2 dage i Rom

Hvis du planlægger at besøge Rom på to dage, er her en liste over de vigtigste ting, så du får mest muligt ud af hvert minut. Bare tag behagelige sko på!

Alex Grande

Alex Grande

6 minutters læst

2 dage i Rom

Colosseum i Rom | ©Unsplash

Skal du på en weekendtur til Rom? Så bør du læse dette: På to dage i Rom har du lige præcis tid nok til at se Det Sixtinske Kapel, beundre udsigten fra Peterskirkens kuppel, udforske Colosseum og slentre gennem de majestætiske pladser i byens centrum.

Hvordan du springer køerne over, hvordan du hurtigt kommer til hver seværdighed, hvor du skal spise, og hvor meget tid du skal bruge på hvert besøg - alt dette og mere til i denne perfekte rejseplan for at se Rom på 2 dage.

Dag 1: Colosseum, Forum Romanum, Palatinerhøjen og det historiske centrum

Planen er enkel: Se nok af Rom til, at du bliver forelsket i byen og får lyst til at komme tilbage, men med en følelse af, at du har set de vigtigste attraktioner.

Colosseum

Colosseum| ©Joshua Earle
Colosseum| ©Joshua Earle

Hvis du aldrig har været i Rom, er et besøg i Colosseum en af de vigtigste attraktioner på din prioriteringsliste under rejsen. Det er et af verdens syv vidundere og et af de mest repræsentative monumenter i den evige stad.

Det er en af de mest populære turistattraktioner i byen, så på en todages tur er det vigtigt at bestille dine Colosseum-billetter på forhånd for at springe køen over.

Book en spring køen over-billet til Colosseum

Forum Romanum og Palatinerhøjen

Via dei Fori Imperiali| ©Unsplash
Via dei Fori Imperiali| ©Unsplash

Forum Romanum er byens historiske centrum, hjertet af det antikke Rom.

Det er en samling ruiner af gamle markeder, templer og officielle bygninger, der er mere end to årtusinder gamle, med udsigt til Peterskirken i det fjerne og Colosseum i baggrunden.

Hvis du har billet til Forum Romanum, skal du videre til Palatinerhøjen, en af Roms syv høje. Den bedste adgang er normalt fra Via di San Gregorio, hvor der er mindre kø for at komme ind. Du skal køre en lille omvej, hvis du kommer fra Colosseum, men det er tidsbesparelsen værd.

Book en tur til Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

Frokoststop: anbefalinger

Taverna dei Fori Imperiali| ©Taverna dei Fori Imperiali
Taverna dei Fori Imperiali| ©Taverna dei Fori Imperiali
  • I det historiske centrum anbefaler jeg Ristorante Fiammetta på Piazza Fiammetta, 10. Det er et traditionelt italiensk trattoria, hvor man kan spise både i lokalerne og på terrassen, med meget velsmagende retter til mellem 20 og 25 € pr. person.
  • Tættere på Colosseum anbefaler jeg Taverna dei Fori Imperiali, et sted, hvor de serverer hjemmelavet kvalitetsmad til omkring 20 € pr. person. Det ligger i Via della Madonna Dei Monti, 9.
  • Hvis du vil udforske andre spisesteder, har jeg skrevet en artikel, der kan hjælpe dig med at beslutte, hvor du skal bestille bord på din rejse til Rom: 10 spisesteder i Rom.

Spadseretur gennem det historiske centrum

Piazza Spagna| ©Jorgen Hendriksen
Piazza Spagna| ©Jorgen Hendriksen

Efter frokost og en pause, hvor du nok ikke kan lade være med at smage den berømte italienske 'espresso', fortsætter dagen med en gåtur gennem Roms centrum, hvor du vil se byens smukkeste steder:

Det er også et godt tidspunkt at tage turen til Roms fontæner og pladser, hvor du vil se de vigtigste og mest kuriøse af dem, og du vil få mulighed for at vide, hvorfor de var så vigtige.

Book tur til fontæner og pladser

Videre til vartegnene

Pantheon er det næste stop på ruten, den bedst bevarede bygning i det antikke Rom. Det blev bygget som et tempel dedikeret til de romerske guder, og i det 7. århundrede blev det til Basilikaen for Sankt Maria og Martyrerne.

