De bedste indendørs faldskærmsudspring i Las Vegas

Har du altid drømt om at flyve, men er du lidt bange for at springe i faldskærm, så er vindtunnelen den ideelle oplevelse for dig! Oplev en sikker og uforglemmelig flyvetur i de bedste vindtunneler i Las Vegas.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

De bedste indendørs faldskærmsudspring i Las Vegas

Persona en túnel de aire| ©Airpower Foundation

Hvis du er på udkig efter en ekstrem og anderledes aktivitet, anbefaler jeg, at du tilføjer vindtunnelen til din liste over ting, du skal lave i Las Vegas. Det er en aktivitet, der foregår på et særligt sted, der kan skabe en lodret luftsøjle. Ved at udnytte denne luftstrøm kan folk opleve en sikker kropsflyvning.

Dette er en anbefalet aktivitet for alle, der er tiltrukket af tanken om at flyve. Det kan endda være en alternativ mulighed for dem, der ikke tør flyve med faldskærm. Under disse sessioner er der meget lille risiko, da hver person skal bære en sikkerhedsdragt, og alt omkring dem er polstret. Kan du lide idéen, så lad os flyve!

Hvad er vindtunneler?

person i vindtunnelen| ©Airpower Foundation
person i vindtunnelen| ©Airpower Foundation

Vindtunneler blev oprindeligt skabt som et forskningsværktøj til at studere virkningerne af luftbevægelser på faste genstande. Den bruges til at undersøge, hvordan luft påvirker fly og bygninger, og hvordan den påvirker bilers hastighed. De bruges dog også som en attraktion, der får dig til at flyve sikkert.

Hvis du gerne vil opleve en flyvetur, men endnu ikke tør springe i faldskærm eller paraglide, er en vindtunnel i Las Vegas den ideelle mulighed for dig. Denne aktivitet foregår i et lukket og fuldstændig kontrolleret rum. Gulvet er polstret, og alle deltagere bærer beskyttelsesudstyr som hjelme og knæbeskyttere. Dette forhindrer eventuelle stød eller fald.

Når alt udstyret er sat på, starter vindmaskinen op. Det, der sker, er, at en vindsøjle aktiveres, som hjælper dig med at øve dig i kropsflyvning. I faldskærmsudspringets verden henviser dette udtryk til at bevæge sig i en luftstrøm.

Nogle tager flyvning i vindtunnel som en disciplin, der endda har et internationalt spil kaldet Wind Games. I denne begivenhed konkurrerer deltagerne ved at demonstrere alle de stunts, de kan udføre inden for en luftstrøm. Vil du prøve det?

Sådan booker du en flyvetur i en vindtunnel i Las Vegas

person, der bruger en bærbar computer| © Christin Hume
person, der bruger en bærbar computer| © Christin Hume

Det er nemt at booke en flyvning i en vindtunnel i Las Vegas. Du skal blot gå ind på virksomhedens websted og bestille en session. Du kan deltage fra kl. 10 til 19, så du kan tilføje denne oplevelse på et hvilket som helst tidspunkt af dagen.

Hvis du booker, kan du gå direkte til den planlagte tid og vente på, at din lektion begynder. Sessionerne starter hvert 30. minut, hvilket er noget, du skal huske på, især hvis du ikke har reserveret tid. I så fald må du vente efter først til mølle-princippet.

Du kan opleve en flyvetur i vindtunnel på alle tider af året og alle ugens dage. Husk, at det er en aktivitet, der finder sted i specialiserede faciliteter. Derfor påvirker vejret udenfor ikke flyvningen, medmindre der sker en uventet strømafbrydelse.

Dette er en plan, som du kan medtage blandt de ting, du kan lave på 7 dage i Las Vegas, da den kan tilpasses enhver rejseplan. Jeg anbefaler det, hvis du skal være i byen i en uge, da det ikke er en af hovedattraktionerne, men det er værd at gøre det, da det er den eneste, hvor man kan gå imod tyngdekraften.

