10 seværdigheder og oplevelser i Mexico City

Nyd Fiestas de la Vendimia og de varme dage i august. Selvfølgelig må du ikke gå glip af Mexico City Marathon, som bringer de bedste energier til Mexico City.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

10 seværdigheder og oplevelser i Mexico City

Mexico City | ©darkside-550

August betragtes som en stille måned, og der er få festivaler på grund af lavsæsonen. Der er dog mange fordele ved at besøge Mexico City i denne måned, for eksempel kan du drage fordel af overkommelige priser på indkvartering og billeje, mange monumenter er billigere, og der er også en række udendørs aktiviteter og madmesser.

Chancerne for regn er større end i juli, men dagene er stadig solrige og varme. Hvis du besøger byen i denne måned, anbefaler jeg, at du udnytter druehøstsæsonen og smager på årstidens vine, deltager i Mexico City Marathon eller i Hello Kitty and Friends Fun Run.

1. Deltag i Hello Kitty and Friends Fun Race

Hello Kitty-løb| ©RunSociety
Hello Kitty-løb| ©RunSociety

Hvis du kan lide udendørs arrangementer og japanske tegnefilm, vil jeg invitere dig til at deltage i det store Hello Kitty and Friends Fun Run, som finder sted i Mexico City i august. Det er en ideel aktivitet at lave med børn over tre år og nyde familieplaner.

Løbet er opdelt i tre baner, der er en 3 km gåtur, men hvis du er på udkig efter mere adrenalin, kan du deltage i 5 km løbet eller 10 km maraton. Det anslås, at mindst 10.000 mennesker vil deltage, så jeg foreslår, at du holder øje med tilmeldingen i maj på den officielle hjemmeside.

Ruten går ad Avenida la Reforma, og undervejs er der væskedepoter og restitutionssteder, og så kommer man gennem Gandhi-kredsen i Chapultepec og det antropologiske museum. Ved målstregen har du mulighed for at tage billeder med Hello Kitty. Her er de omtrentlige priser for løbene:

 • Den 3 km lange gåtur har en anslået pris på 22 €, men hvis du køber billetten under kit-leveringen, er der et ekstra gebyr på ca. 2 €.
 • Løbet på 5 og 10 km koster ca. 30 € og et ekstra gebyr på ca. 2 €, hvis du køber din billet ved kit drop.

Book en rundtur i Mexico City

2. Deltag i vintage-events i Mexico City

Vin| ©stevepb
Vin| ©stevepb

Druehøstfestivalen er en af de mest ventede begivenheder blandt mexicanerne og er en af de bedste aktiviteter i juli og august. Den finder sted i forskellige dele af landet og består af en række ritualer, hvor man takker for høsten af druer, som bruges til at fremstille regionens vine.

Selvom det er en meget sjov plan, er det forståeligt, at rejser uden for Mexico City kan komplicere din rejseplan, især hvis du planlægger at besøge byen på to dage.

Hvis du ikke kan deltage i druehøstfestlighederne, så fortvivl ikke! Der er andre planer i Mexico City, såsom at besøge lokale vingårde eller tage på en gastronomisk tur med vinsmagning. Når druerne er høstet, begynder de bedste vine også at ankomme til byen.

Smag på traditionelle vine hos Vino y Club

En af de bedste muligheder er at tage på El Vino y Club, hvor de hver måned udvælger særlige forslag. Da august er en af druehøstmånederne, vil du finde meget interessante vinmuligheder at smage på.

Her kan du købe kunsthåndværk lavet af korkpropper samt Jean Lenoirs Wine Nose, som er et eftertragtet redskab blandt vinproducenter og vinsmagere til at identificere de bedste vine. Her kan du finde et udvalg af lokale vine, tilberedt af de bedste fra årgangen, samt valgmuligheder fra Frankrig, Spanien og Italien.

Stop ved Simon's Bar

Simon Vinos er et meget interessant forslag, ideelt til at nyde byens bedste vine i gaden La Roma. Du kan besøge dem alle ugens dage, undtagen om søndagen, hvor de normalt holder lukket. Det er den perfekte mulighed for at smage vin, øl og mezcal i løs vægt, ledsaget af det bedste lokale charcuteri.

Hver måned afholder de arrangementer, og i august kan du deltage i smagningsture rundt i området, smagningsaftener, vinbattles og tapasweekender.

