San Sebastian på 1 dag: alt du behøver at vide

Har du kun én dag til rådighed i San Sebastian? Intet problem, for der er masser at se og lave. Besøg Donostia på bare én dag, og se de bedste seværdigheder og attraktioner i byen.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

San Sebastian på 1 dag: alt du behøver at vide

Vista de San Sebastian- Alexander Savin

Hvis du kun har én dag til at udforske og lære San Sebastian at kende, skal du ikke bekymre dig, for der er masser af ting at lave i denne by. Med god organisering og en detaljeret rejseplan kan du nå at se de fleste af seværdighederne. Jeg anbefaler dog, at du starter dagen tidligt om morgenen og slutter den sent om aftenen.

Der er meget at udforske i Donostia, og det er ikke svært at komme rundt eller bruge transport. Du farer ikke vild et sekund, og du kan endda gå til mange steder og attraktioner. Du kan også spise i ro og mag, mens du lærer om kulturen og gastronomien i denne by. Er du klar? Lad os komme i gang!

Transfer fra lufthavnen til hotellet

Person i bil foran flyet| ©ekainmunduate
Person i bil foran flyet| ©ekainmunduate

For at kunne planlægge din dag i San Sebastian er det bedst at vide, hvilken vej du skal tage for at komme til byen. De fleste foretrækker at bruge lufthavnen i Bilbao, da det er den lufthavn, der ligger tættest på byen og har mange forbindelser.

Hvis du beslutter dig for at bruge denne lufthavn, skal du huske, at du ved udgangen af lufthavnen vil se et busstoppested for Transportes Pesa. Jeg anbefaler denne mulighed, fordi de kan tage dig til San Sebastian på omkring halvanden time med adgang til bagage.

San Sebastian lufthavn i Fuenterrabía har få forbindelser. Hvis du kommer fra Madrid eller Barcelona, kan du flyve til denne lufthavn. Når du ankommer, kan du, hvis du ikke har tung bagage med, tage en bus fra selskabet Ekialdebus, som kører direkte derfra til Donostia. Turen tager mindst en halv time.

For at komme fra de respektive stoppesteder til dit hotel kan du bruge San Sebastians offentlige transportlinje, D-bus. Disse busser forbinder hele byen, og du kan rejse med dem hele dagen, hvis du foretrækker det.

Udforsk Gros Quarter, Zurriola Beach og Kursaal

Zurriola-stranden| ©Ciriulloa Ulloa Garrido
Zurriola-stranden| ©Ciriulloa Ulloa Garrido

For at komme meget bedre rundt i løbet af dagen anbefaler jeg, at du tager San Sebastians sightseeingbus, som du kan bruge flere gange i løbet af en dag. Det koster i gennemsnit 15 €, og billetten gælder for en hel dag. Jeg anbefaler, at du spiser morgenmad på dit hotel eller på en restaurant i det omkringliggende område.

Efter frokost anbefaler jeg, at du tager turistbussen for at udforske byen. Som en første destination foreslår jeg, at du står af ved Zurriola/Kursaal Beach stop. Dette stoppested ligger i Gros-kvarteret, som anses for at være et surfer- og trendy kvarter med forskellige interessante steder.

Når du kommer derhen, kan du se Sala Kubo Kutxa, en særlig bygning, hvor der vises kunstudstillinger. Lige ved siden af kan du også se det ikoniske Kursaal Palace, to bygninger, der simulerer to klipper strandet i havet. Udnyt det, og tag et flot billede af dette ikoniske sted i Donostia!

Endelig bør du tilføje et hurtigt besøg på Zurriola-stranden, et paradis for surfere takket være bølgerne. Her kan du slentre lidt rundt og beundre havet. Hvis du har lyst, kan du forberede dig på en svømmetur på stranden før middag.

