Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bådture på Menorca

Du har ikke været på Menorca, hvis du ikke har opdaget de hemmelige bugter med båd, hvor du kan nyde det krystalklare vand væk fra folkemængderne: gå ikke glip af denne vigtige oplevelse.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

15 minutters læst

Bådture på Menorca

Sejlads i Middelhavet | ©Franz Schmitt

Menorca er en af Middelhavets juveler: De smukke strande vil give dig ro, og når du besøger byerne og landsbyerne, vil du opleve en glæde, som du kun kan finde på en ferie.

Men denne ferie vil ikke være komplet uden at nyde den smukkeste og mest unikke udsigt på Menorca. At se øen fra en båd midt i havet er en vidunderlig oplevelse, og mens du er i gang, kan du gå en tur rundt om øen og opleve dens bugter og svømme blandt fiskene. Vil du vide, hvordan du tager på bådtur på Menorca? Læs videre!

Vores favorit

Udflugt gennem strandene i det sydlige Menorca med paella inkluderet HolaCruise

Den bedste udflugt for pengene til en hel dag med sejlads på Menorca

Du vil besøge de mest populære bugter i syd (Macarelleta, Son Saura, Es Talaier og Turqueta) med frokost inkluderet og flere stop for at svømme og snorkle.

Varighed: 7 timer

Denne 1-dags bådtur rundt i bugterne i Menorcas sydlige del varer ca. syv timer og tager dig med på opdagelse i de mest berømte bugter. Du tager af sted fra Ciudadela omkring kl. 10.00 og kører mod de sydlige strande. Du kommer bl.a. forbi Cala Macarelleta, Son Saura, Es Talaier og Cala'n Turqueta.

Du vil have tid nok til at gøre flere stop midt i havet og i nogle af bugterne, hvor du kan svømme blandt fisk og se havbunden. Det omfatter også frokost, en typisk paella og drikkevarer, så du ikke behøver at bekymre dig om andet end at nyde din ferie.

Hvorfor jeg kan lide denne løsning: Som sagt synes jeg, at det er den bedste løsning med mest værdi for pengene. Det er den længste tur, og den omfatter mad og drikkevarer, og du stopper for at svømme og snorkle på de bedste steder langs kysten.

Anbefales, hvis... du har tid nok og har lyst til at tilbringe en hel dag på havet uden at sprænge dit rejsebudget.


Den billigste

Halvdags bådtur langs Menorcas sydkyst

En kortere tur, men til en uovertruffen pris

Hvis du ikke har meget tid (eller budget) til at sejle, er dette den bedste mulighed for at opleve de mest populære bugter på den sydlige del af øen (Turqueta, Macarella, Mitjana eller Trebalúger) og gøre et stop for at snorkle.

Varighed: 3 timer 30 minutter

Denne halvdagsbådstur langs Menorcas sydkyst starter fra Cala'n Bosch og tager dig med til spektakulære bugter, som kun er tilgængelige til fods eller fra havet, såsom Cala Turqueta, Cala Macarella, Cala Mitjana og Cala Trebaluger.

Som en del af oplevelsen lægger båden også til ved en af bugterne, så du kan svømme på stranden, snorkle eller observere havets liv gennem glasgulvet. Du kan også bestille en drink fra bådens bar eller sidde og lytte til en audioguide, der fortæller dig alle detaljerne om bugterne. Båden har rutsjebaner, som gør svømmestoppet endnu sjovere.

Tidsplanen for denne aktivitet er ret fleksibel, da du kan vælge at gøre det om morgenen kl. 10:00 eller om eftermiddagen med afgang kl. 14:00 (hvis du vælger eftermiddagsmuligheden, er der et ekstra stop ved Cala Galdana). Under alle omstændigheder vil du nyde et roligt hav og ingen folkemængder, da disse bugter er utilgængelige med bil.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: På denne halvdagstur kan du opleve de bedste bugter på øen. Om dagen kan du svømme, snorkle og endda nyde en drink på dækket af båden. Og alt dette til den laveste pris på øen.

Anbefales hvis... du har lidt tid og kun kan afsætte en halv dag til denne aktivitet, eller hvis du blot ønsker at opdage de bedste bugter og så bruge mere tid på dem senere på din tur.


For grupper

Halvdagsbådudlejning i Menorca

En privat båd med skipper for dig og dine ledsagere i en halv dag.

