10 Ting At Lave I Beijing I Sommer

Beijing om sommeren har alt, hvad du behøver for at have det sjovt. Her er de bedste planer, du kan føje til din rejseplan.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

9 minutters læst

10 Ting At Lave I Beijing I Sommer

Sommer i Beijing | ©Javier Gallego

Beijing er en af Kinas største og mest kosmopolitiske byer. I løbet af sommeren kommer den til live med et væld af unikke festivaler og kulturelle begivenheder. I denne artikel vil jeg vise dig nogle af de mest enestående festivaler og begivenheder, der finder sted i sommersæsonen.

Beijing har det hele med sin blanding af modernitet, tradition, lækker mad, events, templer, arkitektur og selvfølgelig Den Kinesiske Mur. At besøge Beijing er et eventyr - er du klar til det?

1. Planlæg et besøg i Sommerpaladset på den bedste årstid

Sommerpaladset| ©cattan2011
Sommerpaladset| ©cattan2011

Book turen til Sommerpaladset, og brug dagen på at udforske et af de mest populære turistmål i Kina. Dette majestætiske palads- og havekompleks blev bygget under Qing-dynastiet og er blevet erklæret for et UNESCO World Heritage Site. Det var kejserens hvilested om sommeren, så hvad er bedre end selv at besøge det i sommermånederne.

Det er et stort kompleks, der dækker et område på mere end 290 hektar. Det har en kunstig sø, bakker, haver, pavilloner og broer, der tilsammen skaber en atmosfære af ro og naturlig skønhed. Det er kendt som den største og bedst bevarede kejserlige have i Kina.

Højdepunkterne i Sommerpaladset er:

  • Den Store Hal for Øverste Harmoni, et imponerende palads, der tidligere var rammen om officielle ceremonier og kejserlige audienser.
  • Sommerpaladsets haver er særligt imponerende. De er designet til at efterligne naturen og har vandfald, vandløb og pavilloner, der tilsammen skaber et miljø af stor skønhed og ro. Du kan gå gennem haverne, nyde landskabet og slappe af, mens du tager en pause fra byens travlhed.

Book turen til Sommerpaladset

2. Besøg et af verdens 7 vidundere: Den Kinesiske Mur

Solnedgang på Den Kinesiske Mur| ©Bernard Goldbach
Solnedgang på Den Kinesiske Mur| ©Bernard Goldbach

At besøge Den Kinesiske Mur er et must på enhver rejse til Kina. Denne stenstruktur, der betragtes som et af verdens 7 vidundere, blev bygget for at forsvare sig mod mulige angribere. Det er den eneste menneskeskabte struktur, der kan ses fra rummet. Der er flere sektioner at besøge på Den Kinesiske Mur, men den bedste er uden tvivl den, der er kendt som Mutianyu.

Om sommeren er temperaturerne behagelige, så det er et godt tidspunkt at tage med på en af de bedste heldagsture til Den Kinesiske Mur. Denne type tur er perfekt til at lære mere om Kinas gamle historie, da man kan lære meget af sin guide. Desuden er landskabet på netop denne del af Den Kinesiske Mur virkelig betagende, og udsigten er uovertruffen. Du har flere muligheder:

Book en udflugt til Den Kinesiske Mur

3. Spadser gennem de typiske hutonger, mens du nyder det lokale køkken

Beijings hutonger| ©JapanVisitor
Beijings hutonger| ©JapanVisitor

At slentre gennem Beijings klassiske hutonger (gyder i den gamle bydel) er et must på din rejse. Sommeren er det perfekte tidspunkt at vandre rundt i disse gamle gyder, som er en vigtig del af byens historie og kultur. Så hvis du spekulerer på, hvad du skal lave om sommeren, skal du ikke tøve med at tilmelde dig en af de bedste hutong-ture.

Du kan vælge mellem dag- og natture. Langs hutongerne vil du se en masse traditionelle huse i siheyuan-stil. At besøge hutongerne er en unik oplevelse, der giver dig et indblik i det autentiske dagligliv for den kinesiske hovedstads indbyggere. Du kan også vælge at booke en gastronomisk tur i Beijing i en tuk tuk, hvor du kommer rundt i de vigtigste hutonger, mens du smager på forskellige madvarer og smage.

I århundreder har hutongerne været hjertet i Beijings sociale og kulturelle liv. De er hjemsted for talrige markeder, butikker, restauranter og tehuse samt templer og indre gårde, hvor de lokale samles for at sludre og deltage i daglige aktiviteter. En af de mest populære måder at udforske hutongerne på er på cykel eller til fods, da gaderne er for smalle til biltrafik. Det er også muligt at tage en tuk tuk-tur.