Indenfor lader en oculus i toppen af kuplen lyset ind og skaber en magisk atmosfære af lys og skygge på mosaikkerne og skulpturerne på væggene. Og hvis du har tid, anbefaler jeg, at du tager en guidet tur rundt i Pantheon for at lære det bedre at kende. Efter dette besøg kan du fortsætte til:

  • Piazza Navona, centrum for byens liv. Det er en farverig plads fuld af barer, restauranter, caféer og tre smukke springvand, som man kan slappe af ved.
  • Campo de' Fiori, en plads med et stort marked med alle slags varer og blomsterboder. Atmosfæren er noget anderledes end for århundreder siden, da offentlige henrettelser plejede at finde sted på denne plads.
  • Tagen drink i Trastevere.
  • Jeg ville ikke betænke mig på atsnuppe en pizza på Pizzeria Ai Marmi på Viale di Trastevere, 53-59.

Book et besøg i Pantheon i Rom

Dag 2: Det Sixtinske Kapel, Peterskirken og Castel Sant'Angelo

Den anden dag på din rejse vil være mere fokuseret på at komme ind i Roms must-see-bygninger, Vatikanmuseerne og Peterskirken, og derefter en gåtur til Castel Sant'Angelo, hvorfra du kan vende tilbage til byens centrum.

Det Sixtinske Kapel

Det Sixtinske Kapel| ©Wikimedia
Det Sixtinske Kapel| ©Wikimedia

Den anden dag starter med et besøg i Det Sixtinske Kapel. Det kræver, at du køber billetter til Det Sixtinske Kapel på forhånd.

Jeg anbefaler, at du tager af sted, når det åbner, kl. 9, så du kan nyde det uden de mange turister, der fylder Det Sixtinske Kapel resten af dagen.

En ting, man skal huske på, er, at Vatikanmuseerne er lukket om søndagen, undtagen den sidste søndag i hver måned. Hvis du er i Rom lørdag og søndag, bliver du nødt til at besøge Det Sixtinske Kapel om lørdagen eller lave en alternativ aktivitet. Denne artikel kan give dig nogle ideer: 10 hemmelige steder i Rom.

Book billetter til Vatikanmuseerne og Det Sixtinske Kapel

Peterskirken

Peterskirken| ©Unsplash
Peterskirken| ©Unsplash

Efter en spadseretur gennem den storslåede Petersplads fortsætter vi til næste stop: Peterskirken.

Der er gratis adgang, men hvis du vil springe køen over, skal du bestille en rundvisning i Peterskirken med en officiel guide fra Vatikanet. Jeg fortæller dig, hvordan du booker dine billetter her: Peterskirken billetter I Rom: alt du skal vide.

Når du er inde, anbefaler jeg, at du stopper op og beundrer Michelangelos Pieta, som ligger i det første kapel til højre, så snart du kommer ind, Baldacchino i midten af basilikaen, hvorunder kirkens hovedalter er placeret, og pave Alexander VII's grav.

Book et besøg i Peterskirken og kuplen

Castel Sant'Angelo

Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto
Castel Sant'Angelo| ©Michele Bitetto

Dagens tredje besøg er Castel Sant'Angelo, som blev bygget som et mausoleum og har haft flere anvendelser gennem historien, bl.a. som fæstning for paven i tilfælde af krig.

Efter min mening er det ikke værd at købe billetter til at besøge Castel Sant'Angelo indvendigt på en 2-dages tur til Rom, men man kan gå en tur rundt og nyde udsigten over Tiberen fra Ponte Sant'Angelo.

Køb billetter til Castel Sant'Angelo

Stop for at spise frokost

Smag en god pizza| ©Blake Wisz
Smag en god pizza| ©Blake Wisz

Nu vil din mave rumle, og du vil lede efter et sted at spise. Il Sorpasso er et godt valg nær Vatikanet, hvor du får serveret traditionel romersk mad med et moderne twist og en pæn præsentation.

Blandt højdepunkterne er charcuteri, pastaretter og kød. Via Properzio, 31/33.

Sig farvel til Rom i Trastevere

Spadseretur gennem Trastevere| ©Shutterstock
Spadseretur gennem Trastevere| ©Shutterstock

Hvis dit fly afgår om eftermiddagen, er du nået til slutningen af din rejse. Hvis ikke, har du stadig hele eftermiddagen til at nyde og hvile dig fra al sightseeingen.

Du kan gå endnu en tur gennem Roms centrum og vende tilbage til det sted, du bedst kunne lide, for at tage en fototur som en afsked med Den Evige Stad. En anden mulighed er at booke en guidet tur i Trastevere, hvis du ikke havde tid dagen før.

Rom er en meget nysgerrig by, forstået på den måde, at uanset hvor mange dage du tager af sted, vil der altid være noget tilbage at se. På 2 dage vil du gå glip af en hel del ting, men som du kan se, vil du se de smukkeste og vigtigste dele af byen på denne tur. Hvis alt gik godt, får du lyst til at komme tilbage så hurtigt som muligt!

Book en guidet tur i Trastevere