Las Vegas på 2 dage: alt du skal vide

Hvis du overvejer en to-dages tur til Las Vegas, får du her nogle ideer til, hvordan du kan nyde en af verdens mest fascinerende byer, hvor kedsomhed ikke findes.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

8 minutters læst

Las Vegas på 2 dage: alt du skal vide

Las Vegas | ©Julian Paefgen

To dage i Sin City virker måske ikke som meget tid, men du kan nå at se nogle internationale stjernespækkede shows, nyde den betagende natur i Red Rocks Canyon, se neonlyset fra oven på High Roller og beundre det dansende vand- og lysshow på Bellagio Hotel.

Hvis du vil vide, hvilke steder du ikke må gå glip af på dit besøg i Las Vegas, hvor du kan nyde et godt måltid uden at betale for meget, eller hvordan du springer køerne over og får mest muligt ud af din tid, så læs videre.

Dag 1: Rundtur i Las Vegas og nyd natten

Sightseeingbus gennem gaderne i Las Vegas| ©Tomás Del Coro
Sightseeingbus gennem gaderne i Las Vegas| ©Tomás Del Coro

Las Vegas er en helt utrolig by, så spækket med attraktioner, at du på to dage bare bliver forelsket og får lyst til at komme tilbage efter mere.

Selvom intet er billigt her, er der masser af ting at lave uden at bruge for mange penge, og endda mange aktiviteter, der er helt gratis.

Før vi starter, så lad mig fortælle dig, at du får brug for de mest komfortable sko, du har, for Las Vegas er en by, hvor man går, og man går meget.

Hop på en tourbus, og kør Las Vegas rundt fra ende til anden

Du tror måske, at en tourbus er kedelig, eller at den er forbeholdt gamle mennesker. Men lad mig fortælle dig, at du tager fejl. At booke billetter til en tur rundt i byen i en tour bus kan være en fantastisk måde at finde hovedattraktionerne på og få et overblik over alt det, der er at se og lave i Las Vegas.

Der er Hop-on Hop-off dagbusser, som du kan hoppe på så mange gange, du vil, og stå af ved det interessante punkt. De kører normalt rundt i centrum, The Strip og en del af Fremont Street.

Der er også natbusser, hvis du vil ændre rækkefølgen af mine forslag og afslutte dagen med at kigge på neonlysene i Las Vegas fra komforten i den store bus. Book dine billetter på forhånd, læn dig tilbage og nyd turen!

Book en sightseeingbus i Las Vegas

Besøg Fremont Street

Nu hvor du er lidt klogere på, hvor alting ligger i byen, anbefaler jeg, at du stiger af bussen på den charmerende Fremont Street.

Fremont Street er en smag af det gamle Las Vegas med vintage-skilte og en aura af melankolsk charme om dagen. Det er også et godt sted at nyde gadeshows, Neon Museum og Fremont Street Experience, et gratis multimedieshow, der projiceres hver aften på taget, som har verdens største skærm.

Nogle siger, at dette er alt, hvad der er tilbage af det rigtige Las Vegas, men der er ingen tvivl om, at denne baggård på the Strip er ekstremt malerisk, og den generelle atmosfære er en fest.

Tips til rejsende

Sørg for at tjekke Slotzilla, en gigantisk spilleautomat, hvorfra man kan svæve i zip-line hen over hovederne på folkemængden.

En tur langs Las Vegas Strip og dens temahoteller

Hop derefter på El Deuce-bussen, og på mindre end 10 minutter er du på Las Vegas' hovedfærdselsåre, The Strip. Langs denne fantastiske gade finder du de største hoteller og de mest utrolige attraktioner, du kan forestille dig. Denne livlige gade sover aldrig, og her kan du finde nogle af de mest ikoniske steder i Las Vegas.

Væk er de dage, hvor Las Vegas kun var til fest og spil i kasinoerne. I dag er byen blevet forvandlet til et sandt underholdningscenter, der inkluderer hele familien.

At besøgetemahotellerne er en af klassikerne på enhver rejse til denne by, og at booke en tur til Las Vegas Strip er en fremragende mulighed, da man ikke behøver at bo på nogen af dem for at besøge dem. Desuden byder de hver især på forskellige illusioner.

