10 seværdigheder og oplevelser i Mexico City

Gør dig klar til en solrig sommer i Mexico City med julitemperaturer, men pas på! Der kan være nogle regnfulde dage.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

10 seværdigheder og oplevelser i Mexico City

Mexico | ©studiokca0

Der er mange aktiviteter at lave i Mexico City om sommeren, især i juli, som er en solrig, varm og ideel måned til at gå rundt i byen. Du skal dog huske på, at denne sæson er kendetegnet ved en stigning i nedbør, så nogle dage kan det være svært at lave udendørs planer.

Du kan fejre venskabsdagen, gå på jagt efter de bedste isbarer for at køle af, nyde monumenterne i Frida Kahlo-måneden, besøge helligdommen for Jomfruen af Guadalupe for at undgå de lange køer i december og meget mere.

1. Fejr den internationale venskabsdag

Mennesker på cykler| ©Mexico Bike Tour
Mennesker på cykler| ©Mexico Bike Tour

Den internationale venskabsdag fejres den 30. juli i Mexico City, en ideel dag til at gå ud og udforske byen med dine venner eller møde nye mennesker. Jeg anbefaler at planlægge aktiviteter på forhånd, da mange grupper er på udkig efter planer for at fejre denne dag. Fejringen ligner Valentinsdag, men er mere stille.

Nogle af de planer, du ikke må gå glip af, er:

Cykle rundt i byen med din gruppe

For at fejre Friendship Day kan du tage en gruppecykletur rundt i byen, de bedste tidspunkter er før solopgang for at se solopgangen, eller omkring kl. 16.30 for at nyde solnedgangen.

Under cykelturen kan du benytte dig af den gratis adgang til universitetsbyen eller tage til Los Dinamos National Park, en lunge i udkanten af byen, der har vandfald og er velegnet til camping, vandring eller bjergbestigning.

Hvis du vil nyde grønne områder uden pladsbegrænsninger, foreslår jeg, at du besøger den økologiske park Xochimilco, et ideelt sted at gå på stierne, tage på en guidet tur, leje trajineras eller holde picnic. Der er gratis adgang, men nogle tjenester koster noget, f.eks. koster adgang til toiletterne ca. 1 €, og parkering koster ca. 2 €.

I juni bader solen sumpene og stierne, det er ideelt vejr til en gåtur, men jeg anbefaler, at du bruger solcreme og en hat. I denne park kan du besøge Chinampa Xochitl Museum, et sted, der byder på historiske udstillinger og huser lokale dyr og blomster.

Der er en atletikbane, hvor det også er tilladt at stå på skøjter. I nærheden finder du Paseo de los Arcos med gastronomiske og kunstneriske udstillingsstande samt udsigtspunktet, hvor du kan nyde vulkanerne Popocatepetl og Iztaccihuatl.

 • Anslåettid: Mindst fem timer.
 • Bedste tidspunkt: Fra kl. 5.30 for at besøge forskellige dele af byen, eller efter kl. 16.30 for kortere ture.
 • Hvorfor gøre det i juli? Der er gode temperaturer i overensstemmelse med sommeren.
 • Tænkover det: Nogle dage kan være meget solrige, og UV-stråler er farlige. I midten af juli øges risikoen for regn.

Organiser et spil bowling med vennerne

En af de bedste muligheder er Bolerama Coyoacán, hvor du kan finde en bowlingbane, bowlingmaskiner, poolborde, en restaurant og en bar. Priserne pr. bane starter ved omkring 22 euro.

 • Anslåettid: En til to timer.
 • Bedste tidspunkt: Når som helst, men det anbefales at booke i forvejen.
 • Hvorfor gøre det i juli? Du kan beskytte dig selv i dage med ekstrem regn og solskin.
 • Ting, duskal overveje: Bowlingbanen kan bookes, men nogle dage er den overfyldt.

Forbered dig på en paintball-kamp

Et spil paintball på Gotcha Osos er en helt sikker eventyrsport, da der bruges beskyttelsesmasker og veste. Det spilles på en slagmark, hvor to hold skal stå over for hinanden og affyre malingsprojektiler, og du kan også arrangere en kamp med andre grupper, der falder sammen med din tid i området.

Denne attraktion er ikke åben om torsdagen, entréen er ca. €10, og det anbefales at booke i forvejen online. Ekstra beskyttelse koster 2 euro, og ekstra malingsprojektiler koster omkring 5 euro.

 • Anslåettid: Mindst fem timer.
 • Bedste tidspunkt: Fra kl. 13.00 og frem.
 • Hvorfor gøre det i juli? Der er åbne områder, hvis du vil nyde en solskinsdag, og overdækkede eller halvt overdækkede områder, der beskytter dig mod denne måneds regn.
 • Ting, duskal overveje: Paintballs kan gøre ondt, så det anbefales at købe ekstra beskyttelse og lave grupperegler.

