10 seværdigheder og oplevelser i Mexico City

Mexico City byder på mange ting at prøve og se i maj måned. Du kan nyde maratonløb, madmesser, musikfestivaler og danseforestillinger.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

10 seværdigheder og oplevelser i Mexico City

Xochimilco | ©Roberto Carlos Román Don

Maj er den varmeste forårsmåned i Mexico City med temperaturer fra ca. 12° til 27°. Der er mange underholdende aktiviteter, som f.eks. at løbe et maraton på Mors Dag, slentre gennem byens bedste museer, deltage i danseshows eller gå gennem Chapultepec-skoven i en farverig fest, hvor neon er hovedpersonen.

Der er også gastronomiske messer og udstillinger, så jeg anbefaler, at du tilføjer dem til din rejseplan for at smage overraskelserne i mexicansk mad. Hvis du elsker Halloween og gyserfilm, bør du benytte dig af alle de planer, maj måned har at byde på, såsom sanatorier og hjemsøgte palæer, ekstreme parker og muligheden for at opklare en mordsag.

1. Fejr den internationale dansedag

Den internationale dansedag| ©Capoeira Longe do Mar
Den internationale dansedag| ©Capoeira Longe do Mar

Den internationale dansedag fejres mellem den sidste uge i april og de første dage i maj med en række danseforestillinger i byens teatre, operahuse, museer, koncertsale og akademier. For eksempel forbereder Royal Academy of Ballet klassiske og moderne stykker og tilbyder prøveklasser for begyndere.

CENART arrangerer også gratis begivenheder som danseforestillinger, masterclasses og dokumentarfilmvisninger.

Book en rundtur i Mexico City

2. Deltag i maraton på mors dag

Maraton i Mexico| ©Christian Ramiro González
Maraton i Mexico| ©Christian Ramiro González

På Mors Dag er gaderne i Mexico City fulde af sjove arrangementer, og de fleste af dem er helt gratis. For eksempel kan du tilmelde dig et mini-maraton langs kanalerne i Xochimilco, hvor der er madboder og væskedepoter samt andre sportslege.

Overalt i byen er der også aktiviteter som mariachi-bands, liveshows og dans. Derudover er der masser af ting at lave i Mexico City for at nyde resten af dagen.

3. Løb gennem Bosque de Chapultepec med Electric Run

Chapultepec-skoven| ©luuzzy :)
Chapultepec-skoven| ©luuzzy :)

Electric Run-maratonløbet er den perfekte mulighed for at lære Bosque de Chapultepec bedre at kende. Tag neonfarvet sportstøj på for at være i tråd med temaet, og gør dig klar til en times løb. Det koster ca. 40 euro at deltage, og det inkluderer sminkesæt, trøje, startnummer, væske og medalje. Det er en interaktiv oplevelse, som du bør melde dig til.

Langs de forskellige sektioner finder du overraskelser som skumbrusere, levende musik, farverige tunneler, DJ's og madbaner. Hvis du kommer tidligt, vil de også hjælpe dig med din neonmakeup. Du kan finde flere oplysninger på den officielle hjemmeside.

4. Deltag i morskaben på festivalerne og messerne i maj

Mexicansk mad| ©Arena Blake
Mexicansk mad| ©Arena Blake

Maj er en måned fuld af sjov og bevægelse i Mexico City, temperaturerne er behagelige, så du finder en række festivaler og gode ting at lave om aftenen.

Aleph: Festival for kunst og videnskab

Hvis du er interesseret i kunstneriske forestillinger eller i at lære om videnskab og medicin, er Festival de Arte y Ciencia lige noget for dig. Den afholdes på UNAM, og navnet er inspireret af en historie af Jorge Luis Borges. Hver udgave har et nyt tema, så du vil blive overrasket over aktiviteterne og udstillingerne. Der er akrobatik, konferencer, dans, og de fleste af dem er helt gratis.

NRMAL Festival

En af de vigtigste musikfestivaler i Mexico City, der afholdes i maj, og som byder på en række uafhængige bands og musikere, madboder, elektroniske optrædener og uventede overraskelser. Billetter koster fra 30 euro, og det er en lignende begivenhed som Corona Capital.

Madfestivaler

I maj måned er der en række gastronomiske festivaler, hvor du bl.a. kan prøve enchiladas, quesadillas, chapulines, pulque, lokale øl, tacos og mezcal. Nogle af de festivaler, du kan nyde, omfatter:

  • Snemessen i Tláhuac, der finder sted mellem april og maj, og det interessante er, at der er en række boder, der tilbyder is med forskellige smagsvarianter, fra de traditionelle til mystiske forslag som klapperslange, tequila og pulque, blandt andre. I det omkringliggende område kan man se meget interessante kulturelle shows.
  • Yucatán Expone ligger på Zócalo-pladsen, og der er gratis adgang. Her serveres salte og søde retter som cochinita pibil, panuchos, poc chuc, alfeñique og kokosslik, der er baseret på rødderne i det aztekiske køkken. Du finder også boder med kunsthåndværk og levende musik.
  • Feria del Mundo, gå ikke glip af muligheden for at rejse ud i verden uden at forlade Mexico City. Det er en farverig og helt gratis begivenhed, der giver dig mulighed for at smage gastronomien fra mindst 30 lande, herunder Spanien, Colombia, Venezuela, Chile, Argentina, Frankrig, Italien, Bulgarien, Tyrkiet og Tunesien.

