Aktiviteter i Sorrento for børn

"Ciao, Sorrento!" er det første, børn vil sige, når de ser den spektakulære italienske kystlinje og bliver blændet af den smukke haveby. Det er et perfekt sted for de små at have det sjovt og skabe gode minder sammen med dig.

Aktiviteter i Sorrento for børn

Sorrento | ©Nick Fewings

Der er ingen bedre måde at tilbringe ferien med børnene på end i det smukke Sorrento. Strande, is, pizza: ethvert barns drøm. Og uanset om det er vinter eller sommer, er der altid noget at se og lave i Sorrento. Det er den perfekte by for børn til at udforske nye kulturer, lære om historie, blive forelsket i kunst, få næring fra andre kulturer og suge middelhavets smag og duft til sig.

Sorrento er et fredeligt sted for dig og en oase af sjov for børnene. Få mest muligt ud af det, og gå ikke glip af udflugterne fra Sorrento. Husk på, at børn er specialister i at forme sig selv og tilpasse sig til det sted, hvor de bliver kastet hen, men der er stadig nogle få ting, du skal huske på, når du rejser med dem.

Undgå unødig stress på din flyrejse med børn

Ankomst til en lufthavn| ©Oleksandr Pidvalnyi
Ankomst til en lufthavn| ©Oleksandr Pidvalnyi

Det er måske indlysende, men jeg har ofte begået den fejl at tage et fly i en lufthavn, der ligger ret langt fra min bopæl, for at spare et par euro. Hvis du lægger fire timers rejsetid til den tid, det tager at komme til Sorrento i Italien, bliver det et helvede for de små: Børn fordobler tidsfornemmelsen og vil synes, at de er i en frustrerende situation, når de ser dig stresse over ting, de ikke forstår.

Jeg foreslår, at du prioriterer et fly, der afgår fra din by eller fra den lufthavn, der ligger tættest på dit hjem. Jeg foreslår følgende: tag et direkte fly til Napoli-Capodichino lufthavn, hvil den nat i Napoli og tag om muligt en dag til at besøge Napoli med børnene, så de kan hvile sig og vænne sig til rytmen på rejsen. Den næste dag rejser du til Sorrento.

Hvis der ikke er direkte fly til Napoli, kan du tage et fly til Roms Leonardo da Vinci Internationale Lufthavn og gøre det samme: hvil dig og besøg Rom i to dage, så du er frisk næste dag på vej til Napoli og derefter Sorrento.

Og det er ikke kun med flyvningen: når du er i Rom eller Napoli og vil til Sorrento, så prøv at finde de bedste turistbusser i Napoli, som vil gøre turen mere behagelig og rolig med børnene.

Book på forhånd for at undgå lange køer

Booking online| ©Marek Levak
Booking online| ©Marek Levak

Sorrento er et meget turistet sted. Uanset om det er sommer eller vinter, er Sorrento altid fyldt med turister. Det betyder blot, at planlægning igen vil være dit mantra, så kun familiens ro kan ledsage rejsen. Der er ikke noget mere stressende end et barn, der står i kø på et sted, som måske keder og frustrerer dig, fordi du går glip af en dag på stranden for at se nogle gamle ruiner med solen over dig.

Jeg foreslår, at du laver din research, sammenligner tilbud og tjekker tidsplanerne for det sted, du skal til. Bestil ture online, der letter dine behov som hushoveder. Hvis du f.eks. ønsker at planlægge en udflugt til Pompeji med børn, foreslår jeg, at du gør det tidligt om morgenen for at undgå trafikken og være blandt de første til at nyde ruinerne.

Det mest almindelige er, at der altid sker uventede ting. Uanset hvor mange reservationer og forholdsregler du tager med din familie, kan en tur blive aflyst, eller vejrforholdene kan forhindre dig i at nyde turen. Du kan også vælge en anden mulighed for at undgå at spilde dagen, f.eks. ved at besøge det historiske centrum eller tilbringe en eftermiddag i Sorrentos haver.

