Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bestige Empire State Building

Empire State Building er en af de mest ikoniske bygninger i New Yorks skyline. Hvis du vil have billetter til at bestige Empire State Building og få et fugleperspektiv over byen, så læs videre!

Alex Grande

Alex Grande

11 minutters læst

Bestige Empire State Building

Udsigt fra Empire State Building | ©Hellotickets

At besøge den ikoniske Empire State Building er en oplevelse, som du skal have med på din rejse til New York. Det er en art deco-perle, både indvendigt og udvendigt, og udstillingerne og udsigten over byen vil ikke efterlade dig ligeglad.

Mit første tip er at købe dine billetter på forhånd- så slipper du for at stå i kø for at købe billetter, selv om du skal stå i kø ved sikkerhedskontrollen.

Den bedste løsning

Empire State Bygning Billet

Adgang til den legendariske Empire State Building til den bedste pris

Dette er den mest bekvemme mulighed for at komme op på toppen af byen, med et udvalg af tidspunkter og den lavest mulige pris. Spild ikke tid på billetkontoret og få det online!

Empire State Building har to observationsdæk, et på 86. etage og et på 102. etage. Med denne almindelige billet til Empire State Building får du adgang til 86. etage, og mit råd er ikke at betale det ekstra gebyr for at komme op på øverste etage, det er det ikke værd.

En ting, du skal huske på, er, at prisen for adgang stiger i højsæsonen, og derfor vil du finde et større antal turister på observatoriet. Husk, at børn under 6 år er gratis.

Når du modtager din bekræftelse, skal du tjekke, om du skal medbringe dine udskrevne billetter (i hvert fald da jeg sidst var deroppe, accepterede de ikke elektroniske billetter). Hvis det er tilfældet, og du af en eller anden grund ikke kan udskrive dem, skal du ikke være bekymret, for du kan udskrive dem i billetautomaterne ved indgangen, men du skal stå i kø.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Dette er den billigste mulighed for at gå op i Empire State Building, og du kan gøre det på det tidspunkt, du ønsker, så du kan planlægge dit besøg på forhånd (se nedenfor for tips om det bedste tidspunkt på dagen at gå op).

Anbefales, hvis... du vil nyde Manhattans skyline fra en af de mest legendariske bygninger.


Hvor meget det koster at bestige Empire State Building

Empire State-observatoriet| @Hellotickets
Empire State-observatoriet| @Hellotickets

Hvis du bestiller dine Empire State-billetter online på forhånd, koster det dig omkring 39 euro på Hellotickets. Men hvis du rejser med børn, i en gruppe eller har adgang til en særlig pris, kan du måske få bedre priser. Hvis du er bekymret for dit budget, når du skal arrangere dit besøg til denne mytiske skyskraber, kan du læse min guide til priserne på billetter til Empire State, så du kan se, hvilken pris du har ret til, og beslutte, hvordan du skal købe dine billetter.

Billetpriser

Det er også muligt at købe billetter ved billetkontoret, og prisen er den samme, men som nævnt ovenfor kan køerne være meget lange (og du kan løbe tør for tid til at gå op på det ønskede tidspunkt).

Hvor ligger Empire State Building, og hvordan man kommer dertil

Placeringskort over Empire State Building
Placeringskort over Empire State Building

Empire State Building ligger på 20 W 34th St, New York, NY 10001, og den bedste måde at komme dertil på er enten til fods, hvis du er i centrum, eller med undergrundsbanen til 34 St - Herald Sq og ned ad gaden. Du kan ikke gå glip af den! Uanset hvor du befinder dig, har jeg en plan for dig. Tjek denne artikel om, hvordan du kommer til Empire State Building, hvor jeg foreslår forskellige ruter eller ruter afhængigt af, hvor meget tid du har, hvad dit budget er, eller hvor meget du vil besøge kvarterer og andre attraktioner omkring bygningen.

I nærheden af den ikoniske bygning, der ligger i hjertet af Midtown, finder du f.eks. alt fra Central Park og Times Square til andre vigtige punkter i byen som Flatiron Building. I nærheden ligger også det område, der er kendt som Koreatown, som er fyldt med bagerier, caféer, koreanske grillrestauranter og karaokebarer samt kosmetikbutikker med produkter, der er importeret direkte fra Sydkorea.

