10 seværdigheder og oplevelser i Mexico City

Oktober er den perfekte måned til at fordybe sig i den mexicanske kultur, når De Dødes Dag og Halloween-festlighederne begynder. Hele byen inviterer dig til at fejre og få en uforglemmelig oplevelse i den mexicanske hovedstad.

Lorena Morales

Lorena Morales

10 minutters læst

10 seværdigheder og oplevelser i Mexico City

Guadalajara, Mexico | ©Drosan dem

Mexico City er en turistdestination, man ikke må gå glip af, med en rig forfædres kultur. I oktober måned bliver det et endnu mere specielt sted, når man begynder at fejre De Dødes Dag, en højtid, der tiltrækker rejsende fra hele verden. Byen er fyldt med farver og traditioner, med altre til ære for de døde, kranieparader og en række kulturelle aktiviteter.

Der er så mange ting at se og gøre i Mexico hele året rundt, men hvis du har mulighed for at besøge den i oktober, vil du finde en levende by med en unik atmosfære, som vil fascinere dig. Det er derfor, jeg i denne artikel præsenterer de 10 ting, du ikke må gå glip af, hvis du besøger den mexicanske hovedstad i årets tiende måned.

1. Fejr de dødes dag som en lokal

De dødes dag| ©Daniel Taieb
De dødes dag| ©Daniel Taieb

Fejringen af De Dødes Dag i Mexico City og i hele landet er en meget vigtig del af Mexicos forfædres rødder og kultur. I løbet af oktober og november ærer hele landet sine døde og fejrer døden som en del af livet. Festlighederne begynder normalt omkring den 22. oktober hvert år.

Hvis du er så heldig at være i Mexico City i oktober, kan du være en del af denne fest, som tiltrækker besøgende fra hele verden, hvor byen pynter op med farver, blomster, ofrendas, parader, kraniemarkeder og meget mere. Hovedbegivenheden ved denne fest er Day of the Dead Grand Parade, som er ca. 9 km lang og dækker ca. 2 km med vogne, enorme balloner, titaner (dukker og kæmpe kranier), mobile ofrendas, grim reapers, catrinas, levende musik, blandt andre.

Gå ikke glip af den særlige belysning af Zócalo, byens hovedtorv, og Reforma Street, paraden og den monumentale alebrijes-konkurrence på Museum of Popular Art, Day of the Dead-optoget og festivalen for Ofrendas og blomsterarrangementer. Der er mange arrangementer over hele byen, og de fleste er gratis, så jeg anbefaler, at du tjekker byens hjemmesider for at sikre, at du ikke går glip af noget.

De dødes dag i Mexico, som blev erklæret for verdensarv af UNESCO i 2008, er en meget vigtig helligdag for det mexicanske folk, så at tage på en guidet tur i Mexico City eller på egen hånd på disse datoer er en fantastisk mulighed for dig for at lære denne fascinerende kultur at kende.

Tag en tur til de døde i Mexico City

2. Lær Megaofrendas at kende til De Dødes Dag

Benyt dig af tilbuddene| ©Polina Tankilevitch
Benyt dig af tilbuddene| ©Polina Tankilevitch

Som en del af fejringen af De Dødes Dag er en af de traditionelle måder at ære de døde på ved hjælp af meget kreative ofrendas, som kan ses over hele byen.

En af de mest ventede er Day of the Dead Monumental Offering, som præsenteres på Zócalo, byens hovedtorv, de sidste dage i oktober, og som normalt indeholder monumentale kranieskulpturer i traditionelt tøj, tusindvis af cempasúchiles, som er orange blomster, der symboliserer Day of the Dead i Mexico, og en meget speciel belysning.

Andre meget repræsentative ofrendas i byen er Mega Ofrendas på National Autonomous University of Mexico (UNAM), der opstod som et initiativ fra studerende og har været afholdt siden 1997. Derudover præsenterer de vigtigste museer i Mexico City deres gigantiske tilbud, såsom Frida Kahlo-museet og Dolores Olmedo-museet.