Desuden handler det ikke kun om at undgå en lang kø, men også om at tilpasse gåturen til de små børns tempo. Der er gåture, som kan blive trættende, hvis de varer for længe. Hvis du f.eks. planlægger en tur til Amalfikysten fra Sorrento, skal du sørge for at spørge dem, hvilke tidsplaner de har, og om tidspunkterne for turen kan justeres, så børnene ikke keder sig eller bliver desperate undervejs.

3. En attraktion ad gangen, et sted ad gangen

Pompeii med Vesuv i baggrunden| ©Antonio Campoy
Pompeii med Vesuv i baggrunden| ©Antonio Campoy

Børnenes energi er intens, men kortvarig, så jeg foreslår, at I tager en dag ad gangen for at se alle de steder, som Sorrento har at byde på. Du kan endda planlægge at besøge tre steder, men de skal ligge meget tæt på hinanden og være korte og underholdende, så børnene ikke bliver desperate. Du har mulighed for at besøge Piazza Tasso, Sorrentos katedral og en sidste gåtur i Vallone dei Mulini.

Jeg ved godt, at tiden altid er knap, men husk, at børn ikke går i samme tempo som dig. De gennemgår perioder med hyperaktiv eufori til øjeblikke med søvnighed og ren udmattelse, så lav et skema, der passer til dem. Nyd det, og skynd dig ikke at komme af sted.

Det bedste er at krydse dagene af: tag en dag til Pompeii på en af turene fra Sorrento med børnene, slap af mens du slentrer langs Sorrentos strande, eller hæng ud ved hotellets pool og leg med de små. Den næste dag kan I tage til Napoli og besøge San Gennaros katakomber for at lære dem om historie, eller I kan tage på en bådtur langs Sorrentos kyst, hvilket børnene vil elske, især hvis vandet plasker undervejs.

Book en bådtur i Sorrento

4. Benyt dig af nedsatte billetpriser og rabatter for børn under 7 år

I Capri| ©VV Nincic
I Capri| ©VV Nincic

Der er mange steder i Sorrento, der har særlige priser for børn under 7 år. Museer har endda politikker, der tillader børn under tre år at komme gratis ind på museer. Det vil hjælpe dig med at tilpasse dit budget til rejsen. På denne måde kan du spare penge og inkludere en udflugt til den smukke ø Capri i din rejse, og børnene vil lære dette paradis at kende. Desuden kan jeg foreslå, at når du går ind på Hellotickets for at booke de steder, du ønsker at rejse med din familie, har du mulighed for at vælge børnenes aldersgruppe i valgmulighederne. De trækker automatisk det beløb, du har til dine børn, fra den samlede pris. Men vær forsigtig: Skriv babyer på siden én gang for alle, uanset om det er gratis, for nogle gange tæller babyer ikke med på turene, og det skaber forvirring på turens dag. Lad os være ærlige. Italien er et sted, hvor man kan nyde familien, men jeg er sikker på, at I ikke ønsker at gældsætte jer resten af året for at tilbringe en begrænset tid på ét sted. Reducer risikoen med disse tips, og få mest muligt ud af din rejse med børnene ved at betale et minimum, når du rejser med dem.

Rejsetips

Book dine museumsdage den første søndag i hver måned, da det er muligt at besøge museer gratis. Dette sker på mange museer i hele Italien.

