Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bestige Empire State Building

Empire State Building er en af de mest ikoniske bygninger i New Yorks skyline. Hvis du vil have billetter til at bestige Empire State Building og få et fugleperspektiv over byen, så læs videre!

Alex Grande

Alex Grande

11 minutters læst

Bestige Empire State Building

Udsigt fra Empire State Building | ©Hellotickets

At besøge den ikoniske Empire State Building er en oplevelse, du skal have med på din rejse til New York. Det er en art deco-perle, både indvendigt og udvendigt, og udstillingerne og udsigten over byen vil ikke efterlade dig ligeglad.

Mit første tip er at købe billetterne i forvejen: Så slipper du for at stå i billetkø, selvom du skal stå i kø ved sikkerhedskontrollen.

Den bedste løsning

Empire State Bygning Billet

Adgang til den mytiske Empire State Building til den bedste pris

Det er den mest bekvemme måde at komme op på toppen af byen på, med et udvalg af tidspunkter og den lavest mulige pris. Spild ikke tiden på billetkontoret, men køb den online!

Empire State har to observationsdæk, et på 86. etage og et på 102. etage. Med denne generelle adgangsbillet til Empire State får du adgang til 86. etage, og mit råd er ikke at betale det ekstra gebyr for at få adgang til den øverste platform, det er ikke det værd.

En ting, du skal huske på, er, at prisen for adgang stiger i højsæsonen, og derfor vil du finde et større antal turister ved observatoriet. Husk, at børn under 6 år er gratis.

Når du modtager din bekræftelse, skal du tjekke, om du skal medbringe dine trykte billetter (i hvert fald da jeg sidst var deroppe, tog de ikke imod elektroniske billetter). Hvis det er tilfældet, og du af en eller anden grund ikke kan printe dem ud, skal du ikke bekymre dig, du kan printe dem ud ved billetautomaterne ved indgangen, men du skal stå i kø.

Jeg anbefaler, at du køber dine billetter til Empire State Building på forhånd, så du ikke går glip af dette ikoniske New York-vartegn, som vil få dig til at føle, at du er med i en film med udsigt over Big Apple for dine fødder.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Dette er den billigste mulighed for at bestige Empire State Building, og det giver dig mulighed for at gøre det på det tidspunkt, du ønsker, så du kan planlægge dit besøg på forhånd (se nedenfor for tips om det bedste tidspunkt på dagen at gå op).

Anbefales, hvis... du vil nyde Manhattans skyline fra en af dens mest legendariske bygninger.


Hvor meget koster det at bestige Empire State Building?

Empire State Observatorium| @Hellotickets
Empire State Observatorium| @Hellotickets

Hvis du bestiller dine Empire State-billetter online forhånd, betaler du omkring 39 euro på Hellotickets. Men hvis du rejser med børn, i en gruppe eller har adgang til en særlig pris, kan du muligvis få bedre priser. Hvis du er bekymret for dit budget, når du organiserer dit besøg i denne mytiske skyskraber, kan du konsultere min guide til Empire State-billetpriser, så du kan se, hvilken pris du er berettiget til, og beslutte, hvordan du køber dine billetter.

Billetpriser ved billetkontoret

Det er også muligt at købe billetter i billetkontoret, og du får den samme pris, men som sagt kan køerne være meget lange (og du kan måske ikke komme op på det tidspunkt, du ønsker).

Book dine billetter til Empire State Building

Hvor er Empire State Building, og hvordan kommer man derhen?

Kort over Empire State Building
Kort over Empire State Building

Empire State Building ligger på 20 W 34th St, New York, NY 10001, og den bedste måde at komme dertil på er enten at , hvis du er i centrum, eller tage metroen til 34 St - Herald Sq og ned ad gaden. Du kan ikke gå glip af den! Uanset hvor du befinder dig, har jeg en plan til dig. Se denne artikel om, hvordan du kommer til Empire State Building, hvor jeg foreslår forskellige ruter eller rejseplaner afhængigt af, hvor meget tid du har, hvad dit budget er, eller dit ønske om at besøge kvarterer og andre attraktioner i nærheden.

I nærheden af den ikoniske bygning, der ligger i Midtown, har du for eksempel Central Park og Times Square til andre vigtige punkter i byen som Flatiron Building. I nærheden ligger også området Koreatown, som er fuld af bagerier, caféer, koreanske grillrestauranter og karaokebarer samt kosmetikbutikker med produkter importeret direkte fra Sydkorea.

