siena og Chianti fra Firenze en af de mest komplette ture, du kan tage på, for til en meget rimelig pris vil du ikke kun besøge nogle af regionens største perler på én dag (Siena, San Gimignano og Chanti), men du vil også have mulighed for at nyde en lækker traditionel frokost og en smagning af regional vin og olivenolie på en smuk vingård i Chianti.

Hvorfor jeg kan lide denne tur

En af fordelene ved Firenzes geografiske beliggenhed er, at man kan besøge nogle af de mest charmerende byer i Italien, som ligger i Firenzes omgivelser. I Toscana findes der ægte perler, der er tabt blandt bakkerne, som udstråler kunst på alle fire sider, og som enhver rejsende bør opleve mindst én gang i sit liv (selv om jeg advarer dig, denne region er et must!)

Med denne dagstur til San Gimignano, Siena og Chianti med bus vil du få et uforglemmeligt og komplet minde med dig fra din rejse til det smukke italienske Toscana til en rimelig pris, og du behøver ikke at bekymre dig om planlægning af dine rejser eller frokost undervejs, da det er inkluderet. Du sparer tid og penge, som du kan bruge på andre ting, hvilket altid er rart!

Når det gælder om at lære de turistattraktioner at kende, der er en del af denne tur, kombinerer den desuden formlen med en guidet tur med fritid i de forskellige byer, der er omfattet af udflugten, hvilket er en meget interessant mulighed at overveje, hvis du vil nyde fordelene ved begge former for turisme.

Hvad du kan forvente

Du forlader Firenze tidligt om morgenen (kl. 8.45) for at tage bussen med din gruppe til disse symbolske toscanske byer, som spillede en vigtig rolle i middelalderen og renæssancen, og som er grunden til, at denne region er en sand mine af historie og kunst!

Vær forberedt, for undervejs kommer du gennem et naturskønt landskab fyldt med vinmarker, der har inspireret et væld af kunstnere, og du kan i ro og mag slentre gennem middelalderbyen San Gimignano (kendt som "Toscanas New York" på grund af sine imponerende tårne), besøge Monteriggioni-fæstningen, Monteriggioni-fæstningen og Monteriggioni-fæstningen, I vil besøge Monteriggioni-fæstningen (et af de bedst bevarede middelalderlige komplekser i Italien, som næsten ikke har ændret sig siden det 13. århundrede), I vil besøge den lille landsby Chianti for at besøge en vinkælder, hvor I vil deltage i en vinsmagning og spise frokost med regionale specialiteter.

Endelig vil du køre til Siena, Toscanas middelalderlige skat og hjemsted for det berømte Palio-hestevæddeløb. Her vil du udforske det historiske centrum i selskab med en guide, der vil vise dig alle hemmelighederne bag denne smukke monumentale by og imponerende steder som Duomo, Via di Citta, Piazza og Palazzo Salimbeni, Palazzo Tolomei, Piazza del Campo og Fonte Gaia, Palazzo Pubblico og Sienas bymuseum.

Hvad er inkluderet i denne tur

 • Rejsen foregår i en GT-bus med aircondition.
 • Fagkyndig flersproget ledsagelse.
 • Guidet rundvisning i Siena med en ensproget guide på engelsk eller spansk.
 • Fritid i San Gimignano.
 • Besøg i Monteriggioni-fæstningen.

Rejseplan

 • San Gimignano
 • Monteriggioni
 • Chianti, med smagning af vin og typiske produkter
 • Siena

Book din udflugt til San Gimignano, Siena og Chianti

Dagsudflugt til Pisa, Siena og San Gimignano (med frokost og vinsmagning)

Pisa| © Andrea Cevenini
Pisa| © Andrea Cevenini

Middelalderlige landsbyer, der betager sjælen, frugtbare dale og vinlandskaber, farverige solnedgange, gastronomi, der tager pusten fra dig ... At forlade Firenze og vælge en destination blandt alle hjørnerne af Toscana for at tilbringe dagen synes at være en næsten umulig opgave. Denne italienske region er en kunstnerisk og kulturel guldgrube, der næsten er ufattelig.

