Kajak aktiviteter på Menorca

Gør dig klar til at nyde de smukkeste kajakruter på Menorca, som vil tage dig med på opdagelse i øens havgrotter og utilgængelige bugter, som ikke kan nås på nogen anden måde.

Alex Grande

Alex Grande

5 minutters læst

Kajak aktiviteter på Menorca

Forberedelse af en kajakudflugt på Menorca | ©Joan Mesquida

Menorca er naturlig skønhed og vildmark i sin reneste form, og det er et af de steder, der belønner dem, der tør være eventyrlystne. For at opdage den utæmmede side af øen har du brug for en kajak og snorkelbriller.

Kun på den måde kan du nå havgrotter og bugter, der ellers er utilgængelige, og forundres over de skatte, der er gemt mellem klipperne og under havet.

Den mest økonomiske løsning

Menorca Kajakudlejning

Lej din egen kajak, og padl langs Menorcas kyst i dit eget tempo.

Hvis du bliver forført af tanken om at padle i det krystalklare Middelhav, kan du leje en kajak og tage på padletur på egen hånd til en uovertruffen pris. Budgettet er ikke en undskyldning!

Varighed: 5 timer

Hvis du tør padle på egen hånd, kan du vælge denne mere økonomiske mulighed, hvor du lejer det nødvendige udstyr til at sejle kajak på egen hånd: Du får udleveret redningsvest, pagaj og kajak, og du kan sejle, hvor du vil, og når du vil.

Selvfølgelig vil det team af lokale eksperter, der giver dig udstyret, give dig de nødvendige an visninger både til at padle og til at finde de bedste steder at se landskabet eller stoppe for at svømme og nyde en utilgængelig strand.

Selvom du kan leje udstyret selv, bør I helst være mindst to personer på turen for at gøre den mere sikker.

Derfor kan jeg lide denne mulighed: At tage ud med din egen kajak uden at skulle deltage i en tur giver dig frihed til at vælge tidspunkter og ruter og til at stoppe, når du har brug for en pause eller bare finde det perfekte sted til en dukkert.

Anbefales hvis... du har lyst til at sejle i kajak, men ikke har lyst til at deltage i organiserede grupper, eller hvis du er erfaren nok til at padle i Menorcas turkisblå vand på egen hånd.


Hvor er det bedste sted at ro kajak på Menorca?

Tamarells bugt| ©Charlotte Nadadora
Tamarells bugt| ©Charlotte Nadadora

Denne aktivitet giver dig mulighed for at vælge mellem to forskellige ruter på to af de bedste steder på øen.

På ruten gennem grotterne besøger du øens nord- og sydkyst og opdager unikke steder som Cueva de los Ingleses, Sa Torreta, et område med smukke enge, og de jomfruelige strande i Tamarells, hvor du kan observere en enorm fauna og flora under havet med det snorkeludstyr, som dine instruktører vil give dig.

Fornells Bay Itinerary kommer du forbi Cala Blanca, Cala Teulera, Punta de Ses Salines, Sargantana Island, hvor du kan se et vagttårn bygget af briterne under besættelsen af Menorca i begyndelsen af det 19. århundrede. Derefter tager du til bugtens udmunding for at snorkle.

Uanset hvilken rute du vælger, slutter du ved Cabra Salada, stranden i Fornells, hvor du kan nyde en aperitif og en kold drink og dele alt det, du har set under havoverfladen, med dine gruppekammerater.

Hvordan vælger man mellem de to ruter? Begge er spektakulære, og grotteturen er mere spændende, men lidt mere fysisk krævende. Hvis du foretrækker at tage en afslappet kajaktur langs kysten og nyde havet og himlen, skal du vælge Fornells Bay-ruten.

Praktiske oplysninger: før booking

Natur og godt selskab| ©Thomas Lardeau
Natur og godt selskab| ©Thomas Lardeau

Skal jeg være i god fysisk form for at deltage i udflugten?

Du behøver ikke at være i særlig god form for at tage på kajaktur, da ruterne ikke er alt for lange og ikke kræver nogen særlig fysisk indsats. Bare husk, at du kommer til at padle i et stykke tid, men udsigten og omgivelserne er det hele værd!

Hvis du aldrig har prøvet at sejle i kajak før, skal du ikke bekymre dig: Du får alt udstyret, og du får en briefing, før oplevelsen begynder, og du er hele tiden ledsaget af en dygtig kajakguide.

