Bangkok På 2 Dage: Alt Du Skal Vide

Bangkok er en by fuld af sjove aktiviteter og traditioner. Selvom det kan virke svært, er det muligt at opleve de fleste af disse ting på bare to dage!

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Bangkok På 2 Dage: Alt Du Skal Vide

Bangkok, thailand |©Chang Ju Wu

Når du rejser til Bangkok, ved du måske ikke, hvor du skal starte din tur, især hvis du kun har to dage til at nyde den thailandske hovedstad. Bare rolig! Ved at følge en velplanlagt rejseplan vil du være i stand til at se og gøre de bedste ting, denne by har at tilbyde.

Tempelbesøg og byrundture er blandt de aktiviteter, du ikke må gå glip af. Du kan også opleve byen fra højderne i en af Thailands højeste skyskrabere. Du kan også besøge Chao Phraya-floden og opleve en uforglemmelig nat. Hvad venter du på for at starte dette eventyr?

Dag 1: Tempelrundtur i Bangkok

Det store palads|©GTMDreams Photos
Det store palads|©GTMDreams Photos

Hvis du vil nyde Bangkok fra dag ét, er det bedst at planlægge din ankomst i forvejen. Jeg foreslår, at du booker et hotelværelse eller en kro i nærheden af Thanon Khao Road, som i sig selv er en turistattraktion. Jeg anbefaler også, at du bestiller transfer fra lufthavnen, så du kan komme til dit hotel så hurtigt som muligt.

Tidligt om morgenen kan du gøre dig klar til afrejse ved at efterlade din bagage et sikkert sted og nyde en god morgenmad. Normalt inkluderer hotellerne denne service i reservationen. Hvis ikke, skal du ikke bekymre dig, i Bangkok finder du madboder og restauranter overalt.

Besøg Khao San Street

Uanset om du bor i nærheden af Khao San Street eller ej, er det et godt sted at begynde at lære byen at kende. Du kan endda forlade dit hotel tidligt og spise morgenmad her. Denne gade er meget aktiv og har et stort udvalg af butikker, hvor du kan spise morgenmad eller købe kuriøse genstande. Tag en souvenir, og fortsæt med at udforske gaden!

For at gøre dette besøg meget mere underholdende foreslår jeg, at du tager en cykeltur. I så fald skal du mødes med din guide og din gruppe. På den måde får du en cykel, en hjelm og generelle anvisninger til at starte turen. Nogle guider inkluderer andre destinationer efter denne gade, så du kan udforske meget mere.

Interessante detaljer

 • Sted: Khaosan Rd, Khwaeng Talat Yot, Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 10200, Thailand.
 • Pris: Gratis eller betalt tur, afhængigt af om turen er guidet eller uguidet. I så fald er den gennemsnitlige pris €50.
 • Åbningstider: Du kan gå i løbet af dagen og endda om natten, da nattelivet er meget aktivt.

Book en cykeltur i Bangkok

Besøg det store palads

Grand Palace er en af de mest prominente og besøgte turistattraktioner i Bangkok. Fra Khao San Road kan du gå dertil på 10 minutter. Bemærk, at den gennemsnitlige entrépris til dette sted er €15. Når du kommer frem, er klokken sandsynligvis 11, så du har tid til at gå på opdagelse inden frokost.

Grand Palace er et stort kompleks af bygninger, herunder det gådefulde Smaragdbuddha-tempel. Det er et af de vigtigste templer i Bangkok og holdes normalt lukket, når kongefamilien bruger det til private ceremonier. Sammenlignet med andre er dette tempel lille, så bliv ikke overrasket, når du ser det.

På din tur vil du også støde på Royal Thai Coin and Decoration Pavilion og Chakri Mahat Prasat Palace. Tag dig tid til at udforske alle faciliteterne, tage billeder og lære om denne vidunderlige kultur.

Når du er færdig med din tur, er klokken sikkert næsten to om eftermiddagen, og du er sikkert sulten. Gør dig klar til en frokost i thailandsk stilPad Thai Kratong Tong-restauranten for at genoplade din energi og fortsætte med at udforske Bangkok!

Detaljer af interesse

 • Sted: Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, Bangkok, Thailand.
 • Pris: ca. 15 euro
 • Åbningstider: Åbent dagligt fra 8.30 til 14.00.

Book en tur til Bangkok med besøg i Grand Palace

Fortsæt med at udforske templer: besøg Wat Pho og Wat Arun

Bangkok er fuld af imponerende templer, der er værd at udforske. Et af dem er Wat Pho, også kendt som templet for den liggende Buddha. Du kan gå dertil fra Grand Palace, da det kun ligger et par meter væk.

For at komme ind i Wat Pho skal du købe en billet, som i gennemsnit koster 3 euro. Når man endelig kommer ind i templet, bliver man overrasket over at se en stor statue, der er 45 meter lang og 15 meter høj. Denne figur symboliserer Buddhas død. Jeg foreslår, at du kigger godt på figuren, inklusive dens fødder, da den har detaljer, som er vigtige at værdsætte.