Book en tur til Mexico City

2. Oplev Frida Kahlo-måneden

Casa Azul i Coyoacán| ©Carl Campbel
Casa Azul i Coyoacán| ©Carl Campbel

Juli betragtes som Frida Kahlos måned, til ære for den mytiske mexicanske maler, der havde politiske, sociale og kulturelle bidrag, som brød med skønhedsidealerne og gavnede kvinders rettigheder. Hendes død mindes hver 13. juli, så der er en række steder og aktiviteter, du ikke må gå glip af i Mexico City, faktisk er nogle begivenheder tilgængelige hele ugen eller hele måneden.

Besøg Frida Kahlo-museet

Frida Kahlo-museet er et af de mest populære museer, især i juli, så jeg anbefaler, at du køber din billet online. Køerne ved billetkontoret kan være op til to timer lange, hvilket vil forsinke dit besøg.

Du kan tage en guidet tur og udforske kunstnerens mest ikoniske samlinger, eller besøge Det Blå Hus, som var Frida og Diego Riveras hjem i mange år, med dets slående haver, kunstværker, personlige genstande, præcolumbianske skulpturer og nogle bøger. Entré koster fra 6 € til 13 €, og fototilladelser koster ca. 2 €.

Tag en tur på Fridabús

Hvert år er der parader, kunstudstillinger i Centro Histórico til ære for malerens arbejde, og nogle år er der endda en Fridabús, som annonceres i midten af maj på den nationale reklametavle. Denne bus stopper ved Frida Kahlo-museet, og afhængigt af den pakke, du køber, inkluderer den adgang til museets faciliteter.

Den stopper også ved Diego Rivera Anahuacalli Museum, som huser værker af en anden vigtig kunstner, som var Fridas partner. Der er midlertidige og permanente udstillinger, børneområder, arkitektoniske rum, og entréen er omkring 5 euro. Bemærk, at det ikke er tilladt at optage videoer, røre ved udstillingsgenstandene eller bruge blitzlys, og at man skal slukke sine telefoner.

Book en hop-on, hop-off-bustur i Mexico City

Deltag i Frida Kahlo-løbet Farver

Hvert år afholdes der et maraton til ære for Frida Kahlo, begivenheden finder sted i juli og omfatter en løberute på fem til ti kilometer. Du kan også gå og stoppe op for at nyde de begivenheder, der udfolder sig langs ruten.

Overraskelserne varierer fra år til år, og det samme gør arrangørerne, så vær forberedt på en sjov oplevelse, der inkluderer nogle gratis aktiviteter.

Lær andre af malerens værker at kende

Dolores Olmedo-museet ligger i Xochimilco. Der er udstillinger af Frida og Diegos malerier, og du kan se påfugle og xoloitzcuintles i haverne. Entréen er omkring 3 €. Gå ikke glip af Museo Casa Estudio Diego Rivera y Frida Kahlo, som har to bygninger, en til hver maler. Entréen er omkring 2 €, men i juli er der særlige rabatter.

3. Find isbarer til at køle af

Forskellige isbutikker| ©Lama Roscu
Forskellige isbutikker| ©Lama Roscu

Juli er en varm og fugtig måned, så du vil sikkert gerne køle af i løbet af din tid i byen. En af de sommeraktiviteter, du ikke må gå glip af i din rejseplan, er at gå på jagt efter de bedste is barer i Mexico City.

Smag en ny menu hver uge

Et meget interessant forslag er Phaat Vice Ice Cream, der hver uge tilbyder en ny menu, som annonceres på deres Instagram.

Det er ikke en fysisk butik, så du kan bestille levering. Der er bananbudding-is, M&M's, gyldent smør, candyfloss og mange flere overraskelser.

Kig forbi Carmela's Ice Cream Factory

Hvis du er på udkig efter et håndværksmæssigt forslag, er din bedste mulighed Carmela's Ice Cream, en mexicansk fabrik med flere placeringer i Mexico City. For at lære stedet at kende, hvor magien sker, anbefaler jeg Anzures-området.

Hvorfor besøge denne isbar i juli? De er kendt for at tilbyde sæsonbestemte smage, så du kan finde særlige sommerudgaver. Der er veganske forslag, og de særlige is koster omkring 12 €.

Nyd Nieves de Olla

En anden mulighed er Nieves de Olla, hvor isene udelukkende er lavet af mexicanske råvarer, og de laver også typiske smagsvarianter fra byen og sæsonbestemte forslag. De tilbyder sunde is, kilovis og de typiske ispinde. Priserne er overkommelige og spænder fra 2 euro og opefter.

Book en rundtur i Mexico City

4. Tilmeld dig Mexico City Halvmaraton

Maraton i Mexico| ©Christian Ramiro González
Maraton i Mexico| ©Christian Ramiro González

For at forberede sig til maratonløbet, som er en af de bedste aktiviteter i august, løber mexicanerne et halvmaraton i Mexico City, som er ideelt til en anderledes tid.

Generelt omfatter ruten de bedste lokalområder, du kan passere den berømte Paseo de la Reforma, se Angel de la Independencia og løbe gennem byens lunger, hvor Bosque de Chapultepec ligger, fuld af parker og grønne områder, der vil gøre løbet mere behageligt.

