11 Bedste Ting At Lave I Bangkok

Bangkok er Thailands hovedstad, men den er mere end det: Det er en by fuld af templer, kanaler, paladser, interessante kvarterer og lækker mad. Vil du vide, hvad du skal lave, når du rejser?

Ana Caballero

Ana Caballero

12 minutters læst

11 Bedste Ting At Lave I Bangkok

Atardecer con vista al templo |©Maksim Romashkin

At høre fascinerende historier om Thailands hovedstad er ikke ualmindeligt i turistkredse, men at se den på første hånd er noget, der ikke kan sammenlignes. Bangkok er en af de mest befolkede og kosmopolitiske byer i Asien, og du kan finde alle former for atmosfære, smag og følelser.

Fra at besøge de mest eksklusive buddhistiske templer, og hvor der er flere demonstrationer af tro, til at tage billeder af det mest luksuriøse palads, mens du køber mad fra de lokale fra en båd. Bangkok er kontrasternes by, hvor enhver detalje kan forvandles til et absolut blændværk. Kunne du tænke dig at være i sådan et miljø? Så læs videre for at finde ud af, hvad du kan se og lave i denne fantastiske by.

1. Hop på en hop on hoff-tur

Rød offentlig transportbus i Bangkok|©Fancycrave
Rød offentlig transportbus i Bangkok|©Fancycrave

Lad os komme i gang! Som en introduktion til byen kan jeg varmt anbefale at tage en af de bedste hop on hoff-busture. Så snart du starter turen, vil du indse, at Bangkok er en meget farverig by, så du vil kunne få et overblik over mange af den thailandske hovedstads største attraktioner fra toppen af en bus.

Husk, at temperaturerne i Bangkok har tendens til at være høje det meste af året, så hvis du leder efter det bedste tidspunkt at tage til byen på, og du vælger en varm måned, så tag dine forholdsregler. Hvis du er på en tur med de bedste ting at lave i Bangkok om sommeren, så brug solcreme, hvis du er på den åbne del.

Du vil opdage, at det er dejligt at være på den åbne del af bussen i et stykke tid, men du vil måske opdage, at du har lyst til at samle dig på det nederste dæk på grund af for meget sol. Det er det gode ved hop on hop on hop off-busser, da de giver dig mulighed for at kommetæt på din destination som muligt med komfort.

Du kan også leje hop on hop off-busselskabernes tjenester i 24, 48 eller 72 timer, så du kan stå af ved store attraktioner som Grand Palace, og når du er færdig, kan du stige på bussen igen og fortsætte til en anden attraktion.

Glem ikke, at hop on hop off-busselskaberne selv tilbyder ruter i henhold til attraktioner, såsom underholdningsture, shopping eller kulturarvssteder. Det er vigtigt, hvis man vil optimere sin tid og gerne vil opleve noget hurtigt.

Book en guidet tur i Bangkok

2. Se det store palads

Det store palads - Thailand|©cattan2011
Det store palads - Thailand|©cattan2011

Thailands hovedstad er verdensberømt for sine paladser, og blandt dem er Grand Palace det mest enestående. Troede du, at de eneste imponerende kongelige paladser fandtes i Europa? Grand Palace var den officielle residens for monarkerne i Thailand, selv under kolonistyret, mellem 1782 og 1932, men selv i dag bruges det stadig til forskellige officielle handlinger og skiller sig ud som det vigtigste af de bedste paladser i Bangkok.

Når du går forbi her, vil du indse stedets majestæt, fordi Grand Palace ikke bare er et palads, men et arkitektonisk kompleks med adskillige paladser og templer, i alt 218 tusind kvadratmeter, beskyttet på en af sine flanker af Chao Phraya-floden. Dette palads er åbent for turister, så man kan nyde det i al sin pragt, så man kommer ikke uden om at købe billetter til Grand Palace.

I dette paladskompleks ligger også Smaragdbuddhaens tempel, hvilket gør det til en af de største attraktioner i hele byen. Dette tempel, som er et af de vigtigste inden for theravāda-buddhismen, vil betage dig med sine portaler og detaljer, som går op i en højere enhed med hele paladssystemet. Er du klar til et besøg i dette fantastiske paladskompleks?

Praktiske oplysninger

  • Sted: Na Phra Lan Road, Phranakorn (Rattanakosin).
  • Pris: normalt 500 baht (ca. 14 euro), som inkluderer adgang til Smaragdbuddhaens tempel og Dronning Sirikits tekstilmuseum. Adgang er gratis for thailændere.
  • Åbningstider: dagligt, kl. 8.30-15.30.

