Ting At Lave I Tiananmen Square I Beijing

Den Himmelske Freds Plads ligger i centrum af Beijing og er hjemsted for nogle af byens mest interessante seværdigheder. Oplev dem!

Andressa García

Andressa García

10 minutters læst

Ting At Lave I Tiananmen Square I Beijing

Den Himmelske Freds Plads i Beijing | ©Peter Connolly

Pladsen blev et historisk og symbolsk sted for protester i Kina efter syv ugers demonstrationer, kendt som Tiananmen Square-protesten eller -bevægelsen. Men derudover har denne plads meget at vise turister, langt fra de nyere historiske begivenheder.

Porten til Den Forbudte By er et af de mest interessante steder at se på Tiananmen-pladsen. Du kan også se nogle af byens vigtige symboler og endda bruge lidt tid på at gå rundt på pladsen. Uanset hvad du har lyst til, er et besøg på Tiananmen-pladsen en af de bedste ting at se og lave i Beijing.

1. Gå ind i Mao Zedongs mausoleum

Mao Zedong-mausoleet| ©warwor3
Mao Zedong-mausoleet| ©warwor3

I midten af pladsen ligger mausoleet for Mao Zedong, som var grundlæggeren af Folkerepublikken Kina. Det er et af de mest populære og overfyldte turiststeder i Beijing, og det er også her, den berømte kommunistleders balsamerede lig opbevares. Men før man går ind i mausoleet, skal man aflevere sine ting i et skab i den ene ende af pladsen.

Inde i mausoleet kan du se liget af den tidligere leder Mao Zedong, og du vil blive imponeret over, hvordan de kinesiske folkemængder viser deres respekt for ham ved at give blomstergaver og bukke.

En ting, du skal huske på, når du besøger dette sted, er, at det er vigtigt at vise respekt og opføre sig ordentligt inde i indhegningen. For at besøge dette sted anbefaler jeg at booke en tur til Beijing og Den Himmelske Freds Plads.

Interessante detaljer

 • Pris: Adgang er gratis, hvis du har dit pas med dig.
 • Åbningstider: Du kan komme ind hver dag fra kl. 5 til 22.
 • Placering: Ligger ved siden af den sydlige port til Den Forbudte By på Den Himmelske Freds Plads.

Book en tur til Beijing

2. Spadser gennem Dashilar

I Dashilar| ©Robert Brauneis
I Dashilar| ©Robert Brauneis

Hvis du leder efter et interessant sted at slentre rundt i nærheden af Den Himmelske Freds Plads, er Dashilar et meget behageligt kvarter, hvor du kan drikke en kop kaffe, spise lakeret and i Beijing-stil, købe souvenirs og fortabe dig i de små gyder, der er typiske for Beijing og kaldes hutonger.

Det var tidligere et sted, hvor handelsgrupper slog sig ned i det 13. århundrede, men efter flere ombygninger er det blevet forvandlet til en slags temapark, selvom det stadig er et autentisk sted. Jeg anbefaler at booke en tur til Beijing og Den Himmelske Freds Plads for at opleve det i detaljer.

Det er også et sted, der er kendt for sine gamle butikker og traditionelle arkitektur, som er blevet bevaret gennem årene. En ting, som dette sted er kendt for, er, at selvom det er blevet genopbygget flere gange, har det stadig bevaret sin traditionelle appel, som altid har kendetegnet det. Det er helt sikkert et godt sted at besøge midt i en tur rundt i Beijings hutonger.

Interessante detaljer

 • Pris: Dette er et offentligt sted, så der er ingen entré.
 • Åbningstider: Dashilar er et fodgængerområde, der normalt er åbent hele dagen og natten.
 • Sted: Xicheng i Beijing, Kina

Book en tur til Beijing

3. Gå ikke glip af flaghejsningen og sænkningen af flaget

På Den Himmelske Freds Plads| ©watchsmart
På Den Himmelske Freds Plads| ©watchsmart

Den Himmelske Freds Plads er et imponerende 38 meter højt monument, der repræsenterer Kinas arv og storhed. Det er bygget af marmor og granit og har fem guldstjerner, der repræsenterer Kinas kommunistiske parti og landets fire provinser. Opførelsen af monumentet begyndte i 1952 og blev afsluttet i 1958. Det er siden blevet en af Beijings mest populære turistattraktioner og et vigtigt symbol på moderlandet og den nationale enhed.

