10 ting at lave i Charleston i oktober

I Halloween-måneden og Christopher Columbus' ankomst til Amerika vil det være meget nemt at få 10 ting at se og gøre i Charleston i oktober, hvis du tager hensyn til den liste over aktiviteter, som jeg har forberedt til dig.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minutters læst

10 ting at lave i Charleston i oktober

Charleston | ©Samuel

Når bladene falder på fortovet, og vejret begynder at blive koldere for hver dag, er der sikkert masser af ting at se og lave i Charleston. Du skal ikke bekymre dig om at skulle lede efter dem, for jeg har påtaget mig at finde alle de aktiviteter, der finder sted i oktober måned i denne by, så du kan vælge i ro og mag.

Familieplaner, underholdning for voksne og en perfekt kombination af begge dele. Alt dette kan du nyde, hvis du følger de anbefalinger, jeg har givet dig, så du kan forberede din sightseeing-rute i god tid.

1. Drik øl til Charleston Oktoberfest

Charleston Oktoberfest| ©CarolinaTravelCarl
Charleston Oktoberfest| ©CarolinaTravelCarl

Oktoberfest er en festival, der på trods af sin historiske og kulturelle oprindelse i Tyskland har krydset alle grænser i den vestlige verden, så hver by kan få sin egen årlige udgave. Så når du er i dette havneby i South Carolina i oktober, kan du opleve den lokale genopfindelse af denne verdensberømte ølfestival for alkoholforbrugere.

Det er klart, at Charleston Oktoberfest af praktiske og praktiske årsager ikke løber over de samme 17 dage som den oprindelige festival i München i Bayern. En enkelt dag med festlighederne er dog mere end rigeligt til at underholde en meget stor og forskelligartet gruppe af turister og lokale borgere. De, der deltager, er meget interesserede i at lære de lokale virksomheders øltilbud at kende og opleve den traditionelle tyske essens midt i den amerikanske sydstaternes sydstater.

Stedet kan ændre sig fra år til år, men som oftest afholdes det i nærheden af St. Mathews Lutheran Church. Det er logisk, når man ved, at den kristne protestantisme har sin oprindelse i det tyske samfund, ligesom Oktoberfest.

Traditionelle tyske liturgiske kor, lokal mad som kringler og surkål, traditionelt tysk bagværk og masser af håndværksøl, lige fra mørke og humlede gæringer til mere almindelige og kommercielle versioner.

Alt dette og meget mere finder du på denne bys Oktoberfest, og det gør den til en af de bedste ting at se og gøre i Charleston i efteråret.

2. Få en smagsprøve på afroamerikansk kultur med Moja Art Festival

Moja Art Festival| ©TwinCities
Moja Art Festival| ©TwinCities

MOJA Arts Festival er en årlig fejring af den kulturelle betydning af den afroamerikanske og caribiske kunst på den amerikanske kunstscene. Den arrangeres af Charlestons byråds kontor for kulturelle anliggender og er samtidig et fremragende underholdningsalternativ for din gruppe af ledsagere. Det skyldes, at mere end halvdelen af festivalens arrangementer normalt er helt gratis.

Midlertidige kunstudstillinger, klassiske koncerter, danse-, gospel-, jazz- og R&B-koncerter, litterære workshops og foredrag, afhandlinger om poesi og alle former for filmfremvisninger. Det er blot nogle af de ting, du kan finde på denne festival, der har til formål at styrke samfundets følelse af at høre til den afrikanske og caribiske arv og identitet i den amerikanske sociale kontekst.

Den løber normalt fra den sidste weekend i september til den første weekend i oktober. Hvad angår beliggenheden, skal du vide, at aktiviteterne finder sted i forskellige dele af byen afhængigt af de enkelte begivenheders karakteristika, da en dag med sportsunderholdning ikke har de samme særlige krav som en teaterforestilling i et lokalsamfund.