Hvilke oplysninger skal du give?

Det er enkelt at booke denne oplevelse: Angiv en dato og antal deltagere, og vælg rute og starttidspunkt for udflugten. Du vil blive bedt om nogle få oplysninger (sørg for at angive en e-mailadresse, du bruger), og du vil blive ført til betalingssiden. Når du har valideret betalingen, vil du modtage en bekræftelsesmail.

Tjek, at alle detaljer er korrekte, og jeg anbefaler, at du gemmer mailen, så du har den ved hånden på dagen for kajakoplevelsen. En anden mulighed er at printe bekræftelsen, men da dette er en oplevelse på havet, kan det være lidt besværligt at skulle bære rundt på et stykke papir.

Afbestilling er muligt for denne tur

Du kan afbestille når som helst før turen, men du får kun 100 % refusion, hvis du afbestiller mindst 24 timer i forvejen.

Hvad sker der, hvis det regner, eller vejret er dårligt?

Det er meget sjældent, at der er dårligt vejr om sommeren på Menorca, men hvis det regner, eller havet er for oprørt, er det sandsynligt, at udflugten bliver aflyst, og du vil enten få dine penge tilbage, eller du vil blive tilbudt en udsat dato.

Alex' tip til rejsende

Hvis du tager på udflugt om morgenen, får du det bedste lys til at se livet i havet, når du snorkler, selv om du skal lidt tidligt op.

Hvorfor det er værd at tage på kajaktur på Menorca

Oplev bugter, der ikke er overfyldte| ©Travelinho
Oplev bugter, der ikke er overfyldte| ©Travelinho

Man kan sejle i kajak mange steder, men Menorca er helt klart det sted, hvor det kan betale sig at gøre det, fordi man kan tilføje besøg til sin tur, som man ellers ikke ville kunne få adgang til.

På den anden side er det en perfekt aktivitet at lave med familien, eller hvis man normalt er på udkig efter oplevelser, der inkluderer noget fysisk aktivitet i sin ferie.

Det er også en særlig smuk oplevelse, hvis du er interesseret i livet i havet, da du vil kunne se det i al sin pragt i dets naturlige habitat på strande og bugter med meget få turister.

Og endelig er noget, der er vigtigt i denne oplevelse, at den deltagende gruppe er på maksimalt 12 personer, hvilket sikrer, at instruktøren altid holder øje med dig, og at aktiviteten forbliver interessant fra start til slut.

Hvad skal du medbringe til denne oplevelse

Sport, sol, hav og strand| ©Artem Zhukov
Sport, sol, hav og strand| ©Artem Zhukov

Sørg for at have følgende med i rygsækken, så du kan nyde kajakudflugten på en behagelig måde:

  • Badetøj og håndklæde
  • T-shirt i syntetisk materiale eller lycra til vandet
  • Hat og solbriller (helst med snøre, så du ikke taber dem i vandet)
  • Vandsko
  • Solcreme
  • Vandflaske
  • Et sæt skiftetøj

Andre interessante aktiviteter på Menorca

Mærk farten med jetski på Menorca| ©Bas van den Eijkhof
Mærk farten med jetski på Menorca| ©Bas van den Eijkhof

Måske kan du lide havet, men ikke at blive våd, og i så fald vil jeg anbefale dig at skifte kajakaktiviteten ud med en afslappende sejltur, hvorfra du kan se solnedgangen falde over Menorcas bugter og strande. Du kommer ikke ned for at udforske dem og opdage det enorme marine liv under overfladen, men du får alligevel en uforglemmelig oplevelse. Hvis du vil læse mere om denne oplevelse, har du alle oplysningerne her: Bådture på Menorca.

En anden aktivitet, der kombinerer eventyr med en uforglemmelig udsigt til solnedgangen, er en jeeptur på Menorca. Du kommer gennem skove, enge, stenbrud omdannet til labyrinter og klipper, for at slutte dagen med at se solnedgangen ved et naturligt udsigtspunkt, mens du smager på typiske håndværksprodukter. Læs mere her: Jeep Safari på Menorca.

Og hvis du stadig ikke har fundet det, der vil efterlade dig med et uudsletteligt minde om din rejse til Menorca, er her en liste over ti gode planer for at nyde denne juvel på Balearerne, som den fortjener: 10 bedste aktiviteter i Menorca.