Bedste tidspunkt at bestige Empire State Building på

Hvis du prøver at finde det bedste tidspunkt at bestige Empire State Building på for at undgå køer og menneskemængder, skal du besøge Empire State Building om morgenen. Kl. 8.00 behøver du næppe at stå i kø, og du kan nyde en næsten privat oplevelse på alle ugens dage. Den anden bedste mulighed er at besøge bygningen omkring kl. 00.30, selv om du på lørdage og søndage er sikker på at møde andre turister.

Når du køber din billet, skal du vælge en dag, hvor du kan komme ind i Empire State Building, når du vil, når som helst du vil. Jeg er romantiker og synes, at det er en fantasi at gå op først på morgenen eller ved midnat, men du kan vælge det tidspunkt, du vil, da det er åbent alle årets dage fra kl. 8 til 2 om morgenen, og det sidste lift er kl. 1.15. Her er alt, hvad du behøver at vide om Empire State Building om natten.

Alex' rejsetips

Vidste du, at Empire State er åbent til kl. 2 om natten? Bestig Empire State sent om aftenen for at være helt alene foran New Yorks uendelighed - det er det hele værd!

Hvor lang tid tager det at besøge Empire State Building?

Empire State Building natudsigt
Empire State Building natudsigt

Der er ingen tidsbegrænsning for dit besøg i Empire State Building. De fleste mennesker bruger normalt en time på observationsterrassen, men du kan blive til lukketid, hvis du har lyst.

Hvis du vil op på Empire State Building ved solnedgang, anbefaler jeg, at du tjekker, hvornår solen går ned, og går op til observatoriet en time før tid for at få en god plads og nyde dit besøg, før det begynder at blive fyldt med turister.

En ting, der adskiller Empire State Building fra resten af New Yorks skyskrabere, er, at den er åben til kl. 2 om natten, så du kan gå derhen næsten når som helst. Jeg skal afsløre en hemmelighed: At klatre op på toppen af bygningen efter en fest og en aftenspadseretur rundt i New York står øverst på min liste.

Bestigning af Empire State med New York Pass og andre turistkort

Indgangen til Empire State Building| @Hellotickets
Indgangen til Empire State Building| @Hellotickets

Empire State Building er uden tvivl et af de mest populære seværdigheder i Big Apple, og derfor er adgangen til bygningen inkluderet i de fleste turistkort, der findes til at besøge byen. Ved du stadig ikke, hvad et turistkort er, eller hvordan det fungerer?

Kort fortalt er det et kort, som du bestiller på forhånd til en "fast pris", og som giver dig adgang til forskellige attraktioner i byen, så du sparer tid (ved at springe køerne ved billetkontoret over) og penge.

Som jeg nævnte, omfatter de fleste af disse kort adgang til Empire State Building. Her er en liste over disse kort og links til min praktiske vejledning til hvert kort. Men hvis du overvejer at købe et kort, anbefaler jeg, at du læser denne artikel om sammenligning af turistkort til New York.

Liste over pas, der omfatter Empire State

 • New York CityPASSNew York CityPASS giver dig mulighed for at bestige Empire State Building ved op til to forskellige lejligheder, så du kan nyde udsigten både dag og nat.
 • New York PassNew York CityPASS kan bookes pr. dag og giver dig adgang til over 100 attraktioner, herunder Empire State Building.
 • New York Sightseeing PassSightseeing Pass kan også bestilles dagligt (og er det eneste, der også omfatter One World Observatory).
 • New York Explorer PassPrisen for dette pas afhænger af antallet af attraktioner, du ønsker at bestille, hvoraf Empire State er en af dem.

Mit personlige råd

Hvis du ikke kan beslutte dig for, hvornår du skal gå op på den ikoniske skyskraber, anbefaler jeg, at du køber New York CityPASS og går op om morgenen for at få en oplevelse uden travlhed og trængsel og vender tilbage ved solnedgang for at nyde udsigten.

Hvis du vil besøge Empire State Building med dit New York City Pass, skal du blot tage hen til bygningen og gå ind gennem den dør, der er specielt beregnet til besøgende med New York City Pass.

Sådan ser observatoriet ud

Times Square fra Empire State Building| @Hellotickets
Times Square fra Empire State Building| @Hellotickets

Fra Empire State Observatory kan du kigge gennem den berømte kikkert og se livet passere forbi i New York med udsigt over Bryant Park, Flatiron Building, Fifth Avenue, One World Trade Center og selvfølgelig beundre Manhattans majestætiske bygninger som helhed.