  • Luxor Hotel efterligner et egyptisk tempel med sfinkser, hieroglyffer og virkelig fantastisk arkitektur.
  • Caesar Palace, et af de mest traditionelle i byen, har en atmosfære, der leder tankerne tilbage til Romerrigets storhedstid.
  • The Venetian Hotel, som navnet antyder, genskaber den romantiske by Venedig med dens kanaler og gondoler (ideel som bryllupsrejsedestination).
  • Hotel Paris har en over 100 meter høj kopi af Eiffeltårnet ved indgangen og et tag med en kunstig himmel indeni.
  • New York New York vil overraske dig med sin berømte Big Apple Rollercoaster.

Book en rundtur på Las Vegas Strip

De bedste burgere og milkshakes i Las Vegas

Milkshakes fra The Black Tap| ©Timmy
Milkshakes fra The Black Tap| ©Timmy

Men nu er det tid til frokost. Hvis du kan lide burgere og milkshakes, bør du helt sikkert lægge vejen forbi The Black Tap. Med en overkommelig menu finder du nogle af de bedste burgere og milkshakes i byen. Med farverigt krymmel, Oreo-kiks, der trodser tyngdekraften, og en smag, der ikke er af denne verden, er milkshakes her virkelig fantastiske.

Ideel til at tilføje den ekstra kvote af kalorier, der er nødvendig for at holde dig i gang gennem det utrættelige Las Vegas og for at tage nogle billeder. The Black Tap ligger inde i The Venetian Hotel og er bestemt et besøg værd.

Men hvis du er en foodie, vil en madtur i Las Vegas glæde dine smagsløg.

Book en madtur i Las Vegas

Slut dagen af med et adrenalinkick

Der er ikke noget bedre end at afslutte dagen med at se et af de shows, der er blevet synonymt med byen end Cirque du Soleil. Dette canadiske firma er berømt for sine imponerende temashows, hvor de blander akrobatik, musik og endeløse detaljer, der gør dem unikke. På grund af den store efterspørgsel anbefaler jeg dog, at du køber dine billetter til Cirque du Soleil uden at stå i kø på forhånd.

På den anden side har Las Vegas et stort udbud af shows hver aften. Du kan købe billetter til en U2-, Lady Gaga- eller Elton John-koncert eller overvære et David Copperfield-trylleshow, førsteklasses sportsbegivenheder (boksekampe er en favorit), musikalske komedier i Broadway-stil...

En anden original måde at afslutte din første dag i Las Vegas på er fra luften. Tag en helikoptertur over Las Vegas, og du vil se, hvordan Sin City aldrig sover, selv om natten. Nat og dag er en og samme ting i denne by, og derfor er det et af de steder i verden, hvor der er flest natture og aktiviteter. Hvis du vil tjekke vores guide til natteture i Las Vegas og tilføje en sidste eskapade, før du tager tilbage til hotellet.

Book en helikoptertur over Las Vegas

Dag 2: Oplev den vildere side af Las Vegas

Red Rock Canyon| ©Exothermic
Red Rock Canyon| ©Exothermic

Som du måske allerede har indset, er Las Vegas en by uden lige, så det er meget vigtigt, at du starter denne anden dag tidligt, ellers når du ikke at nyde alt det, jeg foreslår her.

En morgenmad for konger

Før vi starter vores anden og sidste dag i fantastiske Las Vegas, skal vi lade batterierne op, og hvilken bedre måde at gøre det på end med en morgenmadsbuffet.

Ikke alle hoteller tilbyder denne type morgenmad, så jeg anbefaler, at du tager til The Buffet på Wynn Hotel, som er en sand perle. Du kan vælge mellem alt, hvad du kan forestille dig.

En detalje er, at morgenmadsbuffeten som regel er billigere end resten af måltiderne af indlysende grunde: De færreste står op før kl. 12 for at spise morgenmad.

Besøg Red Rock Canyon

Kun 30 minutters kørsel fra Las Vegas ligger den smukke Red Rock Canyon, et utroligt naturområde, hvor man kan føle sig i ét med naturen. Det handler ikke kun om travlheden i Las Vegas.

Red Rock er et fantastisk sted at tage billeder og vandre lidt, hvor den rødlige klippe får dig til at tro, at du har rejst lysår til Mars.

Der er ca. 30 km til centrum, så du kan leje en bil, men da denne rejse kun varer 2 dage, er det en god idé at rejse med det hele i orden og booke en Grand Canyon-tur.

