Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Kajak aktiviteter på Menorca

Gør dig klar til at nyde de smukkeste kajakruter på Menorca, hvor du kan opleve øens havgrotter og utilgængelige bugter, der ikke kan nås på nogen anden måde.

Alex Grande

Alex Grande

6 minutters læst

Kajak aktiviteter på Menorca

Forberedelse af en kajakudflugt på Menorca | ©Joan Mesquida

Menorca er ren naturskønhed og vildmark og er et af de steder, der belønner dem, der tør være eventyrlystne. Hvis du vil opleve øens utæmmede side, skal du bruge en kajak og snorklebriller.

Kun på den måde kan du nå havgrotter og bugter, der ellers er utilgængelige, og du kan forundres over de skatte, der gemmer sig mellem klipperne og under havet.

Den bedste løsning

Menorca Kajak Og Snorkel Tur

3+ timers kajaksejlads og snorkling med valg af rute

Du vil hele tiden blive ledsaget af en lokal ekspertguide og nyde Menorcas krystalklare vand og padle til øens smukkeste grotter eller til Fornells-bugten. Du kan også svømme og snorkle for at opleve de marine arter.

Varighed: 3 timer

Formålet med denne oplevelse er at tage dig med på opdagelse i bugter, klipper og grotter, som kun er tilgængelige i kajak. Der er to forskellige ruter til denne kajakaktivitet, som begge kan gennemføres om morgenen (kl. 9.30) eller om eftermiddagen (kl. 15.30).

Under denne aktivitet vil du altid være ledsaget af en specialiseret guide, der ledsager gruppen, så du ikke går glip af de mest imponerende steder. Han vil anbefale de bedste steder at stoppe og besvare alle dine spørgsmål. Ved afslutningen af udflugten har du tid til en forfriskning og en snack for at genoplade batterierne, hvilket er inkluderet i prisen.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Af alle de muligheder, der findes på øen, er dette den mest fleksible og mest komplette til en meget rimelig pris. På den ene side giver det dig mulighed for at tilpasse din rejseplan og vælge mellem grotterne eller Fornells-bugten, og på den anden side kan du også vælge en morgen- eller eftermiddagstidsplan.

Anbefales, hvis... du vil få mest muligt ud af en formiddag eller eftermiddag på vandet. Snorkling er et must!


Den mest økonomiske løsning

Menorca Kajak Og Snorkel Tur

Lej din egen kajak og padl langs Menorcas kyst i dit eget tempo.

Hvis du er forført af tanken om at padle i det krystalklare Middelhav, kan du leje en kajak for at tage på padletur på egen hånd og til en uovertruffen pris. Budgettet vil ikke være en undskyldning!

Varighed: 3 timer

Hvis du tør padle på egen hånd, kan du vælge denne billigere løsning, hvor du lejer det nødvendige udstyr til at sejle kajak på egen hånd: du får en redningsvest, en pagaj og en kajak, og du kan sejle, hvor og hvornår du vil.

Selvfølgelig vil holdet af lokale eksperter, som vil give dig udstyret, give dig de nødvendige anvisninger både til at padle og til at finde de bedste steder at se landskabet eller til at stoppe for at bade og nyde en utilgængelig strand.

Selv om du kan leje udstyret på egen hånd, er det ideelt, at du tager med mindst to personer på denne tur for at gøre udflugten mere sikker.

Derfor kan jeg godt lide denne mulighed: Når du tager ud med din egen kajak uden at skulle deltage i en tur, får du frihed til at vælge tidspunkter og ruter og til at stoppe, når du har brug for en pause eller bare finde det perfekte sted til en dukkert.

Anbefales hvis... du har lyst til at sejle kajak, men ikke er til organiserede grupper, eller hvis du er erfaren nok til at padle på egen hånd i Menorcas turkisblå vand.


Hvor er det bedste sted at sejle kajak på Menorca?

Tamarells Cove| ©Charlotte Nadadora
Tamarells Cove| ©Charlotte Nadadora

Denne aktivitet giver dig mulighed for at vælge mellem to forskellige ruter på to af de bedste steder på øen.

huleruten vil du besøge øens nord- og sydkyst og opleve unikke steder som Cueva de los Ingleses, Sa Torreta, et område med smukke enge, og de uspolerede strande i Tamarells, hvor du vil kunne observere den enorme fauna og flora under havet med snorkeludstyret, som dine instruktører stiller til rådighed for dig.

Fornells-bugtens rute kommer du forbi Cala Blanca, Cala Teulera, Punta de Ses Salines og øen Sargantana, hvor du kan se et vagttårn, der blev bygget af briterne under besættelsen af Menorca i begyndelsen af det 19. århundrede. Derefter tager du til bugtens udmunding for at snorkle.

Uanset hvilken rute du vælger, slutter du ved Cabra Salada, stranden i Fornells, hvor du kan nyde en snack og en kold drink og dele alt det, du har set under havets overflade, med dine gruppekammerater.