En anden mulighed er Medieval Barbecue Festival, som byder på grill, levende musik som sækkepiber og middelalderlige lege som ridderkampe og bueskydning. Det japanske marked i Mexico City åbner også dørene i maj måned, har begrænsede pladser og byder på traditionel japansk mad, tøj og kunsthåndværk.

Hvis du vil opleve en tur i varmluftballon i Mexico City, mens du smager på mexicanske retter, så er den internationale ballonfestival ideel for dig. Husk, at datoerne ofte varierer, og nogle gange bliver begivenhederne flyttet til andre måneder, så det er vigtigt at holde øje med deres hjemmeside.

Book en rundtur i Mexico City

5. Besøg byens museer

Paladset for de Skønne Kunster| ©Ivan Hernández
Paladset for de Skønne Kunster| ©Ivan Hernández

Den 18. maj er den internationale museumsdag, så du har den perfekte undskyldning for at tage en tur rundt til Mexico Citys vigtigste museer. I løbet af denne uge arrangeres der særlige begivenheder som Museernes Nat og Historiske Vand ringer rundt i byens hjørner, som er helt gratis.

I slutningen af april annonceres en række udstillinger, kunst- og kulturbegivenheder, og der er åbne adgangskort til de bedste kunstgallerier. Der er også foredrag, koncerter, fototure, danseforestillinger og teaterstykker. Nogle af de museer, du skal se i maj, inkluderer:

  • Museo del Palacio de Bellas Artes byder på permanente og midlertidige udstillinger, historiske sektioner og børneområder. Entréen er omkring 4 €.
  • Museo del Pulque y las Pulquerías, Pulque er en populær fermenteret drik i Mexico, som er blevet tilberedt siden førspansk tid. I museumsområdet kan du lære om den håndværksmæssige proces, samlingen af traditionelle beholdere og de ændringer, som opskriften har gennemgået, mens du i pulqueriaen kan smage drikken samt enchiladas og chapulines. Entréen koster cirka 2 euro.
  • Museo de la Luz har udstillinger baseret på lys og farver, og det er ideelt for børn, da der er mange læringsrum. Museumsnætter koster omkring1 euro, mens almindelig entré koster omkring 2 euro.

Rejsetip

Hvis du vil vinde særlige præmier, kan du deltage i stævner på forskellige museer rundt om i byen.

6. Halloween i maj

Halloween| ©Ute
Halloween| ©Ute

Hvorfor vente til Halloween, når maj er terrorens måned i Mexico City? Hvert år er der forskellige arrangementer for elskere af gyser- og mysteriefilm. For eksempel kommer den mobile park Carnival by Scream Park, som anses for at være den største gyserforlystelsespark i Latinamerika, til byen, og den ligger også regelmæssigt i Guadalajara.

Hvis du har et studiekort, kan du få særlige rabatter, og almindelige adgangsbilletter koster ca. 22 €. Du kan besøge et hjemsøgt palæ, fare vild i et sanatorium eller nyde en cocktail i drikkeområdet.

Hvis du vil opklare mysterier og mord, kan du tage til Murder Mystery, et fordybende spil, der foregår i det 1940'er-inspirerede Casa Rivas Mercado, hvor du får ledetråde til at opklare en sag. Oplevelsen varer cirka to timer, du skal overholde datidens dresscode, og entréen koster omkring 24 euro.

7. Oplev den portugisiske filmuge i Mexico City

Nyd en tur i biografen| ©Jake Hills
Nyd en tur i biografen| ©Jake Hills

I maj afholdes den portugisiske filmuge på Cineteca Nacional i Mexico City. Det er en begivenhed, der sender de bedste film lavet af portugisiske talenter, og i løbet af ugen er der flere visninger for at dække så mange film som muligt.

Denne begivenhed finder også sted i Ecuador, Colombia, Chile og Argentina. Hver visning koster ca. 3 euro. På Cineteca kan du også se filmarkiverne, gå på opdagelse i videobiblioteket, nyde udstillingerne i museumsområdet, få en øl på terrassen, se en film i friluftsforummet eller smage autentiske mexicanske retter i restauranten.

8. Tag en tur rundt i byens paladser

Chapultepec-slottet| ©Lion
Chapultepec-slottet| ©Lion

Mexico City er en af de byer med flest paladser i Latinamerika, faktisk kaldes den paladsernes by. I dens faciliteter er der historie- og kunstudstillinger, monumenter, relikvier og tidstypiske genstande. Nogle af de paladser, du bør besøge, er:

Chapultepec-slottet

Chapultepec-slottet ligger ved siden af Chapultepec-skoven og er et stykke af monarkiet, der blev bygget i 1785 med et neoklassisk og barokt design. Under dit besøg kan du benytte lejligheden til at:

  • Besøge sommerfuglefarmen, som om foråret er fuld af farverige blomster og huser mindst 50 arter.
  • Holde picnic i Chapultepec-søen.
  • Interagere med slanger, padder og skildpadder i herpetariet.
  • Nyd dyrenes selskab i Chapultepec Zoo.

