Hvor meget koster en dagstur til Brugge

Er du ved at planlægge din rejse til Brugge og ved ikke, hvilket budget du har brug for? Jeg fortæller dig alt om det nedenfor - bemærk det!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

4 minutters læst

Hvor meget koster en dagstur til Brugge

Et af de smukke hjørner i Brugge | Libby Penner

Hvis du planlægger en tur til Bruxelles, er et stop i Brugge et must. Brugge, der ligger lidt over en times kørsel derfra, er det perfekte sted at tage på en dagstur og fortabe sig i de smalle gader, kanaler og charmerende broer.

Men hvor meget skal du budgettere til denne ferie,hvor meget koster det at deltage i en organiseret tur, og hvor meget koster det, hvis du beslutter dig for at besøge stedet på egen hånd? Jeg besvarer disse og nogle flere spørgsmål nedenfor for at hjælpe dig med at beslutte, hvordan du bedst organiserer din lomme på din rejse.

Hvor meget koster en tur til Brugge fra Bruxelles?

Typiske heksehuse belyst om natten| ©Olivier Depaep
Typiske heksehuse belyst om natten| ©Olivier Depaep

For dem, der vælger den mere komfortable og økonomiske løsning, koster udflugter til Brugge fra Bruxelles omkring 45 € hos Hellotickets. Rejsen mellem byerne foregår i privat bus, du vil blive ledsaget af en ekspertguide, og der er et stop i nabobyen Gent for at afslutte turen med et glimt af det bedste af Belgien.

Hvis du ikke er fan af organiserede grupper og foretrækker at rejse på en mere intim måde, findes der lignende ture, der tilbyder en mere eksklusiv oplevelse i små grupper: prisen stiger til 90 €, men denne type tur giver dig mulighed for at komme bedre i kontakt med guiden og byen, stille spørgsmål, bede om anbefalinger...

Uanset hvilken mulighed du vælger, vil du have fritid om dagen til at udforske byen på egen hånd, hvilket gør det til en meget autentisk oplevelse.

Til budgettet for udflugten skal du lægge ca. 20-25 € pr. person til mad og drikkevarer (selv om der findes meget billigere muligheder, er dette den gennemsnitlige pris for, hvad det vil koste dig).
gennemsnitspris for, hvad det koster at spise i Brugge).

Sammenlign ture til Brugge

Hvor meget koster en tur til Brugge og Gent fra Bruxelles?

Vintermesse i Gent| ©Jorge Fernández Salas
Vintermesse i Gent| ©Jorge Fernández Salas

Du er heldig, for de fleste af de organiserede ture til Brugge stopper også i Gent til samme pris, omkring 45 €.

På den måde kan du se begge byer på én dag (hvilket er ideelt, hvis du har kort tid) og spare på rejseudgifterne: Du behøver ikke at holde øje med de offentlige bus- eller togplaner, men kan bruge turens private bus til at komme fra den ene by til den anden.

Sammenlign ture til Brugge og Gent

Hvor meget koster det at komme til Brugge fra Bruxelles med tog?

Udsigt over Brugge fra kanalerne| ©Despina Galani
Udsigt over Brugge fra kanalerne| ©Despina Galani

Hvis du ikke har lyst til en organiseret tur og foretrækker at besøge byen på egen hånd, kan du tage toget fra den ene by til den anden for ca. 16 € hver vej og ca. 30 € retur.

Der er op til tre tog i timen i løbet af dagen, så hyppigheden bør ikke være noget problem. Togstationen ligger i byens centrum, og rejsetiden er lidt over en time, så det er en meget behagelig tur.

Budgetmæssigt har du brugt næsten 30 € bare for at komme frem og tilbage, og det inkluderer ikke stoppet i Gent, som kræver, at du køber en separat billet. Hvis du også ønsker at leje en guide til en rundvisning i Brugge, skal du betale et tillæg på €10 pr. person.

Du kan tjekke togtider, priser og tilgængelighed på Trainlines websted.

Sammenlign udflugter i Brugge

Hvor meget koster det at komme fra Bruxelles til Brugge og Gent med tog?

Tog til Brugge| ©frankieleon
Tog til Brugge| ©frankieleon

Hvis du ud over Brugge også vil besøge Gent i løbet af dagen, skal du foretage tre togrejser og derfor købe tre billetter: Bruxelles-Brugge-Gent-Bruxelles, i alt mellem 35 og 40 €. Her er prisfordelingen:

  • Bruxelles - Brugge: 16 EUR
  • Brugge - Gent: €8.70
  • Ghent-Brussel: 12 €

Afstanden mellem Brugge og Gent er mindre end en time, så du vil ikke tilføje mange kilometer til din rejse, men logistikken begynder at blive kompliceret, hvis du ønsker at besøge begge byer på en dag på egen hånd. Du skal holde øje med køreplanerne og være opmærksom på ventetiden på de enkelte stationer.

Igen anbefaler jeg, at du bruger Trainline til at købe dine billetter online, så du ikke behøver at kæmpe eller stå i kø ved automaterne på togstationen.

Sammenlign udflugter til Brugge

Hvor meget koster det at komme fra Bruxelles til Brugge i en lejebil?

Besøg Brugge med lejebil| ©PlanetKorriban
Besøg Brugge med lejebil| ©PlanetKorriban

Det kan være en god idé at leje en bil, hvis du har planer om at rejse meget rundt i landet, så du kan komme rundt på egen hånd uden at være afhængig af de offentlige transportmidler.

Det er dog ikke en billig løsning, og du vil ikke kunne komme til centrum af de største byer i bil, så du skal betale for parkering under dit besøg i Brugge.

En hurtig beregning viser, at det kan koste ca. 50 € om dagen at leje en bil (plus forsikring), ca. 20 € for benzin til at komme frem og tilbage og 15 € for at parkere bilen hele dagen på en parkeringsplads, hvilket giver et budget på 85 € alene for rejsen.

Hvis du ikke har planer om at besøge flere byer, anbefaler jeg ikke denne mulighed.

Sammenlign Udflugter til Brugge

Hvor meget koster det at komme fra Bruxelles til Brugge med bus?

Besøg Brugge med bus| ©Sludge G
Besøg Brugge med bus| ©Sludge G

Den billigste løsning er at tage en offentlig bus fra Bruxelles til Brugge, og den kan koste mellem 15 og 20 € for en returbillet. Busserne afgår normalt fra Bruxelles Hovedbanegård og tager ca. halvanden time fra Bruxelles til Brugge.

Busserne kører ofte hele dagen, og du kan tjekke køreplaner, priser og købe billetter på BusBud.

Sammenlign udflugter i Brugge