Bedste Ting At Lave I Beijing

Byen Beijing er et helt utroligt sted, og her vil jeg fortælle dig alt det, du ikke må gå glip af på dit besøg i Kinas hovedstad.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

9 minutters læst

Bedste Ting At Lave I Beijing

Beijing | ©Helmut Satzinger

Beijing (også kaldet Beijing) kan være lidt skræmmende for os vesterlændinge, især fordi det virker som en by, der er fuldstændig overgroet. Der er så meget af alting, så mange mennesker, så meget støj, så mange lys, så meget tradition og så meget modernitet. Men jeg kan forsikre dig om, at hvis du lærer dens tusindårige kultur at kende, besøger Den Forbudte By, går en tur på Den Kinesiske Mur eller tager en tur gennem dens fantastiske klostre, vil du blive forelsket og få lyst til at komme tilbage.

Hvis du spekulerer på, hvornår det er bedst at besøge Beijing, kan jeg fortælle dig, at der altid er noget interessant at opdage i denne by. Fra ferskenfestivalen i marts til vigtige nationale festivaler som månefestivalen i oktober- Beijing har alt, hvad du skal bruge for at få en god oplevelse. Tag med mig på denne tur til de bedste ting at lave i Beijing.

1. Udforsk Den Forbudte By

Den Forbudte By| ©cattan2011
Den Forbudte By| ©cattan2011

En af juvelerne i Beijing er helt sikkert den gamle Forbudte By. Du kan ikke komme forbi uden et besøg, selv hvis du kun har to dage i Beijing, det er en unik oplevelse. Du vil se, hvad der har været kejsernes residens i omkring 500 år, for Ming- og Qing-dynastierne. Du kan besøge haverne og gårdspladserne, salene og paladsmuseet.

Bemærk venligst, at billetter til Den Forbudte By i Beijing skal bestilles på forhånd, da det er en af hovedattraktionerne i den kinesiske hovedstad. Fordi den er så populær, er der mange ture og sightseeingture, der inkluderer den. Hvis du tager en hop-on-hop-off-bustur i Beijing, er du sikker på at få et stop nær Den Himmelske Freds Plads, en af de gamle indgange til byen.

Book turen til Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og Tiananmen

2. Gå en tur på Den Kinesiske Mur

Solnedgang på Den Kinesiske Mur| ©Bernard Goldbach
Solnedgang på Den Kinesiske Mur| ©Bernard Goldbach

Den Kinesiske Mur er fantastisk på alle måder og er den eneste menneskeskabte struktur, der kan ses fra det ydre rum. Hvis du undrer dig over, hvordan du kommer til Den Kinesiske Mur, så fortvivl ikke, det er bedst at tilmelde dig en af de bedste ture til Den Kinesiske Mur i Mutianyu fra Beijing. Du vil blive ført af en erfaren lokal guide, som også vil fortælle dig alle hemmelighederne bag murens konstruktion og gamle legender, som vil gøre dig målløs.

Hvis du planlægger at besøge Beijing i oktober, skal du huske på, at denne måned er ideel til at gå på Den Kinesiske Mur, fordi temperaturerne er nogle af de mest behagelige på hele året i Kina. Den Kinesiske Mur er optaget på UNESCO's verdensarvsliste og betragtes som et af verdens 7 vidundere.

Da den ligger lidt langt fra byens centrum, anses denne tur for at være en af de bedste dagsture fra Beijing.

Book en tur til Den Kinesiske Mur og Ming-gravene

3. Besøg lamaernes tempel

Lamaernes Tempel| ©Yau Chan Ho
Lamaernes Tempel| ©Yau Chan Ho

Et andet must på din rejse er et besøg i Lamatemplet. Så snart du træder ind, vil du blive grebet af duften af røgelse. Du vil kunne se den klassiske kinesiske arkitektur, pagoder med guld- og sølvornamenter og billeder af drager og tigre. Det er et af de bedste templer i Beijing, en oplevelse, der vil hjælpe dig med at forstå meget mere om kultur og tilbedelse.

Dette tempel, et af de største buddhistisk-tibetanske klostre i verden, blev bygget i 1694 under Qing-dynastiet. Du får mulighed for at se de storslåede haver og forelske dig i kinesisk kunst.

Book tur til Sommerpaladset, Lamatemplet og Pandahaven

4. Besøg den olympiske landsby i 2008

Beijings olympiske park| ©Yanli Guo
Beijings olympiske park| ©Yanli Guo

I 2008 var Beijing vært for De Olympiske Lege. Til det formål blev der bygget en vigtig sportsby, som stadig står i dag. En dagstur til Beijings olympiske landsby er bestemt en fremragende idé. Du vil kunne se stadionerne og de bygninger, der blev bygget specielt til begivenheden. Om aftenen lyser det hele op og bliver magisk.