Nationale tilmeldinger koster fra 33 € til 36 €, mens internationale tilmeldinger koster fra 25 € til 90 €. Oprindeligt blev maraton og halvmaraton løbet sammen, men på grund af det massive fremmøde blev der afsat en måned til hvert løb.

Book lufthavnstransport fra Mexico City Lufthavn

5. Slentre gennem Jamaica-markedet

Jamaicas marked| ©Ted McGrath
Jamaicas marked| ©Ted McGrath

En god mulighed om sommeren er at besøge Jamaica-markedet, et af de mest maleriske og farverige forslag i Mexico City. Det ligger på Morelos Avenue, og i juli kan du finde årstidens blomster som surfinia, geranium, dahlia, nellike m.fl.

Her kan du også købe svampe og vilde grøntsager i de forskellige madboder, eller se sæsonens typiske blomsterudstillinger. Andre ideelle måneder at besøge dette marked er september, hvor den mangfoldige jubilæumsfest finder sted, og under De Dødes Dag, hvilket svarer til de bedste aktiviteter i november.

6. Besøg i helligdommen for Jomfruen af Guadalupe

Basilikaen i Guadalupe| ©Kirk K
Basilikaen i Guadalupe| ©Kirk K

Dagen for Jomfruen af Guadalupe svarer til de ting, man kan lave i december, men juli er den ideelle måned til at besøge helligdommen og undgå lange køer. Guadalupe-basilikaen er en af de vigtigste i Mexico, og her finder en af de største processioner i verden sted.

Når du ankommer, kommer du gennem La Villa, hvor billedet af jomfruen er placeret, og små kapeller som Capilla del Pocito og Capilla del Cerrito, som har imponerende arkitektonisk design. Du kan gå rundt i den nye og gamle helligdom, og det bedste er, at indgangen er helt gratis. Der er madboder hele vejen rundt, men jeg anbefaler, at man kun spiser ved de verificerede boder for at undgå mave-tarm-problemer.

Book en rundtur i Mexico City

7. Deltag i festlighederne den 4. juli

Festlighederne den 4. juli| ©Alex wolf mx
Festlighederne den 4. juli| ©Alex wolf mx

Mexico er en af USA's naboer, så mange traditioner har en tendens til at smitte. For at få mest muligt ud af sommeren rejser nogle amerikanere til Mexico City eller til andre paradisiske steder som Cancun og Riviera Maya, hvor man kan nyde det typiske fyrværkeri. Så du vil se parader i gaderne, madmesser eller markeder, der tilbyder en amerikansk oplevelse.

Du vil også finde picnics i byens vigtigste parker og restauranter, der er tilpasset til at tilbyde typisk amerikansk mad. Den bedste måde at opleve det på er at bo på et hotel, der arrangerer temafester om 4. juli.

8. Gå ikke glip af over 100 gratis aktiviteter på Flower Fair

Blomst og monarksommerfugl| ©TJ DeGroat
Blomst og monarksommerfugl| ©TJ DeGroat

San Angel Flower Fair har en række begivenheder at fejre i løbet af en uge, og det anslås, at programmet har mere end 100 gratis aktiviteter, der er ideelle til at tilbringe juli måned. Der er musik, typisk mad, kunsthåndværk, og landskabsarkitekterne dekorerer regionen med en række forskellige blomster.

Jeg anbefaler en tur rundt til de vigtigste områder, som omfatter Plaza San Jacinto, Parque de la Bombilla og Casa Risco-museet. Festivalen har været afholdt siden 1857 og omfatter en stor parade gennem gaderne, hvor blomsterne er hovedpersonerne. Et sted, hvor du kan finde ud af mere om denne traditionelle begivenhed, er Museo El Carmen, som koster omkring 4 euro at komme ind på og byder på udstillinger om kunst, kultur og historie.

9. Tag et kig på World Press Photo-udstillingen.

Inde i museet, hvor World Press Photo finder sted.| ©geigerwe
Inde i museet, hvor World Press Photo finder sted.| ©geigerwe

Fra juli til oktober finder World Press Photo-udstillingen sted i Mexico City, nærmere bestemt på Franz Mayer-museet. Hvert år deltager kunstnere fra mere end 130 lande med tusindvis af billeder fulde af historie, kultur og kunst.

Det er en af de vigtigste fotojournalistiske konkurrencer i verden, og det er en interaktiv oplevelse, hvor du kan nyde et multikulturelt perspektiv. Denne udstilling blev grundlagt i 1995 og er importeret fra Amsterdam. Entréen er omkring 5 €.

10. Oplev Reggae-kulturen

Reggae-kultur| ©Elise
Reggae-kultur| ©Elise

Hvis du vil opleve lidt jamaicansk kultur i Mexico City, kan jeg anbefale et besøg på Reggae Fair, hvor denne musikgenre er hovedpersonen. Der er livebands, kunstudstillinger og madboder. Arrangementet er udendørs, så jeg anbefaler, at du er forberedt på vejrskift. Denne aktivitet omfatter også fritidsspil, workshops og en basar.

Traveller Tip

Jeg anbefaler, at du medbringer solcreme, køligt tøj og regnbeskyttelse. Du kan også medbringe et tæppe, så du kan hvile dig i de grønne områder.