Tips til rejsende
Der er en streng dresscode, som man skal overholde for at komme ind i dette kompleks af paladser og Smaragdbuddhaens Tempel. Ingen tanktoppe, shorts eller bermudashorts, tætsiddende bukser, miniskørter eller sportsshorts er tilladt.

3. Shop og bo i Chinatown

Bangkok, Chinatown|©Wolfgang Bayer
Bangkok, Chinatown|©Wolfgang Bayer

Yaowarat er en af de mest berømte Chinatowns i hele Sydøstasien og er opkaldt efter en af de vigtigste gader i hele Bangkok. Yaowarat Street er også kendt som Dragon Street, både på grund af sin form og som en reference til det kinesiske samfund, som holder dette område af Bangkok travlt med handel og liv.

Hvis du vil købe både mad og forskellige produkter, så er Bangkoks Chinatown ideel. Langs Yaowarat Street finder du andre små, smalle gader fulde af elektronikbutikker og masser af mad. Især om aftenen bliver Chinatown til et kvarter med alle former for kinesisk mad, til de bedste priser og med det største udvalg. At spise på gaden er en af de bedste ting at gøre i Chinatown.

Husk, at langs Yaowarat Street er der mange butikker på fortovene, så du skal være klar over, at det ikke er det mest behagelige at gå, selvom det er det lækreste for din gane. Du finder også gademarkeder og mange gadebutikker med utrolige priser. Du kan komme til dette kvarter via Wat Mungkorn metrostation på den blå linje eller med offentlige både på Phadung Krung Kasem-kanalen.

4. Spis på toppen af skyskraberne

Bangkoks skyskrabere|©juan manuel ruiz ariza
Bangkoks skyskrabere|©juan manuel ruiz ariza

Det er ikke New York, men til tider synes Bangkok at kunne konkurrere med det. I Sydøstasien skiller Bangkok sig ud blandt byerne med sine tårnhøje skyskrabere, hvoraf nogle er mere end 300 meter høje. Det ville være en stor skam at gå glip af udsigten fra toppen af observationsdækkene på Bangkoks bedste skyskrabere, som om natten udgør et fantastisk visuelt skue.

Bangkoks skyskrabere er meget slående, fordi byen er så stor og overvejende flad, hvilket får disse 200 og 300 meter høje bygninger til at se ud som enorme tårne. Det vigtigste tårn er Baiyoke, som er det højeste i hele Thailand og har 85 etager, men det bedste er en etage højere oppe, på 84, hvor man kan spise i en roterende restaurant, der bevæger sig 360°, mens man nyder et lækkert måltid.

Denne oplevelse er utrolig, og jeg kan varmt anbefale den, men man kan også supplere med andre skyskrabere i byen, som f.eks. den, der huser restauranten Cloud 47 på Silom Street. Restauranten ligger på toppen af en 47-etagers bygning, ganske enkel og kontoragtig, men herfra kan du spise til den bedste pris og med en enestående udsigt.

Køb din billet til platformen på Baiyoke Sky Hotel

5. Lær at lave thai på madlavningskurser

Kokken i køkkenet|©Ayyeee Ayyeee
Kokken i køkkenet|©Ayyeee Ayyeee

På madmesser på mange, mange restauranter rundt om i verden er thailandsk mad overalt. Men hvad med at bruge et par timer under dit ophold i Bangkok på at deltage i de bedste thailandske madlavningskurser, undervist af thaierne selv? Det er en plan, som jeg varmt kan anbefale, hvis du kan lide at spise og lave mad og gerne vil have mest muligt ud af din rejse.

Du har for eksempel forskellige muligheder. Du kan gå på en kokkeskole som Blue Elephant, hvor de tilbyder kurser for turister, men det bedste er at tage på en tur, der fører dig til forskellige markeder for at købe de lokale råvarer, og derefter kan du sammen med en eller flere kokke lære at lave en række retter, så du i det mindste har en forret, en hovedret og måske en dessert. Det kan man også se, hvis man tager på en af de bedste madture i byen.

Det thailandske køkken lægger stor vægt på store wokgryder, men det er også vigtigt at lære at bruge krydderier, som er specielle for området, og hvordan man bedst steger og tilbereder supper. Kort sagt er ideen med disse kurser at give dig adgang til de bedste smage, som du nu kan lære at tilberede, når du vender hjem.

Book et madlavningskursus i Bangkok

6. Book en tuk-tuk-tur

tuk-tuks|©Heidi De Vries
tuk-tuks|©Heidi De Vries

Hver gang postkort om Thailand eller Bangkok i særdeleshed bliver populære, dukker der nogle besynderlige transportmidler op, hvor en chauffør kører på en slags aflang motorcykel med tag. Det er tuk-tuks, som er meget karakteristiske for Sydøstasien, og som gør det muligt at løse de store byers vanskelige mobilitet. Og tro det eller ej, de er fantastiske til en rundtur, så jeg inviterer dig til at booke en af de bedste tuk-tuk ture i byen.

