7 dage i Mexico City: En guide til at få det meste ud af dit besøg

Fra historiske monumenter som Templo Mayor og Zocalo til de trendy kvarterer Roma og Condesa - denne rejse vil give dig en smagsprøve på Mexicos rige hjerte, smag og livlige natteliv.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

9 minutters læst

7 dage i Mexico City: En guide til at få det meste ud af dit besøg

Eftermiddag i Mexico | ©Victor Armas

Mexico City er en mangfoldig metropol, hvor det moderne og det gamle sameksisterer blandt ydmyge og luksuriøse kvarterer. Noget af det bedste, man kan lave i den aztekiske hovedstad, er at opdage dens juveler, og det er netop, hvad vi har planlagt for dig.

I denne artikel finder du en 7-dages rejseplan i Mexico City med de bedste ruter, tips og kort, så du kan lære byen at kende og smage dens gastronomiske lækkerier.

Dag 1: På opdagelse i det historiske centrum

Paladset for de Skønne Kunster| ©Ivan Hernández
Paladset for de Skønne Kunster| ©Ivan Hernández

Start dit eventyr med at udforske hjertet af chilangoernes by. Her finder du nogle af den aztekiske hovedstads bedste museer, taqueriaer, markeder, brydekatedralen og vigtige kulturelle steder.

Jeg foreslår en plan med 10 stop, der dækker 8 kilometer, som du nemt kan følge med dette kort. Lad os komme i gang!

Book en rundtur i centrum af Mexico City

Morgen med museer og bøger

Start dagen med at gå langs gågaden Francisco I. Madero, kendt som Corredor Madero, og det første stop er Palacio de Bellas Artes kun få skridt fra Torre Latinoamericana. Beundr paladsets arkitektoniske skønhed, og se indvendigt og udvendigt, hvor Diego Rivera Mural Museum og det monumentale Franz Mayer Museum ligger.

To blokke senere, på Calle de Tacuba, vil rytterstatuen af Carlos IV annoncere, at du er ankommet til National Museum of Art. Det er værd at beundre dets samling af kunst fra kolonitiden til det 20. århundrede. Fortsæt til Donceles Street, et område med boghandlere og mexicansk gadekunst.

Som afslutning på turen kan du slentre gennem det tidligere Colegio de San Ildefonso, hvor Museum of Murals nu ligger.

Book din private rundtur i Mexico City

Eftermiddag med torve, templer og lækker mad

Ved middagstid går turen til Templo Mayor og dets museum, hvor du vil opdage byens præ-spanske historie og lære om de gamle civilisationer, der beboede den.

Gå derefter videre til Plaza de la Constitución, almindeligvis kendt som "Zócalo". Her finder du den imponerende Metropolitan Cathedral, et af byens vigtigste ikoner. Så er det tid til frokost.

Jeg anbefaler Balcón del Zócalo, ikke kun på grund af dens fabelagtige signaturkøkken og vine, men også på grund af udsigten fra restauranten. Men hvis du vil spise som en Chilango, kan du prøve taqueriaerne i området.

Efter en sen frokost fortsætter vi til Nationalpaladset, hvor den berømte mexicanske maler Diego Rivera har malet vægmalerier. Resten af aftenturen går gennem markeder og andre kulturcentre som Mexico City Museum til La Romita.

Book en tur til paladserne i Mexico City

Wrestling-aften

På La Romita befinder du dig i "selve" centrum for wrestling i Colonia Doctores, der flankerer Arena Mexico. Findes der noget bedre tidspunkt at nyde Lucha Libre-oplevelser i Mexico City?

På spillestedet kan du nyde en saftig middag, nippe til tequila og endda lytte til nogle mariachier.

Book din Lucha Libre-oplevelse i Mexico City

Dag 2: På opdagelse i Xochimilco og Coyoacan

Xochimilco| ©Anne and David
Xochimilco| ©Anne and David

På din anden dag har du to smukke områder at opdage: Xochimilco og Coyoacan på din rejseplan. Det første stop er omkring Xochimilco, bedre kendt som det venetianske mikrokosmos i Mexico City. Som afslutning på den første dags besøg tager du videre til Coyoacán, et charmerende boheme-kvarter.

Morgen i Xochimilco

Start i de uendelige blomsterhaver: Xochimilco. Her kan du nyde en tur på en trajinera, en traditionel båd dekoreret med farverige blomster.

Naviger gennem kanalerne og søerne, mens mariachi-serenader i andre trajineras, sælgere af tacos, majs og de berømte quesadillas liver turen op. Beundr Xochimilcos marked for kunsthåndværk og de smukke flydende haver kendt som chinampas.

Book din tur til Xochimilco og Coyoacán

Spis frokost på

Tag derefter til Coyoacán, hvor du spiser frokost. Vov at prøve chiles en nogada. Stedet er fuld af muligheder for at prøve dem, personligt synes jeg, at Mercado Roma Coyoacán med sine mere end 40 boder er variation nok, men her er nogle andre anbefalinger fra Time Out.