3. Deltag i Mexico City Marathon

Mexico City Marathon| ©Christian Ramiro González
Mexico City Marathon| ©Christian Ramiro González

Der er mange aktiviteter i juli i byen, f.eks. forbereder mexicanerne sig med sportsaktiviteter på at byde velkommen til Mexico City Marathon i august, en årlig begivenhed fuld af historie, der er blevet afholdt siden 1983 og løber gennem de vigtigste gader i byen.

På den officielle hjemmeside kan du finde nedtællingen til begivenheden, samt ruten for hvert år og en træningsplan på forhånd. For at deltage er det vigtigt at være fysisk forberedt, da ruten er 42 kilometer lang. Det er en begivenhed, du vil huske resten af dit liv, da det er det vigtigste maratonløb i Latinamerika og et af de vigtigste i verden.

Book en tur til Mexico City

4. Tilmeld dig et wrestling-show

Wrestling i Mexico| ©Emilio Olivares
Wrestling i Mexico| ©Emilio Olivares

Du kan ikke forlade Mexico City uden at opleve live wrestling. En af byens bedste aktiviteter foregår i ringen, og den er ideel til august som en plan på regnfulde eller meget varme dage.

De fleste wrestlingkampe finder sted i Arena de Mexico, også kendt som Lucha Libre-katedralen, som ligger i hjertet af Mexico City. Du vil sikkert genkende wrestlingmaskerne, som er et karakteristisk symbol på Mexico.

For at opleve wrestling-showene anbefaler jeg, at du holder øje med Arena de Mexicos officielle hjemmeside, hvor de annoncerer datoer, wrestlere og meget mere. Generelt ligger den omtrentlige pris mellem 9 og 20 €. Hvis du vil have flere wrestling-relaterede oplevelser, kan du spise som en rigtig wrestler på Baby Face, en madbod opkaldt efter en af Mexicos største wrestlere, med retter fra 7 €.

Kærligheden til wrestling afspejles i forskellige dele af byen, med et vægmaleri på Guerrero station, der hylder sporten. Du kan også besøge Sala de la Lucha på Museo del Juguete Antiguo, som har udstillinger af legendariske wrestlere, entréen er 3-4 euro.

Book de bedste wrestling-oplevelser i Mexico

5. Gå ikke glip af messerne i august

Chiles de la feria| ©Ulises Moreno
Chiles de la feria| ©Ulises Moreno

I august fyldes gaderne i Mexico City med et væld af mad-, kultur-, film- og kunstmesser. Hver af dem repræsenterer det bedste af mexicansk kultur, og jeg anbefaler, at du noterer dem på din rejseplan. Nogle af de tilgængelige muligheder inkluderer:

 • Feria del Chile er en begivenhed, der turnerer rundt i landet og tilbyder en række typiske mexicanske retter, herunder chili. Det meste af året er det i Puebla, men det kommer til Mexico City i august, specifikt til Plaza Vista Norte.
 • filmmesser kan du få en multikulturel oplevelse takket være det faktum, at Cineteca Nacional hver måned arrangerer uger dedikeret til udenlandske film. I august er det den tyske film uge og den japanske filmuge, der fejres med film- og dokumentarforestillinger.
 • Feria de la Torta er en hyldest til den berømte mexicanske torta, som er en regional snack, der kan fyldes med bl.a. skinke, kylling, struds og vildsvin. I august og februar laver man en kæmpe version, der vejer omkring 800 kilo og er 74 meter lang, man kan spise så meget, man vil, og prisen varierer fra 2 € til 16 €.

6. Tag en ridetur og fejr de gode temperaturer i august

Ridning på hesteryg| ©Chris Neumann
Ridning på hesteryg| ©Chris Neumann

Udendørsaktiviteter er stadig den bedste mulighed i august, så jeg foreslår, at du tager en ridetur. Den nærmeste destination er økoturismeparken San Bernabé Ocotepec, som dækker udkanten af byen med sine skove. Det er forbudt at tage lægeplanter, svampe og jage dyr for at bevare faunaen og floraen i området.

Ud over ridning kan man tage på vandreture, cykle op ad bjerget, se på fugle eller endda campere. Man kan også klatre, nyde en dag på landet eller tage til Peña-udsigtspunktet for at se byen fra toppen. Det koster omkring 1 euro at komme ind, eller 2 euro, hvis man vil bruge parkeringspladsen.

Hvis du leder efter et roligt sted uden mange mennesker, kan du besøge Cumbres del Ajusco National Park, et område fuld af grønne områder, der ligger en time fra Mexico City.