Tuk-tuk ture er meget stille, fordi chaufføren kan vise dig de forskellige attraktioner i Bangkok ved lav hastighed. Den store fordel ved tuk-tuk i dette tilfælde er, at den ikke behøver at køre så hurtigt som en motorcykel, så du kan se alt tålmodigt, og du kan også være i et par og udendørs, så brisen vil spille til din fordel for at berolige de høje temperaturer.

Det er vigtigt at vide, at de fleste tuk-tuk-ture foregår om natten, så temperaturerne er også ret behagelige. Disse ture er en af de bedste ting at lave med børn i Bangkok og kan tage op til fire timer, hvis man gør mange stop, eller hvis turen inkluderer indgang til forskellige attraktioner i byen.

Jeg anbefaler, at disse ture står højt på din prioriteringsliste, selvom du måske også er interesseret i de bedste cykelture i Bangkok, hvis du vil have styr på hele rejseplanen.

Book en gastronomisk tuk tuk-tur

7. Se templer

Bangkok: Wat Trimit|©Iris Kunsongkeit
Bangkok: Wat Trimit|©Iris Kunsongkeit

I Sydøstasien eksisterer islam, kristendom og buddhisme side om side, men når du tager til Bangkok, vil du opdage, at buddhismen er en meget vigtig del af den thailandske kultur, og de theravāda-buddhistiske templer i Bangkok er den største repræsentation af dette i hele regionen. Derfor bør et must på dine udflugter og ture være at besøge byens bedste templer.

Det tempel, der stjæler billedet, er naturligvis Smaragdbuddha-templet, som ligger inde i Grand Palace. Men jeg foreslår, at du går længere væk og besøger Wat Trimit-templet, som du sikkert har set på mange billeder takket være dets enorme Buddha i rent guld. Denne statue på 3,5 tons er den største statue af massivt guld i verden, så det er utroligt, at man bare kan gå hen til den og tage nogle billeder.

Men der er mere: Wat Po-templet viser dig en liggende Buddha dækket af bladguld. Det er en 46 meter lang statue, som man kan gå rundt om fra ende til anden. Og hvad med marmortemplet? Det er en smuk bygning, der kombinerer orientalsk arkitektur gennem sine tage med italiensk marmor.

Mit råd er at tage på en af de bedste ture i Bangkok, hvor du kan besøge mindst disse tre templer sammen med en guide og lære om deres forskelligheder og deres betydning for buddhismen i landet.

Book en tur med besøg i templerne i Bangkok

8. Gå på opdagelse og shop på et flydende marked

bangkoks flydende marked|©Andrés Gallardo Altieri
bangkoks flydende marked|©Andrés Gallardo Altieri

Bangkok er en by på kanten af havet, og utroligt nok ser den nogle gange ud til at være under havets overflade, fordi mange af vejene deler plads med små vandveje. Derfor er mange af markederne ikke på land, men flydende. Nogle af dem er indrettet, så turister kan nyde og lære disse smukke steder at kende.

Derfor anbefaler jeg, at man ikke forlader Bangkok uden at tage på en dagstur til byens flydende markeder. Der er ingen tvivl om, at det mest berømte er Damnoen Saduak, som, selvom det ligger i udkanten af byen, og det tager lang tid at komme dertil, er det største og mest varierede.

Her kan du finde bedre muligheder for at komme rundt som turist og shoppe uden at stige af din lille båd. At tage til dette marked ville være en af de bedste dagsture fra Bangkok i forhold til den tid, det tager.

Men det er ikke det eneste: Taling Chan-markedet ligger betydeligt tættere på Bangkoks centrum og giver dig mulighed for at opleve charmen ved et flydende marked med flere lokale og færre turistfokuserede tjenester i kortere tid. Problemet med dette marked er, at det kun er åbent i weekenden.

Dine muligheder kan også omfatte de flydende markeder Amphawa eller Bang Nam Pheung, så det er et spørgsmål om at justere din rejseplan og sørge for, at du ikke går glip af disse maleriske vidundere inden for thailandsk handel.

Book en tur til Bangkoks markeder

9. Nyd et kabaretshow

Calypso Cabaret|©Fleur
Calypso Cabaret|©Fleur

Når du tænker på Bangkok, forbinder du nok ikke byen med cabaret, men sandheden er, at det er en af de store nattelivsindustrier i den thailandske hovedstad, og derfor anbefaler jeg, at du i det mindste forkæler dig selv med en af de bedste ting at lave om aftenen i Bangkok og overværer de mest pragtfulde cabaret-shows på verdensplan. Der er nok at vælge imellem, både hvad angår tema, sted og varighed, men der er mange, der gør sig godt.