Book en Grand Canyon-tur

Det er tid til at prøve lykken

Las Vegas er verdensberømt som verdens gamblinghovedstad. Der kommer mere end 40 millioner besøgende om året, hvoraf mindre end 20% ikke deltager i en eller anden form for gambling. Hvert hotel har sit eget spillelokale, nogle er mere farverige end andre, og du behøver selvfølgelig ikke at bo på hotellet for at bruge spillelokalerne.

Roulette, spillemaskiner, blackjack, poker, craps og et væld af andre spil kan gøre dig til millionær på ingen tid (eller i det mindste betale for din ferie!).

Alle vil gerne opleve den enestående oplevelse at miste sig selv i Sin City, men husk, hvad der sker i Vegas, bliver i Vegas.

Et foto af Welcome to Fabulous Las Vegas-skiltet

Velkommen til Las Vegas-skiltet| ©Sung Shin
Velkommen til Las Vegas-skiltet| ©Sung Shin

Før solen går ned, er der et sted, du skal besøge.

Det ligger ved den sydlige indgang til byen, på Las Vegas Boulevard, og det er uden tvivl et af de mest fotograferede steder i Las Vegas, og et af de steder, man skal besøge for at føle sig som en del af byens mystik. Vi har det selvfølgelig alle sammen på samme måde, så måske skal du stå i kø for at få taget et billede med det berømte Welcome to Fabulous Las Vegas-skilt. Men hey, klassikere er ikke til diskussion.

For at komme til Welcome to Fabulous Las Vegas-skiltet skal du huske på, at det ligger lidt langt fra The Strip, så jeg anbefaler, at du tager bussen. The Deuce er den bus, der kører Las Vegas Boulevard fra ende til anden 24 timer i døgnet (ja, den samme bus, som du tager til Fermont).

Tips til rejsende

Alle venter og stiller sig i kø for at få taget et billede forfra, men du kan gøre det lidt til siden eller diagonalt i forhold til det traditionelle skilt, og det er det! Nogle gange er lidt originalitet nøglen, især når du kun er i byen i et par dage.

Slut dagen af på High Roller

Som afslutning på denne anden og sidste dag har jeg booket noget helt særligt. High Roller er det største pariserhjul i verden, 168 meter højt og højere end det berømte London Eye, som kun er 133 meter højt. Ved solnedgang kommer det virkelige Las Vegas til live, oplyst af flerfarvede neonlys, og synet af at se solnedgangen fra oven er uvurderligt. Oplevelsen varer ca. 30 minutter og giver dig tid til at tage uovertrufne billeder af hele den oplyste by.

Ved at bestille en billet til High Roller siger vi farveltil en af de mest utrolige byer i verden, hvor kedsomhed aldrig er en mulighed. Med kun to dage tilbage er der naturligvis mange ting at gøre, men jeg er sikker på, at du med dette lille glimt allerede vil tænke på at komme tilbage.

Der er meget mere at se, både i byen og i de omkringliggende områder, såsom at besøge nationalparkerne fra Las Vegas eller nyde Shark Reef Aquarium, hvor du kan se hajer på få centimeters afstand. Der er altid noget at lave i Las Vegas.

Book billetter til Las Vegas High Roller

Hvornår er det bedst at rejse til Las Vegas?

Las Vegas Strip| ©Bernard Spragg. NZ
Las Vegas Strip| ©Bernard Spragg. NZ

Det bedste tidspunkt at besøge denne fantastiske by er helt sikkert i de varmere måneder, dvs. forår (marts til maj), sommer (juni til august) og efterår (september til oktober).

I sommermånederne er nogle af de udendørs aktiviteter måske ikke så behagelige, da temperaturerne bliver lidt trykkende. Men alle kasinoer og hoteller har aircondition indendørs, så du kan nyde spil og shows uden gener.

Las Vegas Monorail er værd at tage med

Las Vegas Monorail| ©louis.foecy.fr
Las Vegas Monorail| ©louis.foecy.fr

At komme rundt i Las Vegas kan nogle gange være en hovedpine, især når man har kort tid eller en stram rejseplan.

I de tilfælde er monorailen en fantastisk måde at komme rundt på. Du kan tage et kig på Las Vegas Monorail-rutekortet, hvis du er interesseret på et tidspunkt.

Som med Deuce varierer billetpriserne alt efter antallet af ture og timer, du ønsker at bruge den. I sommermånederne er det en sand fornøjelse at rejse i komfort med aircondition og uden trafikpropper.