Katamaran ture

At sejle rundt i Menorcas farvande på en katamaran er den mest autentiske bådtur, du kan foretage på øen: her er en guide til, hvordan du bestiller den, og nogle tips til at få mest muligt ud af den.

Alex Grande

Alex Grande

5 minutters læst

Katamaran ture

Nyd en tur i katamaran | ©Miquel Gelabert

For virkelig at nyde Menorcas skønhed er det nødvendigt at komme i kontakt med naturen: havet, bugterne, klipperne og selvfølgelig de spektakulære solnedgange.

En sejltur rundt på øen uden anden retning end vinden og afhængig af bølgerne er en smuk måde at nyde havet på gammeldags vis. Her er alt, hvad du har brug for at vide om katamaranture på Menorca.

1. De bedste muligheder for en tur med katamaran på Menorca

Nyd havet om bord på en katamaran| ©Patrick Lalonde
Nyd havet om bord på en katamaran| ©Patrick Lalonde

Udflugter med katamaran på Menorca

2. Halvdags katamaranudflugt

Natur og afslapning i samme oplevelse| ©Jordan Irving
Natur og afslapning i samme oplevelse| ©Jordan Irving

I modsætning til andre bådture rundt om Menorca har denne udflugt rundt om Menorca med katamaran ikke en fast rute: kaptajnen bestemmer på stedet alt efter vindretningen, hvilket gør denne oplevelse til en meget ægte måde at nyde havet på. Afhængigt af ruten kan du køre mod vest på øen, mod Cala Pregonda, eller mod øst, mod Cala Mongofre.

Katamaranen afgår fra havnen i Fornells og vender tilbage til samme sted. Tidsplanen er fleksibel, og du kan vælge at tage turen om morgenen eller om eftermiddagen, men jeg anbefaler at tage turen om morgenen, hvis du vil nyde det krystalklare vand og udsigten over de vidunderlige klipper og bugter, som øen har at byde på.

For mig er den store fordel ved katamaranudflugter i forhold til andre bådture, at de er meget autentiske oplevelser og ikke overfyldte: katamaranen kan højst rumme 12 personer, så det er ikke en typisk turistbådstur. Denne oplevelse handler mere om at komme i kontakt med Menorcas natur på den mest autentiske og specielle måde, der er mulig.

Flere oplysninger om katamaranudflugter

  • Varighed: 5 timer
  • Pris: 285.
  • Anbefales: Hvis du ønsker at nyde solnedgangen på en unik måde med en lille gruppe væk fra de mere turistede aktiviteter.

Halvdags katamaranudflugt

3. Katamarantur ved solnedgang med aperitif

Solnedgang på havet| ©Loreta Pavoliene
Solnedgang på havet| ©Loreta Pavoliene

Denne katamarantur ved solnedgang har den særlige egenskab, at afgangstider er omkring kl. 19.00, så turen finder sted mellem solnedgang og mørkets frembrud. Dette, sammen med en aperitif og drikkevarer inkluderet, gør denne oplevelse til den perfekte måde at fejre en begivenhed på eller at sige farvel til Menorca ved rejsens afslutning.

Denne tur udgår også fra Fornells, men i modsætning til den tidligere oplevelse er ruten mere veletableret, og du vil ikke tage en så omfattende rute, da planen er at køre ud til midten af havet og parkere der for at nyde bølgerne og solnedgangen. Når båden er stoppet, er det tid til film: Hop i vandet for at svømme og snorkle med det snorkeludstyr, som kaptajnen stiller til rådighed.

Ved solnedgang kan du skåle med dine venner eller din partner eller med de andre medlemmer af gruppen (som i dette tilfælde også er en lille gruppe på højst 7 personer) og nyde en aperitif. Du vil se Menorca fra et unikt synspunkt, hvor solnedgangen bader bugterne og strandene, og efter en aftenspadseretur vil du køre tilbage til Fornells.

Mere info

  • Varighed: 5 timer
  • Pris: 285 kr.
  • Anbefalet: Hvis det lyder rigtig, rigtig godt for dig at sejle på Menorca om natten med et glas vin.

