Oviedo på 2 dage: alt du behøver at vide

Oviedo er en af de mest repræsentative byer i Asturien og også et sted, du kan opdage på en 2-dages tur. Her er de bedste planer for en kort tur til Vetusta.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

8 minutters læst

Oviedo på 2 dage: alt du behøver at vide

Oviedo | David Álvarez López

Med sin middelalderlige æstetik og kirkernes aftryk er Oviedo en af de vigtigste byer i Asturien og også en af de mest besøgte i det nordlige Spanien, især på korte ferier på bare et par dage, så med den rigtige rejseplan er det muligt at opdage Vetusta på en 48-timers tur.

Blandt de aktiviteter, du kan se og lave i Oviedo, er en tur rundt i den gamle bydel for at besøge Metropolitan Cathedral, Plaza del Fontán og det kommunale marked, samt at besøge Monte Naranco i udkanten af byen og nyde det asturiske køkken.

Dag 1: Besøg Metropolitan Cathedral, spadser gennem Plaza del Fontán, spis frokost på det kommunale marked, gå gennem Campo de San Francisco og nyd Cider Boulevard

Cider Boulevard| © Michel Curi
Cider Boulevard| © Michel Curi

Oviedo i Asturien er en perfekt destination for en weekendtur eller et kort 2-dages ophold, så jeg foreslår, at du starter den første dags program med de vigtigste seværdigheder i den gamle bydel, herunder Metropolitan Cathedral, Plaza del Fontán og Municipal Market.

Uden for den gamle bydel kan du på den første dag også besøge Campo de San Francisco, som er en af de mest karakteristiske for Oviedo og Asturien, for at hvile og slappe af, før du afslutter turen på Cider Boulevard på Gascona Street, som består af de bedste ciderbarer i byen.

Besøg den metropolitanske katedral

Metropolitankatedralen i San Salvador de Oviedo er en af de mest repræsentative attraktioner i byen og også en kulturel reference i Asturien, da det hovedsageligt er en præromansk bygning, som er den fremherskende asturiske kunst, kombineret med barok, gotisk og romansk, hvilket resulterer i en af de smukkeste kirker i Spanien.

Metropolitankatedralen er også berømt for de mange relikvier, den rummer, og for mysterierne omkring dens skatte, f.eks. det hellige ligklæde, så at besøge den er også at gå ind i mysterierne omkring Oviedo, en middelalderby, der i århundreder var en af de vigtigste i det nordlige Spanien.

Under dit besøg i Metropolitan-katedralen kan du også besøge det hellige kammer, hvor juvelerne fra den lokale kurie opbevares, og det gamle tårn, som var designet som et klokketårn, men senere blev reduceret til et vagttårn, så herfra vil du kunne se nogle af de bedste åbne udsigter over Oviedo.

 • Pris... Indgangsbilletten koster cirka 7 euro.
 • Åbningstider... Mandag til lørdag fra kl. 10 til 13 og fra kl. 16 til 17.
 • Beliggenhed... Plaza Alfonso II El Casto s/n, Oviedo.

Book en tur for at opdage Oviedos mysterier og hemmeligheder

Gå rundt på Plaza del Fontán

Oviedo er en by, der udmærker sig ved sine kirker, men også ved sine pladser, og blandt dem er El Fontán en af de mest berømte, da den havde historisk relevans i middelalderen og de senere århundreder, hvor den fungerede som vognmarked, mødested, offentlig plads for inkvisitionen og siden 1885 som hovedkvarter for det kommunale overdækkede marked.

El Fontán er også kendt for de farverige arkader på ydersiden af bygningerne, og fordi den ligger i et strategisk område af Oviedo, tæt på pladserne Constitución og Trascorrales og paladset for markisen af San Feliz, kirken San Isidoro El Real og skulpturen af El Vendedor de Pescado (Fiskesælgeren).

For at komme til Plaza del Fontán fra katedralen skal man gå fire gader i retning af Jardines de la Rodriga-siden. El Fontán er også et mødested for nogle af Oviedos bedste udflugter, som inkluderer gåture gennem byens historiske centrum og besøg på museerne.

Frokost på det kommunale marked i El Fontán

Som du vil se, er Oviedo en by, man kan gå rundt i og opdage andre steder på vejen mellem hver af attraktionerne. Overfor Plaza del Fontán ligger det kommunale marked, et traditionelt loppemarked, hvor du kan finde friske fødevarer hos markedets grønthandlere, fiskehandlere og slagtere.

Det kommunale marked er som andre steder i Spanien et sted, der besøges af de lokale, så hvis du foretrækker at lære dagliglivet at kende for indbyggerne i den by, du besøger, kan du gå rundt på dette loppemarked og møde tusindvis af lokale Oviedo-borgere, mens de handler.