Book en sightseeing-bustur med gratis stop omkring Donostia - San Sebastián

Besøg stranden og promenaden i La Concha og dens omgivelser

Promenaden i La Concha| ©Javier Caro
Promenaden i La Concha| ©Javier Caro

Omkring kl. 11 kan du besøge Paseo de la Concha før frokosttid. For at komme hertil kan du tage turistbussen igen ved det stoppested, jeg nævnte før, og stå af ved Plaza Zubieta. Derfra kan du gå cirka otte minutter til Den Gode Hyrdes Katedral, en af de mest kuriøse katedraler i Spanien, for at se dens majestætiske konstruktion.

Da det kun er én dag, er det bedst kun at se den udefra, så du kan få mest muligt ud af din tid. Derfra er der cirka syv minutters gang til La Concha-stranden. Der kan du udnytte tiden og tilbringe noget tid på stranden, enten svømme eller gå langs Paseo de la Concha.

På dette tidspunkt vil det sandsynligvis være frokosttid, omkring kl. 12 eller 13. Det bedste, du kan gøre, er at spise i dette område, da det er meget travlt og altid har et bredt udvalg af muligheder. Min første anbefaling er Bernardo Etxea Restaurant, da den altid tilbyder et udvalg af fisk og skaldyr af høj kvalitet, en ideel mad at spise i denne strandatmosfære.

Hvis du ikke har lyst til denne type mad, skal du ikke bekymre dig, i nærheden og langs promenaden kan du finde andre muligheder. Du kan få en god grillet bøf på Maun Grill Bar. Du kan også gå til La Perla Bar Restaurant, et andet populært sted blandt turister takket være den smukke udsigt over havet.

Book en bådtur i San Sebastian

Se Miramar Palace, Ondarreta Beach og Mount Igueldo

Miramar-paladset| ©Ciriulloa Ulloa Garrido
Miramar-paladset| ©Ciriulloa Ulloa Garrido

Når du har ladet batterierne op med frokost, kan du gå i ca. 20 minutter fra Paseo de la Concha til Miramar-paladset og dets smukke haver. Et par meter derfra kan du også se Ondarreta Beach. Jeg anbefaler, at du stopper op og tager nogle billeder, men bliv ikke for længe, da du stadig har ting at lave denne dag.

Når du har tilbragt en time eller mindre her, kan du gå til Ondarreta Beach stop og stå af ved Igeldo Funicular stop. Der kan du lære pladsen at kende og tage en kort tur på ca. 15 minutter med kabelbanen op til Monte Igeldo.

Når du kommer frem, kan du nyde den smukke udsigt. Jeg anbefaler, at du vælger mellem de forskellige aktiviteter, du kan lave på bjerget. Husk at vælge med omhu, for der er stadig ting at se i byen.

Monte Igueldo forlystelsespark

Forlystelsesparken Monte Igueldo ligger på toppen af bjerget, lige i El Antiguo-distriktet i San Sebastian. Det er en gammel park, der åbnede i 1912. Bare rolig, på trods af at den er så gammel, er parken blevet ombygget mange gange, så den vil være en fornøjelse for dig. Jeg anbefaler, at du besøger den i det mindste et stykke tid, især hvis du rejser med børn, selvom du måske bliver nødt til at give afkald på andre stop på denne rejseplan. Listen over attraktioner, du finder der, er som følger:

 • Mystery River
 • Det schweiziske bjerg
 • House of Terror
 • Tårnet
 • Den store labyrint
 • Pond Boats
 • Crash Cars
 • Kosmikar
 • Hammer
 • Boca Della Veritá
 • Taga-J
 • Spilleboder
 • Karrusel- Safari
 • Turtle Race
 • Igueldo Train
 • Latter-forlystelse
 • Trampolin-rutsjebane
 • Baldakin

Detaljer af interesse

 • Beliggenhed: De Igeldo Ibilbidea, 187, 20008 Donostia-San Sebastián, Gipuzkoa, Spanien.
 • Hvornår skal man tage afsted: Åbent hver dag året rundt.
 • Pris: En gennemsnitlig tur/retur-billet til kabelbanen koster 5 € for voksne og 2,5 € for børn. Prisen på forlystelserne kan variere fra 1 € til 5 €.
 • Åbningstider: fra kl. 11 til 19.30.