Det er et perfekt tidspunkt at besøge de mest repræsentative steder i byen i en Hop on Hop off turistbus eller til fods, for ud over museerne kan du i mange kulturelle rum, virksomheder og huse se disse ofrendas dekoreret med cempasúchiles og traditionelle elementer som pan de muerto, sukkerkranier, stearinlys, røgelse, salt, vand og billedet af den afdøde, der æres, som ikke altid er synligt for offentligheden, blandt andre ting.

Lær det bedste af Mexico City at kende på en Hop on Hop off-bus

3. Oplev den fascinerende udstilling Mexicráneos

De dødes dag| ©NFTOMY
De dødes dag| ©NFTOMY

En af de største kunstudstillinger i Mexico, som kommer sammen med efteråret og indvarsler fejringen af de dødes dag, er Mexicráneos. I løbet af oktober mødes lokale og internationale kunstnere for at designe og dekorere kranier i kæmpestørrelse, som udstilles på den berømte Reforma Avenue og Bicentennial Park.

Kranierne, der er dekoreret med levende farver og udsøgte detaljer, er simpelthen betagende, så du må ikke gå glip af muligheden for at få taget et billede ved siden af et af disse særlige kunstværker. Deres design relaterer til forskellige traditioner i landet, såsom mexicanske brydeoplevelser, men du finder også mere moderne og minimalistiske designs.

At besøge denne unikke udstilling er den ideelle måde at starte denne måned fuld af festligheder og traditioner på, uden tvivl et af de bedste tidspunkter at tage til Mexico City på.

Mere information om udstillingen

 • Sted: Paseo de la Reforma Avenue og Bicentennial Park.
 • Dage og åbningstider: fra den anden uge i oktober fra tirsdag til søndag fra kl. 7 til 19.

Tag en tur med lucha libre, mariachier og tequila i Mexico City

4. Test dit mod på Six Flags Horror Fest

Six Flags| ©OtroPX
Six Flags| ©OtroPX

Hvis tanken om en nat med gys, skrig og intens spænding tiltaler dig, må du ikke gå glip af Six Flags Festival of Terror, en Halloween-relateret begivenhed, der har skræmt besøgende siden 2000.

I et par dage i september i Mexico City og i hele oktober forvandles forlystelsesparken Six Flags Mexico til en verden af rædsel og mystik. Lysene slukkes, dekorationerne ændres, og udklædte skuespillere lurer overalt. Atmosfæren er indstillet til at gøre dine værste mareridt til virkelighed.

Der er opstillet flere rædselshuse ved arrangementet, såsom asylet, hvor du skal gå gennem mørke korridorer, mens du bliver jagtet af monstre og skræmmende væsener. Men det er kun begyndelsen: Der er mange andre tematiserede attraktioner, som vil få dig til at gyse af skræk.

Hvis du beslutter dig for at deltage i Six Flags Fright Fest, anbefaler jeg, at du tager behageligt tøj på og sko, der er egnet til at gå og løbe i. Det er også en god idé at medbringe en jakke, da nætterne i Mexico City kan være kølige i oktober. Og jeg kan forsikre dig om, at når du først har prøvet det, vil du ikke kunne vente med at komme tilbage året efter!

Læs mere om arrangementet

 • Sted: Picacho Ajusco-vejen, kilometer 1,5, Jardines del Ajusco, Tlalpan, Mexico City.
 • Entré: ca. 6 euro pr. person.

Book din billet til Six Flags Mexico

5. Dyk ned i legenden om La Llorona

Xochimilco| ©Anne and David
Xochimilco| ©Anne and David

La Llorona Xochimilco er en teaterforestilling, der helt sikkert vil få det til at krybe i huden på dig. Stykket, som opføres hvert år i oktober måned, foreslår, at du dykker ned i en gammel legende og oplever den på første hånd. I denne teaterforestilling, som finder sted hvert år i oktober, kommer legenden om La Llorona til live gennem magien fra teater, musik og specialeffekter.

Denne forestilling tager dig tilbage til præ-spansk tid i Mexico, hvor legenden om La Llorona opstod. Derudover vil du kunne leve oplevelsen med alle dine sanser, da du vil kunne se, høre, føle og endda lugte legenden. Den traditionelle musik, de typiske kostumer og de specielle effekter vil få dig til at føle dig som en del af historien og opleve legendens følelser og mystik.