Book en madtur i Beijing med tuk tuk

4. Deltag i Beijings kultur- og kunstfestival

Beijings nationalteater| ©Alexander
Beijings nationalteater| ©Alexander

Beijing Culture and Arts Festival har været afholdt hver sommer siden 1987 og har til formål at fremme traditionel og moderne kinesisk kultur. Den strækker sig over flere uger og byder på en bred vifte af arrangementer , herunder operaforestillinger, musik, dans, teater, film og kunstudstillinger. Der er også sportsbegivenheder, såsom cykelløb og hestevæddeløb, og et væld af kulturelle aktiviteter for børn.

Under festivalen optræder de bedste kunstnere på forskellige steder i byen, herunder Beijing National Theatre og Grand Palace Theatre.

Derudover inviteres mange internationale kunstnere til at deltage i festivalen, hvilket gør den til en virkelig global begivenhed. Et af festivalens højdepunkter er konkurrencen i ** Peking Opera**. Kunstnerne konkurrerer om priser i forskellige kategorier, bl.a. skuespil, kostumedesign og make-up.

5. Nyd den internationale musikfestival i Beijing

Poly Teater| ©Janus Bahs Jacquet
Poly Teater| ©Janus Bahs Jacquet

Deltag i den internationale musikfestival! Det er en af de største og mest prestigefyldte musikbegivenheder på det asiatiske kontinent, som afholdes om sommeren. Den byder på en bred vifte af musikalske genrer, herunder klassisk musik, jazz, rock, elektronisk musik samt traditionel kinesisk musik. Arrangementet byder på anerkendte nationale og internationale kunstnere samt nye unge talenter fra hele verden.

Under festivalen kan du nyde forskellige koncerter på nogle af byens mest ikoniske spillesteder, såsom National Theatre of Beijing, Poly Theatre og Beijing City Theatre. Der arrangeres også udendørs koncerter i parker og på pladser rundt omkring i byen, så Beijing-borgere og besøgende kan nyde musikken i en afslappet og venlig atmosfære.

Denne festival er ikke kun en begivenhed for musikelskere, men spiller også en vigtig rolle i at fremme international kultur og forståelse. Ud over koncerter kan du deltage i workshops, foredrag og udstillinger, som er designet til at fremme kulturel udveksling og dialog mellem kunstnere og publikum fra hele verden.

6. Oplev al magien fra Beijing International Film Festival

Beijings internationale filmfestival| ©MPA APAC
Beijings internationale filmfestival| ©MPA APAC

Hvis du elsker den syvende kunstart, må du ikke gå glip af Beijing International Film Festival, også kendt som BJIFF. Det er en af de vigtigste filmbegivenheder i Asien, og den afholdes hvert år i byen Beijing. Festivalen, der begyndte i 2011, har til formål at fremme kulturel udveksling og samarbejde inden for film mellem Kina og andre lande.

Under festivalen kan du se film fra hele verden, herunder spillefilm og dokumentarfilm, fra både etablerede filmskabere og nye talenter. Der er konkurrencer om de bedste film i forskellige kategorier samt præsentationer af klassiske film og retrospektiver af indflydelsesrige filmskabere.

Ud over filmvisninger omfatter programmet også foredrag, seminarer og workshops. Der er også mulighed for, at filmskabere kan præsentere deres film og deltage i diskussioner med publikum. Festivalen har ingen fast dato, men finder altid sted om sommeren.

7. Slap af og nyd naturen i Jingshan Park

Jingshan Park| ©Enrique RG
Jingshan Park| ©Enrique RG

Jingshan Park ligger lige nord for Den Forbudte By og er et vidunderligt sted at tage en pause fra varmen. Det er en historisk park i centrum af Beijing, fuld af stier og udsigtspunkter, der giver dig mulighed for at nyde en enestående panoramaudsigt, herunder Den Forbudte By, Himmeltemplet og Kunming-søen. Et populært sted på grund af sin fantastiske natur, rige historie og rolle i kinesisk kultur.

Parken blev bygget i det 13. århundrede under Yuan-dynastiet som en privat kejserlig have for kejserne i Kina. På det tidspunkt blev den betragtet som et af de smukkeste steder i byen. Under Ming-dynastiet blev den et hvilested for kejserne, og under Qing-dynastiet blev den udvidet og blev et rekreativt sted for hoffets borgere.

I midten af parken ligger Jerndragepavillonen, en treetagers trækonstruktion, der blev bygget i 1750 under Qing-dynastiet. Den er et af parkens mest berømte symboler og siges at være blevet bygget af Qianlong-kejseren for at nyde panoramaudsigten over det omkringliggende landskab. Takket være de behagelige temperaturer er en spadseretur gennem Jingshan Park en af de bedste ting, man kan lave i Beijing i juli.

8. Tag på cykeltur i Beijing

Beijing-cykler| ©Enrique RG
Beijing-cykler| ©Enrique RG

At ankomme til en ny by kan være både spændende og overvældende, og derfor anbefaler jeg altid, at man tager en cykeltur. I Beijings tilfælde, hvor der er så meget at se, er det en god måde at få et mentalt overblik over byens seværdigheder og komme til steder, man måske ikke når på andre typer ture.