Det bedste tidspunkt at bestige Empire State Building

Hvis du prøver at vælge det bedste tidspunkt at bestige Empire State Building på for at undgå køer og menneskemængder, skal du besøge Empire State Building om morgenen. Kl. 8.00 behøver du næsten ikke at stå i kø, og du får en næsten privat oplevelse på alle ugens dage. Den anden bedste mulighed er at besøge bygningen omkring kl. 00.30, men på lørdage og søndage vil du helt sikkert finde andre turister.

Når du køber din billet, skal du vælge en dag, hvor du kan komme ind i Empire State Building, når du vil. Jeg er romantiker og synes, at det er en fantasi at gå op som det første om morgenen eller ved midnat, men du kan vælge det tidspunkt, du vil, for der er åbent hver dag året rundt uden undtagelse fra kl. 8 til kl. 2, og den sidste elevator går op kl. 1.15 om natten. Her er alt, hvad du behøver at vide om Empire State Building om natten.

Alex's Traveller Tip

Vidste du, at Empire State Building er åben til kl. 2 om natten? Bestig Empire State sent om aftenen for at være helt alene foran New Yorks uendelighed - det er det værd!

Hvor lang tid tager det at besøge Empire State Building?

Empire State Building set om natten
Empire State Building set om natten

Der er ingen tidsbegrænsning på dit besøg i Empire State Building. De fleste mennesker bruger normalt omkring en time på observationsdækket, men du kan blive til lukketid, hvis du har lyst.

Hvis du vil op til Empire State Building ved solnedgang, er min anbefaling at tjekke, hvornår solen går ned, og gå op til observatoriet en time før for at få en god plads og nyde dit besøg, før det begynder at fyldes med turister.

En ting, der adskiller Empire State Building fra resten af New Yorks skyskrabere, er, at den er åben indtil kl. 2 om natten, så du kan gå derop, næsten når du vil. Jeg vil afsløre en hemmelighed for dig: At klatre op på toppen af bygningen efter en fest og en aftentur rundt i New York står øverst på min liste.

Book dine billetter til Empire State Building

Klatre op i Empire State Building med New York Pass og andre turistkort

Indgangen til Empire State Building| @Hellotickets
Indgangen til Empire State Building| @Hellotickets

Empire State Building er uden tvivl en af de mest populære attraktioner i The Big Apple, og derfor er indgangen til bygningen inkluderet i de fleste turistkort, der findes til at besøge byen. Ved du stadig ikke, hvad et turistkort er, eller hvordan det fungerer?

I en nøddeskal er det et kort, som du bestiller på forhånd til en "fast pris", og som giver dig adgang til forskellige attraktioner i byen, så du kan spare tid (springe køerne ved billetkontoret over) og penge.

Som jeg nævnte, inkluderer de fleste af disse kort adgang til Empire State Building. Her er en liste over disse kort og links til min praktiske guide til hvert enkelt kort. Men hvis du overvejer at købe et kort, anbefaler jeg, at du læser denne artikel om en sammenligning af New York City sightseeing passes.

Liste over kort, der inkluderer Empire State Building

 • New York CityPASS®New York CityPASS: New York CityPASS giver dig mulighed for at bestige Empire State Building ved op til to forskellige lejligheder, så du kan nyde udsigten både dag og nat.
 • New York PassNew York City Pass kan bookes dagligt og giver dig adgang til over 100 attraktioner, inklusive Empire State.
 • New York Sightseeing PassSightseeing Pass: Sightseeing Pass kan også bookes på dagsbasis (og er det eneste, der også inkluderer One World Observatory).
 • New York Explorer PassSightseeing Pass: Prisen for dette pas afhænger af antallet af attraktioner, du ønsker at booke, hvoraf Empire State er en af dem.

Mit personlige råd

Hvis du ikke kan beslutte dig for, hvornår du vil gå op i den ikoniske skyskraber, anbefaler jeg, at du køber New York CityPASS og går op om morgenen for at få en oplevelse uden stress og jag og vender tilbage ved solnedgang for at nyde udsigten.

