10 seværdigheder og oplevelser i Mexico City

Mexico City fyldes med farver i april måned. Der er påskeparader, børnedagsaktiviteter og gratis festivaler.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

10 seværdigheder og oplevelser i Mexico City

Mexicos gader | ©Jezael Melgoza

I april er Mexico City fuld af sjove aktiviteter, såsom madfestivaler, begivenheder, der fejrer foråret, og chancen for at bestige Torre Latinoamericana eller tage en trajinera-tur i Xochimilco. Du kan også gå en nattevandring, holde picnic i den botaniske have eller svømme i kurbadene.

Mexico City sover aldrig og er en historisk hovedstad, der byder på en række begivenheder, festivaler og monumenter, som jeg anbefaler, at du lærer at kende. Det bedste tidspunkt at besøge byen på er i april, en måned med forårsaktiviteter. Den er kendetegnet ved solrige, behagelige temperaturer, overkommelige priser indkvartering, rabatter på attraktioner og garanti for udendørs aktiviteter, da der sjældent falder regn.

1. Udforsk Mexico Citys festivaler i april

Nyd festivalen| ©Gonzalo Facello
Nyd festivalen| ©Gonzalo Facello

Mexicanske fester og festivaler har en særlig charme. Musik, mad og kulturelle optrædener er stjernerne ved hver begivenhed. April samler nogle af de bedste ting at lave i Mexico City.

Vive Latino Musikfestival

Vive Latino Music Festival er en af de vigtigste musikbegivenheder i landet og i Latinamerika, og den afholdes hvert år mellem marts og april. Den byder på kunstnere fra forskellige genrer samt aktiviteter, madboder og områder, hvor man kan købe plader. Du kan også nyde Music Village, hvor workshops, konferencer og autografskrivning finder sted helt gratis.

Billetter koster fra 100 til 282 Є, og de dyreste inkluderer blandt andet private områder, hvileområder nær hovedscenen og wifi.

Texcoco International Festival

Tag din bil og kør ud af byen for at besøge den lille by Texcoco, hvor Texcoco International Festival afholdes. Det er en ideel plan, da mange kunstnere optræder live, der er mekaniske spil, husdyrudstillinger og traditionel mexicansk mad.

Billetter koster fra 15 til 156 Є, afhængigt af hvor tæt på scenen du vil være. Du kan finde flere oplysninger på den officielle hjemmeside.

Mens du er i byen, kan du besøge Autocinema Quinta, som har en fantastisk udsigt over Texcoco-søen, eller stoppe ved Museo Regional del Pulque y el Maguey, hvor du kan smage autentiske mexicanske drikkevarer.

Hvis du stadig har lyst til at gå på opdagelse, inviterer jeg dig til Tetzcotzinco Archaeological Zone for at opdage alt om Mexicos forfædres fortid eller Ex-Convent of Coatlinchan, som fusionerer spansk og mexicansk kultur.

Festival i det historiske centrum

Hvert år giver Centro Historico Festival liv til byens vigtigste arkitektoniske område med kunstudstillinger, danse- og musikforestillinger, operaforestillinger og lokale madboder.

Mange af aktiviteterne er gratis, og det er en af de ældste festivaler i landet. Der er også en række underholdningsmuligheder for børn. De vigtigste steder for festivalens begivenheder er National Museum of Art, Palace of Fine Arts, Metropolitan Cathedral og Franz Mayer Museum. Andre attraktioner i området er f.eks:

  • Corredor Cultural Madero, gaden med skjulte talenter og kunsthåndværk, ideel til at udforske butikker, caféer og boghandlere.
  • Mercado Ciudadela, et godt sted at tilbringe en eftermiddag med at udforske lokalt kunsthåndværk.
  • La Peninsular, besøg en af byens mest emblematiske cantinas, hvor autentiske mexicanske traditioner holdes i hævd.

Blomsterfestival

Naturelskere kan nyde Festival de las Flores (Blomsterfestivalen), der afholdes i byens Centro Historico, en helt gratis begivenhed med en række underholdende attraktioner. Der er blomsterudstillinger forberedt af landskabsarkitekter, og der tilbydes rabatter i de omkringliggende butikker. For at fejre det afholdes der andre aktiviteter på andre monumenter i området, såsom Templo Mayor-museet, som udstiller værker inspireret af blomster.

En lignende mulighed er Spring Garden, som afholdes to gange om året: i marts og april. På Zócalo-pladsen er der boder dækket af monumenter, hvis design er inspireret af blomster.

Der er parader, kunstige og naturlige haver, madboder, picnicområder og levende musik. Mellem de sidste uger af marts og de første dage af april finder Noche de Primavera (forårsnatten) sted, hvor mere end 400 kunstnere optræder i forskellige dele af Centro Histórico.

Book en rundtur i Mexico City

2. Deltag i paraderne og processionerne i den hellige uge

Korsvejen i Iztapalapa| ©Mittchel Alcantara
Korsvejen i Iztapalapa| ©Mittchel Alcantara

Påsketraditionerne er en meget vigtig del af den mexicanske kultur, og derfor viser indbyggerne deres respekt gennem mad, dans, parader og processioner. Skytshelgenbegivenhederne er fordelt over hele ugen i forskellige dele af byen.