Indhegning/Monte Igueldo udsigtspunkt

Mirador eller panoramaterrasserne på Monte Igueldo giver dig den bedste udsigt over hele byen. Det er så smukt, at det er internationalt kendt. For at nyde synet kan du tage en drink på Gastro-Bar Karrusel. Dette udsigtspunkt er åbent fra kl. 10 om morgenen til kl. 20 om aftenen. Derudover skal du betale omkring 3 € for at få adgang.

Monte Igueldo har flere rekreative muligheder, så du kan vælge den, der passer dig bedst. Jeg anbefaler bare, at du nyder det i hvert fald indtil kl. 15 eller 16 om eftermiddagen, så du kan fortsætte med at udforske byen. Tag kabelbanen ned igen og fortsæt med dagens program, der er stadig tid til at se en masse af Donostia!

Interessante detaljer

 • Sted: De Igeldo Ibilbidea, 187, 20008 Donostia-San Sebastián, Gipuzkoa, Spanien.
 • Hvornår skal man gå: Åben hver dag året rundt.
 • Pris: Gennemsnitsprisen for en tur/retur-billet til kabelbanen er 5 € for voksne og 2,5 € for børn. Prisen for adgang til terrassen er omkring 3 euro.
 • Åbningstider: fra kl. 10 til 20.

Udforsk skulpturerne i Vindkammen

Skulptur af vindkammen| ©fermin san lopez
Skulptur af vindkammen| ©fermin san lopez

Når du har haft det sjovt på Mount Igueldo, kan du gå i ca. 10 minutter til Wind Comb. Det er et sæt af tre stålskulpturer, der hver vejer omkring 9 tons. De er placeret lige der, hvor byen slutter, og havet begynder. Vær forsigtig, når du nærmer dig dette område, da havet og vinden ofte kolliderer med disse skulpturer. Det siges, at havet bliver kæmmet af dem.

Dette punkt på ruten er mere til, at du kan slappe af et stykke tid og nyde et naturligt skue. Vær opmærksom på, at på dage, hvor havet er meget højt, eller bølgerne er meget stærke, kan politiet lukke for adgangen til området. Vær forsigtig og undgå at gå ind i et risikabelt område.

Disse skulpturer blev lavet af spanieren Eduardo Chillida, som faktisk lavede 23 skulpturer i alt. Han begyndte at skabe dem i 1952, og efter mere end 20 år afsluttede han sit arbejde og gav det til byen. Nogle af dem kan findes på Reina Sofia-museet i Madrid eller Palais de l'UNESCO i Paris.

Men disse tre, som altid er i kontakt med havet, er en hyldest til et tidsfordriv, kunstneren havde som barn: at lege med havets bølger. Udnyt muligheden for at tage smukke fotografier på en af byens mest enestående destinationer.

Gå på opdagelse i Paseo Nuevo

Skulptur på Paseo Nuevo| ©jesus garcia
Skulptur på Paseo Nuevo| ©jesus garcia

Omkring klokken fem om eftermiddagen er det et godt tidspunkt at sige farvel til vindkammen og sætte kursen mod et af de mest ikoniske områder i Donostia, San Sebastians Paseo Nuevo. På det tidspunkt har du stadig tid til at tage turistbussen og stå af ved stationen Aquarium/Paseo Nuevo. Turen tager omkring 40 minutter.

Denne tur starter ved akvariet og går rundt om Monte Urgull, indtil du når Kursalen. Du kan tage dig tid til at gå og nyde solnedgangen i dette område. Dette sted er især berømt, fordi havets enorme bølger brydes på denne tur. Det er et smukt syn, men det kan være lidt farligt, hvis havet er lidt oprørt den dag.

Når du går langs promenaden, vil du støde på Jorge Oteizas ikoniske skulptur Construcción Vacía (Tom konstruktion). Det er en af de mange udendørs skulpturer, der er gemt i San Sebastian, og den er et referencepunkt for moderne kunst.