Hvis du rejser til Menorca i en gruppe, er det meget sandsynligt, at det er værd at booke denne private mulighed: båden kan rumme op til 12 personer, hvilket koster 50 € pr. person. Du kan selv tilpasse ruten og de steder, hvor du vil svømme.

Varighed: 3 timer 30 minutter

Denne private bådtur er perfekt til grupper, og du og dine venner, din familie eller din partner kan selv bestemme ruten og de steder, I vil besøge med båden. Med drikkevarer og snacks inkluderet og mulighed for at bruge et paddle surfbræt til at udforske Menorcas farvande på egen hånd samt snorkling er denne tilpassede Menorca-bådtur det bedste valg, hvis du leder efter en privat tur, hvor du kan tilbringe dagen som du ønsker det.

Derfor kan jeg godt lide denne mulighed: Selv om det kan virke overvurderet, ender det ofte med, at store grupper betaler mere, hvis de beslutter sig for at deltage i en stor organiseret gruppe. Hvis du kan få pengene til at slå til, er denne tur meget mere luksuriøs, privat og kan tilpasses. Du vil tilbringe en dag om bord på et luksusskib, hvor du kan sejle i fritiden.

Anbefales, hvis... du rejser i en gruppe og foretrækker at nyde en privat oplevelse med dine ledsagere.


Vi sammenligner de 3 udflugter


Hvor meget koster en bådtur på Menorca: priser og hvad de normalt inkluderer

Sejlads på Menorca
Sejlads på Menorca

En bådtur på Menorca kan koste mellem 30 og 150 € pr. person pr. dag. Det afhænger alt sammen af bådtypen, udflugtens længde og hvor mange personer der er om bord. Nogle udflugter omfatter mad, drikkevarer og udstyr til kajak- eller snorkling, og disse ekstraydelser kommer oven i prisen for udflugten.

Heldigvis er udvalget af bådture på Menorca meget varieret, og du kan finde muligheder for enhver smag (og for ethvert budget!). Generelt er det første, du skal vælge mellem, om du vil tage på en privat bådtur eller deltage i en organiseret tur med andre rejsende.

En anden variabel vil være rejsens længde. Det er klart, at en privat båd er dyrere, og du kan leje den med eller uden en skipper. For eksempel koster Hellotickets' private bådtur 600 €, men der kan rejse op til 12 passagerer, så prisen pr. person er 50 €.

Prisen afhænger også af bådens størrelse. For eksempel kan en dag på en katamaran i en lille gruppe (med kun 10 personer) koste omkring 110 € pr. person (inklusive snorkeludstyr, paddle surfing og mad og drikkevarer). Den samme mulighed, men kun for en halv dag, koster 66 €.

Sådan bestiller du en bådtur på Menorca

Snorkling på Menorca| ©Jacob Owens
Snorkling på Menorca| ©Jacob Owens

Det er bedst at reservere online og på forhånd, især hvis du planlægger at rejse i højsæsonen (fra midten af juni til midten af september). Vælg antallet af passagerer om bord, tidspunkt og afgangssted, og book din udflugt. Du skal betale ved reservationen for at sikre din plads.

Husk, at pladserne på bådturene er ret trange (Menorca forsøger at undgå overfyldte turistområder), så så så snart du bestiller fly eller færge for at komme dertil, skal du sikre dig, at du får en plads på den bådtur, du ønsker.

Der er også mulighed for at bestille en bådtur, når du ankommer til øen (du kan altid gå hen til en yachtklub eller en mole og spørge de professionelle der), men jeg anbefaler det ikke, hvis du rejser midt om sommeren: Ikke alene tilbyder de ikke last minute-tilbud, men du risikerer også at ikke få en plads på det tidspunkt eller den rute, du ønsker.

Et andet tip, når du booker din bådtur, er at forsøge at booke den i løbet af de første par dage af din tur. For det første fordi det vil hjælpe dig med at finde rundt og opdage flere bugterén udflugt, som du så kan vende tilbage til på egen hånd, når du har tid, men også fordi du, hvis vejret er dårligt - hvilket er ret usandsynligt om sommeren, men man ved aldrig - har flere muligheder for at udskyde udflugten, så du ikke behøver at gå glip af den.

Sådan booker du en bådtur på Menorca med børn

Menorca med børn| ©Torsten Dederichs
Menorca med børn| ©Torsten Dederichs

Næsten alle de virksomheder, der arrangerer bådture på Menorca, er tilpasset til at tage imod de små: de kan svømme, more sig om bord og spise på båden sammen med hele familien. På de større både er der plads til at opbevare deres klapvogne, og det rolige vand på Menorca gør det praktisk talt umuligt for dem at blive søsyge. Desuden er der ofte nedsatte billetpriser for børn og teenagere, og babyer rejser gratis. Sørg for at tjekke, før du bestiller.