Den tilbyder en række planer, såsom en udflugt til Cerro El Ávila, gastronomiske og vinsmagninger, ATV-ture og selvfølgelig de ideelle rideture. Indgangsgebyret er omkring 5 €. Prisen for en ridetur i Mexico City er omkring 9 € de fleste steder.

Book en tur i Mexico City

7. Fejr den internationale ungdomsdag

Den internationale ungdomsdag| ©Gobierno de Oaxaca
Den internationale ungdomsdag| ©Gobierno de Oaxaca

I løbet af august forbereder Mexico City en række aktiviteter for at fejre den internationale ungdomsdag, som finder sted den 12. august. Mange begivenheder finder sted på samme dag, og de sjoveste varer i to dage eller endda en uge. Der er også festivaler, hvor man kan få falske eller ægte tatoveringer, graffitiudstillinger, madboder, levende musik, danseforestillinger og meget mere.

Denne dag fejres for at mindes de unges rettigheder. Nogle af aktiviteterne omfatter:

 • Tematiske debatter arrangeret af UNESCO.
 • Informationskampagner om unges behov.
 • Gratisfester, koncerter og workshops i byrådets og andre offentlige myndigheders hovedkvarterer.
 • Campingaftener under stjernerne, der er flere udendørs steder, der arrangerer gruppeaktiviteter for unge, såsom Los Dinamos-parken, hvor de har bål og arrangerer temafester.

8. Klatre op ad pyramiderne i Teotihuacan.

Teotihuacan| ©Javier Ogeros
Teotihuacan| ©Javier Ogeros

En time fra Mexico City ligger en af de mest udfordrende og utrolige oplevelser, hvor man ud over at flyve i luftballon også kan klatre op til det højeste punkt på det arkæologiske område. Den almindelige entré er omkring 4 €, og hvis du medbringer dit studiekort, kan du få særlige rabatter.

Det anbefales at vælge en guidet tur til pyramiderne i Teotihuacan for at lære om historien og få et mere organiseret besøg. Til at begynde med anbefaler jeg, at du besøger Sol- og Månepyramiden samt Quetzalpapallotl-paladset, også kendt som Sommerfuglepaladset, som har en interessant struktur og en række fotografiske steder.

Citadellet er et andet sted, du skal besøge, det består af 15 pyramider, og en af dem er formet som en slange. For at komme ind i pyramiderne er der flere porte, nærmere bestemt fem:

 • Den første port ligger i Calzada de los Muertos, hvor der er mange turister, men det er den bedste måde at lære pyramiderne ordentligt at kende på.
 • Den anden port er foran Calzada de los Muertos.
 • Den tredje port er mellem Månens Pyramide og Museet for Vægmalerier.
 • Den fjerde port er lige bag Solpyramiden.
 • Den femte og sidste port ligger ved siden af port fire og fører til museet for Teotihuacans kultur.

Jeg anbefaler at besøge pyramiderne i Teotihuacan på hverdage i august, da de er mindre overfyldte. I weekenden kan besøget være kaotisk og meget travlt.

Book en tur til pyramiderne i Teotihuacan fra Mexico City

9. Nyd Verdens Bogelskerdag

Person, der læser| ©Joel Muniz
Person, der læser| ©Joel Muniz

World Book Lovers Day fejres den 9. august, en dato med en række begivenheder, som du kan nyde i Mexico City, såsom basarer, auktioner og rabatter på bøger, workshops i boghandlere og biblioteker og endda messer og festivaler.

Jeg inviterer dig til at tage en tur rundt til de mest specielle læsehjørner i regionen, begyndende med El Péndulo, en café, hvis menu er opkaldt efter bøger og forfattere, og som også har en stor boghandel. La Casa del Poeta er en anden mulighed for at nyde poesishows.

10. Planlæg et mexicansk madlavningskursus

Madlavningskursus| ©Edgar Castrejon
Madlavningskursus| ©Edgar Castrejon

For at runde denne sjove måned af foreslår jeg, at du deltager i et traditionelt mex icansk madlavningskursus, hvor du kan lære at lave traditionelle mexicanske retter sammen med en professionel kok. Mens du laver mad, kan du lære om historien bag regionens gastronomi og smage på tilberedningerne.

Det er en ideel plan i august for at beskytte dig mod de regnfulde dage og ledsage dine måltider med vinene fra druehøstsæsonen.

Book lufthavnstransport til Mexico City