Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Ayutthaya Templer Dagsture Fra Bangkok

Uanset hvad du foretrækker, er én ting sikkert: Ayutthaya-ture er en fantastisk måde at lære Thailands historie og kultur at kende på, og her er nogle muligheder for enhver smag. Kom med!

Carla Yaquer

Carla Yaquer

9 minutters læst

Ayutthaya Templer Dagsture Fra Bangkok

Excursión en Bangkok |©Bruce Eder

Kongeriget Ayutthaya er en levende, åndende påmindelse om Thailands rige kulturarv. Det er et historisk sted, der er hjemsted for storslåede templer, kongelige paladser, gamle ruiner og forførende landskaber, der simpelthen tager pusten fra dig.

Ikke underligt, at flere og flere turister fra hele verden booker ture fra Bangkok til Ayutthaya for at udforske dette mægtige riges glorværdige fortid. Og hvem kan bebrejde dem? Ayutthaya skiller sig ud blandt de bedste ting at lave i Bangkok, og i denne artikel vil du lære om alle de typer ture, der findes, med priser, fordele, ulemper og tips, så du kan vælge den tur, der passer til dine præferencer. Så lad os komme i gang!

1. Skræddersyet tur fra Bangkok til Ayutthaya

Ayutthaya|©Massimiliano Rossi
Ayutthaya|©Massimiliano Rossi

Hvis du er på udkig efter en personlig og privat måde at opleve Ayutthaya Historical Park på, er en tur, der kan tilpasses, den perfekte mulighed for dig. Med denne type tur har du fleksibiliteten til at vælge mellem de 14 store templer og monumenter på dette UNESCO World Heritage Site, så det passer til dine specifikke interesser.

Ayutthaya Historical Park er et fascinerende sted fuld af historie og kultur. Under din personlige tur kan du besøge Wat Suwan Dararam Ratcha Worawihan, som blev bygget af kong Rama I's far og huser flere sfinkser af engle med en statue af guden Vishnu foran.

Du har også mulighed for at besøge Wat Mahathat, som er berømt for sit Buddha-hoved af sten, der er flettet ind i rødderne på et bengalsk træ, som bliver ved med at rejse sig hver dag. Alternativt kan du tage til Wat Chaiwatthanaram med de tårnhøje stenchedier, der hviler på toppen af en hær af elefanter, og Wat Phra Si Sanphet, templet, der tjente som model for Bangkoks Smaragdbuddha-tempel.

Ud over at besøge disse højdepunkter har du også mulighed for at tilføje andre attraktioner eller aktiviteter til din rejseplan, såsom at besøge et lokalt marked eller tage en cykeltur i parken. Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal inkludere, kan du altid stole på anbefalingerne fra turens ekspertguider.

Detaljer af interesse

 • Pris: fra €111 pr. person.
 • Varighed: ca. 9 timer.
 • Hvad du bør vide: Det er almindeligt at booke denne type tur på spansk, så du vil ikke få problemer med sproget.
 • Hvad turen kan omfatte: transport til og fra dit overnatningssted. Vand på flaske. Transport i en minivan med aircondition. Ekspert lokal guide service.
 • Fordele: Bekvemmeligheden ved en privat transport til og fra Bangkok er en stor fordel ved denne type skræddersyede tur.
 • Ulemper: Frokost vil ofte være tilgængelig mod et ekstra tillæg. På den anden side, hvis du vælger turen blandt de ting, du skal lave i Bangkok om sommeren, skal du huske, at templerne ofte er overfyldte med turister i weekenderne i højsæsonen, så selv om turen kan tilpasses, kan oplevelsen blive påvirket.

Book en tur til Ayutthaya fra Bangkok

2. Privat Ayutthaya og Lopburi Monkeys-tur fra Bangkok

Aber, der leger i vandet|©Mark G
Aber, der leger i vandet|©Mark G

Dette er en af de bedste dagsture fra Bangkok takket være dens forening af ruinerne af Siams gamle hovedstad, det tidligere sæde for Thailands konger, og de legesyge aber, der bor i abetemplet i Lopburi, på én og samme tur.