Så undrer du dig stadig over, om det er en god idé at opfordre hele familien til at tage med på en bådtur på ferien? Selvfølgelig er det det! Børn nyder at være om bord næsten mere end voksne. Hvis de har brug for det, kan du give dem en redningsvest, eller du kan tage nogle ærmer med til dem. I nogle tilfælde, f.eks. på halvdagsbådsturen, har båden rutsjebaner, som gør det endnu sjovere.

Alle bådene har toiletter, hvilket også gør dagen om bord lettere for de små. Der er skyggeområder på dem alle, hvor de kan hvile sig uden at skulle være i solen hele dagen. For en dag behøver du ikke at gå i varmen til de mest utilgængelige bugter, så de vil helt sikkert sætte pris på det. Glem ikke kasket og solcreme... og nyd den med hele familien!

Sådan lejer du en båd uden kørekort på Menorca

Nyder en dukkert| ©Daniel Ferrandiz
Nyder en dukkert| ©Daniel Ferrandiz

Hvis du i stedet for at deltage i en tur eller bestille en privat udflugt med besætning foretrækker at leje en båd, som du selv kører, er det også muligt. Det er som regel små både med ret svage motorer, så du kan sejle dem uden risiko. Du kan finde dem fra omkring 200 €, og prisen stiger i takt med, at bådens størrelse øges. Udlejning betales normalt pr. time.

Hos Nautal kan du f.eks. bestille online, og på udflugtsdagen vil den ansvarlige person give dig de instruktioner, du har brug for for at vide, hvordan du skal køre den. Sørg for at vide, hvor mange passagerer der er plads til på båden (de er normalt ret små), inden du lejer den, og planlæg lidt, hvilke bugter du vil besøge, da det vil være mere praktisk at leje båden i den ene eller den anden havn for at få hurtigere adgang til det område, du er interesseret i.

Hvad man kan besøge med båd på Menorca

Det turkisblå vand på Menorca| ©Ricardo Frantz
Det turkisblå vand på Menorca| ©Ricardo Frantz

På Menorca er der to hovedområder, som tiltrækker alle besøgende: bugterne i syd og bugterne i nord. De sydlige bugter er bedre kendt for deres fine hvide sand og krystalklare vand. De nordlige strande er ofte mere ujævne, men der er næsten ingen mennesker, hvilket gør sejladsen meget speciel.

De sydlige bugter

De mest kendte er Macarella (og dens lillesøster Macarelleta), Turqueta, Son Saura...osv. Sandheden er, at det er umuligt at vælge kun én, og det er derfor, at de bådture, der sejler forbi de sydlige strande, normalt dækker dem alle, og afhængig af dagens vind eller antallet af besøgende vil skipperen vælge det bedste sted at stoppe og snorkle. Nogle af disse strande er flankeret af huler og klipper, hvor der findes et rigt havliv. Benyt lejligheden til at dykke ned med dine snorklebriller (snorkleudstyr er inkluderet på de fleste bådture) og beundre de farverige fisk - ingen kan se, at du ikke svømmer i Caribien!

De nordlige bugter

På den anden side er der de uspolerede strande i nord: her finder du ingen strandbarer eller turistmængder. De fleste strande er helt utilgængelige til fods, så det er en god idé at besøge dem med båd. Cala Tortuga, Cala Pilar, Cala Pregonda eller Fornells er spektakulære. Her er sandet ikke så fint, men vandet er lige så rent, gennemsigtigt og turkisblåt som i de sydlige bugter, men du vil være næsten alene. Det lyder godt, ikke sandt?

En sejltur i solnedgang på Menorca

Nyd de smukke solnedgange på Menorca| ©Johannes Plenio
Nyd de smukke solnedgange på Menorca| ©Johannes Plenio

På din tur vil du se solnedgangen fra utrolige steder på øen: Fyrtårne, kapsler og skjulte hjørner gør hver eneste solnedgang magisk. Men hvis du er på udkig efter noget helt unikt, kan du se solnedgangen fra midten af havet, efter at du har taget en dukkert i de sidste stråler af dagslyset og nydt en aperitif om bord.

Om sommeren omkring kl. 19.00 sejler nogle både ud i Menorcas farvande for at glæde dem, der ønsker en unik oplevelse. På vejen tilbage sejler du tilbage til havnen sent om aftenen, hvilket fuldender dagen med lidt eventyr.