Hvad er der at modstå, når det er så nemt at blive forelsket i alt i Toscana? Som rejsende har jeg stillet mig selv dette spørgsmål mere end én gang, men heldigvis er der aktiviteter som denne dagstur til Pisa, Siena og San Gimignano, der sikrer, at du ikke behøver at give afkald på noget under din rejse.

Du vil rejse gennem Toscanas grønne sletter til Siena (Toscanas kunstneriske perle og en by på verdensarvslisten), nyde en lækker toscansk frokost og vinsmagning på en charmerende vinkælder-restaurant i Poggibonsi, besøge middelalderbyen San Gimignano (berømt for sine imponerende tårne) og besøge Pisa (verdensberømt for sit skæve tårn). Hvad mere kan du ønske dig?

Hvorfor jeg kan lide denne tur

Hvis du aldrig har besøgt denne berømte italienske region før, er denne tur den mest komplette måde at lære kulturen, traditionerne og alle de vigtigste seværdigheder i Toscana som Siena, Pisa og San Gimignano at kende på bare én dag.

Det er alle fordele! Du behøver ikke at bekymre dig om at arrangere din rejse (da du rejser komfortabelt fra det ene sted til det andet i bus) eller din frokost og dine pauser (da denne tur omfatter en traditionel italiensk frokost og vinsmagning) eller finde de vigtigste turistattraktioner, du kan se. Alt er perfekt planlagt, så du kan nyde oplevelsen fuldt ud!

Desuden er denne tur en fremragende kombination af en guidet tur og fritid i de forskellige byer, der er omfattet af turen, hvilket er en meget interessant mulighed at overveje, hvis du ønsker at få fordelene ved begge dele.

Hvad du kan forvente

Kl. 7.45 forlader du Firenze med bus til Siena, den såkaldte "røde by", hvor du sammen med en guide vil besøge det historiske centrum og se en række fremragende monumenter som Duomo, Piazza del Campo og Fonte Gaia, Palazzo Tolomei m.m.

Herefter stopper du i Poggibonsi for at holde pause og spise frokost i en smuk vinkælder. Udover at smage typiske italienske retter får du mulighed for at deltage i en vinsmagning i Chianti, en virkelig fantastisk og sjov gastronomisk oplevelse!

Næste stop på denne tur er San Gimignano, en middelalderlig by på toppen af en bakke med den bedste skyline i Toscana. Jeg overdriver ikke! Dens spektakulære middelalderlige tårne, der stoiskt har stået imod tidens tand, er synlige fra vejen.

Under turen gennem San Gimignano vil du have fornemmelsen af at være nedsænket i et filmset. Det er ikke uden grund, at den betragtes som en af de smukkeste landsbyer i Toscana. Nyd lidt fritid til at vandre rundt i de smukke middelalderlige gader, beundre perler som Piazza della Cisterna eller Porta San Giovanni, besøg domkirken eller bestig et af de berømte tårne. Udsigten fra toppen er fantastisk!

Til sidst besøger du Pisa og dens imponerende Piazza dei Miracoli, hvor du kan beundre domkirken og døbefonten samt det berømte skæve tårn, der har gjort byen verdensberømt.

Isabels rejsetips

I øvrigt! Glem ikke at få taget et billede med det skæve tårn i hånden med det skæve tårn i Pisa. Det er en tradition, som enhver rejsende skal gøre i Italien.

Hvad er inkluderet i denne tur

 • Bustur med aircondition
 • Professionel rejseleder
 • Guidet rundvisning i Siena på engelsk og spansk
 • Frokost og vinsmagning i Poggibonsi
 • Besøg i San Gimignano og Pisa

Rejseplan

 • Siena: Piazza del Campo, Fonte Gaia, Duomo, Palazzo Tolomei, Via di Città og det historiske centrum.
 • Poggibonsi: traditionel toscansk frokost på en lokal vingård på halvvejen mellem Siena og San Gimignano. Menuen er baseret på bruschetta, salami og friskost som forret, tagliatelle med ragù-sauce (efter ønske med tomat) som hovedret og dessert. Vin og vand er inkluderet.
 • San Gimignano: Piazza della Cisterna, Piazza del Duomo, Torre Grossa og Porta San Giovanni.
 • Pisa: Piazza dei Miracoli, Duomo, Baptisteriet og selvfølgelig det skæve tårn.