5. Tag nogle snacks med i rygsækken

Pige med en rygsæk| ©Vladislav Vasnetsov
Pige med en rygsæk| ©Vladislav Vasnetsov

Det er bedst at pakke noget let mad i rygsækken, som børnene kan spise eller gnaske på. Et godt æble, et par ferskner og lidt tørret frugt er altid en god kilde til energi og næring. Det bedste er, at frugterne i Italien er ekstremt søde og lækre. Lad os se: Det er indlysende, at Italien er en af verdens gastronomiske hovedstæder, og her vil du aldrig mangle noget lækkert, når du slentrer langs de offentlige italienske veje eller på udflugter, men for børn kan det ikke kun være is og pizza, selvom de gerne vil have det. Hertil skal jeg tilføje, at de også er i en vækstfase, og at en sund og afbalanceret kost er vigtig for deres udvikling. Børn er meget uforudsigelige. Nogle gange bliver de sultne på mærkelige tidspunkter på grund af ændrede rutiner, eller de er simpelthen mættet af nye og eksotiske smagsoplevelser på deres ganer og har bare lyst til noget velkendt. Sommetider er sult en måde at sige, at de keder sig og ønsker at aflede deres opmærksomhed til noget andet, så du kan medbringe noget, du selv har lavet, så de kan nyde den velkendte hjemmelavede smag.

6. Barnevogne vil ikke være din bedste allierede i Sorrento

Gaderne i Sorrento| ©alessiorossitto
Gaderne i Sorrento| ©alessiorossitto

Det meste af den vandring, du vil foretage i Sorrentos gader, vil foregå på trapper, og de fleste af gangene er ikke på glat, jævnt underlag, men snarere på brostensbelagte gangarealer. Hvis vi dertil lægger de mange timers gåtur gennem den gamle bydel og langs kysten, så er en barnevogn ikke det mest tilrådelige. Den bedste løsning, jeg kan tilbyde dig, hvis du går med små børn, er at vælge bæreseler eller slynger. Du vil sætte pris på denne rygsæk, der tilpasser sig til alle rejsemiljøer, og du vil ikke længere bekymre dig om stress ved at gå med bilen. Hvis du rejser med større børn, vil de have det sjovt at gå rundt, fordi de fodrer deres hjerne med nye oplevelser. Jeg foreslår, at du skifter pauserne nogle steder, så de kan blive underholdt i pauserne og hvile sig. Ah! En anden ting, som jeg glemte: på trods af lovgivningen om krav om barnefastholdelsesanordninger (CRS) skal du ikke forvente at leje en bil med en autostol eller bede om en taxa med en sådan: CRS er ikke hyppige i dette område, så det er bedre at tage forholdsregler og tage en med dig, så du har den ved hånden, hvis du lejer en bil.

7. Beskyt dem mod solen, hvis du rejser om sommeren

Barn med solcreme| ©sals_r
Barn med solcreme| ©sals_r

Juli og august er de bedste måneder til at besøge Italiens middelhavskyster, men vær opmærksom på, at temperaturen i regionen er meget høj i denne sæson og kan være uudholdelig for børn. Husk på, at mange af besøgene i Sorrento foregår udendørs, og at det kan være ubehageligt og irriterende for børn, der ikke er vant til at blive udsat for solen. Det er ekstremt vigtigt at drikke før og under enhver udflugt eller vandretur i og omkring Sorrento. Invester i solcreme af høj kvalitet før din rejse, selv om prisen er højere end normalt: solen er ubarmhjertig i Sorrento på denne tid af året. Husk at tage behageligt fodtøj på, og om muligt sportssko; selvom de måske gerne vil have deres sandaler eller Crocs på, er det bedst at beskytte dine fødder godt. Det gælder ikke kun for børnene, men også for dig. Varmen er trykkende og endnu mere trykkende, hvis man ikke er vant til så høje temperaturer. Du kan til gengæld få det bedste ud af lejligheden og forsøge at mindske varmen ved at købe de smukke hatte fra Amalfikysten i en af de smarte butikker på Corso Italia eller på den trendy Piazza Lauro. Hvis du har lyst til det, kan du bestille en tur til denne kyst, der ligger meget tæt på Sorrento, hvor det også er meget varmt. Selvfølgelig er en gelato i slutningen af turen eller en forfriskende limoncello det bedste middel mod varmen.