Hvis du er interesseret i at lære mere om den afroamerikanske historie i South Carolina-regionen, er det også tilrådeligt at tage med på nogle af Charlestons bedste plantage-ture, inden din rejse er slut. Det skyldes, at denne etniske gruppes første skridt i dette område fandt sted i slavetiden.

Køb Charlestons bedste plantage-ture

3. Nyd en efterårstur rundt i byens gamle huse og haver

Efterårsture i hjem og haver| ©Marissa Grootes
Efterårsture i hjem og haver| ©Marissa Grootes

Charleston Historic Preservation Society er helt klar over, at den bedste måde at skaffe midler til organisationen på er at tiltrække investeringer fra turister og besøgende, som er imponerede over byens arkitektoniske skønhed. Derfor begynder efterårsturnéerne for hjem og haver lige efter sommerens afslutning og ind i vinteren.

Det er grundlæggende en sæson, hvor der arrangeres private ture for mindre grupper af gæster gennem huse, haver, kirker og forretningslokaler, som har en uvurderlig historisk værdi for byens identitet.

Det er en glimrende mulighed for at få et nærbillede af de berømte victorianske byhuse, der er bevaret i hele byens historiske kvarter. Du kan også komme ind i et autentisk antebellum-hus, hvor slavemagnaterne boede før den amerikanske borgerkrig.

Haver er et andet godt træk ved denne type rundvisning, da Charlestons haver viser en interessant balance mellem tropisk flora, der kan trives i det fugtige klima, og den samme kontinentale vegetation, der kendetegner den amerikanske sydstat.

Det er en god idé at afslutte denne dag med historisk og kulturel læring med en af de bedste vognture i Charleston, hvis du vil føle, at du har oplevet en række aktiviteter, der er værdige for skønheden i den postkoloniale æra.

Få de bedste vognture i Charleston

4. Leg med årstidens græskar i Boone Hall Pumpkin Patch

Børn og græskar| ©hmirma
Børn og græskar| ©hmirma

Pumpkin Patches er en udbredt tradition i hele USA, når det gælder efterårets ankomst og alt, hvad der har med denne årstid at gøre, kulturelt set.

I bund og grund er det et besøg i en af de frugtplantager, hvor disse kæmpebælgfrugter dyrkes, og afhængigt af stedet afholdes der andre former for underholdning som f.eks. koncerter med levende musik, fællesmarkeder og alle mulige børneaktiviteter.

I Charleston er der en Pumpkin Patch, der skiller sig ud blandt andre alternativer på grund af sin nærhed til byen, kvaliteten af aktiviteterne og skønheden af de græskar, der udstilles år efter år. Den afholdes på Boone Hall Plantation, og hvis du ønsker det, kan du deltage fra torsdag til søndag i hele oktober måned.

Det er en begivenhed, der normalt ikke er begrænset på nogen måde. Nogle mennesker kommer bare for at få et græskar og tage to eller tre billeder, mens andre familiegrupper kommer for at tilbringe hele dagen med at drikke på stedet.

At tage dine børn med for at opleve dekorationen af græskar med uhyggelige Halloween-ansigter er en af de bedste ting at se eller lave i Charleston med børn i efterårsmånederne, især hvis de kan lide at løbe rundt og lege i det fri.

5. Motion for en god sag ved Isle of Palms Connector Run

På Isle of Palms| ©april burkwhat
På Isle of Palms| ©april burkwhat

Fysisk træning er en god måde at holde sig selv underholdt på under en rejse, hvis denne form for plan lyder interessant for dig. Hvis det er tilfældet, kan du i oktober deltage i Isle of Palms Connector Run, som består af to samtidige løb, et 5 km og et 10 km løb.

Formålet med dette årlige løb, der finder sted den første lørdag i måneden, er at indsamle private midler til støtte for ofre for børnemishandling i hele Charleston-området.

Så ved at deltage i denne aktivitet afbalancerer du ikke kun den stillesiddende ferielivsstil med en god træning, men du bidrager også til at forbedre samfundet på det sted, der tager imod dig med åbne arme under dit turistophold.