Den mest berømte af disse er uden tvivl Calypso Cabaret, som efterligner Broadway med en iscenesættelse, der fremhæver det bedste fra de thailandske troper, men med en teatralsk repræsentation af amerikanske storheder som Elvis Presley. De optrædende er hovedsageligt transkønnede kunstnere, mens andre vælger at klæde sig ud eller være drag queens, hvilket gør det til en oplevelse fuld af inklusion og talent.

Men de er ikke det eneste alternativ, da kabaret i Bangkok er en konstant. En anden af de vigtigste er Golden Dome, hvor phonomimic-kunstnere og drag-performere også optræder med de største hits fra verdensmusikken for at underholde alle turister uanset deres oprindelse. Ved afslutningen af denne fantastiske begivenhed vil du kunne tage billeder med kunstnerne. Gå ikke glip af muligheden, og book dine billetter til kabareten og de bedste natteshows.

Køb dine billetter til Cabaret Calypso

10. Tag på flodkrydstogt

Krydstogt i Bangkok|©KevinJewell
Krydstogt i Bangkok|©KevinJewell

Et enormt hav flankerer byen Bangkok, som synes delvist oversvømmet af hundredvis af kanaler og små vandveje. Men i Bangkok kan du også tage på en af byens krydstogtture, da den majestætiske Chao Phraya-flod hver dag krydses af mange krydstogter til glæde for turister, der besøger byen.

En af de mest populære planer i denne forbindelse er middagskrydstogtet. Ideen er, at man går om bord sidst på aftenen, så man kan se solnedgangen og nyde et fantastisk thailandsk måltid. Men der er noget for enhver smag, for mens der er mere romantiske krydstogter, der fokuserer på par, vil andre have meget høje musikalske forestillinger, der ikke vil gå ubemærket hen for noget i verden.

Stilheden i Chao Phraya-floden giver dig også mulighed for at tilbyde turister krydstogtture i dagtimerne, som giver dig mulighed for at se en panoramaudsigt over byen, og du kan tage de bedste fotos med alle slags tilgange. Dette er en af de aktiviteter, man kan lave i Bangkok om vinteren, fordi det ikke bliver påvirket, medmindre der er en enorm storm.

Desuden er det et perfekt tidspunkt at slappe af, indånde frisk luft og værdsætte størrelsen af den enorme by, du er ved at lære at kende, fordi Bangkok er en af de mest imponerende byer i verden.

Book et krydstogt i Bangkok

11. Tag en tur til Ayutthaya eller Broen over floden Kwai

Hvis du er så heldig at tilbringe flere dage i den thailandske hovedstad, anbefaler jeg, at du udforsker andre nærliggende steder som Erawan National Park, som du kan besøge fra Bangkok for at se Bridge over the River Kwai, der blev berømt af den 7 Oscar-vindende film om krigsfangers konstruktion af den burmesiske jernbane.

En anden stærkt anbefalet tur er den, der tager dig på opdagelse i Ayutthaya fra Bangkok, den tidligere hovedstad i kongeriget, og hvor du vil se Thailands fineste templer, hvor hellige relikvier, paladser og steder for tilbedelse stadig er bevaret og vil fortsætte med at glæde elskere af dette land.

Book en tur til Ayutthaya fra Bangkok

Hvornår er det bedst at rejse til Bangkok?

Med sit tropiske klima byder Bangkok turister velkommen på næsten alle tider af året. Temperaturerne har tendens til at være høje året rundt, og det samme gælder luftfugtigheden, selv om den stiger i regntiden. Hvis du skal beslutte, hvornår du vil rejse, er tørtiden mellem november og februar måske det bedste tidspunkt at besøge Bangkok på, så du ikke lider så meget under regionens typiske varme. Under alle omstændigheder byder denne destination på fantastiske aktiviteter hver måned. Her er et udpluk:

Eller hvorfor ikke... 10 ting at se og lave i Bangkok i julen?

Planlæg din rejse godt

I en så kosmopolitisk by som Bangkok er det vigtigt at planlægge sin rejse, så man kan nå det hele uden stress, men også uden at glemme noget. Af denne grund har vi i Hellotickets udarbejdet disse rejseguider for at lette din opgave, og hvor du vil se fordelt planerne i henhold til dagene for dit ophold i byen:

Som en sidste anbefaling kan du tage et kig på vores indlæg om transport mellem lufthavnene og Bangkoks centrum, så du ved, hvilke muligheder der er, og når du lander, kan du komme til dit hotel på den mest behagelige og hurtige måde.