Charleston-vognture

Hvis du planlægger et besøg i Charleston, er det et must at tage en tur med vogn gennem de maleriske gader. De smukke haver og de imponerende palæer fra det 19. århundrede er blot nogle af de ting, du kan nyde.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

7 minutters læst

Charleston-vognture

Charleston | ©Leonel Heisenberg

Der er masser af ting at se og lave i Charleston, men en af de mest originale og klassiske måder at opleve byen på er i en af de berømte hestevogne. Denne utroligt maleriske by i South Carolina har en enorm historisk arv, som stadig kan ses i de brostensbelagte gader og fantastiske bygninger. Så hvad er en bedre måde at værdsætte Charlestons fortid på end med dette transportmiddel, som har været en del af Charleston siden tidernes morgen?

Byen tilbyder flere forskellige guidede vognture, og i denne artikel fortæller jeg dig, hvad de er, og hvad du skal vide om hver enkelt af dem, så du kan vælge den, der passer til dig. Er du klar? Så er vi klar!

Nyd en klassisk køretur i Charleston

I vogn gennem Charleston| ©Nicki Dugan Pogue
I vogn gennem Charleston| ©Nicki Dugan Pogue

Lad mig fortælle dig, at der ikke er nogen bedre måde at se Charleston på end at køre i en af disse traditionelle vogne og rejse tilbage i tiden til det 19. århundrede, hvor disse køretøjer kørte gennem de brostensbelagte gader fra den ene ende til den anden og transporterede passagerer.

På denne guidede rundvisning på en time vil du besøge de mest repræsentative steder i Charlestons historie, f.eks. det klassiske City Market, det traditionelle marked, hvor du kan købe kunsthåndværk eller souvenirs til at tage med hjem. Et tip: de mest repræsentative kurve her er kurvene af flettet sødgræs, som alle er håndlavet af lokale håndværkere.

Du kan også besøge Rainbow Row, en malerisk samling af huse i georgiansk stil, som ligger kun få meter fra Cooper River. Dette er et af de mest fotograferede steder for turister, da facaderne på disse traditionelle huse i årevis er blevet malet i pastelfarver, hver i en anden farve. Et postkortbillede, så hold kameraet klar.

Andre steder, du kan se på denne tur, er Old Exchange, Provost Dungeon og Battery, en malerisk promenade ved vandet, hvor du kan gå ned og nyde solen og udsigten over Cooper River.

Interessante fakta

 • Pris: fra 48 €
 • Turens varighed: ca. 60 minutter
 • Transportmiddel: Gammel vogn trukket af et muldyr eller en hest.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne føle dig som en del af byens historie og nyde den i et roligt tempo, hvilket vil give dig mulighed for at værdsætte alting meget mere.
 • Ulemper ved denne mulighed: Kan ikke anbefales til familier med babyer eller meget små børn, da det er en antik vogn, så den kan flytte sig meget.

Book din tur med vogn i Charleston

Kør rundt i historiske kvarterer i en vogn fra Old South Carriage Company fra det forrige århundrede

Start af vognrejsen| ©Michael Lucas
Start af vognrejsen| ©Michael Lucas

Denne interessante tur foregår i en af de historiske vogne fra Old South Carriage Company, Charlestons mest traditionelle vognfirma, og giver dig et indblik i mere end tre århundreders byhistorie, som især afspejles i byens arkitektur. På turen kan du se imponerende kirker, grønne haver og en række palæer fra det 19. århundrede, hvoraf mange vender ud mod floden.

Denne tur dækker ikke mindre end 3 kilometer, og du vil kunne nyde hele charmen ved den hellige by. Denne klassiske vogn, der føres af elegante percheron- og belgiske heste, har bevaret det oprindelige format og design.

På turene er der naturligvis erfarne lokale guider, som fortæller dig historien om de enkelte steder, mens du besøger dem. Dette er en af de bedste Charleston-ture med børn, da de yngste medlemmer af familien vil nyde turen og hestene fuldt ud.

På denne tur kan du tage fantastiske billeder af de traditionelle 1800-tals huse, de typiske amerikanske haver med deres smedejernsgelænder samt anden smuk arkitektur i Charleston, mens du fordyber dig i Charlestons historie.

Charleston, der er kendt som den hellige by takket være det store antal kirker, er uden tvivl en af juvelerne i den amerikanske sydstater.

Interessante fakta

 • Pris: fra 50 € for voksne og 40 € for børn. Børn under 3 år betaler ikke billet, da de ikke optager et sæde.
 • Turens varighed: ca. 60 minutter
 • Transportmiddel: Gammel hestevogn.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne føle dig som en del af byens historie.
 • Ulemper ved denne mulighed: Ingen

Lær alt om spøgelserne i Charlestons centrum

Spøgelsestur i Charleston| ©Viator
Spøgelsestur i Charleston| ©Viator

Få mere at vide om de mest uhyggelige spøgelseshistorier på en kørertur i Charlestons centrum efter solnedgang. I selskab med en lokal ekspertguide vil du høre om de overnaturlige historier, der har fundet sted i de gader, du kommer igennem.

Den hellige by er berømt for sine kirker, sin fortid og betydning under den amerikanske borgerkrig og for at være en af de mest hjemsøgte byer i det amerikanske sydstater. Når du med din guide besøger Mills House, den cirkulære kongregationskirkegård og Old Exchange & Provost Dungeon, vil du se, hvorfor Charleston har fortjent sin berømmelse.