Men hvis solnedgang er dit foretrukne tidspunkt på dagen, er her en guide til, hvor du kan nyde det sidste dagslys på Menorca: Bedste steder at se solnedgangen på Menorca.

Bådture fra Fornells

Sejlads i en sejlbåd| ©Jacob Meissner
Sejlads i en sejlbåd| ©Jacob Meissner

Bådture med afgang fra Fornells sejler normalt langs de nordlige strande. Fornells-bugten er særlig smuk og er ikke særlig besøgt af øens gæster, så det er nemt at parkere der for at tage på udflugt.

Denne sejltur tager dig f.eks. med på opdagelse på de nordlige strande i vindens rytme. Du vil stoppe for at svømme og snorkle undervejs, og selv om ruten kan variere afhængigt af vindretningen, vil skipperen sørge for, at du får mest muligt ud af sejladsen. I Fornells kan du også tage på en kajaktur, som vil give dit besøg på den nordlige del af øen en ekstra oplevelse.

Bådudflugter fra Cala Galdana

Det krystalklare vand i Son Bou| ©Elizabeth Lies
Det krystalklare vand i Son Bou| ©Elizabeth Lies

Cala Galdana er en af de mest travle strande på den sydlige del af Menorca. Her ligger to af de største hoteller på øen, og mange af bådturene til sydpå afgår fra Cala Galdana. Der er solsenge, parasoller osv. på selve stranden, så det er ikke særlig charmerende at sejle langs den, men det er et nyttigt udgangspunkt, hvis du bor der eller i det omkringliggende område for at tage på udflugt.

Macarella, Macarelleta eller Turqueta ligger ganske tæt på, så paradiset er kun få meter væk. På denne halvdagsbådtur til de sydlige bugter er der f.eks. et særligt eftermiddagsstop for at hente og aflevere passagerer. Men hvis du beslutter dig for at gå om bord eller fra borde her, og du skal køre i bil, skal du være tålmodig med at parkere og forvente, at det kan tage lidt tid - du vil ikke komme for sent til din date med båden!

Bådture fra Ciudadela

Citadel| ©Jr Harris
Citadel| ©Jr Harris

Ciudadela er nok et af de smukkeste steder på øen og kombinerer perfekt den badeferie, du drømmer om, med charmen af en smuk by fuld af atmosfære på alle tider af døgnet. Da det er et af de mest populære seværdigheder blandt turister, er der mange muligheder for at tage på en bådtur fra Ciudadela.

Denne bådtur til de sydlige bugter er faktisk den mest populære bådtur på øen og starter fra Passeig del Mol i Ciudadela og vender tilbage til samme udgangspunkt. På vej tilbage fra sejlturen kan du benytte lejligheden til at slentre rundt blandt de små håndværksboder i havneområdet, de små barer og terrasser og de brostensbelagte gader.

Bådudflugter fra Mahon

Es Mercadal Street, i Mahón| ©Héctor J Rivas
Es Mercadal Street, i Mahón| ©Héctor J Rivas

Mahón er et must på din rejse til Menorca. Når du synes at være faret vild, finder du en gade, der fører ud til havet med en fantastisk udsigt, og havnen er nok en af de smukkeste i Spanien. Så der er ingen grund mere til at få mest muligt ud af dit besøg ved at tage på en bådtur fra Mahón.

Den store fordel ved en bådtur fra Mahón er, at dens centrale beliggenhed gør det muligt for dig at bestemme, om du foretrækker at besøge bugterne i nord eller syd, da begge ligger i samme afstand fra byen.

Sejlture på Menorca

Sejlads på Menorca| ©Jr Harris
Sejlads på Menorca| ©Jr Harris

Sejlads på Menorca har et romantisk præg, som er svært at sammenligne med andre både. At lade sig rive med af vindens rytme og bølgernes retning giver udflugten et strejf af autenticitet, som andre både ikke kan opnå. Desuden betyder den lille størrelse af sejlbåden (sammenlignet med andre både), at grupperne altid er mindre, så du kan komme bedre i kontakt med naturen og landskabet: Når dagen er omme, vil du have følelsen af at have tilbragt en afslappende dag i Middelhavet.

Du skal dog huske på, at sejlbåden på godt og ondt ikke har en overdreven hastighed, så hvis du er på udkig efter en udflugt i alle terræner, hvor du kan se så meget som muligt, er dette ikke noget for dig. Under alle omstændigheder skal du ikke være bekymret, for skipperen vil sørge for, at du får mest muligt ud af ruten afhængigt af vejrforholdene.