Book en udflugt til Amalfikysten

8. Pas på de lave vintertemperaturer

Jul i Sorrento| ©vincenzo di nuzzo
Jul i Sorrento| ©vincenzo di nuzzo

Hvis du derimod rejser om vinteren for at nyde julen med din familie i det smukke julesorrento, skal du beskytte børnene mod kulden og den iskolde vind. Sorrento er et af de få steder i Europa, der tilbyder så mange sightseeing- og rejsemuligheder i alle årets måneder. Der er intet som at tilbringe julen i Napoli og på den smukke Piazza Tasso i Sorrento. Det er nødvendigt at købe vandtætte jakker, der er beregnet til vinterkulden, selv om det er en krævende udgift, for at børnene kan nyde vandreturene i kulden. Støvler kan fungere i forhold til byens topografi og de gange, du skal gå. Afslut børnenes outfit med nogle gode hatte, der beskytter deres ører, og gå aldrig glip af en god portion is, så kroppen integrerer sig i den ydre temperatur, og fedtet fra mælken varmer kroppens indre. Julebelysningen og de store træer på pladserne får de små til at glemme kulden og varme sig ved at lege med de andre børn i området.

9. Overvejelser ved ophold i Sorrento med børn

Sejlads på Amalfikysten, Sorrento| ©BrenD
Sejlads på Amalfikysten, Sorrento| ©BrenD

Ideelt set bør du få en indkvartering med swimmingpool og spillerum, hvor du kan dele din fritid med børnene. På den måde kan du få en hviledag på hotellet for at genoplade dine batterier til de næste ture, og hvis hotellet har en privat strand, så tænk ikke for meget over det, så er det kun endnu bedre! Fra Sorrento er der også mange bådture, som bringer dig til andre kyster og paradis på jorden. Sorrento er den by i Napoli, som giver mest værdi for pengene, når det gælder hotelophold for familier. Det er en af de mest centralt beliggende byer og tæt på alle turistattraktioner på Amalfikysten og den napolitanske kyst. Der er med andre ord ikke langt til noget, og det betyder, at sightseeing-ture ikke vil trætte de små. Hvis du kun opholder dig i Sorrento i 3 dage, kan du desuden forkæle dig selv med lidt ekstra indkvartering, da de er nogle af de billigste i regionen. Book et hotel med morgenmad og parkering inkluderet, hvis du har brug for det. Hvis det er muligt, skal du også booke et hotel med en restaurant i huset, hvis dagens sightseeing tager for lang tid, og du går glip af chancen for at spise ude i det travle liv i menneskemængden på gaden. Forstyrrelser i måltiderne gør børn irritable og bringer dem ud af balance. Hvis du planlægger i forvejen, kan du tage til hotellet og spise i fred og ro og bevare rutiner og spisetider. Børnenes udvikling vil takke dig for det.

Rejsetips

Om sommeren er det normalt, at de små strande i Sorrento er ret overfyldte med turister. Jeg foreslår, at du lægger en ekstra udgift til grund for din ro og lejer nogle stole med parasoller på nogle af de private strande, som byen har at byde på.

10. Planlæg dine måltider med børn i Sorrento

gnocchi alla sorrentina| ©Giorgia
gnocchi alla sorrentina| ©Giorgia

En ting, du altid bør huske på, er at lave en restaurantplan og spisetider for børnene. Det er nemt at blive fanget af spiseforstyrrelser, når man er på rejse og distraheret af Sorrentos charme, men det er en prioritet at fokusere på tid og steder at spise, ellers vil børnene og deres udvikling lide mest under det.

Hvis du planlægger din tidsplan godt, overlader du ikke noget til tilfældighederne, og du kommer ikke til at løbe rundt i byen eller på turiststederne for at finde et ledigt bord til dine børn, hvilket gør dem svimle og generer dem endnu mere.