Efter dette besøg kan du fortsætte med et besøg i Wat Arun-templet. Vær opmærksom på, at du skal tage en båd for at besøge templet. Den gennemsnitlige pris for denne tur er €1 eller endnu mindre. Båden sætter dig af lige foran templet. For at komme ind skal du betale omkring €2.

Inde i Wat Arun-templet, også kendt som Morgengryets Tempel, kan du beundre den imponerende arkitektur. Højdepunktet er det centrale prang eller tårn i Khmer-stil. Man kan også gå op ad stejle trapper, der fører til to 77 meter høje terrasser.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: Wat Pho ligger ved Phra Nakhon og Wat Arun i Bangkok Yai.
 • Pris: omkring 3 euro for adgang til templerne.
 • Åbningstider: fra kl. 8 om morgenen til ca. kl. 18 om aftenen.

Book en privat tur i Bangkok

Middagskrydstogt på Chao Phraya-floden

Når du er færdig med din rundvisning i Bangkoks templer, er klokken blevet 18. Det er det ideelle tidspunkt at tage på et af de bedste dinner cruises i BangkokChao Phraya-floden. Fra båden har du en smuk udsigt over byen og kan se templerne og bygningerne oplyst - en postkortudsigt!

Under krydstogtet kan du nyde en middag, som kan variere afhængigt af, hvilken type krydstogt du tager. Det kan være en international middag eller bare thaimad, du kan vælge! Du kan også nyde en drink efter eget valg og skåle med dine medpassagerer.

En anden underholdende aktivitet på disse krydstogter er de kulturelle shows. Du kan støde på en traditionel dans eller en koncert præsenteret af lokale kunstnere. Musikken vil være det ideelle akkompagnement til dette rolige krydstogt langs Chao Phraya-floden. På den måde kan du afslutte din første dag i Bangkok på en god måde.

Book et middagscruise på Chao Phraya-floden

Dag 2: Gå rundt i Jim Thompson House, Golden Mount Temple, Chinatown og den gyldne Buddha

Jim Thompsons hus i Bangkok|©Anisha Goel
Jim Thompsons hus i Bangkok|©Anisha Goel

På din anden dag i Bangkok anbefaler jeg, at du forbereder dig med en god morgenmad på dit hotel for at spare lidt tid. Det bliver en travl dag, da du skal gå lange afstande, men bare rolig, du skal nok få det sjovt! Denne dag foreslår jeg, at I besøger templet på Det Gyldne Bjerg, Jim Thompson House, Chinatown og andre attraktioner.

Bemærk, at det ikke var nødvendigt at tage offentlig transport den første dag, men det får I brug for den anden dag. Jeg foreslår, at du tager visse forholdsregler i denne henseende, såsom at have kontanter ved hånden og et kort, der kan hjælpe dig med at finde vej lettere. På den måde kan du komme hurtigere frem til stoppestederne og få mest muligt ud af din tid.

Besøg templet på Det Gyldne Bjerg og Jim Thompson House

Golden Mount -templet ligger på toppen af en bakke, som giver dig en smuk og vid udsigt over hele Bangkok. Den gennemsnitlige entrépris til templet er 2 euro. For at komme dertil skal man gå et godt stykke - husk behagelige sko og en flaske vand!

Bemærk, at der er omkring 300 trin, som snor sig rundt om bakken. Du bør kunne klatre op på omkring 15 minutter eller mindre. På vej op kan du spille på gongongerne undervejs for at bringe held og lykke. Du vil også se smukke vandfald og velplejet vegetation - tag billeder!

Efter at have tilbragt det meste af formiddagen på Golden Mount, kan du tage til Jim Thompson House omkring kl. 11. Hvis du vil tage offentlig transport, skal du gå til stoppestedet Democracy Monument (over for Suksapan). Derfra kan du tage bus 15 AC: The Mall Thapra - Banglamphu.

Denne tur vil tage omkring 40 minutter. Stå af ved stoppestedet Bangkok Art And Culture Centre, og gå derefter fem minutter eller mere til Jim Thompson House. Bemærk, at indgangen til dette sted koster ca. 5 euro. Hvis du er kunstelsker, vil du elske at se denne store samling af kunst, som amerikaneren Jim Thompson har samlet.

Interessante detaljer

 • Beliggenhed: Det Gyldne Bjergs tempel ligger i Pom Prap Sattru Phai. Jim Thompson House ligger i Pathum Wan.
 • Pris: Det koster 7 euro at besøge de to turistattraktioner.
 • Åbningstider: Det Gyldne Bjergs Tempel er åbent fra kl. 9 til 17. Jim Thompson House er åbent fra kl. 10 til 18.

Book en privat rundtur i Bangkok

Bangkoks Chinatown

Når du rejser til Bangkok, kan du ikke kun nyde thailandsk kultur, men også andre asiatiske kulturer. En af dem er den kinesiske kultur, og det bedste sted at opleve den er i Bangkoks Chinatown. For at komme dertil fra Jim Thompson House skal du gå til stoppestedet Opposite Mbk.