Turen starter i Ayutthaya, hvor du besøger det gyldne bjergkloster, Wat Phu Khao Thong, som ligger i udkanten af parken. Derefter går turen til det gamle palads og Wat Phra Si Sanphet, nogle af Thailands ikoniske templer. Du får også mulighed for at se landets største bronze-Buddha i Viharn Phra Mongkol Bophit.

Efter en lækker frokost på en lokal restaurant rejser du til provinsen Lopburi, en af de ældste byer i landet. Her vil du opdage historien om det store Khmer-imperium.

Lopburis største turistattraktion er abetemplet, også kendt som Phra Prang Sam Yod. Her får du mulighed for at interagere med de legesyge makakaber, der lever på templets område og i de omkringliggende gader. Når du har sagt farvel til aberne, bliver du kørt tilbage til dit hotel i Bangkok og efterlader en unik og uforglemmelig oplevelse.

Detaljer af interesse

 • Pris: fra 149 € pr. person.
 • Varighed: mellem 9 og 10 timer.
 • Hvad du skal vide: Denne type tur tilbydes ofte kun på engelsk. Prøv kun at medbringe det mest nødvendige på denne dag, da makakaber er berygtede for at tage ting, der ikke tilhører dem - alt iøjnefaldende som solbriller, tilbehør eller mad kan tiltrække deres opmærksomhed, og jeg kan forsikre dig om, at det vil være sidste gang, du ser dem.
 • Hvad turen kan omfatte: Professionel guideservice. Transport i minivan med aircondition til og fra dit hotel. Indgangsgebyrer og parkskatter. Frokost på lokal restaurant. Vand på flaske.
 • Fordele: Dette er en af de mest komplette ture, du kan tage på en dag for at opdage skønheden i Ayutthaya i dens intime og turistede side til den bedste pris.
 • Ulemper: Denne aktivitet tilbydes ofte kun på engelsk.

Book en privat tur til Ayutthaya fra Bangkok

3. Damnoen Saduak og Ayutthaya Floating Market Tour fra Bangkok

Damnoen Saduak flydende marked|©John Alexander
Damnoen Saduak flydende marked|©John Alexander

Intet skriger Thailand mere end de berømte flydende markeder sammen med de ikoniske templer, og på denne tur vil du blive ført til det mest turistede flydende marked, Damnoen Saduak Floating Market, og de vigtigste templer og monumenter i de berømte ruiner af Ayutthaya.

Turen starter med afhentning fra dit hotel, hvorfra du vil gå mod sydvest til friluftsmarkedet på jernbanesporene ved Mae Klong. Her får du mulighed for at se alle mulige lokale produkter, og hvis du er heldig, kan du se toget passere gennem markedets centrum.

Bagefter fortsætter turen til det populære Damnoen Saduak flydende marked, hvor lokale sælgere tilbyder deres varer fra traditionelle både. Du kan gå ombord på en af disse både og nyde en unik shoppingoplevelse i thailandsk stil.

Efter lidt fritid til frokost og udforskning af området fortsætter turen til en af Asiens repræsentative arkitektoniske perler: Ayutthaya Park, et af omdrejningspunkterne i det gamle kongerige Siam fra det 14. til det 18. århundrede. Her vil du besøge ruinerne af de tre vigtigste templer i området: Wat Mahathat, Wat Yai Chai Mongkol og Wat Pra Sri Sanphet. Ledsaget af din guide vil du lære om vigtigheden af hvert tempel og beundre de mange Buddha-statuer, der dekorerer stedet.

Ved turens afslutning vil du blive kørt tilbage til dit hotel i Bangkok efter at have nydt dette eventyr, der kun sker én gang i livet.