Den olympiske landsby i Beijing ligger i Chaoyang-distriktet i byen. På en guidet tur i den olympiske landsby kan du se højdepunkter som nationalstadionet, kendt som fuglereden på grund af sin mærkelige form, Beiding Niangniang-templet og det nationale vandsportscenter. Denne tur er perfekt, hvis du planlægger at besøgeBeijing i september, da temperaturerne ligger omkring 20 grader celsius i slutningen af sommeren.

5. Besøg hos pandabjørnene i Beijing Zoo

Panda i zoologisk have| ©Michael McDonough
Panda i zoologisk have| ©Michael McDonough

Hvis der er noget, der er repræsentativt for Kina, så er det billedet af pandaen. Oplev al charmen ved disse nysgerrige pelsdyr i Beijing Zoo. Du kan selvfølgelig også se Kinas andre karakteristiske dyr, såsom hvide tigre og gyldne aber, og tage lige så mange billeder, som du har lyst til. Dette er en af de 10 bedste ting at lave i Beijing om sommeren, da de behagelige temperaturer giver dig mulighed for at nyde udendørslivet i kontakt med de mest bedårende dyr.

Beijing Zoo er virkelig stor og har flere attraktioner og steder at spise frokost, så du kan bruge en halv dag i ro og mag. Jeg anbefaler, at man bestiller billetter til Beijing Zoo i forvejen, da alle gerne vil se pandaerne.

6. Besøg traditionelle markeder og tag på en madtur

Mr Shis dumplings| ©Garrett Ziegler
Mr Shis dumplings| ©Garrett Ziegler

Mad er altid en god måde at komme i kontakt med en by på. Når det gælder Kinas hovedstad, kan jeg fortælle dig, at det er noget af en oplevelse. Tilmeld dig en af de bedste gastronomiske ture i Beijing, og prøv nogle af de mest traditionelle kinesiske retter, gå på markeder, hvor du kan smage friske produkter og lækre snacks.

Hvis du tør, kan du endda prøve deres nysgerrige slik med insekter. Her anbefaler jeg et besøg på Donghuamen-markedet, hvor du kan købe karamelliserede spyd med cikader, græshopper, edderkopper, kakerlakker, skorpioner og hundrede andre insekter, som de forsikrer dig om, er lækre... Hvis du skal besøge Beijing på 7 dage, er en gastronomisk tur noget, du ikke må gå glip af.

Book en gastronomisk tur med tuk tuk

7. Tag på tur i Beijings berømte gyder (Hutongs) i en tuk tuk

Beijings hutonger| ©JapanVisitor
Beijings hutonger| ©JapanVisitor

Vov at fortabe dig i gyderne i den gamle bydel ombord på en malerisk tuk tuk. Min anbefaling er at tage en af de mange ture gennem Hutongs i Beijing, så din guide kan fortælle dig alt om disse maleriske gyder, der blev bygget under Ming-, Qing- og Yuan-dynastierne. Du lærer om byens fortid og smager på noget af Beijings mest populære gademad.

Denne oplevelse blander mad, historie, kultur og underholdning, og derfor er det for mig en af de bedste ture i Beijing. Selv hvis du kun planlægger at besøge Beijing på en dag, er denne tur perfekt, da det er den bedste måde at komme i kontakt med stedet og dets folk på.

Book en gastronomisk tuk tuk-tur

8. Besøg det enorme Beijing Silk Market

Silke-markedet| ©Wendy Stirba
Silke-markedet| ©Wendy Stirba

Et andet must-see i den kinesiske hovedstad er en slentretur gennem silkemarkedet. Det er en bygning i flere niveauer, hvor du kan finde traditionelle kostumer, kimonoer, smykker og meget mere. Der opfordres generelt til at forhandle, så tøv ikke med at prutte om prisen.

Der er masser at lave på Beijings silkemarked, hvor du kan opleve autentisk kinesisk handel og købe gaver og souvenirs som f.eks. vifter og rispapirlamper. Et sted fuld af charme og autenticitet. Vær dog forberedt på, at der kan være mange mennesker.

9. Overvær et autentisk kung fu-show

Kung fu-show| ©Mihai Petrisor
Kung fu-show| ©Mihai Petrisor

Beijing er synonymt med kampsport, og hvem har ikke set en film om kung fu'ens oprindelse? Hvis du er på gennemrejse i Kinas hovedstad, må du ikke gå glip af et autentisk kung fu-show. Det er en anderledes oplevelse, fuld af farver, dygtighed og adrenalin.

