De 10 bedste mad ture i San Sebastian

Har du nogensinde prøvet de berømte pintxos fra den baskiske gastronomi? Hvis du tager til San Sebastian, vil du kunne prøve denne og andre lækre typiske retter.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

De 10 bedste mad ture i San Sebastian

Comida en la mesa - Northeastern GEO

En af de bedste ting at lave i San Sebastian er en gastronomisk tur. En af Donostias største attraktioner er uden tvivl den baskiske gastronomi, og på en tur kan du få en smagsprøve på den karakteristiske smag. Det bedste ved turene er, at du kan gå direkte til de bedste barer og restauranter, mens en lokal guide fortæller dig hemmeligheder om historien og tilberedningen af de typiske retter.

På disse gastronomiske ture får du også mulighed for at lære gaderne i San Sebastian at kende, især dem i den gamle bydel. Du kan slentre gennem de brostensbelagte gader og nyde eftermiddagen eller aftenen, afhængigt af hvilket tidspunkt du vælger. Nogle ture inkluderer desuden et madlavningskursus, så du kan tilberede de berømte pintxos, når du kommer hjem.

1. Pintxos-frokost i San Sebastian med slentretur langs stranden og gennem det gamle kvarter

Rejer på en tallerken| ©Mark Susina
Rejer på en tallerken| ©Mark Susina

Har du lyst til at tage en tur rundt i San Sebastian og samtidig smage den lækre mad, der gemmer sig i denne by? Så anbefaler jeg denne tur med frokost. Du kan lære La Concha Beach og den gamle bydel i Donostia at kende på en enkelt femtimers tur til omkring 150 €.

Det bedste ved denne tur er, at din guide tager dig med til steder, hvor du kan finde kulinariske perler. På La Concha Beach, en af de bedste strande i Baskerlandet, kan du besøge en restaurant og få en lille vinsmagning. I dette område vil din guide fortælle dig en masse om byens kultur og historie. Efterhånden kommer du tættere på den gamle bydel.

Når du kommer til den gamle del af byen, vil du se en masse restauranter. Du kan være sikker på at få en pintxo-frokost på en af dem. Til din ret kan du bestille et glas vin eller cider, en traditionel drik fra Baskerlandet. Hvis du er i tvivl om, hvordan du tilbereder den, så tøv ikke med at spørge din guide, men han eller hun skal nok fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide, mens du spiser.

Efter denne tur kan du fortsætte med at nyde byen på en bådtur rundt i San Sebastian. Nogle af disse ture er krydstogter, der inkluderer middag eller vinsmagning, så benyt lejligheden til at opleve det selv!

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 150 €.
 • Varighed: omkring 5 timer.
 • Transportmiddel: turen foregår til fods.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan udforske flere dele af byen på én tur.
 • Ulemper ved denne mulighed: Nogle mennesker synes, at turen fra stranden til den gamle bydel er for lang.

2. Gastronomisk tur med baskisk pintxos-madlavningskursus med lokal kok

Smagning blandt folk| ©Merlijn Hoek
Smagning blandt folk| ©Merlijn Hoek

Kan du lide at lære de nye smage at kende fra de steder, du besøger? Kan du forestille dig at lære, hvordan man tilbereder dem? Hvis du kan lide den idé, så kan jeg helt klart anbefale denne gastronomiske oplevelse, der inkluderer et baskisk pintxo-madlavningskursus. Det har en gennemsnitlig varighed på fire timer og en gennemsnitlig pris på 100 €.

For at starte denne plan skal du møde din gruppe og en lokal kok, hvor du har fået besked på at mødes. Klassen er normalt lille, så du kan stille så mange spørgsmål, som du har lyst til. Kokken vil starte timen med at vise dig de mest almindelige ingredienser i traditionel baskisk gastronomi. På den måde kan du tage på en gastronomisk kulturrejse gennem de syv baskiske provinser.

