Bedste Tid At Tage Tilbangkok

En tur til Bangkok er altid en god idé, men at kende det bedste rejsetidspunkt vil gøre din tur meget nemmere. Jeg fortæller dig, hvornår det er bedst at rejse.

Andressa García

Andressa García

9 minutters læst

Bedste Tid At Tage Tilbangkok

Benjakiti Park |©punyawee twentytwo

Hvis du allerede har en idé om en rejseplan for din tur til Bangkok, men din største bekymring er at vælge den bedste tid på året i forhold til vejret, vil det være meget nyttigt at læse alle de oplysninger, jeg har til dig om dette emne. Thailand er et tropisk land, så det meste af tiden er vejret fugtigt, og det gør det lidt svært at vælge det bedste tidspunkt at rejse på.

Men generelt, uanset hvilken årstid du rejser på, vil du altid kunne finde gode ting at se og lave i Bangkok. Det er derfor, jeg fortæller dig om, hvilken årstid der er den køligste, eller hvilken der er den billigste, så du kan planlægge dit besøg ud fra vejrforholdene eller endda dit budget i Bangkok.

1. Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Bangkok?

Folk på markedet|©Dirk Fischer
Folk på markedet|©Dirk Fischer

Til at begynde med skal du vide, at vejret i byen varierer alt efter årstiden, for selvom det er en tropisk by, er det muligt at finde høje temperaturer og hyppige regnskyl hele året. På trods af dette vil vejret næppe nogensinde være en hindring for at nyde dit besøg, endsige tilmelde dig en af de bedste ture i Bangkok.

Da den thailandske hovedstad ligger i den centrale del af landet, er det et stort turistmål, så det bedste tidspunkt at besøge er helt sikkert mellem november og februar, som også er kendt som den kolde årstid. Sandheden er, at det er her, temperaturen er mest behagelig, og du finder den travleste turisme i hovedstaden.

November til februar er højsæson i Bangkok, så turismen er normalt på sit højeste, og hotelpriserne er højere sammenlignet med resten af året. Det er dog det bedste tidspunkt at besøge byen på grund af de behagelige vejrforhold.

På den anden side er der mere regn i månederne juli til oktober, men hotelpriserne er billigere. Så for at give et generelt svar, så afhænger det bedste tidspunkt at besøge Bangkok helt sikkert af, om du er villig til at stå i lange køer og møde mange andre turister eller ej.

Book en guidet tur i Bangkok

2. Besøg Bangkok om vinteren

Bangkok om dagen|©Leo Koolhoven
Bangkok om dagen|©Leo Koolhoven

Hvis du gerne vil have et besøg med gode temperaturer i byen, er det uden tvivl en rigtig god idé at besøge Bangkok om vinteren. Vinteren i Bangkok indtræffer mellem december og marts, hvor temperaturen falder en smule. Men da det er et tropisk land, kommer du ikke til at fryse, når du er i byen om vinteren. I modsætning til andre byer i verden betragtes vintersæsonen faktisk som højsæson takket være de gunstige vejrforhold.

I denne periode vil du kunne nyde byen med meget mere behagelige temperaturer og mindre nedbør sammenlignet med andre perioder af året. Takket være de gunstige vejrforhold er vinterperioden faktisk det bedste tidspunkt at tilmelde sig en af de bedste tuk tuk-ture i Bangkok. Hvis du besøger byen i denne sæson, skal du selvfølgelig være opmærksom på, at hotelpriserne kan stige på grund af den store efterspørgsel fra turisterne.

Hvis du rejser i begyndelsen af november, vil du sandsynligvis opleve en del regn, da det er regntid i Bangkok mellem juli og oktober. I denne periode er det faktisk almindeligt at opleve tre til fire byger om dagen. Desuden er gennemsnitstemperaturen lidt under 30°C hele vinteren.

Book en gastronomisk tuk tuk-tur i Bangkok

3. Besøg Bangkok om sommeren

Udsigt over MBK Center|©Willem Jan Beving
Udsigt over MBK Center|©Willem Jan Beving

At besøge Bangkok om sommeren vil være en virkelig interessant oplevelse for dig, men før du rejser, vil du sikkert gerne vide et par ting, du skal huske på. Først og fremmest skal du huske på, at vejret i sommersæsonen i Bangkok, og i Thailand generelt, er varmt og fugtigt, og temperaturen kan overstige 30ºC, så du bliver nødt til at have meget let tøj på.

Du skal også være opmærksom på, at det er en sæson med hyppige regnskyl. Faktisk er juli og august de måneder, hvor der falder mest regn om dagen i Bangkok. Hvis du vil vide, i hvilke måneder temperaturen er højest, skal du vide, at det normalt er mellem marts, april, maj og juni med gennemsnitlige maksimumtemperaturer på omkring 40°C.