Hvis du planlægger at besøge Beijing på 6 dage, er dette et af de shows, der går ubemærket hen, turistorienteret, men stærkt anbefalet. Det er også perfekt til børn. De vil elske at se kung fu-mestrene udføre akrobatiske stunts og simulere kampe.

10. Tag på cykeltur til Beijings højdepunkter

Cykling i Beijing| ©YOMELAN
Cykling i Beijing| ©YOMELAN

At cykle rundt i en by er en fantastisk måde at komme i kontakt med stedets rytme på. Det er endnu bedre, hvis du tager med på en af de bedste cykelture i Beijing, hvor du kan lære om alle de steder, du besøger, af din erfarne lokale guide. Du vil se de vigtigste højdepunkter i hovedstaden, steder som Den Forbudte By, Den Kinesiske Mur eller lamaernes klostre.

Blandt alle de steder, du vil besøge på denne tur, er Tiananmen-pladsen et must-see. Det er en af de vigtigste pladser i Kina, da det var en af de gamle porte til Den Forbudte By, og stedet hvor Mao Tse Tungs mausoleum er placeret.

Tips til at besøge Beijing

Gaderne i Beijing| ©Pierre Metivier
Gaderne i Beijing| ©Pierre Metivier

Her er nogle praktiske tips, som du måske vil finde nyttige på dit besøg i Beijing.

Lær lidt kinesisk

Byen kan være lidt kompleks, hvis du ikke taler kinesisk, så jeg anbefaler, at du lærer nogle grundlæggende ord for at kunne forstå den mindste indikation. Her er en liste over de mest almindelige og praktiske udtryk, der kan hjælpe dig i Beijing:

 • Tak skal du have: xie xie
 • Du er velkommen: bu iang xie
 • Goddag: Ni jao
 • Farvel: Zai jian
 • Godmorgen: Zao shang jao
 • Godaften: Wan an
 • Undskyld...: king wen
 • Jeg er ked af det: dui bu ki
 • Hjælp: Jiu ming
 • Regningen: Mai dan
 • Hvor meget er det: Ze ge duo shao kián?
 • Jeg forstår det ikke: Bú tài míng bai
 • Kan du gentage, tak: King zai shuo yi bian?

Pas på den offentlige transport

Selv om offentlig transport er sikker, kan den være lidt svær at forstå for os vesterlændinge, så jeg anbefaler, at hvis du kun planlægger at blive 4 dage i Beijing, bør du komme rundt med taxa eller til fods. Og når du rejser, anbefaler jeg, at du lejer en af lufthavnstransferne til Beijing. På den måde er du garanteret at ankomme til tiden til dit fly.

Tag dig tid til at besøge et af de mange museer

Selvom det ikke er med på listen, anbefaler jeg, at du besøger nogle af de bedste museer i Beijing. Et af de mest fremragende er National Museum of China, hvor du kan nyde kinesisk kunst, når den er bedst. Det er helt sikkert en af de 10 bedste ting at lave i Beijing om vinteren, da man også kan finde ly indendørs.

Natteliv i Sanlitun

Et af Beijings mest pulserende nattelivsområder er uden tvivl Sanlitun. Benyt lejligheden til at få et par drinks og prøve noget lokal gademad i denne bydel fuld af barer og restauranter. Det er en af de 10 bedste ting at lave i Beijing om aftenen, for det handler ikke kun om at besøge klostre og lære om byens historie. Hvis du kun har 3 dage i Beijing, må du ikke gå glip af Sanlitun.

Nyd byen på alle årstider

Beijing har meget at byde på, men der er nogle ting, man kun kan nyde på bestemte tidspunkter af året. For eksempel blomstrer kirsebærblomsterne i Beijing i marts, især i Yuyuantan Park og Great White Cloud Temple Park. Det er et populært tidspunkt at nyde blomsternes skønhed og tage billeder.

I marts kan man også deltage i Yonghe-templets lanternefestival. Den afholdes hvert år i Yonghe Gong-templet og er en farverig festival med fremvisning af store lanterner og forskellige kulturelle aktiviteter. Dette er blot nogle af højdepunkterne i marts i Beijing.

I juli måned kan man i Beijing deltage i Duanwu Festival. Under denne traditionelle kinesiske begivenhed, også kendt som dragebådsfestivalen, deltager de lokale i dragebådsløb og spiser zongzi, en slags snack lavet af ris fyldt med kød, æg og andre ingredienser. Hvis du planlægger at besøge Beijing på 5 dage, og din rejse er i juli, er dette en fantastisk mulighed for at komme i kontakt med lokale traditioner.