For at komme til Cuemanco-molen, hvor La Llorona-showet finder sted, skal du desuden stige ombord på en trajinera, en lille båd, der er typisk for Xochimilco, og som vil sejle dig gennem kanalerne omgivet af blomster. Når du ankommer, vil du blive opslugt af den magiske og maleriske atmosfære i Xochimilco.

Det er vigtigt, at du reserverer dine billetter på forhånd, da showet er meget populært, og billetterne hurtigt bliver udsolgt. Det kan du gøre online eller på billetkontoret ved Cuemanco-molen. Showet er uden tvivl en af de bedste ting at lave i Mexico om aftenen, og da det foregår udendørs, er det vigtigt, at du har varmt og behageligt tøj på.

Mere info om showet

 • Sted: Av. Hermenegildo Galeana, s/n, Xaltocan. Xochimilco, 16090.
 • Pris: Prisen for udstillingen, sammen med leje af trajinera, er omkring 26 €.

6. Gå på opdagelse på den internationale bogmesse i Zócalo

Person, der læser| ©Joel Muniz
Person, der læser| ©Joel Muniz

Hvis du er en bogsluger eller en kulturel eventyrer på jagt efter interessante begivenheder, må du ikke gå glip af Feria Internacional del Libro del Zócalo, en årlig begivenhed, der har været afholdt i mere end 30 år, og som er et sandt paradis for litteratur- og kulturelskere. Den afholdes hvert år i den anden eller tredje uge af oktober.

Den internationale bogmesse i Zócalo er meget mere end en bogudstilling. Det er også et rum for dialog, læring og underholdning. I løbet af messedagene præsenteres bøger af alle slags, og der arrangeres aktiviteter for alle aldre.

Det er en fantastisk mulighed for at deltage i konferencer og workshops, der afholdes af eksperter på området, eller at gå til digtoplæsninger og koncerter. Men messen er ikke kun for bogelskere, for der er også koncerter med traditionel musik og cirkusforestillinger for hele familien.

Hvis du er nysgerrig på mexicansk kultur, vil du elske denne begivenhed. Messen, som anses for at være den vigtigste i landet, er uden tvivl enaf de bedste aktiviteter i Mexico City.

Mere information om messen

 • Sted: Plaza de la Constitución S/N, Centro Histórico de la Cdad. de México.
 • Åbningstider: fra 12 til 20.
 • Adgang: gratis.

Deltag i nogle af de bedste aktiviteter i Mexico City

7. Deltag i zombiernes march

Zombier| ©cottonbro studio
Zombier| ©cottonbro studio

Er du klar til den mest uhyggelige oplevelse i dit liv? Hvis du er fan af terror og sjov, må du ikke gå glip af Zombie March i Mexico City. Hvert år samles tusindvis af mennesker fra hele verden for at deltage i denne parade af levende døde og nyde en eftermiddag fuld af sjov og gys.

Zombiernes march finder sted i hjertet af Mexico City langs gaderne i det historiske centrum. Det er et imponerende skue med et stort antal zombier i kostumer og sminke med utrolig realisme, ledsaget af musik og specialeffekter, der får det til at krybe i huden på dig.

Denne begivenhed finder normalt sted om morgenen i den sidste uge af oktober eller de første uger af november. Det anbefales, at du kommer tidligt for at finde en god plads til at se paraden og undgå menneskemængden.

Mere information om paraden

 • Sted: Det historiske centrum af Mexico City.
 • Åbningstider: fra kl. 9 om morgenen.
 • Adgang: gratis.

8. Oplev en enestående mexicansk fiesta: Catrina Fest.

Catrina| ©Karelman
Catrina| ©Karelman

Hvis du besøger byen i oktober, må du ikke gå glip af Catrina Fest, en festival, der fejrer den ikoniske figur Catrina, symbolet på Mexicos De Dødes Dag.

Catrina Fest finder sted i hele oktober måned og byder på en række arrangementer, herunder parader, kunstudstillinger, live musikoptrædener og muligheden for at opleve Mexico Citys gastronomi. Festivalen er en enestående mulighed for at opleve den rige mexicanske kultur og fordybe sig i traditionerne fra De Dødes Dag.