Jeg anbefaler, hvis det er muligt, at booke en tur til Beijing og Den Himmelske Freds Plads ved solopgang og solnedgang for at være vidne til ceremonierne, hvor flaget hejses og sænkes. Under disse ceremonier er det Folkets Befrielseshærs æresgarde, der udfører ceremonien, som tiltrækker mange tilskuere, især lokale turister fra andre provinser.

Hvis man vil se ceremonierne på nært hold, kan man stå ved Den Himmelske Freds Port og se soldaterne udføre flagsalutten, mens nationalsangen spilles. Det er helt sikkert en begivenhed, du bør sætte på din liste over ting, du skal besøge i byen, og derfor anbefaler jeg, at du tilmelder dig en Beijing-cykeltur, der tager dig med ved solnedgang for at se flaget blive sænket.

Detaljer af interesse

 • Pris: Du kan besøge det vigtige monument uden at betale, da det er et offentligt sted.
 • Åbningstider: Du kan besøge dette sted når som helst, men hvis du vil se flaghejsningen, skal du tage af sted ved solopgang og solnedgang.
 • Placering: Flaget er placeret på Tiananmen-pladsen i Beijing.

Book en tur til Beijing

4. Oplev klokketårnet

Trommetårnet i Beijing| ©Frühtau
Trommetårnet i Beijing| ©Frühtau

Dette 46,7 meter høje tårn er unikt på mange måder og er en populær turistattraktion. Det er udstyret med 25 enorme trommer og var oprindeligt beregnet til at fortælle Beijing-tiden, et job det udførte i seks århundreder under Yuan-, Ming- og Qing-dynastierne. Det har været vidne til vigtige begivenheder i historien, såsom mongolernes erobring af Kina og andre lignende situationer.

Når du besøger Trommetårnet i Beijing, vil du se, at det er en meget farverig og autentisk bygning i to etager. Indeni kan du se de 25 trommer, der plejede at markere dagens timer. Selvom der kun er én tromme tilbage i dag, er et besøg på dette sted stadig, sammen med Beijings kung fu-shows, en af de aktiviteter, man ikke må gå glip af i byen, især fordi denne tromme er enorm og måler 1,4 meter i diameter og 2,2 meter i højden.

Denne unikke tromme bruges ikke længere til at markere dagens timer, men du kan stadig se eksperter slå på trommerne i 15 minutter i et show, der finder sted fire gange om dagen, så det er bestemt et godt sted at besøge og møde både lokale og turister. Find ud af mere ved at booke en tur til Beijing.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale omkring $4,5 for at nyde de indre rum i Clock Tower.
 • Åbningstider:Besøgstiderne kan variere, men det er næsten altid åbent for offentligheden mellem kl. 9 og 17.30.
 • Placering: Du kan finde det på Gulou Dong Dajie Street i Dongcheng-distriktet i Beijing, Kina.

Book en tur til Beijing

5. Beundre Tiananmen-porten

Gennem Tiananmen-porten| ©Shande Villa
Gennem Tiananmen-porten| ©Shande Villa

Tiananmen-porten er et historisk monument, der ligger i centrum af byen. Book en tur til Beijing og Den Himmelske Freds Plads og lær dette kulturelle og politiske ikon at kende, stedet hvor portrættet af formand Mao Zedong er placeret, og hvor der afholdes vigtige ceremonier og parader.

Pladsen er også kendt for massakren på Den Himmelske Fred i 1989, hvor den kinesiske regering undertrykte demonstranter, der krævede demokratiske reformer.