For at besøge Empire State med dit New York City Pass skal du blot gå hen til bygningen og gå ind gennem den særlige port for besøgende med et New York City Sightseeing Pass.

Book et New York City Sightseeing Pass

Sådan ser observatoriet ud

Times Square fra Empire State Building| @Hellotickets
Times Square fra Empire State Building| @Hellotickets

Fra Empire State Observatory kan du kigge gennem den berømte kikkert og se livet passere forbi i New York City med udsigt over Bryant Park, Flatiron Building, Fifth Avenue, One World Trade Center og selvfølgelig beundre den majestætiske Manhattan skyline som helhed.

Hvad du vil se fra Empire State Building

Udsigt fra Empire State Building| @Hellotickets
Udsigt fra Empire State Building| @Hellotickets

Fra det øjeblik, den åbnede i 1931, blev Empire State Building stjernen i New Yorks skyline og en stor attraktion for turister, der klatrede op på dens observationsdæk. Her er, hvad du kan se fra toppen af Empire State Building:

 • Bryant Park
 • Flatiron-bygningen
 • Fifth Avenue
 • Rockefeller Center
 • Chrysler Building
 • One World Trade Center
 • Times Square
 • Frihedsgudinden
 • Brooklyn Bridge

Book dine billetter til Empire State Building

Hvor kan man spise omkring Empire State Building?

Spadseretur rundt om Empire State Building| @Hellotickets
Spadseretur rundt om Empire State Building| @Hellotickets

Hvis højderne gør dig sulten, og du gerne vil vide, hvor du kan spise på forhånd, er der et par restauranter i nærheden af Empire State Building, som du gerne vil prøve. Du kan f.eks. tage til Koreatown og prøve Turntable Chicken Jazz eller BCD Tofu House, hvor du finder vegetariske retter.

Min personlige anbefaling er at gå lidt i retning af Chrysler Building og tage til Urbanspace Vanderbilt, et pakhus, der er omdannet til marked med boder, der sælger alle former for mad. Men hvis du vil organisere din gastronomiske rejse, så tag et kig på denne liste over, hvor du kan spise i nærheden af Empire State Building.

Besøg Empire State Building med børn

Udstillinger inde i Empire State Building| @Hellotickets
Udstillinger inde i Empire State Building| @Hellotickets

Hvis du besøger Empire State med børn, er det bedst at komme så tidligt som muligt om morgenen. De lukker dig ind med rygsække, så længe de er på størrelse med en almindelig rygsæk, og hvis du har en klapvogn, vil de højst sandsynligt bede dig folde den sammen for at gå op på observationsdækket.

Når du kommer til Empire State, kan du få taget et billede og købe det bagefter som en souvenir. Det koster omkring 20 dollars, og jeg synes ikke, det er det værd, men hvis du ved, at dine børn vil være begejstrede, skal du sørge for ikke at have grønt tøj på, da det vil ødelægge billedet (de tager det foran en chroma).

Book dine billetter til Empire State Building

Praktiske oplysninger om, hvordan man bestiger Empire State Building

Udsigt fra Empire State Building| @Hellotickets
Udsigt fra Empire State Building| @Hellotickets

Mange mennesker undrer sig over, hvor mange etager Empire State Building har. Det nøjagtige tal er 102, selv om observationsdækket ligger på 86. etage og ikke på øverste etage. Du kan bruge en af de 73 elevatorer i bygningen til at besøge dem, så det akavede øjeblik, hvor du venter på elevatoren, bør holdes på et minimum, men ikke turen. Der er toiletter på 2. og 86. etage i Empire State Building, så bare rolig, hvis du bliver fanget i en nødsituation højt oppe, behøver du ikke at løbe ned til jorden.

Kamerastativer og store kufferter eller rygsække er ikke tilladt i Empire State Building, og bygningen har ikke skabe, hvor du kan efterlade dine ejendele. Hvis du har brug for det, ligger LuggageHero ganske tæt på skyskraberen og er den billigste mulighed for at efterlade dine ejendele, mens du bestiger Empire State Building.

Book dine billetter til Empire State Building

Empire State Buildings arkitektur og design

Empire State Buildings indvendige udstilling| @Hellotickets
Empire State Buildings indvendige udstilling| @Hellotickets

Indenfor kan du også se udstillingen 'Dare to Dream', der er dedikeret til opførelsen af Empire State Building og fortæller historierne om dens bygherrer gennem arkitektoniske planer, tegninger og fotografier. Du finder også en udstilling, der forklarer bygningens bæredygtige energiforbrug.