Da løbet næsten altid finder sted om morgenen, har du resten af dagen til at beskæftige dig med andre former for aktiviteter. Du kan bruge dit besøg på Isle of Palms som en del af din sightseeing-rute, hvilket er tilrådeligt, da det er en malerisk by med en smuk strand, som måske er for kold for dig på grund af efterårsvejret.

En anden god idé er at vende tilbage til Charleston-halvøen og tage med på en af bådturene på Cooper River og Charleston Bay.

Og da byens akvarium ligger lige ved siden af den kaj, som turistbådene bruger, kan du gøre et besøg i havets dyreliv til højdepunktet på din eftermiddag. Bådturen ville være en dejlig souvenir ved solnedgang.

6. Deltag i en fisketurnering i Mount Pleasant

Fiskeri| ©Dmitry California
Fiskeri| ©Dmitry California

De mange kilometer lange flod- og havkyster i Charleston County gør samfundets fisketurneringer til en spændende aktivitet for besøgende fra hele verden.

Den på Mount Pleasant Pier, lige over Arthur Ravenel Jr. Bridge, er en af byens vigtigste.

For at gøre det nemmere for dig er der det faktum, at den sidste turnering i den årlige fiskesæson finder sted i midten af oktober.

Så ikke alene kan du deltage som en ægte sportsfisker, men du får også mulighed for at møde de store vindere af en række fiskerikonkurrencer, der begynder i de første uger af maj.

Det betyder, at en fisketurnering ud for Mount Pleasant er en anden aktivitet, du kan se eller lave i Charleston i maj, såvel som i august eller juni. Husk, at oktober er den bedste måned af alle ifølge mange specialister, fordi det er den måned, hvor vejret er mest gunstigt for at holde sig godt tilpas hele formiddagen.

7. Hyg dig på en mimosa-festival på Charleston-stadionet

Mismosa-cocktail| ©Susan Lucas Hoffman
Mismosa-cocktail| ©Susan Lucas Hoffman

I årenes løb er mimosaen blevet en af de foretrukne cocktails, når det gælder sydstatsfester i USA. Hvis du er vild med denne lækre kombination af mousserende vin og appelsinjuice, vil du blive glad for at vide, at Charleston er vært for en årlig festival med denne drink som stjerne i begivenheden.

Det er en blanding af livemusik, øl, mad fra lokale kokke og et gigantisk udvalg af nye versioner af mimosaer i alle tænkelige størrelser, farver og teksturer.

Festivalen afholdes normalt den anden eller tredje lørdag i oktober, og det mest interessante ved det hele er, at Johnson Hagood Stadium på The Citadel er valgt som mødested for de tusindvis af besøgende, der kommer på jagt efter sjov, musik og sydstatsfester.

Det er en aktivitet, der er 100 % fokuseret på voksenunderholdning, og derfor er det ikke tilladt for personer under 21 år. Husk, at minimumsalderen for alkoholforbrug i USA er efter denne alder, og at en overtrædelse af denne regel kan få alvorlige konsekvenser for resten af din rejse.

8. Fejr Columbus Day i det historiske kvarter

Det gamle slavemarkedsmuseum| ©BrineStans
Det gamle slavemarkedsmuseum| ©BrineStans

I Amerika, nærmere bestemt i USA, fejres Christopher Columbus' ankomst den 12. oktober hvert år. Det er i virkeligheden en efemeris, der har meget mere at gøre med grundskoleundervisning end med en følelse, der er værd at fejre for befolkningen som helhed.

I byer som Charleston er der imidlertid en tendens til at finde alle mulige aktiviteter sted på grund af den direkte forbindelse, som disse byers epicentre har med den europæiske bosættelse i Nordamerika. Og med grundlæggelsen af de kolonier, der senere skulle blive til USA.

Derfor er det meget sandsynligt, at der i nogle dele af Charlestons historiske distrikt afholdes workshops om kolonitiden i Amerika og om de konsekvenser, som kolonialismen har efterladt i mange regioner på kontinentet.