Det er også indgangen til Den Forbudte By, det kejserlige palads fra Ming- og Qing-dynastiet, som man er forpligtet til at besøge, hvis man rejser til Beijing. Tiananmen-porten er et populært sted for turister fra hele verden, men den er også et vigtigt symbol på Kinas historie og politik.

Interessante detaljer

 • Pris: For at komme ind til Tiananmen-porten skal du betale ca. 9 € pr. person. Hvis du rejser med ældre eller handicappede, kan du betale mindre.
 • Åbningstider: Tiananmen-porten er åben hver dag mellem 8.30 og 17.00.
 • Beliggenhed: Den ligger på pladsen af samme navn.

Book en tur til Beijing

6.Beundre monumentet for folkets helte

Monumentet for Folkets Helte| ©sftrajan
Monumentet for Folkets Helte| ©sftrajan

Monumentet for Folkets Hel te er en stor granitobelisk på Den Himmelske Freds Plads og er den største statue i kinesisk historie. Den blev rejst for at mindes de martyrer, der faldt i forskellige revolutionære kampe i det 19. og 20. århundrede. Det er det sted, hvor nationale sørgemarkeringer normalt afholdes.

På forsiden af monumentet står inskriptionen: "Folkets helte er udødelige", indhugget med Maos håndskrift. Det er placeret præcis i midten af Den Himmelske Freds Plads og blev rejst i 1958. Denne statue er en påmindelse om historien og de ofre, andre har gjort for landet og dets befolkning.

Det er også vigtigt for dig at vide om dette sted, at det er et monument, der repræsenterer en kvindelig figur, som igen symboliserer det kinesiske folks enhed og styrke. Du må ikke gå glip af muligheden for at booke en tur til Beijing og Den Himmelske Freds Plads, opdage den i detaljer og tage et par billeder.

Interessante detaljer

 • Pris: Dette er et offentligt sted, så du skal ikke betale noget for indgangen.
 • Åbningstider: Du kan besøge den hele dagen og natten uden tidsbegrænsninger.
 • Placering: Denne obelisk er placeret i centrum af Den Himmelske Freds Plads.

Book en tur til Beijing

7. Besøg Himlens Tempel

Himlens Tempel| ©m w
Himlens Tempel| ©m w

Himlens Tempel ligger i den sydlige ende af den gamle by Beijing, tæt på Den Himmelske Freds Plads i Xuan Wu-distriktet. Det er et enormt tempel med et areal, der er næsten dobbelt så stort som Den Forbudte By, så det er bestemt et besøg værd på din byrundtur i Beijing.

Det var her, Ming- og Qing-kejserne afholdt ritualer og ofringer for at ære himlen og bede om god høst. Organiseringen er tæt forbundet med kinesisk kosmologi og er baseret på kejserens holdning og respekt for ritualerne. Bygningernes farver, former, lyde og placeringer repræsenterer universets komplekse design.

Himlens Tempel er et af de vigtigste og mest interessante steder i byen, eftersom det har været på UNESCO's verdensarvsliste siden 1998. Omkring templet kan du også besøge en stor park, hvor du kan se Beijing-borgere træne Taijiquan og Qigong eller endda have det sjovt med dans og sang.

Interessante detaljer

 • Pris: For at komme ind i Himlens Tempel skal du betale omkring 5 euro pr. person.
 • Åbningstider: Du kan besøge stedet mellem kl. 6.00 og 22.00. Men husk, at den seneste indgang er omkring kl. 21.00.
 • Beliggenhed: Det ligger i Xuan Wu-distriktet, meget tæt på Den Himmelske Freds Plads i Beijing.

Book en tur til Beijing

8. Se Folkets Store Hal

Folkets store hal| ©thokaty
Folkets store hal| ©thokaty

Folkets Store Hal er en meget vigtig bygning i Beijing. Stedet blev åbnet i 1959 som en af de "Ti Store Bygninger" for at fejre tiårsdagen for Folkerepublikken Kina. Siden da er det blevet et af de mest interessante steder at se på pladsen og i hele byen.