Du kan spise sundt og lækkert, hvis du tager på en af de gastronomiske ture i Napoli og Sorrento, så jeg foreslår, at du tilmelder dig en af dem med hele familien. Kom nu! Middelhavet er synonymt med friskhed og god mad. Tjek åbningstiderne for restauranterne langs turene, og hav altid en plan B, hvis der ikke er nogen borde ledige i den første mulighed.

11. Tjek børnenes kulturelle dagsorden

Circolandia| ©Charles
Circolandia| ©Charles

På trods af de fantastiske udflugter og attraktioner, som Sorrento har at byde på, foreslår jeg, at du reserverer plads i din rejseplan til, at børnene kan nyde de aktiviteter, der er beregnet til dem. Der er altid noget på byens kulturelle dagsorden, som kan være til gavn for de små, og af alle mulighederne anbefaler jeg italienske cirkus som Circolandia, der er kendt for deres fantastiske repertoire og mange aktiviteter, hvor børnene kan lade deres fantasi få frit løb. Teater- eller læsemesser er altid ledsaget af en dukkestue, hvor børnene kan grine og nyde de italienske traditioner. Byen har særlige ture, der omfatter kurser i pizzabagning for børn. Dit barn vil elske intet mere end at lære at tilberede sin yndlingsret: pizza. Du kan også arrangere en tur til en isfabrik, så de kan lære om den kulinariske kunst at lave is. Det handler om at finde ud af, hvad de kan lide.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur med børnene i forhold til at besøge Sorrento på egen hånd?

Domkirken i Sorrento| ©Mentnafunangann
Domkirken i Sorrento| ©Mentnafunangann

Der er en falsk tro på, at hvis du planlægger din rejse på egen hånd uden at bruge guidede ture, så rejser du ikke. Du er måske ret organiseret og kan selv udtænke en næsten perfekt rejse for din familie, men en person, der bruger rundrejser til sine rejser, betyder også, at han/hun er organiseret. Guidede ture kan gøre dine udflugter med børnene lettere og tage en stor del af byrden fra dine skuldre. I Sorrento har du mulighed for at spare tid og penge. Guiderne kender allerede alle tricks, de ved, hvordan de skal styre turens tidspunkter, og de ved, hvor lang tid turen vil tage. En tur, der tager fire timer, kan reduceres til en time, og du får mulighed for at lave andre aktiviteter med dine børn. Desuden omfatter pakkerejsen som regel entréen til stederne, hvilket sparer dig for en betydelig sum penge. Det vigtigste er, at guiderne vil gøre turen og historien mere dynamisk og sjov. Dette er en fordel, når man rejser med børn. De kondenserer ikke blot oplysningerne, men foreslår også forskellige måder at fortælle om begivenhederne på stedet på. På den måde kan hele familien lære noget, mens du slapper af og får kontakt med Italien.

Hvilke landsbyer på Sorrento-halvøen skal man se?

Besøg Herculaneum| ©Pablo Cabezos
Besøg Herculaneum| ©Pablo Cabezos

Sorrento ligger på den sydlige kyst af Sorrento-halvøen. Det er en kommune i hovedstadsområdet Napoli i regionen Campania. Når du tager dertil, vil du indse, at det er et af de smukkeste områder i verden. Stedet er ekstremt fotogenisk, og børnene vil elske at vide , hvilke film der blev optaget i denne region, og derefter se dem sammen med dig. Du må ikke gå glip af muligheden for, at dine børn kan se øen Capri eller blive forbløffet af Positanos smukke landskaber. De kan også lære om romersk historie på udflugter til Pompeii og Herculaneum eller opleve Amalfikystens turkisblå strande og respekten for naturen på skråningerne af det mægtige Vesuv. Og alligevel ligger alt dette skønhedens rige kun få minutter fra det store og historiske Napoli. Capital of pizza, en klassiker for børn, der aldrig går glip af noget, når de lærer om oprindelsen af deres yndlingsfødevarer. Napolitansk hengivenhed vil give dem et stort varmt kram om vinteren og en forfriskende is om sommeren.

Bestil en tur til Pompeii fra Sorrento