På dette loppemarked kan du også spise frokost i en af boderne, der sælger lokale produkter, før du fortsætter din tur rundt i byen. Blandt madboderne på det kommunale marked finder du caféer og bagerier samt nogle tapas- og fastfoodsteder, hvilket er ideelt, hvis du planlægger at besøge Oviedo som barn

 • Pris... Der er gratis adgang til markedet.
 • Åbningstider**.**.. Mandag til fredag fra kl. 8.00 til 20.00 og lørdage fra kl. 8.00 til 15.30.
 • Sted... Plaza 19 de Octubre s/n, Oviedo.

Gå en tur gennem Campo de San Francisco

Campo de San Francisco er en bypark, der ligger i centrum af Oviedo, men uden for det område, der traditionelt er kendt som den gamle bydel. Du kan nå denne grønne lunge, som er den mest symbolske i byen og en af de mest repræsentative i Asturien, på en 10-minutters gåtur langs de 5 gader, der adskiller den fra det kommunale marked.

I Campo de San Francisco, som omfatter frugtplantagerne fra det gamle kloster i Oviedo, kan du gå langs alléerne og langs promenaderne Álamos, Bombé, José Cuesta og Alemania. Der er også en stor dam og et monument for José Tartiere og statuen af Mafalda, hovedpersonen i den berømte avisstribe af tegneren Quino.

Parken er også et fast mødested for koncerter, festivaler og kulturelle begivenheder, og den er også badet i julestemning i højsæsonen, så hvis du planlægger at besøge Oviedo i december, kan du lære et af julens epicentre i byen at kende.

Campo de San Francisco er også et sted med frodig asturisk vegetation og har flere fuglearter, der lever i dammen. Det ligger også på et strategisk sted i byen, hvilket vil være nyttigt, hvis du planlægger at besøge arkæologimuseet eller kunstmuseet, to af de mest repræsentative museer i Oviedo.

 • Pris... Der er gratis adgang til parken.
 • Åbningstider... Åben hver dag, 24 timer i døgnet.
 • Beliggenhed... Krydset mellem gaderne Uría og Conde de Toreno, Oviedo.

Gå langs Bulevar de la Sidra (Cider Boulevard)

Som afslutning på den første dag foreslår jeg, at du går langs Cider Boulevard på Gascona Street, som hylder Oviedo som en af de asturiske ciderhovedstæder. Her kan du besøge de mest berømte ciderbarer i Asturiens hovedstad og også nyde den lokale gastronomi, der ledsager dine drinks ved solnedgang.

Cider Boulevard kan nås fra Campo de San Francisco ad en gåtur på seks gader, som tager ca. 10 minutter og giver dig mulighed for at besøge Plaza de la Escandalera på vejen, som indeholder La Maternidad, et værk af den colombianske kunstner Fernando Botero.

På cider-boulevarden kan du ud over forskellige varianter af drikken også prøve nogle asturiske retter som fabada, cachopo, bollos preñaos og frixuelos.

Dag 2: Oplev Monte Naranco, besøg monumentet for Jesu hellige hjerte, slap af i Purificación Tomás Park, lær om Camino de Santiago og nyd det asturiske køkken

Bjerget Naranco| ©Manuel M.V
Bjerget Naranco| ©Manuel M.V

Efter turen den første dag, som omfattede en gåtur gennem de vigtigste steder i den gamle bydel, foreslår jeg, at du forlader centrum af Oviedo for at besøge udkanten af byen, som er fremhævet af Monte Naranco, en bjergkæde, hvorfra du kan se hele byen og også Picos de Europa fra udsigtspunkterne på klare dage.

Du kan også besøge monumentet for Jesu Hellige Hjerte, som er et af de mest berømte billeder af Oviedo, Purificación Tomás Park og starten på den primitive vej til Santiago de Compostela. Som afrunding på din intensive tur i den asturiske hovedstad foreslår jeg, at du nyder den lokale gastronomi på nogle af restauranterne i det historiske centrum.

Oplev Monte Naranco, en af Spaniens balkoner

Monte Naranco er en bjergkæde, der krones af Pico el Paisano, hvorfra man kan se Picos de Europa, især på klare dage. Hvis du planlægger at besøge Oviedo om sommeren, kan du få mest muligt ud af denne naturattraktion, som også er en af de mest repræsentative i Asturien, selvom den tilbyder aktiviteter hele året rundt.

