Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Varighed af Brugge dagsture

Hvis du ikke har så meget tid, men gerne vil besøge Brugge på en dagstur fra Bruxelles, skal du ikke bekymre dig: Du har masser af tid til at opdage byen ... og forelske dig i den! og blive forelsket!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minutters læst

Varighed af Brugge dagsture

Panoramaudsigt over Brugge | Elijah G

Et meget almindeligt spørgsmål, når man arrangerer en rejse til Belgien, er, hvor længe udflugterne til Brugge varer, eller hvor lang tid vi skal bruge i byen for at lære den godt at kende.

Som med alt andet, jo længere tid, jo bedre. Det er svært at blive træt af seværdighederne og den særlige atmosfære. Men da vores rejsetid desværre ikke varer evigt, vil jeg fortælle dig, hvor lang tid Brugge-ture varer, og hvad du vil kunne se i Brugge, hvis du besøger byen på en dag.

Hvor lang tid varer en tur til Brugge?

Udforsk de maleriske gader i Brugge| ©Dan Visan
Udforsk de maleriske gader i Brugge| ©Dan Visan

Hvis du vil booke en organiseret tur til Brugge fra Bruxelles, er en dagstur den mest almindelige måde at gøre det på. Det tager meget kort tid at komme fra det ene sted til det andet, hvilket gør Brugge til det perfekte sted at flygte til.

Dagsture tager normalt omkring 9 timer mellem transport og sightseeing, hvilket er mere end nok tid. Normalt skal du være på mødestedet omkring kl. 10, og du vil være tilbage ved 20-tiden.

Da dette er en organiseret tur, vil du blive ledsaget af en guide, som vil definere den bedst mulige rejseplan for dig. Men i løbet af dagen vil du også have fri tid til at nyde essensen af byen i din fritid.

Book en tur til Brugge

Hvor lange er turene til Brugge og Gent fra Bruxelles?

Besøg Gent| ©David Libeert
Besøg Gent| ©David Libeert

Hvis du vil have mest muligt ud af din tid og også besøge nabobyen Gent, bliver rejsetiden lidt længere. I stedet for den sædvanlige 9-timers tur til Brugge, skal du bruge omkring 10,5 timer.

Men hvad betyder det? Jo, du skal stå lidt tidligt op, for du skal være på mødestedet omkring kl. 8.30 om morgenen for at få mest muligt ud af dagen. Du kan tage en lur i bussen, eller du kan nyde det belgiske landskab, der venter dig bag vinduet.

Rejsen er ikke så lang (Brugge til Gent er mindre end en time), så busturen bliver slet ikke så lang. Og hvis du beslutter dig for at booke en dagstur til Brugge og Gent fra Bruxelles for at besøge begge byer på én dag, er det den bedste måde at spare tid på.

Book en tur til Brugge og Gent

Hvor lang er en tur til Brugge, hvis jeg rejser på egen hånd?

Udsigt over Brugge fra en kanalbro| ©Suhail Kazi
Udsigt over Brugge fra en kanalbro| ©Suhail Kazi

Hvis du beslutter dig for at springe de guidede ture over og besøge Brugge på egen hånd, har du lidt mere fleksibilitet, når du besøger Brugge, afhængigt af hvor meget tid du vil bruge i Brugge.

Hvis du f.eks. rejser med tog, vil det tage dig lidt over en time at nå Brugge fra hovedstaden. Husk, at det sidste tog kører omkring midnat, og at det næste først kører næsten kl . 6 om morgenen.

Hvis du foretrækker det, kan du også tilbringe en nat i Brugge. På den måde kan du udvide din Brugge-tur til to dage for at få mest muligt ud af den. Jeg har sammensat en lille guide, der analyserer prisen på ture til Brugge, som måske kan hjælpe dig med at organisere din tur bedre.

Book en tur til Brugge

Hvor meget tid har jeg brug for til at besøge Brugge og Gent på egen hånd?

Slottet for greverne af Flandern, Gent| ©Jolien E.
Slottet for greverne af Flandern, Gent| ©Jolien E.

Det er muligt at besøge Brugge og Gent på én dag fra Bruxelles på egen hånd, men jeg kan ikke anbefale det. Togrejserne er ikke længere end den private bus, men kræver mere forberedelse og lange ventetider på stationen.

Hvis du alligevel planlægger at besøge Brugge og Gent på egen hånd under din rejse til Bruxelles, er min anbefaling at afsætte to dage til dem og benytte lejligheden til at tilbringe en nat i Brugge og have chancen for at nyde det under stjernerne også.

Book en udflugt til Brugge og Gent