Rejsetips
For alle ture, du planlægger at tage i Las Vegas eller andre destinationer, anbefaler jeg, at du altid booker. Det kan hjælpe dig med at spare tid og penge. Du skal dog altid huske, at der kan opstå ulemper i sidste øjeblik. Derfor vil jeg også opfordre dig til at have backup-planer, så din ferie ikke bliver ødelagt.

Varighed af flyvninger i en vindtunnel

to personer i vindtunnelen| ©Airpower Foundation
to personer i vindtunnelen| ©Airpower Foundation

De forskellige flyvesessioner i vindtunnelen omfatter en række forskellige tjenester og kan vare fra halvanden til en time. I denne tid indgår en introduktionslektion, hvor deltagerne lærer det grundlæggende om indendørs faldskærmsudspring, sikkerhedsforanstaltninger, flyvestillinger m.m.

Efter lektionen er det tid til at tage den specielle flyverdragt på. Dette er en heldragt, der hjælper dig med at flyve og holde dig i luften. Selve flyvningen varer i gennemsnit 15 til 20 minutter. Nogle selskaber tillader dog kun 2 til 5 minutters flyvetid, dette afhænger af deltageren og selskabets regler.

Nogle gange er flyvetiden endnu kortere, men lad dig ikke afskrække! Flyvetiden er kort, fordi den effekt, den giver, er som den, du ville føle i et frit fald. Derfor oplever din krop et adrenalinsus, som du ikke vil føle i nogen anden sport. Det er så intenst, at det har vist sig, at flyvning i en vindtunnel hjælper dig med at tabe dig.

Tips til en flyvning i en vindtunnel

mand med sort hjelm| ©Airpower Foundation
mand med sort hjelm| ©Airpower Foundation

Min første anbefaling er at spise mindst tre timer før din flyvning i vindtunnel for at undgå ulykker. Det er bedst, at du spiser, når du har forladt tunnelen. Som du ved, sover Sin City ikke, så hvis du går ud om natten, er det ikke noget problem, du kan stadig nyde din dag med en madtur i Las Vegas.

Jeg anbefaler til gengæld, at du bærer alt det sikkerhedsudstyr, som instruktørerne stiller til rådighed. Dette omfatter bl.a. en speciel dragt, der gør det lettere at flyve, en hjelm og andre. Ørepropper er også et must for at beskytte dig, da der er meget støj inde i tunnelen på grund af luftstrømmen.

Før du starter flyvningen, får du instruktioner om, hvordan du flyver eller bevæger dig i luften. Holdninger er vigtige, f.eks. hvis du bevæger hovedet nedad, vil din krop stige, og hvis du bevæger hovedet opad, vil du falde nedad. Når du modtager instruktionerne, skal du være meget opmærksom på alle de detaljer, der forklares dig, for at få en fremragende oplevelse.

Ud over disse specifikke bevægelser vil din instruktør forklare dig, hvilke tegn du kan gøre, hvis du ikke føler dig godt tilpas eller har brug for hjælp. Du bør huske disse hurtigt, inden du starter flyvningen. Du skal ikke bekymre dig om disse detaljer, da instruktørerne altid vil overvåge flyvningen for at gøre din oplevelse så god som muligt.

Book en madtur i Las Vegas

Krav til flyvning i en vindtunnel i Las Vegas

siddende mænd i jakkesæt| ©Airpower Foundation
siddende mænd i jakkesæt| ©Airpower Foundation

For at kunne flyve skal du opfylde en række krav og begrænsninger. Før flyvningen skal instruktørerne veje alle deltagere. Vægtgrænserne for indendørs faldskærmsudspring er baseret på aerodynamik. Hvis en person ikke opfylder idealvægten, får vedkommende ikke lov til at flyve.

Vægtgrænserne varierer for mænd og kvinder på grund af deres tyngdepunkt. Mens mænds tyngdepunkt er placeret øverst på brystet, er kvinders tyngdepunkt placeret nær hofterne. Det er derfor, at mænd kan veje lidt mere end kvinder for at kunne flyve.