Katamaranudflugter rundt om Menorca

Sejlads på en katamaran| ©Miguel Gelabert
Sejlads på en katamaran| ©Miguel Gelabert

Det er svært at undgå at blive tiltrukket af den luksus, det er at tage på et katamarankrydstogt rundt på Menorca. Båden er meget stabil, det meste af tiden bruger den vindens momentum til at sejle under sejl og har masser af plads til at solbade om bord i total komfort.

Om bord på en katamaran er der normalt plads til 10 til 12 personer, så der er garanteret privatliv, så gør kameraet klar, for du vil blive misundt af alle dine venner!

Kan jeg blive søsyg på en bådtur på Menorca?

Sejlads ved solnedgang| ©Loreta Pavoliene
Sejlads ved solnedgang| ©Loreta Pavoliene

Det er ret usandsynligt. For det første er vandet omkring øen meget roligt, og der er sjældent bølger, selv hvis det blæser. Men hvis du har tendens til at blive lidt søsyg, når du går ombord på en båd, anbefaler jeg, at du undgår sejlbåde (når de sejler, har de tendens til at blive mere båret af bølgernes rytme) og søger en udflugt, der foregår på en stor båd. Katamaraner, lutbåde og store færger er meget stabile, og du vil ikke mærke noget som helst.

Hvad du ellers bør vide om sejlture på Menorca

Sejlads på Menorca| ©Franco Vannini
Sejlads på Menorca| ©Franco Vannini
 • Alle de aktiviteter, jeg har fortalt dig om, finder kun sted i godt vejr. Hvis det er meget overskyet, regnfuldt eller snedækket, aflyses sejlturen, og du vil blive tilbudt at flytte oplevelsen til en anden dato eller få fuld refusion.
 • Medbring badetøj, solbriller, et håndklæde, en flaske vand og solcreme - alle oplevelser har et strandstop, og du vil nyde at ligge i solen ved havet.
 • Hvis du er på udkig efter en mere intim oplevelse, anbefaler jeg katamaranturen eller den private tur, da de andre oplevelser nogle gange har større grupper.
 • Når du bekræfter din reservation, modtager du en e-mail med alle de oplysninger, du har angivet. Kontroller, at alt er korrekt, og gem den, så du kan vise den til bådkaptajnen på oplevelsesdagen.

Andre oplevelser, der kan interessere dig

Dykning på Menorca| ©Marco Assmann
Dykning på Menorca| ©Marco Assmann

Ud over at tage på bådtur på Menorca er der mange andre ting at lave på øen for at få en uforglemmelig tur. Hvis du vil læse, hvad du ellers ikke må gå glip af på din ferie, kan du læse videre her: Hvad skal man lave på Menorca.

Og hvis du efter sejlturen har lyst til mere maritimt eventyr, skal du ikke være bekymret, for Menorca har masser af andet at lave. Hvorfor ikke tage et kajakræs? Læs hvordan her: Kajak aktiviteter på Menorca.

Ofte stillede spørgsmål

 • Er det værd at tage en bådtur på Menorca?

  Ja, uden tvivl. Det er kun fra havet, at du kan lære nogle af de bedste bugter at kende og undgå overfyldning. Hvis du ikke vil bekymre dig om noget som helst, er det bedst at tage med på en organiseret tur, så er du sikker på at besøge de bedste strande og få vist de bedste steder at bade.

 • Hvad er bedst, en bådtur til Menorcas nordlige eller sydlige bugter?

  De sydlige bugter er de mest kendte: Macarella, Macarelleta, Turqueta, Mitjana og Pregonda er paradis på jorden. De er også det bedste sted at svømme, da de altid har roligt hav og krystalklart vand.

 • Kan jeg leje en båd uden kørekort på Menorca?

  Det afhænger af bådens størrelse og dens motor. Der er i øjeblikket både til leje uden skipper, men det er nemmest at deltage i en guidet tur.

 • Hvilken bådtur er mest interessant, hvis jeg tager af sted alene eller som et par?

  Der findes meget økonomiske muligheder, hvor du kun betaler for hver passager, hvilket gør dem perfekte, hvis du rejser alene eller som par. Hvis du rejser i en gruppe, er en privat udflugt normalt det værd at få båden kun for dig og dine venner (kun skipperen vil ledsage dig).