Detaljer af interesse

 • Pris: fra €75.
 • Varighed: mellem 6 og 11 timer, varierer afhængigt af de destinationskombinationer, du vælger.
 • Hvad du skal vide: Tag behagelige sko på, denne dag vil handle om udforskning, konditionstræning, eventyr og sjov!
 • Hvad turen kan omfatte: Indgangsbilletter og skatter til paladset, templerne og det flydende marked. Transport i minivan med aircondition. Lokal guide på dit eget sprog.
 • Fordele: Kombinationen af Ayutthaya Park og flydende markeder er en del af Thailands vidundere, et land med kontraster, og det er bekvemt og praktisk at have mulighed for at nyde begge oplevelser på én tur.
 • Ulemper: Denne type tur inkluderer ofte ikke mad eller drikke.

Book en tur til Ayutthaya fra Bangkok

4. Ayutthaya grupperejse og krydstogt fra Bangkok

Ayutthaya solkrydstogt på floden|©Nabil Akkad
Ayutthaya solkrydstogt på floden|©Nabil Akkad

Endagsture til kongeriget Ayutthaya omfatter besøg i de mest seværdige templer og ruiner i Asien ifølge Traveler, men hvad med at hæve indsatsen med en bådtur på en af de bedste krydstogtsudflugter fra Bangkok? Det er den oplevelse, der tilbydes med denne type Ayutthaya grupperejse og krydstogt.

Denne tur kombinerer et spændende krydstogt på Chao Phraya-floden med en tur i en komfortabel bus med aircondition og begynder i havnen i Khlong Toei, hvor du går om bord på en luksusbåd til et afslappende flodkrydstogt.

Fra øverste dæk kan du beundre landskabet og mærke havbrisen, mens du nyder panoramaudsigten over ikoniske vartegn som Morgengryets Tempel, et af de mest berømte templer i verden, og Grand Palace of Bangkok. Bedste Templer I BangkokBangkoks Grand Palace som lærred. Derudover vil du nyde en lækker frokostbuffet med et udvalg af lokal og international mad.

Efter krydstogtet skifter gruppen transportmiddel og går om bord på en bus til Ayutthaya-provinsen. Det første stop bliver ved Wat Lokayasutharam, et tempel, der er berømt for sin enorme liggende Buddha. Derefter besøger I Wat Phra Sri Sanphet, et af de hellige templer, der er kendt for sin rige historie og sit bidrag til hjertet af den thailandske kultur.

Derefter besøger du Wat Mahathat Ayutthaya, et af de ældste templer i provinsen. Til sidst kommer du til Wat Chaiwattanaram, der ligger ved flodbredden, og som vil imponere dig med sin storslåede arkitektoniske stil, der er påvirket af Angkor Wat-templet i Cambodja.

Detaljer af interesse

 • Pris: fra 64 € pr. person.
 • Varighed: 9 timer.
 • Hvad du bør vide: Denne tur anbefales ikke til gravide kvinder eller personer med små børn.
 • Hvad turen kan omfatte: alle entréer til de besøgte templer og paladser. Krydstogt på Chao Phraya-floden. Frokostbuffet. Bustransport med aircondition til og fra Ayutthaya Historical Park.
 • Fordele: Prisen er praktisk. Denne tur til lands og til vands i Thailand er ret omfattende, ideel for familier og vennegrupper.
 • Ulemper: Grupperne kan være store. Opmærksomheden er mindre personlig. Guidetjenesten er normalt på thai og engelsk. Transfer til og fra dit hotel er normalt tilgængelig mod et ekstra gebyr.