Sommermånederne er ideelle til denne type ture, selvom jeg anbefaler, at man gør det om eftermiddagen, når solen begynder at gå ned. På den måde kan du se, hvordan byen lyser op og ikke lide så meget under varmen. Du kommer til at besøge nogle af Beijings vigtigste steder, såsom Sommerpaladset og Den Forbudte By, kejserens tidligere residens. Disse ture inkluderer normalt alt det nødvendige udstyr, så du behøver ikke at bekymre dig om noget, bare nyd det.

9. Nyd ølfestivalen i Beijing

Øl i Beijing| ©Mr Thinktank
Øl i Beijing| ©Mr Thinktank

Hvad er bedre end en iskold øl om sommeren? Beijing Beer Festival er en årlig begivenhed i den kinesiske hovedstad, som tiltrækker tusindvis af ølelskere fra hele verden. Festivalen er en af de største og mest populære af sin slags i Asien og finder sted i begyndelsen af september, i sensommeren.

På festivalen kan du smage en bred vifte af øl fra hele verden, fra de mest kendte mærker til håndværksøl og lokale bryg. Der er også et bredt udvalg af mad, fra traditionel kinesisk mad til internationale retter. Derudover kan du deltage i en række ølrelaterede aktiviteter og lege, såsom drikkekonkurrencer, færdighedsspil og guidede smagninger.

Festivalen byder også på underholdning, herunder levende musik, danseforestillinger og komedieshows. Dette er helt sikkert en af de 10 bedste ting at lave i Beijing i september.

10. Se kunsten i kunstdistriktet 798

Kunstdistriktet| ©Khalid Albaih
Kunstdistriktet| ©Khalid Albaih

798 Art District var tidligere hjemsted for elektronikindustriens fabrikker, bl.a. den statsejede 798 Factory. Efter at disse fabrikker flyttede ud, er distriktet blevet et nyt vartegn for Beijings bykultur.

Kunstgallerier, kulturcentre og talrige barer findes i dette distrikt. Derafholdes også en række udstillinger i løbet af året for at vise de nyeste mode- og kunsttendenser. At besøge 798 Art District er en af de bedste ting at gøre i Beijing om sommeren, da vejret er mildt og behageligt til at gå rundt i det udendørs område.

Desuden falder antallet af besøgende, så du kan nyde udstillingerne og kunstværkerne meget mere komfortabelt. Dette sted vil give dig mulighed for at opleve den unikke energi og livsstil i Beijings moderne bykultur.

Temperaturer i Beijing om sommeren

Beijing om sommeren| ©Hugh Llewelyn
Beijing om sommeren| ©Hugh Llewelyn

Sommertemperaturerne i Beijing ligger normalt mellem 20 og 32 grader celsius. På grund af monsunen regner det meget på denne tid af året, så det anbefales at pakke en mackintosh i kufferten. Men hvis du har planlagt en udflugt, anbefaler jeg, at du altid tjekker, hvordan vejret vil være i Beijing den pågældende dag.

Book en tur til Den Kinesiske Mur og Minggravene

Beijings turistmængder om sommeren

Mennesker om sommeren| ©Hugh Llewelyn
Mennesker om sommeren| ©Hugh Llewelyn

På grund af de hyppige regnskyl er antallet af turister i Beijing om sommeren normalt lavere. Derfor kan man på denne tid af året finde bedre priser på både indkvartering og mange af attraktionerne.

Book en Beijing-tur med Sommerpaladset

Priser i Beijing om sommeren

Penge i euro| ©Ibrahim Boran
Penge i euro| ©Ibrahim Boran

Priserne i Beijing om sommeren har tendens til at være lavere på grund af færre turister, kraftig regn og varme temperaturer. Der er ingen tvivl om, at du kan få gode tilbud på indkvartering, attraktioner og byture.

Book en tur til Beijing med Den Kinesiske Mur

Hvad skal man pakke til et sommerbesøg i Beijing?

Bagage| ©tookapic
Bagage| ©tookapic

På grund af den hyppige sommerregn er det tilrådeligt at pakke en mackintosh og en paraply. Ellers skal du huske på, at temperaturerne er varme og fugtige, så det er ikke nødvendigt med varmt tøj. Sørg for at have køligt og behageligt tøj på, især fodtøj.

Book en bustransport til Den Kinesiske Mur

Alternative planer for beskyttelse mod Beijings kulde/varme/regn om sommeren

Himlens tempel| ©m w
Himlens tempel| ©m w

Som du kan se, har Beijing masser af ting at se og lave. Det er en meget kosmopolitisk by, så i tilfælde af regn har du meget gode alternativer til at få en god tid. Besøg nogle af Beijings top 10-museer eller de utrolige templer, to muligheder, der vil give dig mulighed for at lære mere om Kinas kultur og traditioner.

Book en tur til Den Kinesiske Mur og Ming-gravene