På Monte Naranco kan du også besøge det rekreative område, udsigtspunkterne, Kristus og kirken Santa María del Naranco, en bygning fra det 9. århundrede, som stadig står, og som vidner om den præromanske kunst, der kendetegnede Asturien som en af middelalderens kulturelle avantgarder.

Du kan komme til Monte Naranco fra den gamle bydel med buslinjerne A, E og J og derefter fortsætte til fods eller på en vandretur for at nå Sierraens toppe.

Besøg monumentet for Jesu hellige hjerte

Dette monument er et af de mest repræsentative i Monte Naranco og skiller sig ud, fordi det ligger på toppen af sierraen og er den mest berømte af de mere end 100 bymonolitter, der findes i den asturiske hovedstad. Denne stenskulptur forestiller Kristus Forløseren og er 30 meter høj.

Fra området omkring monumentet er det muligt at nyde nogle af de bedste udsigter over Oviedo, og man kan også se Naranco-bjerget, der med sine seks kilometer buede forlængelse er et af Nordspaniens vagttårne.

Der er gratis adgang til Monumentet for Jesu Hellige Hjerte, og det er åbent hver dag 24 timer i døgnet, ligesom bjerget, men det er bedst at besøge det i dagslys for at få mest muligt ud af turen.

Hvil dig i parken Purificación Tomás

Turen til Taranco-bjerget og monumentet for Jesu hellige hjerte i roligt tempo vil tage mellem 3 og 4 timer i alt, så for at slappe af foreslår jeg en tur til Purificación Tomás Park, et åbent område, der skiller sig ud med sine bakker og de dyr, der bor der, såsom kaniner og egern.

I denne park kan man også tage på vandreture, og den ligger kun et par gader væk fra Paseo de la Florida, hvor man kan spise frokost og besøge ciderhuset Pichote, som er et af de mest berømte i byen.

Det er også udgangspunktet for nogleaf de bedste udflugter fra Oviedo til nærliggende områder som Cudillero og Covadonga, så det er et sted, du sikkert vil besøge på et tidspunkt på din rejse.

Du kan komme til Purificación Tomás Park fra Monte Taranco med bus (linje A og E).

 • Pris... Der er gratis adgang til parken.
 • Åbningstider... Hver dag fra kl. 9.00 til 22.00.
 • Beliggenhed... Oviedo, Asturien.

Book en dagstur til Cudillero

Lær om Jakobsvejen fra Compostela

Oviedo er en del af det første stop på den primitive Jakobsvej fra Compostela, så byens historie er uadskillelig fra den tradition, der hvert år tiltrækker millioner af turister, som forsøger at klare pilgrimsudfordringen. I området ved Purificación Tomás Park er udgangspunktet for den primitive rute, og selv om du ikke er parat til at gå hele ruten, kan du vælge en udflugt, der dækker halvdelen af et afsnit.

På disse halvdagsture kan du tilbagelægge 12 kilometer af den første strækning mellem Oviedo og San Juan de Villapañada og lære de traditionelle steder at kende, mens du smager på de lokale smage og lærer mere om en af Spaniens mest repræsentative kulturelle begivenheder.

Disse udflugter giver desuden det tilsvarende stempel i passet til Camino de Santiago de Compostela, så ud over at opdage nogle af hemmelighederne ved en gammel skik kan du også få et diplom, der certificerer dig som pilgrim på rejsens første etape.

Book en tur for at opdage den første etape af Jakobsvejen

Nyd det asturiske køkken

Som i de fleste byer og regioner i Spanien er den lokale gastronomi i Oviedo en af de attraktioner, man skal opdage. Ud over ciderbarerne på Gascona-gaden er der restauranter i det gamle kvarter, hvor du kan prøve fabada , den typiske asturiske ret, cachopo, gedetærte, escalopines, pote, pixín og chorizo i cider, en tapa, du vil elske, hvis du planlægger at besøge Oviedo om vinteren.

Nogle af de steder, hvor du kan nyde asturisk gastronomi, er Cocina Cabral , El Fartuquin, Casa Conrado y Suárez, La Forquilla og Taberna El Dorado, hvor du også kan prøve skaldyr, blæksprutter og frisk fisk fra Gijóns kyst.

Blandt de søde alternativer anbefaler jeg, at du prøver risengrød, carbayones, casadielles, moscovita-kiks og frixuelos, som er en af de typiske asturiske søde sager.

 • Dag 1
 • Besøg den metropolitanske katedral
 • Gåtur rundt på Plaza del Fontán
 • Frokost på det kommunale marked
 • Spadseretur langs cider-boulevarden
 • Dag 2
 • Besøg Monte Naranco
 • Besøg Cristo Redentor
 • Lær om den hellige Jakobs vej
 • Nyd det asturiske køkken