Hvad du vil se fra Empire State

Udsigt fra Empire State Building| @Hellotickets
Udsigt fra Empire State Building| @Hellotickets

Fra det øjeblik Empire State Building åbnede i 1931, blev den en stjerne i New Yorks skyline og en stor attraktion for turister, der klatrede op på udsigtsterrassen. Her er, hvad du kan se fra toppen af Empire State Building:

 • Bryant Park
 • Flatiron-bygningen
 • Fifth Avenue
 • Rockefeller Center
 • Chrysler-bygningen
 • One World Trade Center
 • Times Square
 • Frihedsgudinden
 • Brooklyn Bridge

Hvor man kan spise omkring Empire State Building

Slentretur rundt om Empire State Building| @Hellotickets
Slentretur rundt om Empire State Building| @Hellotickets

Hvis højderne gør dig sulten, og du gerne vil vide, hvor du kan spise på forhånd, er der et par restauranter i nærheden af Empire State Building, som du bør prøve. Du kan f.eks. tage til Koreatown og prøve Turntable Chicken Jazz eller BCD Tofu House, hvor du kan finde vegetariske retter.

Min personlige anbefaling er at gå lidt i retning af Chrysler Building og gå til Urbanspace Vanderbilt, et lagerhus, der er omdannet til marked med boder, der sælger alle slags mad. Men hvis du er i humør til at få din maddag til at gå i gang, kan du tjekke denne liste over spisesteder i nærheden af Empire State Building.

Besøg Empire State med børn

Udstillinger i Empire State Building| @Hellotickets
Udstillinger i Empire State Building| @Hellotickets

Hvis du besøger Empire State med børn, er det bedst at tage af sted så tidligt som muligt om morgenen. De lukker dig ind med rygsække, så længe de er på størrelse med en typisk rygsæk med håndtag, og hvis du har en barnevogn, vil de højst sandsynligt få dig til at folde den sammen for at komme op på observationsdækket.

Når du kommer til Empire State Building, kan du få taget et billede og derefter købe det som souvenir. Det koster omkring 20 dollars, og jeg synes ikke, det er det værd, men hvis du ved, at dine børn vil blive begejstrede, skal du sørge for, at du ikke har grønt tøj på, da det vil ødelægge billedet (de tager det foran en chroma).

Praktiske oplysninger om, hvordan man bestiger Empire State Building

Udsigt fra Empire State Building| @Hellotickets
Udsigt fra Empire State Building| @Hellotickets

Mange mennesker undrer sig over, hvor mange etager Empire State Building har. Det præcise tal er 102, selv om observationsdækket ligger på 86. etage og ikke på øverste etage. Du kan bruge en af de 73 elevatorer i bygningen til at besøge dem, så det akavede øjeblik, hvor du venter på elevatoren, bør holdes på et minimum, men ikke turen. Der er toiletter på 2. og 86. etage i Empire State Building, så bare rolig, hvis du bliver fanget i en nødsituation i højden, behøver du ikke at løbe ned på jorden.

Kamerastativer og for store kufferter eller rygsække er ikke tilladt i Empire State Building, og bygningen har ingen skabe, hvor du kan opbevare dine ejendele. Hvis du har brug for det, ligger LuggageHero ret tæt på skyskraberen og er den billigste mulighed for at efterlade dine ejendele, mens du bestiger Empire State Building.

Arkitektur og design af Empire State Building

Empire State Building interiørudstilling| @Hellotickets
Empire State Building interiørudstilling| @Hellotickets

Indenfor kan du også se udstillingen "Dare to Dream", der er dedikeret til opførelsen af Empire State Building, og som fortæller historien om bygherrerne gennem arkitektoniske planer, tegninger og fotografier. Du kan også finde en udstilling, der er dedikeret til at forklare bygningens bæredygtige energianvendelse.

En lille smule af dens historie

Det er ikke mange, der ved, at tårnet på det højeste punkt i det år, hvor det blev åbnet, fungerede som ankerplads for en zeppeliner, da dette ifølge bygningens arkitekter ville være fremtidens transportmiddel. Det er godt, at de designede en af verdens største arkitektoniske perler, for som spåmænd var de ikke gode til meget...

Et symbol på Art Deco

Empire State Building er et must på dine New York-eventyr, og det er ikke kun den betagende udsigt fra observatoriet, men også det fantastiske art deco-interiør, som er et vidunder. Det er en velafrundet oplevelse, som du helt sikkert vil se tilbage på med nostalgi mange år efter din rejse.