Book en gastronomisk tur i Mexico City

Eftermiddag i Coyoacán

Turen er en fornøjelse, og jeg anbefaler, at du gør mindst 4 stop, som du finder på dette kort. Besøg Plaza Hidalgo, hjertet af Coyoacán, hvor du finder San Juan Bautista-kirken og den centrale kiosk. Udforsk Mercado de Coyoacán, som er hjemsted for et bredt udvalg af lokale produkter, kunsthåndværk og traditionel mad.

Besøg derefter Casa Azul, også kendt som Frida Kahlo-museet, hvor den berømte mexicanske maler boede i en stor del af sit liv. Se hendes værker, og hvis du har lyst til at dykke dybere ned i Kahlos liv og hendes evige følgesvend Diego Rivera, kan du også besøge Museo Casa Estudio Diego Rivera y Frida Kahlo.

Senere kan du slentre gennem Parque de los Viveros, en smuk træbeklædt mark med en meget flot permanent udstilling af blomster og planteskoler.

Book din udflugt til Xochimilco og Coyoacán

Slut dagen af i

Som afslutning på dagen kan du spise middag på en af Coyoacáns terrasserestauranter og nyde en mezcal-smagning. Hvor skal man tage hen? På Corazón de Maguey, en af byens bedste barer med håndværksøl, signaturcocktails og pulques.

Book din udflugt til Xochimilco og Coyoacán

Dag 3: Udflugt til Teotihuacán

Pyramiderne i Teotihuacán| ©fklv (Obsolete hipster)
Pyramiderne i Teotihuacán| ©fklv (Obsolete hipster)

På den tredje dag af din rejse har du mulighed for at udforske de majestætiske pyramider i Teotihuacan, en af Mexicos vigtigste gamle præ-spanske byer.

Pyramiderne om morgenen

Afgang tidligt fra Mexico City til Teotihuacan, byen hvor mænd bliver til guder. Rejsen med bus eller privatbil kan tage omkring en time, afhængigt af trafikken.

I Teotihuacan starter besøget ved Solpyramiden, som er den største pyramide på det arkæologiske område. Fortsæt turen til Månepyramiden, et andet imponerende monument. Udforsk templerne og pladserne omkring disse pyramider, såsom Calzada de los Muertos og Quetzalcoatl-templet.

Book din tur til pyramiderne i Teotihuacan

Eftermiddag fra højderne

Nyd frokosten på en af restauranterne i nærheden af det arkæologiske område. Prøv typiske retter som tlacoyos, tacos med gryderet eller mexicanske antojitos.

Efter frokost kan du besøge Museum of Teotihuacan Culture, hvor du kan lære mere om Teotihuacans historie og kultur gennem arkæologiske udstillinger og artefakter.

Og hvis du vil have en unik oplevelse, skal du vælge de bedste luftballonture i Mexico City. Denne aktivitet vil give dig mulighed for at nyde storheden af pyramiderne i Teotihuacan, dalen, Quetzalcoatl og pragtfuldheden af Mesoamerikas pionerby fra luften.

Book din tur i luftballon i Mexico City

En nat med tascas

Om aftenen kan du tage til Plaza Garibaldi, en af juvelerne i det mexicanske natteliv, berømt for sine mariachier og tascas. Du kan vælge mellem flere restauranter og barer til middag, eller hvis du foretrækker det, kan du tage på en gastronomisk tur.

Book en gastronomisk tur i Mexico City

Dag 4: Udforsk Roma og La Condesa

Condesa| ©Kirk K
Condesa| ©Kirk K

På din fjerde dag i CDMX skal du udforske de pulserende kvarterer Roma og La Condesa, to af Mexico Citys bedste kvarterer. Dagens plan omfatter 10 stop, som du kan følge med dette kort på cykel, med offentlig transport eller med Mexico City Sightseeing Bus, som har stoppesteder nær alle dagens seværdigheder.

Book et sæde på Mexico Citys sightseeingbus

En morgen i biografen

Spis morgenmad i Roma, det kvarter, der dannede baggrund for instruktøren Alfonso Cuarons film af samme navn. Smag på mexicansk kaffe og nyd kreolsk bagværk, de berømte conchas eller måske kalkunkager.

Efter morgenmaden kan du glæde dig over den europæisk prægede arkitektur i dette område. Bygninger som Casa Lamm Cultural Centre skiller sig ud. Glem ikke at udforske de moderne kunstgallerier og butikker.

Fortsæt derefter til Monumento a la Revolución, lige før du køber dine lækkerier på Museo del Chocolate eller nyder Joe Gelatos is - tjek den blå majsis eller pistacie og trøffel, de er en fryd.

Andre must-see seværdigheder inkluderer El Ángel de la Independencia og Glorieta de los Insurgentes, lige før du ankommer til det gastronomiske Mercado de Roma.

Book en rundtur i Mexico City

En elegant eftermiddag i La Condesa

På Mercado Roma har du helt sikkert spist frokost, men hvis ikke, venter der dig et væld af restauranter for enhver smag omkring Parque Mexico. Jeg anbefaler, at du stopper ved Las Santas Conchas, prøv concha de cochinita, perfekt til at genoplade batterierne til den bedste pris.