Festivalens vigtigste begivenheder finder sted den 31. oktober og 1. november, hvor tusindvis af mennesker klæder sig ud som catrinas og deltager i den store Catrina-parade. Paraden starter på den symbolske Reforma-gade og går gennem nogle af de vigtigste gader i byens historiske centrum.

For at nyde denne begivenhed fuldt ud anbefales det, at du ankommer tidligt for at sikre dig en god plads til at se paraden, og glem ikke at medbringe dit kamera for at fange de mest mindeværdige øjeblikke. Det er også vigtigt at huske på, at gaderne kan være meget overfyldte, så sørg for at have behageligt tøj og sko på, der er egnet til at gå i. At deltage i paraden giver dig mulighed for at komme rundt i byen og lære dens mest emblematiske steder at kende.

Lær højdepunkterne i Mexico City at kende

9. Besøg Museernes Nat under De Dødes Dag.

San Fernando Pantheon Museum| ©Aquarela 08
San Fernando Pantheon Museum| ©Aquarela 08

Hver sidste onsdag i måneden åbner gallerierne og museerne i Mexico City deres døre for besøgende om aftenen. Men under Museernes Nat i oktober præsenterer nogle museer og kulturcentre udstillinger og aktiviteter i forbindelse med De Dødes Dag, den traditionelle mexicanske fest.

Offergaver, sukkerkranieworkshops, foredrag om begravelsesritualer, guidede ture gennem kirkegårde og symbolske steder for denne fest, er nogle af de aktiviteter, du kan opleve. Andre begivenheder, forskellige steder i Mexico City, er:

 • Nationalmuseet for verdenskulturer: udstilling og parade af moderne catrinas.
 • Los Pinos Cultural Complex: Ud over den spektakulære udstilling af ofrendas tilbyder komplekset normalt en smagning af pan de muerto (brød til de døde) og chokolade.
 • Museo del Panteón de San Fernando: Dette sted tilbyder normalt en rundvisning, der fortæller nogle af historierne om panteonet sat i historiske øjeblikke i det XIX århundrede.
 • Museo Manuel Tolsá: Her er der normalt foredrag om mumier og egyptiske forbandelser samt en fotoudstilling af catrinas.

Ud over museerne er der mange andre aktiviteter, der finder sted i forbindelse med De Dødes Dag. For eksempel cykelture gennem den historiske bymidte, guidede ture i de mest emblematiske kvarterer, konkurrencer, kostumeparader og livekoncerter på offentlige pladser.

Mere information på

 • Anbefalinger: For at deltage i Museernes Nat skal man normalt reservere på sociale netværk eller via de enkelte udstillingssteders specialiserede mail.
 • Billetpris: gratis adgang til næsten alle aktiviteter.

Besøg de bedste museer i Mexico City

10. Oplev magien ved Aquelarre Fest

Coven Fest| ©ALMUDENA RIBES
Coven Fest| ©ALMUDENA RIBES

Aquelarre Fest byder på en verden af besværgelser og trylleformularer, som vil transportere dig til en anden verden. Denne begivenhed finder sted aftenen før Halloween og tilbyder en lejr, der søger at redde traditionerne og de esoteriske praksisser i den mexicanske kultur.

Ritualer, besværgelser, hedenske danse, ofringer til de døde, kosteskaftparade, wiccanske danse, konkurrencer og et uendeligt antal aktiviteter, der giver dig mulighed for at komme i kontakt med din åndelige side, er nogle af de ting, du vil finde i dette møde mellem magiske kulturer.

Derudover finder du i den hedenske basar et stort udvalg af magiske artikler, fra stearinlys og tarot til magiske værktøjer og trylledrikke. Der er også et særligt område, hvor du kan finde velsmagende mad og drikke.

Uanset om du er interesseret i magi eller ej, må du ikke gå glip af muligheden for at opleve magien ved Aquelarre Fest og fordybe dig i en verden af besværgelser og besværgelser, der helt sikkert vil overraske dig.

Mere info om Aquelarre Fest

 • Sted: kan variere inden for Mexico City.
 • Åbningstider: fra kl. 8.00 til ca. 18.00.
 • Dato: de sidste dage af oktober
 • Entré: omkring 8 EUR.