Efter introduktionen vil du kunne tilberede seks af de mest ikoniske pintxos fra restauranter og barer i San Sebastian. Mens du tilbereder disse retter, vil underviseren og kokken fortælle dig om hemmeligheder og tricks til at lave mad som en Donostia-kok. De ingredienser, du kommer til at bruge i disse baskiske tapas, omfatter svinekød, fisk, forskellige grøntsager og mejeriprodukter.

Til sidst vil du også kunne lave en baskisk cheesecake til dessert. Til sidst kan du pynte et bord med alle dine kreationer og tage et flot billede. Efter billederne er du velkommen til at smage på al maden.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 100 €.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmiddel: Du går eller tager et transportmiddel efter eget valg til restauranten.
 • Fordele ved denne mulighed: Med denne oplevelse kan du lære at lave mad, så du kan smage smagen af San Sebastian igen, når du kommer hjem.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du skal arbejde på din tallerken for at kunne spise noget velsmagende, hvis du ikke kan lide at lave mad, er dette ikke en ideel plan for dig.

Book et baskisk pintxos-madlavningskursus med en lokal kok

3. Gastronomisk pintxos-tur om aftenen i den gamle bydel i San Sebastián

Smagning med kok og turister| ©Mikel Agirregabiria
Smagning med kok og turister| ©Mikel Agirregabiria

Vil du prøve de forskellige typer af pintxos, der findes i San Sebastian? Hvis du leder efter noget at lave om aftenen og gerne vil prøve denne typiske ret, kan jeg anbefale denne tur. I omkring tre timer og for ca. 100 € kan du besøge forskellige bryggerier og restauranter med en lokal guide, som vil fortælle dig interessante fakta om stederne og maden.

I den gamle bydel i San Sebastian er der forskellige steder, som du vil elske at besøge. Turen er nem at gå til fods. Den starter normalt på Cervecerías La Mejillonera, et livligt sted med maritimt tema, hvor du kan nyde dine pintxos med håndværksøl.

Hvis du vil prøve iberisk skinke, bør din guide tage dig med til en butik som Zapore Jai. Det er et magisk sted, hvor du kan prøve baskiske gourmetprodukter. Efter et par minutter der kan du gå til hovedtorvet i den gamle bydel for at besøge andre barer i dette område.

Blandt dem er Bar Txepetxa, 148 Gastroleku og Gipuzkoa. Her kan du prøve de bedste pintxos lavet på mør mørbradbøf og andre ingredienser. Hver ret ledsages af et godt glas gammel vin. Til sidst kan du prøve en typisk dessert fra San Sebastian.

Interessante detaljer

 • Pris: omkring 100 €.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Transportmiddel: vandretur.
 • Fordele ved denne mulighed: Det er en sjov mulighed for at spise noget anderledes og samtidig lære San Sebastian at kende om natten.
 • Ulemper ved denne mulighed: For nogle mennesker kan en gastronomisk tur om natten være meget belastende for fordøjelsessystemet, så du må hellere være forsigtig.

Book en natlig gastronomisk pintxo-tur i den gamle bydel i San Sebastian

4. Pintxos-tur og besøg på La Bretxa-markedet i San Sebastian

La Bretxa-markedet i San Sebastian| ©santiago lopez-pastor
La Bretxa-markedet i San Sebastian| ©santiago lopez-pastor

For alle, der er interesserede i at købe baskiske råvarer med hjem, er dette den ideelle plan. La Bret xa-markedet er næsten et obligatorisk stop i San Sebastian. På denne tre timer lange tur kan du slentre rundt på markedet og derefter besøge flere restauranter for at smage nogle af de bedste pintxos i Donostia.

Når du har mødt din guide, kan du tage til Bretxa-markedet. Her kan du se produkter som olivenolie, grøntsager, fisk og charcuteri. Din guide vil vise dig vej til en særlig butik, hvor du kan få en lille gourmet-smagsprøve, før du går videre til hovedretterne. Denne tur bliver gradvist mere interessant!