Korsvejen i Iztapalapa

Viacrucis Iztapalapa er en procession, der hylder Kristi lidelse gennem en repræsentation. Den finder sted i området Cerro la Estrella og er en meget gammel tradition, der har stået på siden 1843. Forskellige scener bliver genskabt, såsom den sidste nadver, fodvaskningen og Judas' forræderi. Det er en lang gåtur, så jeg anbefaler, at du har behagelige sko på.

Besøg de 7 templer

I mange byer rundt om i verden besøger man de 7 templer eller monumenter for symbolsk at ledsage Jesus Kristus under korsfæstelsen. Mexico City er ingen undtagelse, og det er en af de vigtigste traditioner i den hellige uge. De fleste af templerne ligger i det historiske centrum, og de mest besøgte er Parroquia de la Santa Veracruz, Iglesia de la Profesa og Templo de San Francisco.

Smag de typiske retter fra Semana Santa (den hellige uge)

I den hellige uge er der dage, hvor det anses for upassende at spise kød, så du vil finde forskellige forslag i byens restauranter, såsom sopa de habas con nopales (bønnesuppe med nopales ) tilberedt med kylling og grøntsager, capirotada (en budding med brød), forskellige retter, hvor fisk og linser er hovedpersonerne. Man fejrer også traditionen med de 7 potajes, som består af en række gryderetter, der kun laves på denne årstid.

Book en bustur med gratis stop i Mexico City!

3. Forfrisk dig i byens kurbade

Spa i Mexico| ©zscezsar
Spa i Mexico| ©zscezsar

I løbet af april kan byen opleve nogle varme dage, så jeg anbefaler, at du tilføjer nogle gode steder at køle af, såsom byens kurbade, til din rejseplan. Bassinerne i Balneario Elba er en god mulighed for en forfriskende dukkert, en grillaften eller et måltid ved vandkanten. Entréen er omkring 4 Є, så det er en økonomisk plan, du ikke må gå glip af.

En anden mulighed er at tage til Jajalpa y Águilas Japan Water Park, som har to kurbade helt gratis.

4. Nyd udstillingerne og messerne

Enchiladas| ©camknows
Enchiladas| ©camknows

I Mexico City er der stadig mange aktiviteter, man kan nyde i april måned. Du kan tage på en gastronomisk rundtur i byen, besøge messer eller kunstudstillinger.

Smag på mexicanske enchiladas

National Enchilada Fair er en af de vigtigste gastronomiske festivaler i Mexico. For at nyde den skal du tage til den sydøstlige del af byen, hvor du finder en række boder, der tilbyder retter, hvor enchiladas er hovedpersonerne. Der er danseshows, levende musik og mekaniske spil. Denne messe kan også nydes mellem august og september.

MUFO udstilling

Et af de bedste museer i Mexico City er Museum of the Future, bedre kendt som MUFO. Udstillingerne finder sted mellem marts og maj, og forslaget inviterer dig til at leve gennem sanserne, du kan nyde optiske illusioner, smagsprøver, Metaverse-gallerier og levende musik med dimensionelle effekter.

Indgangen går fra 8 til 18 Є. Dette museum er lukket resten af året, så jeg anbefaler et besøg i april.

5. Tag en nat-tur

Palacio de Bellas Artes om natten| ©Sir_Lee_
Palacio de Bellas Artes om natten| ©Sir_Lee_

Om natten lyser Mexico City op, og der er steder, du ikke må gå glip af. Den bedste mulighed for at nyde det fuldt ud er at tage en turistbustur, der tager dig med til det bedste af byen, så du kan besøge det historiske centrum, Polanco, basilikaen eller det sydlige Coyoacan med audioguidede kommentarer.

Du kan også tilmelde dig en natlig guidet tur rundt i byen, så føler du dig mere sikker, og du kan få et indgående kendskab til historien fra en professionel guide. Nogle af de steder, du kan besøge, er:

  • Nationalpaladset, som vogter over landets historie og har kunstneriske udstillinger, vægmalerier og andre kulturelle repræsentationer.
  • Palacio de Bellas Artes, en af de vigtigste attraktioner i hovedstaden, hvor det nationale arkitekturmuseum ligger, og hvor du kan se modeller af de vigtigste bygninger. Der er også vægmalerier, udstillinger og et dansekompagni, der arrangerer shows.
  • Metropolitan Cathedral, der betragtes som en af de vigtigste kirker i byen, både på grund af dens historie og arkitektur.

Tips til rejsende

Nogle områder i Mexico City er usikre, især om natten. Det er tilrådeligt at tage på gruppeture med en professionel guide.

6. Klatre op i Torre Latinoamericana

Det latinamerikanske tårn| ©Alvaro Sánchez
Det latinamerikanske tårn| ©Alvaro Sánchez

En af de bedste måneder at bestige Torre Latinoamericana er april, da udsigten er klar, og himlens farver er fotoværdige. Det betragtes som en af de højeste bygninger i Latinamerika, og i denne måned er der sjove aktiviteter som yogaklasser på toppen af byen.