Spadser gennem den gamle del af San Sebastián

Folk går langs en smal gade| ©Joan
Folk går langs en smal gade| ©Joan

Efter besøget på Paseo Nuevo er det en god idé at gå rundt i den gamle del af San Sebastián i mindst en time. Alle stederne er tilgængelige til fods, så bare rolig. Først på listen er Urgull-bjerget, en af byens naturlige lunger. Hvis du ankommer kl. 18, har du stadig tid til at gå ind og få en bedre udsigt over landskabet.

Du må selvfølgelig heller ikke gå glip af Plaza de la Constitución. Det er et symbolsk sted i byen, da vigtige lokale festivaler afholdes her, såsom Tamborrada, en vintertradition i San Sebastian. Denne festival afholdes den 20. januar til ære for helgenen og er et skue, der finder sted over hele byen, men hovedsageligt på denne plads.

Fortsæt med at gå og kom forbi andre ikoniske destinationer i Donostia som San Vicente-kirken og San Telmo-museet. Hvis du er nysgerrig, kan du gå til fiskerihavnen og se bådene. I nærheden ligger også Santa María-kirken og Alameda del Boulevard. Hver af disse destinationer ligger cirka fem minutter fra hinanden.

Da vi kun har en time til at gå rundt i dette område, råder jeg dig til at vælge omhyggeligt, hvilke gader du vil gå langs. Jeg anbefaler, at du bruger Google Maps, så du lettere kan finde rundt. Hvis du føler, at du stadig har tid til at fortsætte din sightseeing, kan du slentre rundt på Plaza de Gipuzkoa og Victoria Eugenia-teatret, hvor du kan se dans, koncerter og meget mere.

Tag på en pintxos-tur i San Sebastians gamle bydel

Salpicon med skaldyr serveres| ©Kike on tour
Salpicon med skaldyr serveres| ©Kike on tour

Endelig ved syv-otte-tiden om aftenen er det tid til middag, og hvilken bedre måde at gøre det på end med en af de bedste madture i San Sebastian. Denne tur kan gøres på egen hånd, hvis du på forhånd undersøger, hvilke restauranter og barer du skal besøge. Du har dog altid mulighed for at booke en guidet madtur ved solnedgang. På den måde behøver du ikke at bekymre dig om at vælge det bedste sted at spise.

Pintxos minder meget om tapas, men serveres på en skive brød og spiddes med en tandstikker. I denne ret finder du forskellige ingredienser som grøntsager, kylling, kød eller svinekød. At spise denne ret er en tradition i Baskerlandet, så dit besøg i San Sebastian ville være ufuldstændigt uden den. Skikken er at gå fra bar til bar og smage på pintxos med et glas vin, øl eller cider.

Det bedste sted at tage på pintxo-tur er det gamle kvarter eller Parte Vieja i San Sebastian. Et af de mest anbefalede steder er Cervecerías La Mejillonera, hvor man ud over de lækre pintxos kan prøve forskellige håndværksøl. Andre barer, du bør besøge, er Bar Txepetxa og 148 Gastroleku.

Book en pintxos-nattur i San Sebastian med vin

Hjemme eller i byen?

Folk på dansegulvet| © Koen meyssen
Folk på dansegulvet| © Koen meyssen

Pintxos-turen slutter normalt om to-tre timer, så klokken er cirka 22, når turen er slut. Husk, at turistbussen ikke længere kører på det tidspunkt, så den bedste løsning er at tage offentlig transport, da den kører indtil kl. 23.30 om aftenen. Hvis det bliver senere, kan du altid bede om en taxa eller Uber.

Hvis du stadig vil nyde San Sebastian, og du kan blive til den lyse morgen, anbefaler jeg, at du besøger nogle af byens natklubber. Du behøver ikke at gå langt, da der er flere steder i den gamle del af byen, som du måske vil besøge. En af dem er GU San Sebastián, en bar, der tilbyder fester om natten med masser af DJ's, som du kan nyde indtil daggry.

Meget tæt på dette diskotek finder du også Friends Disco eller Arkaitzpe Disco Pub. Jeg anbefaler, at du på forhånd planlægger, hvordan du kommer tilbage til dit hotel, da nogle af disse klubber lukker i de tidlige morgentimer og ikke ved daggry. Kommer du til at savne nattelivet i San Sebastian?