Når bussen 21 REG: Wat Khu Sang - Chulalongkorn University ankommer, skal du stige på bussen og køre 10 minutter til stoppestedet Soi Makham. Derfra er der kun fem minutters gang til indgangen til Chinatown, hvor du sikkert vil være meget sulten! Bare rolig, restauranten Tang Jai Yoo venter på, at du bestiller en af deres bedste retter.

Efter frokost kan du fortsætte med en rundtur i Bangkoks Chinatown. Du vil finde en række spændende butikker, og hvis du rejser i løbet af det kinesiske nytår, vil du se røde og gyldne lanterne-dekorationer, det er smukt!

Besøg den gyldne Buddha

Når klokken er omkring fire om eftermiddagen, kan du tage til Den Gyldne Buddhas Tempel. Dette sted ligger kun få minutter fra Chinatown, så du er der på ingen tid. For at komme ind skal du købe en entré på omkring 2 euro. Du vil kunne beundre den mest berømte og vigtigste statue i massivt guld i verden.

Når du går ind i templet, hvor denne statue er placeret, vil du kunne værdsætte dens højde på tre meter. Denne skulpturs historie er meget speciel, for under den burmesiske invasion blev den dækket af stuk. På den måde gik den ubemærket hen, og man undgik, at den blev stjålet eller ødelagt. Det tog mange år, før dens natur blev opdaget.

Interessante detaljer

 • Sted: Samphanthawong, Bangkok 10100, Thailand.
 • Pris: omkring 2 euro.
 • Åbningstider: fra kl. 8 til 17.

Book en guidet tur i Bangkok

Besøg en skyskraber, og beundr Bangkoks nat fra oven

Efter dit besøg ved Den Gyldne Buddha er natten faldet på, men det sjove fortsætter! Det sidste stop bliver ved en af Bangkoks bedste skyskrabere, den berømte King Power MahaNakhon. For at komme dertil skal du gå til Kwong Siew Hospital, Chalerm Buri og tage bussen til Neilson Hays Library. Derfra skal du gå ca. 15 minutter til bygningen.

Du vil kunne identificere denne bygning ved dens store højde. Med sine 314 meter og 79 et ager er det den højeste bygning i Thailand! Den er også kvadratisk og har en ikonisk spiral af kubiske overflader, som er imponerende. Under dit besøg vil den første destination være 74. etage, hvor du finder et observationsdæk, hvor du kan få en 360° udsigt.

Det næste stop kunne være på 78. etage, hvor du finder en glasgangbro 310 meter over jorden, tør du gå på den? Det vil helt sikkert være en udfordring, hvis du har højdeskræk. Du kan nyde alt dette, hvis du køber en billet til 20 euro. Hvis du rejser til Bangkok med børn, er den gennemsnitlige billetpris for dem 10 euro.

Denne skyskraber er ikke kun et godt sted at nyde dens utrolige observationsdæk, men også dens andre butikker. Bangkok Edition Boutique Hotel ligger på dette sted. Du kan vælge at bo der eller bare nyde de andre attraktioner som f.eks. luksusbaren og restauranten.

Interessante detaljer

 • Pris: omkring 20 € for voksenbilletter og 10 € for børnebilletter.
 • Åbningstider: fra kl. 10 til midnat.
 • Beliggenhed: Narathiwat Ratchanakharin Road, Bang Rak, Bangkok, Thailand.

Køb dine billetter til catwalken på Baiyoke Sky Hotel

Hvordan kommer man rundt i Bangkok?

Transport i Bangkok|©Wind Break
Transport i Bangkok|©Wind Break

I Bangkok kan du bruge offentlig transport til at komme lettere rundt. Det selskab, der leverer denne service, er Bangkok Mass Transit Authority. Dette system har 65 linjer fordelt over hele byen.

Husk på, at en tur koster ca. 1 euro. Hvis bussen tilbyder flere faciliteter, kan prisen stige. Nogle rejser kan koste omkring 5 euro. Du kan betale for din rejse, hver gang du stiger på bussen.

Hvis du vil rejse langt eller til udkanten af Bangkok, er det bedst at tage en taxa eller tuk tuk. En anden god mulighed er at rejse i en privat bil med en professionel lokal guide. På den måde kan du hurtigt komme til de steder, du gerne vil hen, uden at skulle bekymre dig om at finde den rigtige adresse.

Tips under et besøg i Bangkok

Udsigt over gaderne i Bangkok|©Fotomac360
Udsigt over gaderne i Bangkok|©Fotomac360

Før du rejser til Thailands hovedstad, anbefaler jeg, at du tjekker, hvilke aktiviteter du har lyst til at lave. Hvis disse afhænger meget af vejret eller måneden, foreslår jeg, at du vælger efter det bedste vejr til at rejse til Bangkok i henhold til dine præferencer. Ud over temperaturen kan du lade dig lede af sæsonbestemte festivaler og fester.

På den anden side foreslår jeg, at du altid klæder dig beskedent, når du besøger et tempel. Det er ikke tilladt at bære shorts eller ærmeløse skjorter. Jeg anbefaler også, at du altid bruger solcreme under dine ture.

Køb billetter til sightseeingbåden