Katamaranudflugt ved solnedgang

4. Hvorfor en katamaranudflugt er værd at tage med

De smukkeste solnedgange| ©John Morgan
De smukkeste solnedgange| ©John Morgan

Min erfaring er, at jo mindre gruppen af deltagere i en aktivitet er, jo bedre er oplevelsen, da du får en mere personlig service og får en mere intim og autentisk oplevelse end på en overfyldt udflugt. Med disse katamaranoplevelser får du alle de gode ting ved en bådtur rundt på Menorca, men med den ekstra bonus at være i en lille gruppe, hvilket bestemt er det værd.

Du vil se den bedste solnedgang på øen

På den anden side er det, der virkelig gør disse bådture til et must, at de giver dig mulighed for at nyde solnedgangen fra et privilegeret udsigtspunkt, midt på havet og uden forhindringer, mens du mærker havbrisen i ansigtet og tager en dukkert i vandet. Det er virkelig en plan, der smager af sommer og Middelhavet som kun få andre.

Apropos solnedgange, hvis de ligesom mig også er dit yndlingstidspunkt på dagen, har jeg skrevet en guide til, hvor man kan se de mest spektakulære solnedgange på Menorca (selv om jeg kan fortælle dig, at de ser rigtig, rigtig godt ud fra en båd med et glas vin): Bedste steder at se solnedgangen på Menorca.

Alex' rejsetips

Tag en taske eller rygsæk, helst vandtæt, med til at opbevare dine ejendele i. Katamaranerne har skabe til personligt brug, hvor du kan lægge dine ejendele, hvis du ikke ønsker at efterlade dem nogen steder, når du tager ud at svømme eller snorkle.

5. Før du bestiller

Sejl rundt på Menorca på en uforglemmelig oplevelse.| ©Alix Greenman
Sejl rundt på Menorca på en uforglemmelig oplevelse.| ©Alix Greenman

Hvad sker der, hvis vejret ikke er godt?

Det er en forudsætning for disse bådture, at vejret er godt. Hvis det regner eller det blæser kraftigt, vil oplevelsen blive aflyst, og du får dine penge tilbage, eller du vil blive tilbudt at udskyde den til en anden dato.

Hvis vejret er dårligt, er der en aktivitet, der er smuk selv i regnvejr, nemlig en jeep-tur gennem Menorca. Den er også en af de mest populære på dage, hvor kajak- og bådture er aflyst. Læs mere om denne oplevelse i linket nedenfor.

Hvad skal du medbringe på udflugten?

Tag badetøj, solbriller, et håndklæde, en flaske vand og solcreme med - du vil elske at sidde i solen og nyde en forfriskende dukkert i vandet.

Hvad skal du bestille?

For at bestille en katamarantur skal du vælge en dato og et antal deltagere. Du vil derefter blive bedt om nogle personlige oplysninger og din e-mailadresse (det er vigtigt, at du angiver en adresse, som du normalt bruger), og når du har bekræftet betalingen, vil du modtage en bekræftelsesmail, som du skal vise til kaptajnen på udflugtsdagen.

Hvor lang tid i forvejen skal jeg ankomme før ombordstigning?

Som en generel anbefaling er det en god idé at være på mødestedet mindst 15 minutter før oplevelsens starttidspunkt.

Udflugter med katamaran på Menorca

6. Andre aktiviteter, der kan interessere dig

Jeepsafari på Menorca| ©Andrew Hurley
Jeepsafari på Menorca| ©Andrew Hurley

Ud over katamaranture er der mange andre bådoplevelser tilgængelige på Menorca, som er perfekte til at give din tur det helt særlige og uforglemmelige præg. Jeg fortæller dig alt, hvad du har brug for at vide her: Bådture på Menorca.

En anden vigtig aktivitet er at udforske øen indefra, og hvilken bedre måde at gøre det på end på en jeep-tur, hvor du vil opleve skove, enge, klipper, skove og endda besøge en økologisk gård, hvor du kan smage menorcansk gastronomi. Hvis du vil vide mere, kan du klikke her: Jeep Safari på Menorca.

Og da Menorca er et rejsemål, der er værd at få mest muligt ud af, er her en liste over gode planer, som du kan tage med på din rejse for at få en uforglemmelig ferie, hvilket er svært at opnå, hvis du kun planlagde at ligge på stranden og solbade: 10 bedste aktiviteter i Menorca.