Højden har også indflydelse på flyvningen. Den tilladte minimumshøjde er 1,37 meter og en vægt på 45 kg for kvinder og 54 kg for mænd. Personer, der er 1,83 meter høje, skal veje mindst 95 kg for kvinder og 111 kg for mænd.

Hvem må ikke flyve i en vindtunnel?

gruppe af personer, der modtager instruktioner| ©Airpower Foundation
gruppe af personer, der modtager instruktioner| ©Airpower Foundation

Selv om det er mere ufarligt at flyve i en vindtunnel end at springe i fri luft, kan det i nogle tilfælde ikke anbefales. Flyvning kræver brug af alle kroppens muskler, og derfor skal den person, der ønsker at flyve i tunnelen, være i en sund fysisk form.

Hvis du har en nakke-, ryg- eller skulderskade, er det bedst at lade være med at udføre denne aktivitet. Lufttrykket og flyvestillingerne kan forårsage smerter eller forværre dine skader. Hvis du har skader på hofte, knæ eller fod, er det bedst at tale med din læge om, hvorvidt du kan flyve i en tunnel.

Det anbefales heller ikke, hvis du lider af hjerte-kar-sygdomme. Stærke følelser kan forårsage bivirkninger, som kan påvirke dit helbred. Dette gælder også, hvis du har stor højdeskræk.

Gravide kvinder må heller ikke flyve med kroppen af hensyn til deres og deres barns sikkerhed. Desuden må personer, der har taget stoffer, medicin eller alkohol, ikke deltage, selv om de kun har drukket en enkelt drink. Det anbefales heller ikke at flyve, hvis du har spist for mindre end to timer siden.

Kan børn flyve i en vindtunnel?

børn i blå dragter| ©AWelsh
børn i blå dragter| ©AWelsh

At flyve i en vindtunnel er helt sikkert en af de ting, du kan lave med børn i Las Vegas. I denne forlystelse kan de flyve og føle sig som superhelte. Nogle af kostumerne er endda dekoreret som Superman eller Supergirl. Spørg instruktøren, om de har sådanne dragter til rådighed.

Selv om børn kan deltage, er der visse begrænsninger, som jeg forklarede i det foregående afsnit. Minimumshøjden er 1,37 meter for piger og drenge. Minimumsvægten er henholdsvis 45 kg og 54 kg.

Alle børn bliver meget spændte, når du fortæller dem, hvad dagens aktiviteter er. Så før du fortæller dem, at du vil tage dem med ud at flyve, vil jeg råde dig til at kontrollere, at de opfylder disse krav, så du undgår skuffelser.

Hvis du ikke kan tage dem med i vindtunnelen, skal du ikke være bekymret, for Las Vegas har meget at tilbyde de små derhjemme. Jeg anbefaler at tage dem med til et Cirque du Soleil-show eller Madame Tussauds-museet i Las Vegas.

Book din billet til Cirque du Soleil-showet

Hvor meget koster det at flyve i en vindtunnel?

person med flere kort i hånden| © Avery Evans
person med flere kort i hånden| © Avery Evans

Prisen for en flyvesession i vindtunnel kan variere afhængigt af flyvetiden. "Lær at flyve" -kurset er beregnet til førstegangsflyvere og koster i gennemsnit 85 €. Denne session omfatter en lektion i sikkerhedsudstyr og to flyvninger pr. person. Hele sessionen varer i gennemsnit en time.

Den anden session er Indoor Skydiving Experience. Dette er en luksuspakke, hvor deltagerne kan flyve meget længere end i den foregående pakke. Den koster i gennemsnit 150 €.

Denne sidste pakke omfatter også en træningslektion, flyveudstyret, personlige instruktioner og en souvenir T-shirt. Den omfatter også digitaliserede fotos og videoer af din oplevelse, som sendes til din e-mailadresse. Hvis du er interesseret i alt dette ekstraudstyr, anbefaler jeg denne pakke. Hvis du køber billederne, trøjen og en ekstra flyrejse, vil den endelige pris være næsten 200 €.