Denne superkonstruktion ligger i den vestlige ende af Tiananmen-pladsen og er et af de mest repræsentative ikoner for regeringen i Folkerepublikken Kina og for kommunistpartiet. Da det er et politisk strategisk sted, er det vært for mødet i Kinas Kommunistiske Partis Nationalkongres, som er blevet afholdt hvert femte år siden 1982, og partiets Centralkomité, som er en årlig begivenhed.

Folkets Store Hal accepterer besøgende, men for at komme ind på dette sted kan du kun komme ind gennem Østporten, som har et emblem for Folkerepublikken Kina over sig. Efter denne port finder du en stor gang, der fører til den centrale hal. Indenfor vil du også kunne se det store auditorium, som har en kapacitet på næsten 10.000 mennesker.

Interessante detaljer

 • Pris: Du skal betale omkring 5 € pr. person for at nyde dette sted.
 • Åbningstider: Du kan besøge Folkets Store Hal fra kl. 6 om morgenen til kl. 22 om aftenen.
 • Placering: enda Huitang West Road, i den vestlige ende af Tiananmen-pladsen i Beijing, Kina.

Book en tur til Beijing

9. Oplev strukturen i det nationale operahus

Det nationale operahus| ©Enrique RG
Det nationale operahus| ©Enrique RG

En af de bedste ting at se og lave i Beijing, især hvis man er vild med opera, er at se National Grand Theatre, også kendt som "Ægget". Det er en unikt designet bygning skabt af den franske arkitekt Paul Andreu, som åbnede dørene i juni 2007.

Man får adgang til teatret gennem en foyer, der ligger under en kunstig sø, og når man er indenfor, kan man nyde et rum med plads til næsten 6.500 mennesker. Du vil blive glad for at se teatrets ydre, som er en titanium- og glaskuppel, der flyder på vandet, hvilket uden tvivl gør det til en af de mest emblematiske bygninger i byen.

En af de mest slående ting ved dette sted er, at det indeni har forskellige rum, som om det var et bydistrikt. Du kan finde gader, pladser, indkøbs- og hvileområder, venteværelser og restauranter. Så hvis du går ind i Operaen, vil du tro, at du er på vej ind i en by i byen. Indenfor kan du også finde forskellige kunstområder og udstillinger, som er åbne for offentligheden.

Interessante detaljer

 • Pris: For at besøge denne imponerende bygning skal du betale omkring 5 € pr. person.
 • Åbningstider: Du kan besøge dette sted mellem kl. 9 og 17.30. Der er også åbent alle ugens dage undtagen mandag.
 • Beliggenhed: Det ligger lige ved siden af Den Himmelske Freds Plads.

Book en tur til Beijing

10. Kom tæt på den himmelske freds port

Porten til himmelsk fred| ©Julien Mercier
Porten til himmelsk fred| ©Julien Mercier

Den Himmelske Freds Port er det største og mest ikoniske monument i Den Forbudte By i Beijing. Du vil blive imponeret over størrelsen af denne port, som har en bred og høj bue med tre passager, hvoraf den midterste er reserveret til kejseren. Ydersiden af porten har enorme søjler af marmor samt statuer af kejserlige vagter.

Øverst på porten kan du se en gylden inskription kendt som "Zhengyangmen". Du vil også se et par bronzeløver, en på hver side af porten, som repræsenterer magt og lykke.

I dag er dette sted ret vigtigt for kinesisk kommunistisk tankegang, og faktisk vogter Mao Zedongs portræt indgangen til Den Forbudte By. Årsagen er, at det var her, Mao proklamerede grundlæggelsen af Folkerepublikken i 1949, efter Qing-dynastiets fald og den sidste kejsers afgang. Tøv ikke med at booke en af de bedste ture til Beijing og lær hele historien at kende.

Interessante detaljer

 • Pris: Det koster ikke noget at se Den Himmelske Port, fordi det er et offentligt sted, så du kan komme ind uden at betale.
 • Åbningstider: Du kan se dette sted hver dag mellem 8.30 og 17.00.
 • Placering: ligger på Den Himmelske Freds Plads.

Book en tur til Beijing