Når du har forladt markedet, kan du besøge den gamle del af San Sebastian. Der vil du besøge mindst et par restauranter, hvor du kan spise pintxos og ledsage dem med en lokal vin eller cider. Din guide vil fortælle dig kuriositeter og historier om disse drikkevarer og madvarer, og så kan du slentre gennem gaderne i denne side af byen.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 100 ¤.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Transportmiddel: vandretur.
 • Fordele ved denne mulighed: Med denne tur vil du kunne besøge et lokalt marked og finde produkter, som du kan tage med hjem.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du bør overveje at medbringe ekstra penge til eventuelle køb, du ønsker at foretage på markedet.

Book en Pintxos-tur og besøg La Bretxa-markedet i San Sebastian

5. Halvdagstur med kaffe, kage og dessert i San Sebastian

Kage og kaffe| © Crazy Cake
Kage og kaffe| © Crazy Cake

Har du lyst til at lære den søde side af San Sebastian at kende? Hvis du allerede har prøvet de typiske pintxos, tror jeg, det er tid til en dessert, og dette er den bedste mulighed. På denne fire timer lange tur besøger du flere caféer, konditorier og butikker i byen for at smage de bedste søde sager i Donostia.

Når du har mødt din guide, begynder du at besøge mindst syv specialbutikker. Du vil smage friskbrygget kaffe, slik fremstillet i det franske Baskerland, traditionel baskisk kage, chokolade, churros og endda ciderhusets desserter. Gør dig klar til et eventyr af smage og desserter!

Blandt de steder, du vil besøge, vil du sandsynligvis finde et af de bedste bagerier i byen. Et af dem er Galparsoro Okindegia Bakery, hvor du finder et bredt udvalg af lækre brød. For søde sager og desserter vil din guide tage dig med til andre ikoniske steder i byen.

I alt vil der være omkring 10 madsmagninger. Ved hvert stop vil du kunne drikke vin eller vand til at ledsage dit måltid. Bemærk venligst, at turen foregår til fods, så din guide vil kunne fortælle dig fakta om byen og de lokale. Når turen er slut, kan du fortsætte med at udforske San Sebastian i en turistbus.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 100 €.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmiddel: vandretur.
 • Fordele ved denne mulighed: Du får mulighed for at prøve noget andet end de typiske pintxos, som denne by er bedst kendt for.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis du ikke kan spise gluten eller sukker, er det bedst at undgå denne type gastronomisk tur.

Tips til rejsende
Hvis du beslutter dig for at tage på en desserttur, anbefaler jeg, at du har spist morgenmad eller frokost på forhånd, da de fleste af smagsprøverne indeholder meget sukker.

Tips til en gastronomisk tur i San Sebastian

pintxos at smage på| ©ju sana
pintxos at smage på| ©ju sana

En tur til San Sebastian er ikke komplet uden en gastronomisk tur. I den forbindelse skal du huske på, at den vigtigste mad, du kommer til at smage, er pintxos. Disse retter er altid tilberedt med fisk og skaldyr, kylling, oksekød eller svinekød. Nogle mennesker er allergiske over for disse fødevarer eller kan simpelthen ikke spise dem på grund af kostrestriktioner. Husk dette, før du tager på tur.

Hvis du kan spise pintxos uden problemer, har du intet at bekymre dig om. Bare husk, at du bør tage af sted på tom mave for at kunne spise alt, hvad barerne og restauranterne har at byde på. Hvis du vil spise dessert, skal du vente mindst tre timer efter dagens første måltid.

På den anden side, når du går ud for at spise tapas i San Sebastian, vil du bemærke noget anderledes i barerne. I mange af dem serveres pintxos allerede i baren, men når du tager på en guidet tur, vil du højst sandsynligt få serveret varme pintxos. Hvis du tager af sted på egen hånd, kan du bede tjeneren om din yndlingspintxos fra menuen med et glas vin eller cider.

