Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Fado shows

Fado er en af Portugals kunstneriske skatte og en oplevelse, du altid vil huske fra din rejse til Porto. Se her, hvordan du overværer et autentisk fadoshow.

Alex Grande

Alex Grande

2 minutters læst

Fado shows

Nyd fado live | ©Wikimedia

Fado er en musikalsk udtryksform, der kommer fra følelsernes dyb. Ordet "fado" stammer fra det latinske ord fatum, skæbne, og måske er det den bedste måde at sammenfatte den kærlighed, smerte, tab og sociale uretfærdighed, som fado synger om.

Fadoens nostalgiske og melankolske musik er en oplevelse, der skal nydes på en rejse til Portugal, og hvis du vil undgå turiststederne og være vidne til en autentisk og ægte aften med dette kunstneriske udtryk, er her en guide til, hvordan du kan nyde det autentiske fado-show i Porto.

Premium-muligheden

Porto Tur med vinkælder, Fado Show og vinsmagning

Den mest komplette mulighed for at nyde det portugisiske natteliv

Hvis du vil fuldende din oplevelse ved at overvære et ægte Fado-show med et besøg i en vinkælder og en vinsmagning.

Varighed: 1 time 15 minutter

Denne aktivitet er ideel, hvis du kun er i Porto i kort tid, eller hvis du vil kombinere to af byens mest populære aktiviteter, at smage portvin og nyde en fado-koncert, i en enkelt oplevelse.

Anbefales, hvis... Du vil opleve et unikt fado-show og ledsage det med den bedste vin.


Om Fado shows

Fado-sanger| ©Ricardo Santos
Fado-sanger| ©Ricardo Santos

Den sande tradition for fado findes hovedsageligt i Lissabon, så i det nordlige Portugal er det svært at finde et ægte fadoshow uden at falde i en turistfælde. Når det er sagt, er både Fado na Baixa og Casa da Guitarra de to bedste muligheder, du kan finde i Porto.

Generelt set vil enhver middag og ethvert fado show være meget turistorienteret. En undtagelse, som jeg blev gjort opmærksom på af flere lokale på min tur til Porto, var restauranten og fadohuset Casa da Mariquinhas på Rua de São Sebastião, 25. Selvom middagen og showet koster omkring 40 €, og maden ikke er den mest spektakulære i byen, er det en meget god mulighed, hvis du bare vil nyde en middag og et fadoshow.

På den anden side er det muligt at finde gadekunstnere, der opfører fado i nogle hjørner af byen. Det er ikke det mest almindelige, men i Ribeira-distriktet, som også er meget behageligt at gå rundt i om aftenen og nyde den smukke belysning i de mange kældre, så jeg en improviseret fadokoncert (selvom den ikke virkede så autentisk eller speciel som showet i fadohusene).

Hvis du besøger Lissabon såvel som Porto på din rejse til Portugal, kan du også overvære et fadoshow der. Det kan du gøre ved at læse denne artikel og opdage de mest imponerende fado-musikoplevelser i Lissabon: Fado forestillinger og shows.

Book billetter til et Fado show i Porto

Andre oplevelser i Porto, som måske vil interessere dig

Smukke landskaber på Douro-floden fra krydstogtet| ©Gerry Labrijn
Smukke landskaber på Douro-floden fra krydstogtet| ©Gerry Labrijn

Hvis du allerede har bestilt plads til et fado-show, kan jeg fortælle dig, at det ideelle supplement til denne oplevelse er at tage en sejltur på Douro-floden om natten og beundre udsigten over den oplyste by. Læs mere om denne aktivitet for en perfekt aften i Porto: Porto River Cruises.

Og hvis du ikke har booket en byrundtur i Porto endnu, er det en aktivitet, der varmt kan anbefales, især fordi byen er mindre og hyggeligere end f.eks. en stor europæisk hovedstad. Hvilken bedre måde at opdage dens hjørner og lære interessante anekdoter og historier om byen end fra en lokal guide? Hvis du vil booke en tur i Porto, kan du læse alle oplysningerne her: Bedste ture og dagsture fra Porto.

Book billetter til et fado-show i Porto