Byens African American History Museum er et af de steder, der ofte er vært for sådanne uddannelsesmæssige foredrag eller workshops. Old Mart Slave Museum er et andet vigtigt sted at besøge, hvor konflikter og uretfærdigheder i forbindelse med kolonialt og postkolonialt slaveri diskuteres under Columbus Day.

Det er en god idé at leje en af de bedste guidede ture i Charleston på denne dag, hvis du ikke vil gå glip af nogen af de seværdigheder, der måske tilbyder mindeaktiviteter i løbet af formiddagen og eftermiddagen.

9. Bliv uhyggelig til Boone Hall Fright Nights

Boone Hall Fright Nights| ©ProfReader
Boone Hall Fright Nights| ©ProfReader

Når man i USA tænker på oktober, tænker man straks på en skræmmende nat fuld af uhyggelige kostumer og fest til daggry, hvis man er teenager eller ung voksen. Jeg taler om Halloween, og hvis du er heldig nok til at være i Charleston den 31. oktober, er det vigtigt, at du oplever denne højtid ud fra de standarder, som amerikanerne har udviklet som kulturelle mønstre.

Som på mange andre særlige datoer afholdes Fright Nights på Boone Hall Plantation. I bund og grund er en mark dekoreret for at skabe en slags uhyggelig sti, hvor folk i kostumer skræmmer dem, der er modige nok til at gå igennem den.

Denne sjove oplevelse er ledsaget af musik, drikkevarer, typisk mad og alle former for børnelege, der minder meget om dem, der finder sted på en landsbyfest i landdistrikterne.

Betingelserne for disse begivenheder ændrer sig hvert år, men de begynder normalt i slutningen af september og varer indtil natten til den 31. oktober. Det er ikke en daglig begivenhed, da den oftest finder sted om fredagen eller lørdagen.

Uanset hvad, er det stadig en af de bedste ting at lave i Charleston om aftenen, når du besøger byen omkring Halloween.

10. Gå på trick-eller-treating på halloweenaften

Slik eller ballade| ©Haley Phelps
Slik eller ballade| ©Haley Phelps

Trick-or-treating er en tradition, der følger amerikanerne fra den tidlige barndom og helt op i voksenalderen.

De går rundt i deres nabolag klædt i skræmmende eller sjove kostumer, mens husejerne pynter deres huse, så trick-or-treaters ved, at de vil modtage slik og søde sager, når de banker på døren.

Så hvis du er i Charleston natten til den 31. oktober, er en trick-or-treat-tur i et af byens boligområder et must. Selvfølgelig kun hvis du er sammen med dine børn, da det er en børnetradition, og det giver ikke mening for en voksen at deltage, hvis de ikke er der for at ledsage et spædbarn.

Faktisk er det en favorit blandt Halloween-besøgende, der leder efter ting at lave i Charleston på en tre-dages tur i slutningen af oktober.

Hvordan er vejret i Charleston i oktober?

At lære Charleston at kende| ©robynfreaks
At lære Charleston at kende| ©robynfreaks

Gennemsnitstemperaturerne i Charleston i oktober varierer fra 25 grader Celsius på de varmeste tidspunkter af dagen til 17 grader Celsius om natten.

Så det er et godt tidspunkt at besøge byen på, men det kan ikke skade at pakke vandtætte jakker med i bagagen, da efteråret er regnfuldt langs hele USA's Atlanterhavskyst.

Charleston Priser i oktober

Penge i dollars| ©Karolina Grabowska
Penge i dollars| ©Karolina Grabowska

Charleston er en forholdsvis billig by sammenlignet med andre byer med masseturisme i den amerikanske sydstater. At give dig nøjagtige priser på, hvor meget du vil bruge på en rejse, er en umulig opgave, da jeg ikke ved, hvad dine specifikke behov er, når du er på en turistrejse.

Jeg kan dog sige, at denne sæson er meget mere økonomisk end jule- eller sommersæsonen, da det har været de vigtigste punkter for turistindustrien på statsligt plan.