Book en tur til Ayutthaya fra Bangkok

5. Lille gruppetur til Ayutthaya fra Bangkok

Turister foran templet|©Sura Ark
Turister foran templet|©Sura Ark

Hvis du er på udkig efter en spændende, billig og bekvem måde at opleve Ayutthaya på fra Bangkok, kan en lille grupperejse være den perfekte løsning. Denne tur inkluderer en ekspertguide, alle indgangsgebyrer og frokost på en lokal restaurant. Du kan vælge at rejse i en komfortabel bil med aircondition eller slutte dig til turen ved det første stop ved Wat Lokaya Sutha i Ayutthaya, som huser en stor hvid Buddha, der er 42 meter lang og 8 meter høj.

Næste stop er Wat Phra Sri Sanphet, som er en del af det kongelige paladskompleks og betragtes som det vigtigste tempel i Ayutthaya, ikke mindst fordi monarkiet holdt sine ritualer her.

Dernæst besøger du Wat Mahathat, et af de ældste og vigtigste templer i denne asiatiske hovedstad, som huser et helligt relikvie af Buddha. Her kan du beundre det berømte Buddha-hoved, der titter frem fra grenene på et Bodhi-træ. Senere kan du nyde frokosten på en lokal thairestaurant, hvor din guide vil være klar til at anbefale lokale kulinariske specialiteter.

Som afslutning på turen besøger gruppen templet Wat Chaiwattanaram. Arkitekturen her er imponerende og minder om Angkor Wat-templet i Cambodja. Her kan man slentre rundt på det monumentale område og beundre dets skønhed. Til sidst bliver du kørt tilbage til dit udgangspunkt.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 35 € pr. person.
 • Varighed: 7 til 8 timer.
 • Hvad du bør vide: Denne tur følger normalt et mindre fleksibelt aktivitetsprogram, men den er funktionel til en dag i ruinerne af Ayutthaya.
 • Hvad turen kan omfatte: Frokost på en traditionel restaurant. Shuttleservice til og fra dit opsamlingssted. Vand på flaske. Indgangsbilletter til templerne Wat Lokayasutharam, Wat Phra Sri Sanphet, Wat Mahathat og Wat Chaiwatthanaram.
 • Fordele: Denne tur har den bedste pris af alle Ayutthaya-ture fra Bangkok. Den giver et hurtigt overblik over de vigtigste seværdigheder i området.
 • Ulemper: Shuttleservice til og fra dit hotel er en ekstra omkostning. Ofte tilbydes turen ikke på engelsk.

Tips til en tur til Ayutthaya fra Bangkok

Ayutthaya er den tidligere hovedstad i Thailand.|©Nac Datta
Ayutthaya er den tidligere hovedstad i Thailand.|©Nac Datta
 • Overvej at leje en cykel: Før Ayutthaya Historical Park blev en af Thailands vigtigste attraktioner, var den hovedstad i kongeriget Siam i mere end 400 år fra 1350, så der er ikke noget bestemt område, hvor alle monumenterne og templerne er koncentreret.
 • Vær opmærksom på dresscoden: Selvom Thailand er et af de lande, der har et tropisk klima, og der f.eks. altid er 30°C om sommeren, bør man have bukser på og dække skuldrene for at komme ind i templerne.
 • Hvis du har en tur til Ayutthaya i kikkerten blandt de ting, du kan lave i Bangkok med børn, skal du være opmærksom på, at vandreturene er lange, så de kan blive trætte, men de små opdagelsesrejsende vil føle sig i paradis på grund af alle de aktiviteter, der er at se og lave i Ayutthaya.
 • Når du besøger abetemplet ...., skal du efterlade alle dine værdigenstande i turbilen eller minivanen, da disse ondskabsfulde makakaber har en tendens til at tage ting for sig selv. De er også ret dygtige til at få fat i dine værdigenstande, så undgå ubehag.
 • Hvis du beslutter dig for at bo hos Airbnb ...., skal du muligvis angive et centralt opsamlingssted til rejseselskabet. For en sikkerheds skyld kører shuttle-serviceudbydere gennem hoteller i området.

Book en tur til Ayutthaya fra Bangkok