En smule af dens historie

Noget, som ikke mange ved, er, at samme år, som bygningen åbnede, blev spiret på det højeste punkt brugt som forankringspunkt for en zeppeliner, da det ifølge bygningens arkitekter ville være fremtidens transportmiddel. Det er godt, at de tegnede en af verdens største arkitektoniske perler, for som spåmænd duede de ikke til meget...

Symbol på art deco

Det, der gør Empire State Building til et must-see på dine New York-eventyr, er ikke kun den betagende udsigt fra observatoriet, men også det fantastiske Art Deco-interiør, som er et vidunder. Det er en komplet oplevelse, som du helt sikkert vil se tilbage på med nostalgi mange år efter din rejse.

Book dine billetter til Empire State Building

Andre populære observatorier, skyskrabere og bygninger i New York City

Udsigt fra One World Observatory| @Hellotickets
Udsigt fra One World Observatory| @Hellotickets

New York er en by, der er skabt til at blive beundret fra neden, men også fra oven, og derfor har du et væld af skyskrabere, hvorfra udsigten over New York er betagende.

One World Observatorium

Man tænker måske ikke så hurtigt på One World på grund af dets relativt unge alder, men det giver dig en betagende udsigt over finansdistriktet med butikker, en fin restaurant og interaktive aktiviteter, som børnene vil have det sjovt med. Hvis du har lyst til et besøg, kan du tjekke min praktiske guide for alle detaljerne: NYC One World Observatory billetter: hvordan man køber dem, turistpas der inkluderer dem, osv..

Rockefeller Center, toppen af klippen

Af alle skyskraberne i New York er min personlige anbefaling Rockefeller Center. Dets observationsdæk, kendt som Top of the Rock, giver dig den bedste udsigt over byen, inklusive et spektakulært nærbillede af Empire State Building. Faktisk står mange besøgende i et dilemma, når de skal beslutte, om de vil bestige en af de to bygninger. Hvis det hjælper, er her en sammenligning: klatring på Top of the Rock vs. klatring på Empire State Building.

Andre ikoniske bygninger

Hvis du er en af dem, der holder dig væk fra den etablerede turistrute, er der mange andre bygninger i New York, som du kan besøge, selv om de ikke har et observatorium. Woolworth Building, Chrysler Building, Flatiron Building og mange andre vil glæde enhver med en passion for arkitektur.

Sammenligningstabel over New Yorks bedste skyskrabere

 • Empire State Building
 • Fra 314 kr
 • Observatorium: udendørs
 • Etage: 86
 • Udsigt: Chrysler Building, Rockefeller Center, 5th Avenue og på afstand One World Building
 • Beliggenhed: Midtown Manhattan
 • Bog
 • Toppen af klippen
 • Fra 306 kr
 • Observatorium: udendørs
 • Etage: 70
 • Udsigt: Empire State Building, Central Park og på afstand One World Building
 • Beliggenhed: Midtown Manhattan
 • Book nu
 • One World Observatory
 • Fra 306 kr
 • Observatorium: Indendørs
 • Etage: 102
 • Udsigt: Wall Street, Frihedsgudinden, Brooklyn Bridge og på afstand Empire State Building
 • Beliggenhed: Det sydlige Manhattan
 • Book nu
 • The Edge
 • Fra 291 kr
 • Observatorium: udendørs og glasgulv
 • Etage: 110
 • Udsigt: Empire State, Midtown og på afstand One World Building
 • Beliggenhed: Manhattan West
 • Book nu

Andre interessante aktiviteter i New York

Hvis det ikke er noget for dig at klatre op i en skyskraber, men du gerne vil nyde udsigten over New York fra toppen, har du andre muligheder, som f.eks. at tage en helikoptertur over Manhattan eller besøge en af de mange tagbarer i byen. Men efter min mening er det at klatre op i en skyskraber en fantastisk oplevelse, som man ikke må gå glip af, især ikke første gang man er i New York!

Nu skal du bare vælge en skyskraber og gøre dig klar til at se en af de smukkeste byer i verden, som den fortjener at blive set. God rejse til højderne!