Fortsæt turen til Colonia Condesa, et kvarter fuld af parker, grønne områder, luksuspalæer og trendy steder. Besøg Bosque de Chapultepec, en af byens naturlige lunger, hvor det storslåede Chapultepec Slot, Nationalmuseet for Antropologi, Spejlhuset, Museet for Moderne Kunst og Huset for Majs og Madkultur ligger.

Natteliv

Udnyt Condesas livlige natteliv. Du kan vælge mellem trendy barer som Studio 73, live musikklubber eller endda nyde en teaterforestilling eller koncert på et af de kulturelle spillesteder i området.

Book en nattur i Mexico City

Dag 5: Besøg grotterne i Tolantongo

Tolantongo-grotterne| ©Carlos Adampol Galindo
Tolantongo-grotterne| ©Carlos Adampol Galindo

Til denne dag anbefaler jeg en af de bedste dagsture fra Mexico City, Grutas de Tolantongo, et mexicansk paradis.

Om morgenen

Tag til Hidalgo, som ligger 4 timer fra Mexico City. Ankom til Grutas de Tolantongo, og begynd at udforske de imponerende naturlige grotter, mens du går gennem de oplyste tunneller på ca. 15 meter.

Dyk ned i grotternes termiske vand, og mærk, hvordan mineralerne fra klippeterrasserne fornyer din energi.

Book din tur til grotterne i Tolantongo

Om eftermiddagen

Du kan spise frokost på den skjulte Paradise Restaurant med panoramaudsigt over kløften. Nyd den lokale gastronomi og de traditionelle retter, mens du lader dig fortrylle af landskabet.

Efter frokost kan du beslutte, om du vil vandre, svæve eller rapelle. Og hvis du er vild med huler, kan du også gå i huler her. Mærk adrenalinen pumpe gennem kroppen, mens du nyder de spændende udendørsaktiviteter.

Om natten

Jeg anbefaler dig at nyde en vinoplevelse på Wine Bar, der ligger i Juárez, 3 gader fra Uafhængighedens Engel.

Book en gastronomisk tur i Mexico City

Dag 6: Lær Tepoztlán at kende

Tepoztlán| ©lorena pajares
Tepoztlán| ©lorena pajares

Tag til staten Morelos, 90 minutter fra Mexico City, for at besøge en af de mest berømte magiske byer i landet: Tepoztlán. Dette sted er berømt for sin spiritualitet og sine naturlige landskaber.

Turen er en af de smukkeste, og den bedste måde at gøre det på er ledsaget af eksperter på en af CDMX's dagsture. Hvad kommer du til at lave på turen?

Om morgenen

Beundr landskabet, mens du bevæger dig op i bjergene ved det arkæologiske område Tepozteco. Det første stop fører dig til Mercado Artesanal (kunsthåndværksmarkedet). Her finder du mexicansk kunsthåndværk som keramik, tekstiler og smykker, der er velsignet af den lokale ryggud.

Bagefter vandrer vi op til Tepozteco-bjerget, hvor Tepozteco-templet ligger. Turen tager omkring en time og vil belønne dig med en panoramaudsigt.

Om eftermiddagen

Nyd frokosten på en af de lokale restauranter på Tepozteco Street, hvor traditionel mad som cecina og tlacoyos er normen.

Fortsæt derefter med at udforske området med et stop ved Exconvent of Tepoztlán og dets museum, bygninger med kolonial arkitektur, hvor oprindelige spor stadig er til stede.

Bagefter kan du slappe af ved Tepoztlán-vandfaldene. Nyd det smukke landskab, og køl af i de naturlige pools.

Om aftenen

Vend tilbage til Mexico City, og udnyt aftenen til at opleve Ballet Folklorico de Mexico i Palacio de Bellas Artes, en af de bedste ting at lave i Mexico City om aftenen.

Dag 7: Besøg Polanco

Polanco| ©Joseph Wingenfeld
Polanco| ©Joseph Wingenfeld

Den sidste dag i byen tilbringes i det elegante og sofistikerede Polanco, der er kendt for sine luksusbutikker, avantgarde kunstgallerier og udsøgte kulinariske muligheder.

Book en gastronomisk tur i Polanco

Om morgenen

Prøv en gourmetkaffe og nyd kager og de populære huevos rancheros i bedste Polanco-stil.

Bagefter kan du tage til Soumaya Museum, en imponerende bygning med en omfattende samling af kendte kunstnere som Salvador Dalí og Auguste Rodin. Brug et par timer på dette museum, og når du først har set dets struktur, omdøbt til "Aztec Guggenheim", vil du forstå, hvorfor det er en perle fra alle vinkler.

Kun få skridt væk ligger Museo Jumex, dedikeret til moderne kunst. Gå på opdagelse i de midlertidige udstillinger, og nyd værkerne af mexicanske og internationale kunstnere.

Om eftermiddagen

Nyd en af Polancos haute cuisine-restauranter mellem Emilio Castelar og Presidente Masaryk avenues. Dette område er perfekt til at sige farvel til byen med en gastronomisk tur og gøre dine sidste indkøb.

Her finder du en bred vifte af muligheder såsom Público Comedor og Mandolina.