Hvordan vælger man mellem de to ruter? Begge er spektakulære, og grotteturen er mere spændende, men lidt mere fysisk krævende. Hvis du foretrækker at tage en afslappet kajaktur langs kysten og nyde havet og himlen, kan du vælge Fornells Bay-ruten.

Praktiske oplysninger: før booking

Natur og godt selskab| ©Thomas Lardeau
Natur og godt selskab| ©Thomas Lardeau

Skal jeg være i god fysisk form for at deltage i udflugten?

Du behøver ikke at være særlig veltrænet for at sejle kajak, da ruterne ikke er overdrevent lange og ikke kræver nogen særlig fysisk anstrengelse. Du skal bare huske på, at du skal padle i et stykke tid, men udsigten og omgivelserne er det hele værd!

Hvis du aldrig har sejlet i kajak før, skal du ikke være bekymret: du får komplet udstyr og en briefing, inden oplevelsen begynder, og du vil hele tiden blive ledsaget af en ekspertguide, der er kajakguide.

Hvilke oplysninger skal du give?

Det er nemt at bestille denne oplevelse: angiv dato og antal deltagere, og vælg udflugtens rute og starttidspunkt. Du vil blive bedt om nogle få oplysninger (sørg for at angive en e-mailadresse, som du bruger), og du vil blive ført til kassesiden. Når du har bekræftet betalingen, modtager du en e-mail med en bekræftelse.

Kontroller, at alle oplysninger er korrekte, og jeg anbefaler, at du gemmer e-mailen, så du har den ved hånden på dagen for kajaksejladsen. En anden mulighed er at udskrive bekræftelsen, men da det er en oplevelse til søs, kan det være lidt besværligt at skulle have et stykke papir med sig.

Denne udflugt kan aflyses

Du kan afbestille når som helst før rejsen, men du får kun 100 % refunderet, hvis du afbestiller mindst 24 timer i forvejen.

Hvad sker der, hvis det regner eller vejret er dårligt?

Det er meget sjældent, at vejret er dårligt om sommeren på Menorca, men i tilfælde af regn eller hård sø er det sandsynligt, at udflugten vil blive aflyst, og du vil få dine penge tilbage, eller du vil blive tilbudt en ny dato.

Alex' rejsetips

Hvis du tager turen om morgenen, er du sikret det bedste lys til at se havets liv på snorkling, selv om du er nødt til at stå lidt tidligt op.

Hvorfor det er værd at sejle i kajak på Menorca

Oplev ubesøgte bugter| ©Travelinho
Oplev ubesøgte bugter| ©Travelinho

Du kan sejle i kajak mange steder, men Menorca er helt sikkert det sted, hvor det er værd at gøre det, fordi du kan tilføje besøg til din tur, som du ellers ikke ville have haft adgang til.

På den anden side er det en perfekt aktivitet at lave sammen med familien, eller hvis du normalt leder efter oplevelser, der omfatter fysisk aktivitet i din ferie.

Det er også en særlig smuk oplevelse, hvis du er interesseret i havets liv, da du vil kunne se det i al sin pragt i dets naturlige habitat på strande og i bugter med meget få turister.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at gruppen er på højst 12 personer, hvilket sikrer, at instruktøren altid passer på dig, og at aktiviteten forbliver interessant fra start til slut.

Hvad skal du medbringe til denne oplevelse

Sport, sol, hav og strand| ©Artem Zhukov
Sport, sol, hav og strand| ©Artem Zhukov

Sørg for at have følgende med i din rygsæk for at få en behagelig kajaktur:

  • Badetøj og håndklæde
  • Syntetisk eller lycra t-shirt til vandet
  • Kasket og solbriller (helst med en snor, så du ikke mister dem i vandet)
  • Vandresko
  • Solcreme
  • Vandflaske
  • Skiftetøj

Andre interessante aktiviteter på Menorca

Mærk farten med jetski på Menorca| ©Bas van den Eijkhof
Mærk farten med jetski på Menorca| ©Bas van den Eijkhof

Måske kan du virkelig godt lide havet, men ikke at blive våd, og i så fald vil jeg anbefale dig at skifte kajakaktiviteten ud med en afslappende bådtur, hvorfra du kan se solnedgangen falde over Menorcas bugter og strande. Du vil ikke gå ned for at udforske dem og opdage det enorme havliv under overfladen, men du vil alligevel få en uforglemmelig oplevelse. Hvis du vil læse mere om denne oplevelse, kan du finde alle oplysninger her: Bådture på Menorca.

En anden aktivitet, der kombinerer eventyr med en uforglemmelig udsigt over solnedgangen, er en jeep-tur på Menorca. Du vil passere gennem skove, enge, stenbrud, der er omdannet til labyrinter og klipper, for at slutte dagen med at se solnedgangen på et naturligt udsigtspunkt, mens du smager på typiske håndværksmæssige produkter. Læs mere her: Jeep Safari på Menorca.

Og hvis du stadig ikke har fundet det, der vil efterlade et uudsletteligt minde om din rejse til Menorca, er her en liste med ti gode planer for at nyde denne juvel på Balearerne, som den fortjener: 10 bedste aktiviteter i Menorca.