Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Firenze Duomo billetter og ture: muligheder, åbningstider, hvordan man kommer dertil og mere

Dens farver, dens størrelse og den plads, hvor den ligger, vil gøre dig målløs, men du bør også besøge katedralens indre. Jeg skal fortælle dig hvordan

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minutters læst

Firenze Duomo billetter og ture: muligheder, åbningstider, hvordan man kommer dertil og mere

Duomo belyst om natten | ©Naval S

Hvis der er én ting, du ikke må gå glip af på en tur til Firenze, er det et besøg i katedralen Santa Maria del Fiore. Den er kendt som Duomo og er et af de største kristne templer i verden. Der er forskellige muligheder for at besøge domkirken i Firenze, så jeg vil opsummere de bedste, så du kan vælge den, der passer til din rejse og dit budget:

Den bedste løsning

Firenze Baptistery og Brunelleschi's Dome Tur

Få en guidet rundvisning i Firenze Domkirke og bestig kuplen til den bedste pris

Den bedste løsning para conocer a fondo la Catedral de Florencia, recorrerla por dentro y comprender sus obras de arte y además subir a la Cúpula. Te saltarás las largas filas de acceso con estas entradas.

Varighed: 2 timer 15 minutter

Når du nærmer dig den imponerende katedral og ser køerne, der danner sig ved døren, vil du blive uendeligt glad for, at du har taget denne guidede rundvisning på engelsk med adgang til kuplen på forhånd. Med denne mulighed slipper du for de lange køer for at komme op til kupplen på Firenze Domkirke og for at komme ind i den.

Derudover er der også adgang til døbefonten og Museo dell'Opera del Duomo, hvilket gør det til en god mulighed for et komplet besøg på alle de interessante elementer på pladsen.

Hvad er inkluderet i denne tur

 • Engelsktalende guide til en 1 times rundvisning i kuplen og katedralen i den resterende tid
 • Adgang til katedralen og kuplen uden kø (ikke uden kø)
 • Adgang (ikke uden kø) til døbefonten og Museo dell'Opera del Duomo

Premium-muligheden

Firenze Duomo katedral, Dome, Baptistery og Opera Museum Tur

Tag på en guidet rundvisning i Duomo, dens kuppel og monumenterne på Piazza del Duomo.

Domkirken i Firenze er spektakulær, men det samme er Battisterio, Campanile og Brunelleschis kuppel samt Operamuseet. Se det hele på en guidet rundvisning.

Varighed: 2 timer

Hvis du vil have en endnu mere komplet og personlig oplevelse (om end til en højere pris), kan du tage en guidet rundvisning med adgang til katedralen og dens kuppel, døbefonten og Museo dell'Opera uden at skulle stå i kø. Desuden finder besøget sted i grupper på højst 20 personer.

Hvad er inkluderet i denne tur

 • Professionel kunsthistorisk ekspertguide
 • Fast track-adgang og guidet rundvisning i Firenze Duomo
 • Fast track-adgang og guidet rundvisning i Museo dell'Opera del Duomo
 • Fast track-adgang og guidet rundvisning i Battistero di San Giovanni
 • Fast track-adgang til Brunelleschis kuppel
 • Fast track-adgang til Campanile di Giotto, som du kan bestige på egen hånd inden for 72 timer efter din tur

Tidsplan for katedralen

Facaden af Duomo| ©Anokhi De Silva
Facaden af Duomo| ©Anokhi De Silva

Domkirken i Firenze er åben alle ugens dage, men med forskellige åbningstider:

 • Mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra kl. 10.00 til 17.00.
 • Torsdag fra kl. 10.00 til 15.30
 • Lørdag fra kl. 10.00 til 16.45.
 • Søndag og helligdage fra 13.30 til 16.45.

Bestil Duomo-turen med adgang til katedralen, kuplen og andre steder

Sådan kommer du til Firenze Domkirke

Domkirken i domkirken i Firenze| ©Ilya Orehov
Domkirken i domkirken i Firenze| ©Ilya Orehov

Hotellet ligger i det historiske centrum af Firenze, på Piazza del Duomo, og du kan komme til Firenze Domkirke til fods, hvis dit hotel ligger i centrum. Ellers kan du altid komme dertil med bus (linje 6, 11, 14, 23, C1 og C2) og sporvogn (Alamanni, T1).

Vickys rejsetips

Bemærk venligst, at det ikke er tilladt at gå ind i Firenze Domkirke med shorts eller bare skuldre.

Hvad skal man lave og hvad skal man se på Piazza del Duomo

Dørene i døbefonten| ©Revol Web
Dørene i døbefonten| ©Revol Web

Gå rundt på Piazza del Duomo

Piazza del Duomo, som er omdrejningspunktet for enhver rejse til Firenze, er en fryd for øjet og samler nogle af byens mest fremragende historiske bygninger på ét sted.