Takket være alle disse karakteristika skal du vide, at hvis du besøger Bangkok om sommeren, er det vigtigt, at du altid har en paraply med dig, og at du altid holder din krop hydreret. Forresten, hvis du besøger Thailands hovedstad om sommeren, anbefaler jeg, at du tilmelder dig et af de bedste Bangkok-krydstogter for at drage fordel af sejladsens kølighed.

Book et middagskrydstogt i Bangkok

4. Besøg Bangkok om foråret

Khlong Rop Krung med refleksioner og træer i Bangkok|©Uwe Schwarzbach
Khlong Rop Krung med refleksioner og træer i Bangkok|©Uwe Schwarzbach

Thailand er et tropisk land, så forårssæsonen i Bangkok er ikke særlig tydelig, da der kun er én meget varm, én meget kølig og én meget våd sæson, men månederne marts til maj betragtes som forår. Men generelt, hvis du rejser til Thailand, og til Bangkok specifikt, i forårssæsonen, bør du have flere skjorter på end normalt, fordi du kommer til at svede meget, takket være det varme og fugtige klima på samme tid.

Om foråret i Bangkok stiger mængden af skyer hurtigt, og den procentdel af tiden, hvor himlen er overskyet eller mest overskyet, stiger markant, så hvis du rejser på denne årstid, vil det være lidt sværere at se solen, på trods af den varme, du vil føle på det meste af turen.

Hvis du vil have en endnu tydeligere beskrivelse af, hvordan dagene er om foråret, skal du vide, at den klareste dag er den 1. marts, hvor himlen er meget klarere eller delvis skyet næsten halvdelen af tiden. Omvendt skal du vide, at den 30. maj næsten altid er årets mest overskyede dag, og det er den dag, hvor der er størst sandsynlighed for overskyet eller næsten overskyet himmel.

Generelt og vejret taget i betragtning kan temperaturerne i marts måned overstige 30ºC. I april, som også er en del af forårssæsonen, er gennemsnitstemperaturen normalt over 31ºC. I maj måned, som også betragtes som en del af forårssæsonen, kan temperaturen falde en smule til omkring 31ºC.

Køb billetter til sightseeingbåden

5. Besøg Bangkok om efteråret

Trafikken i Bangkok|©Alisdare Hickson
Trafikken i Bangkok|©Alisdare Hickson

Efteråret i Bangkok falder sammen med den kølige, tørre årstid og går forud for vintersæsonen mellem september og november. I denne periode er temperaturerne lidt køligere, og vejret bliver mere og mere behageligt til udendørs aktiviteter. Som sæsonen skrider frem, falder temperaturen lidt mere

En af de største fordele ved at rejse til Bangkok i efterårssæsonen er vejret og den omgivende temperatur, for selv om vejret kan være lidt mere fugtigt end i andre måneder, betyder det at rejse i denne sæson, som er klassificeret som lavsæson, at man kan nyde de køligere temperaturer og de færre mennesker og menneskemængder i Bangkoks gader.

At besøge byen i denne sæson er en fremragende mulighed for at besøge templer som Chiang Mai og strandene på de thailandske øer. Du kan også deltage i et yoga-retreat ved bredden af Kok-floden i det nordlige Thailand, hvis du bliver i Bangkok i 3 dage eller mere.

Vejret er også fantastisk i efterårssæsonen, så du kan tage en tur på Bangkoks flydende markeder for at shoppe lokale ingredienser eller endda benytte lejligheden til at lære kunsten at lave thailandsk mad, hvis du tilmelder dig et af de bedste thailandske madlavningskurser.

Book et madlavningskursus i Bangkok

6. Bedste tidspunkt at besøge Bangkok på, hvis du vil rejse med børn

Siam Park City|©TAVEPONG PRATOOMWONG
Siam Park City|©TAVEPONG PRATOOMWONG

Da en af de vigtigste ting at overveje, når man rejser til Bangkok, er vejrforholdene, bør du også overveje dette, hvis du rejser til Bangkok med børn.

Du er sikkert bekymret for, at dine børn bliver våde i regnen eller sveder i varmen. For at undgå disse ekstreme vejrforhold er det bedste tidspunkt at besøge byen helt sikkert i de køligere og tørrere måneder fra november til marts. I denne periode kan du nyde din ferie med børnene uden at bekymre dig om vejrforholdene.

Og fra november til marts, som er de tørreste og køligste måneder på året, er vejret ikke kun meget mere behageligt for børn, men det er også et tidspunkt, hvor du kan finde forskellige attraktioner til dem. At rejse i disse måneder giver dig mulighed for at nyde udendørs aktiviteter uden at skulle håndtere den kvælende varme og fugtighed.