Du finder flere attraktioner, såsom markedet, legepladsen, den botaniske have, atletikbanen og mere end ti museer.

Postpaladset eller postvæsenets femte hus

Postpaladset har en række monumenter, som er meget vigtige for Mexicos historie. Dets bibliotek er en attraktion for læseheste, og dets arkitektoniske design er iøjnefaldende og ideelt til at tage billeder. Indgangsprisen er ca. 3 €.

Paladset for de skønne kunster

Et godt sted at tilbringe eftermiddagen er Palacio de Bellas Artes. Det er ideelt til at nyde danseforestillinger, overvære foredrag, udforske museet, tage på en guidet tur, lytte til symfoniorkestret, som normalt optræder i maj, og lære mere om mexicansk kultur.

Planlæg en rundtur i Mexico City

9. Oplev en blind middag

Folk, der spiser| ©Elina Sazonova
Folk, der spiser| ©Elina Sazonova

Mexico City er multikulturel, og oplevelserne er i top med de bedste attraktioner for både lokale og turister. Restauranten La Imperial, som ligger i La Reforma, tilbyder en gastronomisk udfordring for de modigste. Den finder sted i maj, til jul og på andre særlige datoer, og når du ankommer, får du bind for øjnene og skal smage og bedømme retterne ved hjælp af lugt og smag.

Bare rolig! Der er en menu med kød, fisk og andre skaldyr til veganere og vegetarer. Du kan reservere online.

10. Hav det sjovt i Six Flag Theme Park

Seks Flag| ©OtroPX
Seks Flag| ©OtroPX

Hvis du leder efter noget at lave med børn, vil jeg anbefale dig at besøge forlystelsesparken Six Flag i maj. Denne måned har ideelle temperaturer til at nyde deres aktiviteter, som inkluderer:

Sjove nætter

De er tilgængelige mellem marts og juni, og adgangen er helt gratis, når parken lukker. Det er et natkoncept, der byder på levende musik, marimba-shows, madboder, mariachi- og catrinashows, cocktailområder og meget mere. Bemærk venligst, at parkering koster ekstra. På parkens område kan du slentre gennem den franske landsby, som byder på musik og atmosfære fra 60'erne. Det er ikke nødvendigt at reservere, men jeg foreslår, at du kommer tidligt.

Festival for helte og skurke

Når du har nydt de helte-inspirerede rutsjebaner, foreslår jeg, at du benytter dig af en af forårets bedste begivenheder. Det er helte- og skurkefestivalen, som byder på shows for børn, parader med dansere, akrobater og tegneseriefigurer. Entréen er fra 36 €.

Burger-udfordring

For at fejre Hamburgerdagen i maj arrangerer parken en udfordring om at spise så mange hamburgere som muligt på femten minutter. Det varer fem timer, og de officielle regler kan findes på parkens hjemmeside.

Andre tilgængelige aktiviteter

Huse i Mexico| ©Dennis Sylvester Hurd
Huse i Mexico| ©Dennis Sylvester Hurd

I maj måned er der arrangeret mange aktiviteter, så du kan fortsætte med at udforske byen og forelske dig i dens charme. Den bedste måde at lære alle hjørner af byen at kende på er at tage en cykeltur, hvor man stopper ved byens højdepunkter.

Få mest muligt ud af Labour Day-begivenhederne

Hvis du ankommer til byen den første dag i maj, skal du være opmærksom på, at det er arbejdernes internationale kampdag, hvilket har sine fordele og ulemper. På plussiden er det en hviledag, og mange mexicanere benytter lejligheden til at komme ud af byen eller gå en tur i gaderne. Der er også gratis arrangementer og shows på pladserne, men nogle butikker, restauranter, monumenter og områder er lukkede, metrolinjerne har begrænsede åbningstider, og bankerne er ikke åbne.

Gå ikke glip af den italienske filmuge

Hvis du ikke er til portugisiske film, kan du måske prøve italiensk film. Den italienske filmuge ligner og arrangeres af det italienske kulturinstitut på Cineteca Nacional for at vise de italienske film, der har vundet flest priser på internationale festivaler og priser. Der er en række forskellige genrer som spænding, horror, drama, komedie, romantik, dokumentar, blandt andre, og der er også foredrag, hvor man kan lære mere om, hvordan film fungerer i Italien.

Omkring Cineteca finder du mange spisesteder, såsom Diana Restaurant, Corazón de Maguey og Chicha Cineteca. Det ligger også tæt på Basilica of the Virgin of Guadalupe, Frida Kahlo-museet, Zócalo-pladsen og Palace of Fine Arts. Det er en begivenhed, der finder sted mellem april og juni i Mexico City og Argentina, og på Cinetecas hjemmeside kan du finde alle detaljerne.

Book din lufthavnstransport til og fra Mexico City lufthavn