Hvad skal man have på, når man flyver i en vindtunnel?

gruppe af personer i blå jakkesæt| ©Charlotte Bassin
gruppe af personer i blå jakkesæt| ©Charlotte Bassin

Den dag, du tager til en vindtunnel, er det bedst at have sportstøj på. Den skal være så behagelig som muligt, så du kan bevæge dig frit. Du bør også have behagelige sokker og tennissko på. Når du ankommer til vindtunnelanlægget i Las Vegas, får du en heldragt på, inden du flyver.

Denne dragt bæres over det tøj, du har på. Den er fremstillet i et design og materiale, der gør det nemmere for dig at flyve. Du vil også bære en særlig hjelm med linser, der beskytter dit hoved mod stød og dine øjne mod vinden. Endelig skal du have ørepropper på, da støjen i tunnelen er meget høj.

Hvorfor er det tilrådeligt at opleve en flyvning i en vindtunnel?

pige med en beskyttelseshjelm| ©Obie Fernandez
pige med en beskyttelseshjelm| ©Obie Fernandez

Hvis du er bange for højder, men gerne vil vide, hvordan det føles at flyve, kan vindtunnelen hjælpe dig med at gøre det uden at få svimmelhed. Indendørs faldskærmsudspring eller flyvning i en vindtunnel svarer til det frie fald, du oplever, når du hopper ud af et fly med en faldskærm.

Det frie fald fra et fly kan vare ca. 60 sekunder. I vindtunneler bruges teknologi til at hjælpe med at kontrollere luften ved at generere den samme fornemmelse, men med et større tidsrum. I vindtunnelen kan du reproducere de høje hastigheder, der opnås i et frit fald.

Flyvning i en vindtunnel kan også hjælpe dig med at reducere stress. Det skyldes, at du i denne praksis bruger hele din muskulatur, da du skal udføre stillinger med muskelspænding og elasticitet. På det følelsesmæssige plan øger denne aktivitet følelsen af lykke takket være hastigheden og adrenalinen i øjeblikket.

Hvad er fordelene ved at flyve i en vindtunnel og ikke at springe i faldskærm?

Folk i sorte jakkesæt| ©Obie Fernandez
Folk i sorte jakkesæt| ©Obie Fernandez

Vindtunnelen simulerer et frit fald fra et fly, men følelsen er ikke den samme som den, du ville føle, hvis du sprang fra ca. 4000 meter over jorden. For mange er dette en stor fordel, da faldskærmsudspring er mere komplekst og indebærer større risiko.

På den anden side kræver faldskærmsudspring, at du altid har en instruktør med dig. Medmindre du er professionel, vil du ikke kunne flyve alene. Hvis du vil flyve i en vindtunnel, skal du derimod blot have en kort træningslektion. I løbet af få minutter vil du kunne opleve sikker indendørs flyvning.

Bemærk, at du ikke behøver en faldskærm for at flyve i vindtunneler. Dette element indgår i faldskærmsudspring for at hjælpe dig med at lande. Det gør det til en mere kompleks disciplin, hvorimod man i en vindtunnel kun oplever det frie fald, og maskinen bremser dig, så du falder gradvist.

En anden bemærkelsesværdig forskel er, at man skal være mindst 16 år gammel for at kunne udøve faldskærmsudspring. I vindtunnelen kan børn, der vejer mindst 45 kg, dog deltage. Der er endda vindtunneler, hvor børn helt ned til 5 år kan køre.

Endelig er vindtunnelen ikke afhængig af vejrforholdene, hvilket faldskærmsudspring gør. Det betyder, at du kan tage til en vindtunnel som en del af din sightseeingplan i en by som Las Vegas, mens du skal tage til udkanten, hvis du vælger faldskærmsudspring.