Bestil din udflugt til Pisa, Siena og Chianti

Dagsudflugt til Siena og San Gimignano

Panoramaudsigt over Siena| ©Alevision Co
Panoramaudsigt over Siena| ©Alevision Co

Toscana er et af de hjørner af Europa, hvor alt er værd at se. Det har sublime landskaber med grønne enge og vinmarker, spektakulær gastronomi og historisk betydningsfulde landsbyer af enestående skønhed, som det er let at blive forelsket i.

Men som på enhver rejse må man nogle gange vælge, da det ikke altid er muligt at se alt det, man gerne vil se. Så hvis du på din tur til Firenze har begrænset tid til en rundtur i denne mytiske italienske region, så er mit råd at tage denne dagstur til Siena og San Gimignano.

Hvorfor jeg kan lide denne tur

Med denne tur vil du se højdepunkterne i begge byer og udforske det smukke toscanske landskab med fordelene ved at rejse i en lille gruppe og have hjælp fra en guide på en del af turen, især i Siena.

Takket være din guide vil du få alt det, du ønsker at vide om de vigtigste seværdigheder, at vide på første hånd, men du vil også have fri tid til at tilpasse din udflugt i San Gimignano og gå i dit eget tempo, gå tabt i de smukke middelalderlige gader og stoppe, hvor du vil, og når du vil. Det er en meget interessant mulighed at overveje, hvis du gerne vil kombinere begge typer besøg.

Derudover vil du opleve at spise frokost på en autentisk toscansk vingård, hvor du kan smage regionens fremragende vine, slappe af i et stykke tid og snakke med gruppen og smage lidt af den italienske "buona vita"-stil, der har overskredet grænserne. Det lyder godt, ikke sandt?

Et andet højdepunkt er, at du på vej tilbage til Firenze, da bussen har gratis Wi-Fi, kan benytte lejligheden til at uploade alle billeder og videoer fra udflugten til dine sociale netværk, og jeg kan forsikre dig om, at der vil være mange, for Toscana er et fascinerende land, der vækker ægte passioner.

Hvad du kan forvente

For at få mest muligt ud af dagen, afgår turen tidligt fra Firenze (kl. 8 om morgenen) til Siena. Du skal stå tidligt op, men selv om det er fristende, vil jeg ikke råde dig til at tage en lur i bussen, for undervejs vil du se et smukt landskab med bakker og vinmarker, en optakt til den "gotiske drøm", som denne by på verdensarvslisten er.

Når du ankommer til Siena, vil du tro, at tiden synes at være gået i stå i det 13. århundrede. Under den guidede vandretur i det historiske centrum vil du se vigtige monumenter som Piazza del Campo og Fonte Gaia, Duomo og Palazzo Tolomei, blandt andet - hold øje med historier om Palio di Siena-festivalen, for det er mere end bare et hestevæddeløb!

Til sidst og inden frokost i en gammel typisk toscansk vinkælder har du tid til at se Monteriggioni-fæstningen, en lille ommuret landsby på en bakke omgivet af oliventræer, der ligner noget fra et eventyr. Efter min mening er det et af de smukkeste steder på turen, og du vil ikke blive træt af at tage billeder!

Turens sidste stop er San Gimignano, det bedst bevarede middelalderlige citadel i regionen, der er berømt for sin skyline af store stentårne. De mest ikoniske er Torre Grossa (fordi den er den højeste) og Torre Rognosa (fordi den er den ældste), selv om du i den gamle bydel kan se andre meget seje monumenter som katedralen, palazzo del Popolo eller San Agostino-kirken.

Inden du går tilbage til bussen, der kører dig tilbage til Firenze, anbefaler jeg, at du går ind på hovedgaden i San Gimignano, fordi den er fuld af typiske små butikker, hvor du kan købe nogle souvenirs eller en is.