Bestig kuplen på domkirken i Firenze

Dette arkitektoniske vidunderværk, der er 114 meter højt og 45 meter i diameter, var det største værk af den store arkitekt Filippo Brunelleschi, som byggede det på 14 år og næsten et århundrede efter færdiggørelsen af Firenze Domkirke.

Dens konstruktion var først en kilde til skepsis og var i århundreder et mysterium for arkitekturen på grund af dens store vægt og størrelse. Hvis du vil se nærmere på dens højde og de imponerende fresker, der pryder den, såsom Vasaris "Den sidste dom", skal du gå op ad 463 stejle trappetrin for at komme tættere på. Men alene på grund af panoramaudsigten over Firenze på toppen er det hele besværet værd.

Oplev Johannes Døberens døbefont

Battistero di San Giovanni, der mindes helgenen, er det andet element i domkirken og ligger over for domkirken. Det er den ældste bygning på Piazza del Duomo, som blev påbegyndt i det 11. århundrede, hvilket kan ses på de spektakulære gyldne byzantinske mosaikker på kuplen.

Facaden er kendetegnet ved de tre indgangsdøre, hvoraf Ghibertis "Paradisets dør" er en af dem, som består af 10 bronzepaneler, der er en kopi af originalerne, som er udstillet på domemuseet, med relieffer, der viser dele af Det Gamle Testamente. Indenfor kan du også se Johannes XXIII's grav, hvis grav blev designet af Donatello.

Bestig Giottos klokketårn

Campanile i Firenzes domkirke, der anses for at være Italiens smukkeste klokketårn på grund af de fine dekorationer i farverigt marmor og de harmoniske proportioner, fuldender domkirken i Firenze. Klokketårnet fungerer som et spektakulært udsigtspunkt med en udsigt, der ligner den, man kan få fra domkirkens kuppel, og ved at stige op ad de 414 trin, der fører op til den 84 meter høje terrasse.

Den blev bygget af mesteren Giotto og færdiggjort efter hans død af Andrea Pisano i 1359. Hvis du vil se de originale statuer, kan du besøge Museo dell'Opera del Duomo.

Gå ind i Museo dell'Opera del Duomo

Hvis du har mere tid, er det værd at besøge Museo del Duomo for at se de originale skulpturer, der prydede Piazza del Duomo, med relieffer af Ghibertis "Paradisets port" og de autentiske statuer fra Campanile, samt genstande, såsom originale værktøjer og skitser, der blev brugt til opførelsen af Firenzes domkirke.

Bestil en rundvisning i Baptisteriet og Brunelleschis kuppel

Andre interessante seværdigheder i Firenze

Michelangelos David, Accademia-galleriet| ©Brian Dooley
Michelangelos David, Accademia-galleriet| ©Brian Dooley

Hvis du nød denne artikel om, hvordan du besøger Domkirken i Firenze, så gå ikke glip af mine andre rejsetips om Firenze i de følgende guides: Hop-på Hop-af busrejser, Uffizi-gallerietbilletterogture I Firenze: find alle mulighederne y Accademia-galleriet billetter og ture I Firenze: sammenligning af muligheder, hvor man køber dem, gratis billetter, osv..

Hvis du er interesseret i at udforske byen i dybden eller endda tage på en udflugt rundt i Firenze, så er her de guider, jeg har udarbejdet til dig: Ture og dagsture fra Firenze, Cinque Terre dagsture fra Firenze, Siena Dagsture fra Firenze y Pisa dagsture fra Firenze.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvorfor skal jeg tage op til Domekomplekset?

  Inde fra Domkirken kan du beundre Vasaris imponerende fresker og nyde en betagende panoramaudsigt over Firenze. Men du må hellere være forberedt: for at komme dertil skal du gå over 400 trin op, og der er naturligvis ingen elevator.

 • Hvor lang tid tager det at besøge katedralkomplekset?

  Det kan tage op til to dage at besøge alle de vigtigste steder i katedralen. De fleste ture varer dog omkring en time og viser dig kompleksets højdepunkter som dåbskapellet, Giottos klokketårn, Santa Maria del Fiore, Opera del Duomo, og du har endda mulighed for at klatre op på museets panoramaterrasse.

 • Hvad kan jeg ellers se i Duomo komplekset?

  Hvis du har lyst til at se flere af Domens vidundere, kan du besøge Brunelleschis kuppel, Santa Reparata-krypten eller Piazza San Giovanni. Du kan også tage på en rundvisning på Domens hemmelige tage og terrasser, som ikke er åbne for offentligheden.