Og hvis du leder efter festligheder, som du kan dele med børnene, har du også mulighed for at se og nyde Loy Krathong Festival of Lights, som er virkelig spændende for børn. Men hvis din rejse allerede er planlagt i regntiden, som løber fra maj til oktober, anbefaler jeg, at du undgår udendørs aktiviteter og ser dig om efter andre muligheder for at underholde dig selv og børnene.

7. Bedste tidspunkt at besøge Bangkok på, hvis du vil se byen i et mindre overfyldt miljø

Byggeri i Bangkok|©Alain Poder
Byggeri i Bangkok|©Alain Poder

Det bedste tidspunkt at besøge Bangkok på, hvis du vil undgå menneskemængderne, er i lavsæsonen, som generelt løber fra maj til oktober. I denne periode er der færre turister i byen, så du kan nyde attraktionerne og aktiviteterne uden at skulle forholde dig til de store menneskemængder eller vente i lange køer, før du kommer ind til hver attraktion.

Det er dog ikke alt sammen rosenrødt, for ulempen ved lavsæsonen, hvor du finder færre turister i Bangkok, er, at du også vil støde på meget fugtigt og kvælende vejr på grund af regntiden. En anden fordel, som du helt sikkert skal huske på, er, at der i lavsæsonen ikke kun er færre turister i byen, men også meget lavere priser på indkvartering og ture.

Selvom det er en fordel, bør du stadig reservere inden din rejse, så du ikke behøver at vente i lange køer for at komme ind til de forskellige attraktioner, når du ankommer til byen.

8. Bedste tidspunkt at besøge Bangkok på, hvis du vil spare penge

Park i Bangkok|©Wady
Park i Bangkok|©Wady

Generelt er Bangkok en by, der altid har meget at byde på, og som også er ret billig at besøge, men hvis du gerne vil spare endnu flere penge, anbefaler jeg, at du besøger stedet på bestemte tidspunkter. Faktisk er det bedste tidspunkt at besøge byen og spare lidt penge i lavsæsonen, som er mellem maj og oktober.

I disse måneder får du lavere priser på hoteller og turistattraktioner generelt, fordi der ikke er så mange turister i byen. Ulempen ved at rejse i disse måneder er, som jeg forklarede tidligere, at du vil støde på regn og nedbør under hele din rejse.

Men det er bestemt det værd at udholde vejret under din tur til Bangkok i lavsæsonen, for du vil kunne købe mange ting til lavere priser, du vil kunne betale for de ture, du vil tage på, til en lavere pris, og frem for alt vil du have mulighed for at finde reservationer på hoteller og restauranter til meget lavere priser end i højsæsonen.

9. Bedste tidspunkt at besøge Bangkok, hvis du vil spare tid

Bangkok, Lumpini Park|©Laura King
Bangkok, Lumpini Park|©Laura King

Lavsæsonen er også et godt tidspunkt at besøge Bangkok på, hvis man vil spare tid og undgå menneskemængderne. For at nå dette mål er det ideelle tidspunkt at besøge byen fra juni til oktober, som er lavsæson i Bangkok, hvor der er færre mennesker, og priserne er meget lavere.

Dette er med hensyn til menneskemængder, men hvis du ønsker at tage til Bangkok og spare tid, er det bedste råd, du kan få, at foretage alle dine online bookinger i god tid og forberede din rejse til højsæsonen, som er mellem november og februar.

Grunden til, at du sparer tid, når du besøger Bangkok, hvis du gør det på denne måde, er, at du får mulighed for at besøge alle de interessante seværdigheder uden at bekymre dig om vejret og uden at skulle gå glip af nogen stop på grund af vejret. Desuden vil du have alle dine reservationer klar, så du ikke behøver at vente nogen steder eller stå i lange køer for at komme ind på de enkelte steder på din rejseplan.

For at spare tid anbefaler jeg også, at du laver en rejseplan efter dine specifikke interesser, men med steder, der ligger relativt tæt på hinanden. Og endelig er en anden måde at spare tid på din tur i Bangkok at tilmelde dig guidede ture, der tager dig med til flere steder.

Vejrforhold året rundt i Bangkok

Park Bangkok Thailand|©Wady
Park Bangkok Thailand|©Wady
 • Vinter
 • December - marts
 • Klima: Tempereret og tørt
 • Maksimum 32ºC
 • Minimum 23ºC
 • Forår
 • Marts - maj
 • Klima: Varmt og fugtigt
 • Højeste 34ºC
 • Laveste 26ºC
 • Sommer
 • Juni - august
 • Klima: Varmt og meget fugtigt
 • Maksimum 33ºC
 • Laveste 26ºC
 • Efterår
 • September - november
 • Klima: Tempereret
 • Maksimum 32ºC
 • Minimum 23ºC