Hvis du rejser som par, er en gastronomisk middagstur en ideel plan, da San Sebastian betragtes som en af de mest romantiske byer i verden. Få mest muligt ud af din tid i Donostia, og nyd landskaberne og den hyggelige atmosfære. Jeg anbefaler, at du vælger ture i små grupper, hvis du ønsker noget mere roligt og personligt.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge restauranter i San Sebastian på egen hånd?

Pige viser Pintxos frem| ©Nigel Hoult
Pige viser Pintxos frem| ©Nigel Hoult

Hvis du tager på en gastronomisk tur i San Sebastian på egen hånd, anbefaler jeg, at du laver lidt research, så du kan finde restauranter med gode priser og fremragende kvalitet. Nogle mennesker, der rejser til byen, formår ikke at få den bedste bar, da de ikke planlægger deres besøg i forvejen. Derfor tager de måske til de mindst anbefalede steder og får en dårlig oplevelse.

Personligt anbefaler jeg gastronomiske ture, fordi du altid vil være ledsaget af en lokal guide. Denne person kender alle restauranterne i byen og vil være i stand til at tage dig med til de bedste. Med en gastronomisk tur får du også mulighed for at smage mere end én ret. Hvis du derimod tager af sted på egen hånd, er det mere kompliceret og dyrere.

Desuden tilbyder gastronomiske ture meget mere end bare at smage på forskellige retter. Med denne tur kan du opdage nye eller skjulte steder, som du som turist måske overser. På turene vil guiden også altid fortælle dig om byens historie eller lære dig noget nyt, og du kan endda lære at lave mad.

Lad os sammenligne mulighederne

Person på restaurant| ©kattebelletje
Person på restaurant| ©kattebelletje
 • Pintxo-frokost i San Sebastian med slentretur langs stranden og gennem den gamle bydel.
 • Pris: cirka 150 €.
 • Varighed: ca. 5 timer.
 • Transportmiddel: turen foregår til fods.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan udforske flere dele af byen på den samme tur.
 • Ulemper ved denne mulighed: Nogle synes, at turen fra stranden til den gamle bydel er for lang.
 • Gastronomisk tur med baskisk pintxo-madlavningskursus med lokal kok.
 • Pris: ca. 100 €.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmiddel: Du går eller tager et transportmiddel efter eget valg til restauranten.
 • Fordele ved denne mulighed: Med denne oplevelse kan du lære at lave mad, så du kan smage smagen af San Sebastian igen, når du kommer hjem.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du skal arbejde på din tallerken for at kunne spise noget velsmagende, hvis du ikke kan lide at lave mad, er dette ikke en ideel plan for dig.
 • Natlig gastronomisk pintxo-tur i det gamle kvarter i San Sebastian.
 • Pris: omkring 100 €.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Transportmiddel: vandretur.
 • Fordele ved denne mulighed: Det er en sjov mulighed for at spise noget anderledes og samtidig lære San Sebastian at kende om natten.
 • Ulemper ved denne mulighed: For nogle mennesker kan en gastronomisk tur om natten være meget belastende for fordøjelsessystemet, så du må hellere være forsigtig.
 • Pintxos-tur og besøg på La Bretxa-markedet i San Sebastian
 • Pris: ca. 100 €.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Transportmiddel: vandretur.
 • Fordele ved denne mulighed: Med denne tur kan du besøge et lokalt marked og finde produkter, som du kan tage med hjem.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du bør overveje at medbringe ekstra penge til eventuelle køb, du ønsker at foretage på markedet.
 • Halvdagstur med kaffe, kage og dessert i San Sebastian
 • Pris: ca. 100 €.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Transportmiddel: vandretur.
 • Fordele ved denne mulighed: Du får mulighed for at prøve noget andet end de typiske pintxos, som denne by er mest kendt for.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis du ikke kan spise gluten eller sukker, er det bedst at undgå denne type gastronomisk tur.