På 41. etage ligger restauranten Miralto, som er ideel til et stop midt på dagen. En anden mulighed er at lægge vejen forbi museerne for at lære om tårnets historie og dets betydning for byen, eller købe en souvenir i gavebutikken. Hovedattraktionen er selvfølgelig observationsdækket, der ligner Empire State Building i New York.

Køb billetter til Torre Latinoamericana i Mexico City

7. Deltag i aftenens picnic i Chapultepec-skoven

Chapultepec-skoven| ©luuzzy :)
Chapultepec-skoven| ©luuzzy :)

En gratis oplevelse, man ikke må gå glip af, er de picnics, der finder sted i skoven i Chapultepec Botanical Garden. For at nyde oplevelsen anbefaler jeg, at du kommer tidligt og medbringer dit eget udstyr til at organisere et måltid på de grønne områder, såsom en dug, kurv og selvfølgelig varmt tøj, da temperaturen falder betydeligt om aftenen. Resten af året er der én picnic om måneden, afhængigt af vejret.

8. Tag en tur på en trajinera gennem de farverige kanaler i Xochimilco

Xochimilco| ©Anne and David
Xochimilco| ©Anne and David

Xochimilco er et af de mest berømte områder i Mexico City. Forårsture i april er ideelle, da de behagelige temperaturer giver dig mulighed for at besøge de elleve moler, der svarer til Nuevo Nativitas, Las Flores, Zacapa, Caltongo, Salitre, San Cristobal, Belem, Belem de las Flores, Cuemanco, Fernando Celada og Puente de Urrutia.

Jeg anbefaler mindst en dag til at lære området at kende, for i det omkringliggende område er der andre aktiviteter, og man kan tage en cykeltur for at udforske det i dybden. Hvis du vil nyde en tur på en trajinera, anbefaler jeg, at du tager til Salitre-molen, som også har sportsbåde.

Hvis du kører i bil, kan du efterlade den på en af parkeringspladserne nær kanalerne og gå til fods til El Bosque de Nativitas, Madreselva plante- og blomstermarked og Isla de las Muñecas, et ejendommeligt sted, hvis entré er 2 Є og er fuld af antikke dukker. Et fremragende valg til frokost er Manantiales Restaurant.

9. Fejr den internationale bogdag

Person, der læser| ©Joel Muniz
Person, der læser| ©Joel Muniz

Den internationale bogdag fejres den 23. april. I Mexico City anses det for at være en meget vigtig dag, så du kan finde workshops, foredrag for børn, bogklubber, boglanceringer, arrangementer på byens største forlag, dokumentarfilmvisninger og messer. Du kan deltage i arrangementer i boghandlere, museer, kulturcentre og gaderne i Centro Histórico.

Derudover kan du også besøge Fiesta del Libro y la Rosa, som har et varieret program, der bl.a. omfatter fora og højtlæsning.

Book en rundtur i Mexico City

10. Kom til de gratis arrangementer på Børnenes Dag

Børnenes dag| ©Tania Victoria
Børnenes dag| ©Tania Victoria

Børnenes dag er meget vigtig i Mexico, da den er til minde om de børn, der mistede livet under Første Verdenskrig. På denne dag afholdes der en festival på Zocalo pladsen med musik, rutsjebaner og madboder. En halv time fra centrum ligger det nationale kunstcenter, som arrangerer spil, teater, workshops og aktiviteter for børn.

Museer og biblioteker har også børneområder, og det virtuelle akvarium har interaktive spil, f.eks. en sejlsimulator, samt terrasser og udendørs områder. Nogle parker arrangerer lejre, og planetariet er et godt sted at dele.

I gaderne kan man se børn med skøre frisurer, en tradition, der bruges i Mexico Citys skoler og bydele.

Andre ting at se og lave i Mexico City i april

Catrina| ©Karelman
Catrina| ©Karelman

Der er stadig masser af festivaler at besøge, attraktioner at booke og aktiviteter, der er værd at lave. Nogle af de mindre kendte, der finder sted i april, er:

  • Mezcalverso Fest er en basar, der afholdes i april, hvor kæledyr er tilladt, og det er gratis at komme ind. Hvis du har lyst til at prøve den typiske cochinita pibil, tacos eller quesadillas, kan du finde madboder med mange forskellige forslag. Hovedpersonen i denne begivenhed er mezcal, en mexicansk drink, der vil holde dig i godt humør.
  • Cantinas, mange cantinas afholder arrangementer i april måned, nogle af dem tilbyder dans, hvor hovedpersonerne er de berømte catrinas.
  • Festival Vaivén, kom til Jardines de México og nyd en musikalsk oplevelse. Du skal medbringe alt, hvad du har brug for, da genindtræden ikke er tilladt. På pladsen er der temahaver, madboder, drinksbarer, garderobeskabe og campingområder. Desuden er der gratis parkering, så du kan ankomme i din bil.

Book en tur til Teotihuacan-pyramiderne fra Mexico City