Andre populære observatorier, skyskrabere og bygninger i New York City

Udsigt fra One World Observatory| @Hellotickets
Udsigt fra One World Observatory| @Hellotickets

New York er en by, der er skabt til at blive beundret nedefra, men også oppefra, og derfor har du et væld af skyskrabere, hvorfra udsigten over New York er betagende.

One World Observatory

One World er måske ikke så hurtigt at komme i tanke om på grund af sin relativt unge alder, men det byder på en imponerende udsigt over finansdistriktet med butikker, en fin restaurant og interaktive aktiviteter, som børnene vil have det sjovt på. Hvis du har lyst til at besøge stedet, kan du se min praktiske guide med alle detaljerne: NYC One World Observatory billetter: hvordan man køber dem, turistpas der inkluderer dem, osv..

Rockefeller Center, toppen af klippen

Og af alle skyskraberne i New York kan jeg personligt anbefale Rockefeller Center. Fra udsigtsterrassen, der er kendt som Top of te Rock, har du den bedste udsigt over byen, herunder et spektakulært nærbillede af Empire State Building. Faktisk står mange besøgende i et dilemma, når de skal vælge mellem at bestige en af de to. Hvis det hjælper, kan du sammenligne Top of the Rock med Empire State Building.

Andre ikoniske bygninger

Og hvis du er en af dem, der holder dig fra de etablerede turistruter, er der mange flere bygninger i New York, som du kan besøge, selv om de ikke har et observatorium. Woolworth Building, Chrysler Building, Flatiron Building og mange andre vil glæde enhver med en passion for arkitektur.

Sammenlignende oversigt over New Yorks bedste skyskrabere

 • Empire State Building
 • Fra 333 kr.
 • Observatorium: udendørs
 • Etage: 86
 • Udsigt: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue og på afstand One World Building
 • Beliggenhed: Midtown Manhattan
 • Reservation
 • Top of te Rock
 • Fra 304 kr.
 • Observatorium: udendørs
 • Gulv: 70
 • Udsigt: Empire State Building, Central Park og på afstand One World Building
 • Beliggenhed: Midtown Manhattan
 • Book nu
 • One World Observatory
 • Fra 339 kr.
 • Observatorium: Indendørs
 • Etage: 102
 • Udsigt: Wall Street, Frihedsgudinden, Brooklyn Bridge og på afstand Empire State Building
 • Beliggenhed: Sydlige Manhattan
 • Book nu
 • Kanten
 • Fra 286 kr.
 • Observatorium: udendørs og med glasgulv
 • Etage: 110
 • Udsigt: Empire State, Midtown og på afstand One World Building
 • Beliggenhed: Manhattan West
 • Book nu

Andre interessante aktiviteter i New York

Hvis det ikke er noget for dig at klatre op i en skyskraber, men du gerne vil nyde udsigten over New York fra toppen, har du også andre muligheder, f.eks. en helikoptertur over Manhattan eller et besøg på en af byens mange barer på tagterrasserne. Men efter min mening er det en fantastisk oplevelse at klatre op i en skyskraber, som man ikke må gå glip af, især ikke når man er i New York for første gang!

Nu skal du bare vælge en skyskraber og gøre dig klar til at se en af de smukkeste byer i verden, som den fortjener at blive set. Hav en god tur til højderne!

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad er bedst, Top of the Rock eller Empire State Building?

  Empire State Building Observatory ligger højere og giver en bedre udsigt over finansdistriktet og One World Trade Center, mens Top of te Rock er det bedste sted at se Times Square, Central Park og Empire State Building fra oven.

 • Hvor lang tid tager det at komme op til toppen af Empire State Building?

  For at undgå køer er det bedst at besøge stedet tidligt om morgenen eller om aftenen (omkring kl. 22.00).

 • Kan jeg gå ind i Empire State Building med en rygsæk?

  Ja, du kan medbringe din kuffert, rygsæk, taske og næsten al slags bagage indenfor. Kameraer er også tilladt inde i Empire State Building.

 • Hvad kan du se fra Empire State Building?

  Du vil bl.a. kunne se alle højdepunkterne i Midtown: Times Square, den legendariske Chrysler Building, Flatiron Building og Madison Square Park, Union Square, finansdistriktet og Hudson, der løber rundt om Manhattan. I det fjerne kan du også se finansdistriktet og Hudson-floden, der omkranser Manhattan. Spektakulært!