Hvad er inkluderet i denne tur

Dagstur til Siena og San Gimignano fra Firenze i en lille gruppe

 • Professionel engelsktalende guide og chauffør.
 • Transport tur/retur i minibus eller minibus med aircondition og gratis wifi
 • Guidet gåtur med fritid i Siena
 • Billetter til besøg i Sienas domkirke (hvis du bestiller denne mulighed)
 • Frokost på en toscansk vingård med fremragende rødvin.
 • Fritid i San Gimignano.

Rejseplan

 • Siena
 • Monteriggioni
 • San Gimignano

Hvorfor San Gimignano er et besøg værd

San Gimignano Museum 1300| ©Fracund - Trabajo propio
San Gimignano Museum 1300| ©Fracund - Trabajo propio

Selv om San Gimignano måske ikke er så berømt som andre italienske byer som Firenze, Pisa eller Siena, er det efter min mening en af de smukkeste landsbyer i landet og et af de steder i Toscana, som man skal se. Der er en grund til, at Unesco har erklæret den for verdensarv.

Landsbyen kan nemt tilbagelægges på et par timer, da den ikke er særlig stor, og den er især kendt for sit landskab af stentårne, der er så høje, at man kan se dem selv fra vejen, før man når frem til byen. De har en mærkelig oprindelse, og det er, at de er opstået som en slags konkurrence mellem de rige familier i området for at vise, hvem der var den rigeste og mest magtfulde.

Af de 72, der var i middelalderen, er der 14 tilbage i dag, og du kan endda bestige nogle af dem for at betragte udsigten over det omkringliggende område. Jeg anbefaler dette for at beundre San Gimignanos storslåede arkitektur fra himlen og det smukke landskab med cypresser, vinmarker og olivenlunde, der omgiver den.

Ud over tårnene kan du på din tur gennem de charmerende middelalderlige gader se andre bygninger som Duomo (med smukke fresker fra det 14. århundrede), Palazzo Comunale (der huser bymuseet, og hvorfra du kan komme ind i Torre Grossa), San Agostino-kirken, Cisterna-pladsen og Rocca di Montestaffoli, der fungerer som udsigtspunkt over byen. Udsigten herfra er også fantastisk, så tag dig god tid til at tage de billeder, du ønsker, og nyd øjeblikket.

Der er mange grunde til at besøge San Gimignano, men jeg anbefaler det især, fordi du under besøget vil få fornemmelsen af at rejse tilbage i tiden til fortiden, da den stadig har bevaret den smukke middelalderlige atmosfære, der transporterer dig til en anden æra og betager dig.

Hvis du kan lide denne udflugt, vil du måske være interesseret i

Hvis du under din rejse til Firenze gerne vil tage på flere udflugter for at lære byens omgivelser at kende, anbefaler jeg dig at tage et kig på artiklen De 10 bedste ture og udflugter fra Firenze for at finde inspiration til din næste rejse.

Men hvis du foretrækker at koncentrere din ferie i Toscanas hovedstad for at få mest muligt ud af den, må du ikke gå glip af indlægget De bedste ting at se og gøre i Firenze, hvor vi gennemgår de steder i byen, der skal ses, såsom Duomo, Uffizi-galleriet og Accademia-galleriet, blandt mange andre symbolske steder.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvorfor skal jeg besøge San Gimignano?

  San Gimignano er kendt som det middelalderlige Manhattan og er berømt for sine 14 tårne, som bidrager til den imponerende skyline. Byen er også kendt for Vernaccia-vinen og den berømte Gelateria Dondoli, en isbar, der er grundlagt af mester-gelato-manden Sergio Dondoli, der tidligere har været international mester i gelato.

 • Hvor langt er der fra San Gimignano til Firenze?

  San Gimignano ligger ca. 60 km fra Firenze, og det tager ca. 1 time 20 minutter - 1 time 40 minutter at komme dertil, afhængigt af dit transportmiddel.

 • Hvilke souvenirs kan jeg tage med hjem fra San Gimignano?

  Vernaccia-vinen er et originalt produkt fra San Gimignano og er en god souvenir at tage med hjem. Keramikken, der forestiller middelalderens skyline, er også en fin souvenir af San Gimignanos arkitektoniske enestående arkitektur.