Du kommer også forbi det gamle byfængsel, det tidligere fængsel, hvor tusindvis af mennesker blev fængslet og henrettet. Nogle af de mest berømte indsatte, der endte deres dage i Old City Jail, omfatter den berømte seriemorder Lavinia Fisher fra begyndelsen af det 20. århundrede, samt generaler fra Konføderationen og en række pirater, der har vovet sig til disse sydlige kyster.

Denne tur er blandt Charlestons bedste spøgelsesture og er helt sikkert en tur kun for dig... hvis du ikke er for uhyggelig.

Interessante fakta

 • Pris: fra 48 € for voksne.
 • Turens varighed: ca. 40 minutter
 • Transportmiddel: Muldyr eller hestetrukket vogn.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne føle dig som en del af byens historie.
 • Ulemper ved denne mulighed: Ikke egnet for sarte sjæle eller små børn.

Tips til en tur med vogn i Charleston

Vogn om natten| ©Ryan Johnson
Vogn om natten| ©Ryan Johnson

Det kan være noget af en oplevelse at besøge byen i en klassisk vogn, så her er nogle tips, som kan være nyttige. Husk på, at dette ikke er en tur som alle andre, men en ægte rejse gennem tiden. Ideel for familier, især med børn, som vil kunne komme tæt på hestene.

Hvor meget koster en tur med vogn i Charleston?

Penge i dollars| ©Karolina Grabowska
Penge i dollars| ©Karolina Grabowska

Selv om det afhænger af den enkelte udflugtstype, er gennemsnitsprisen generelt omkring 50 €, hvilket er mere end overkommeligt for en historisk rundvisning på så højt niveau i en by med så mange seværdigheder. Der er nedsatte priser for børn, og generelt betaler meget små børn ikke, da de ikke har en plads, men går i armene på deres forældre.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge Charleston på egen hånd?

Udsigt fra vognen| ©allisonmseward12
Udsigt fra vognen| ©allisonmseward12

Det er et klassisk spørgsmål, som jeg får stillet hele tiden, og svaret er det samme igen og igen: Det er altid meget mere praktisk at tage en guidet tur end at besøge byen på egen hånd. Først og fremmest fordi du kan slappe helt af, da din certificerede lokale guide vil tage sig af alt, og du skal bare nyde det hele.

I denne slags byer med så mange historiske detaljer kan du uden en guide gå glip af virkelig interessante steder, historier, smagsoplevelser og anekdoter, som kun en person med erfaring og et ægte kendskab til stedet kan give dig. Så tøv aldrig, selv om det ikke er første gang, du er i byen, og du tror, at du allerede ved alt, så forsikrer jeg dig om, at du kan blive glædeligt overrasket.

Hvordan bestiller man en tur med vogn?

Forskellige vogne| ©Smudge 9000
Forskellige vogne| ©Smudge 9000

Som en af Charlestons mest klassiske attraktioner er der mange virksomheder, der tilbyder hestevognsture. Du kan se skilte i byens gader, der tilbyder hestevognsture. Det er dog nemmest at bestille en tur online, så du kan vælge den tur, du ønsker, på et tidspunkt, der passer til din Charleston-rejseplan.

En anbefaling, det er at foretrække at tage denne type tur som en måde at komme i kontakt med byen på, dvs. i de første par dage, så du kan lære de forskellige interesseområder at kende.

Det er altid bedre at forudbestille denne type tur online end at bestille den på gaden, da du kan læse anmeldelser fra andre rejsende på hjemmesiden, få de bedste priser og garantere den bedste kvalitet af turen.

Book din tur med vogn i Charleston

Hvor lang tid tager en tur med hestevogn i Charleston?

Køretur med vogn| ©William McKeehan
Køretur med vogn| ©William McKeehan

De fleste firmaer, der tilbyder kørelejligheder i Charleston, giver denne aktivitet en gennemsnitlig varighed på 60 minutter, men der findes også 30-minutters muligheder. Spørg venligst ved reservationen. Tiden flyver virkelig af sted, og der er flere stop for at se Charlestons seværdigheder.

Hvor skal jeg parkere, hvis jeg kører min vogn?

Hest og vogn| ©John Hoey
Hest og vogn| ©John Hoey

Du skal være opmærksom på, at parkeringstaksterne i Charleston for en parkeringsperiode på 2 timer er omkring 5 euro. Nogle gange er det meget mere bekvemt at betale 10 euro for at parkere din bil hele dagen.

En ting, du skal være opmærksom på, er, at hvis du bestiller en tur med vogn før kl. 10.00, får du gratis parkering i flere timer.

Hvorfor skal jeg tage en tur med vogn i Charleston?

Vejledning og vandring| ©Torrey Wiley
Vejledning og vandring| ©Torrey Wiley

Byen Charleston har mange interessante seværdigheder og detaljer af stor historisk og arkitektonisk betydning. Når du tager rundt i byen til fods eller i bil, kan du halvt nyde alle disse ting, men den store fordel ved en tur med vogn er, at du kan bruge din fulde opmærksomhed på at lytte til din guides historier og kommentarer og nyde seværdighederne, mens du oplever at blive kørt rundt i en århundredgammel vogn.

Hvis du er til fods, i en bil eller en anden form for transport, kan du overse visse relevante detaljer. I en vogn kan du derimod sidde komfortabelt i en hastighed, der gør det muligt at nyde turen. Du vil også se en række af Charlestons seværdigheder, som du ikke må gå glip af.