Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Brugge dagsture fra Bruxelles

Et besøg i Brugge er som at blive nedsænket i et eventyr: Her er de bedste muligheder for at besøge byen fra Bruxelles.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Brugge dagsture fra Bruxelles

Typiske facader i Brugge | ©Oliver Depaep

Brugge er endnu mere berømt end den belgiske hovedstad. Hvert år modtager denne lille by i Flandern 3 millioner besøgende og er den mest besøgte by i landet.

Grundene er kanalerne, de brostensbelagte gader, de middelalderlige bygninger og en charme, som er svær at beskrive med ord.

Den bedste løsning

Excursion to Bruges and Ghent by bus from Brussels

Besøg det bedste af Brugge og Gent på én dag

Den perfekte tur til at lære Brügges skønhed at kende og udnytte dagen til at besøge Gent. Du vil blive ledsaget af en engelsktalende ekspertguide, og du vil også have lidt fritid.

De, der gerne vil have mest muligt ud af deres tid og vende tilbage fra deres rejse efter at have set så mange steder som muligt, bør vide, at det er mest populært at kombinere en tur til Brugge med et besøg i Gent.

I Brugge vil din guide tage dig med til byens højdepunkter (Basilica of the Holy Blood, Vor Frue Kirke, Kærlighedssøen, Burgpladsen...), og du får tid til at udforske det historiske centrum i dit eget tempo, inden du vender tilbage til Bruxelles.

Gent er en by, der ligger 20 minutter fra Brugge og ofte overses af den førstnævnte bys berømmelse. Men der er meget at se i Gent. Ved første øjekast kan de to byer ligne hinanden, men Gent er meget mere kongelig og er kendt som en universitetsby med et livligt kulturliv. Gent har intet at misunde Brugge i forhold til æstetik, og hvis du besøger de to byer sammen på samme tur, får du et langt mere præcist indtryk af Belgien, end hvis du kun besøger Bruxelles.

I Gent kan du ud over at se den historiske bymidte se seværdigheder som St Bavon-katedralen med dens middelalderlige skatte indeni, slottet Gravensteen, Sankt Nikolaus-kirken og den historiske Gralei-kaj.

Derfor anbefaler jeg denne tur: Hvis du kun er i Bruxelles i et par dage og ønsker at se mere af Belgien uden at skulle på en rundrejse i landet, er denne tur den bedste mulighed.


Premium-muligheden

Discovery of Bruges from Brussels - Small Exclusive Group Tour

Oplev Brugge på en rundvisning i en lille gruppe

Hvis du ikke bryder dig om at rejse i store grupper, vil et besøg i Brugge med en ekspertguide og en meget lille gruppe af rejsende gøre denne oplevelse meget mere eksklusiv.

Organiserede udflugter er meget populære, fordi de er meget lig prisen på en togbillet tur/retur og omfatter en specialiseret guide.

Brugge er en by, som du vil blive forelsket i bare ved at se den, men hvis du også får en guidet tur til Brugge fra Bruxelles i en lille gruppe, vil du lære de vigtigste steder, dens historie og legender at kende. Oplevelsen er langt bedre end at besøge Brugge på egen hånd.

Du mødes med din guide og resten af gruppen i Bruxelles centrum tidligt om morgenen for at tage toget til Brugge.

Når du er der, får du både guidede ture og fri tid til at udforske byen på egen hånd. Du kan reservere din plads online med garanti for gratis afbestilling op til 24 timer før afrejse. Desuden foregår turen i en lille gruppe, hvilket giver dig mulighed for at komme i kontakt med byen og guiden.

På denne tur vil din guide ledsage dig til Central Markt-pladsen, Sankt Frelsers katedral, Klokkestenen i Brugge, Burg-pladsen, Basilica of the Holy Blood, blandt andre vigtige steder i byen.

Hvorfor jeg anbefaler denne tur: Dette er en af de mest prisvenlige ture til Brugge fra Bruxelles. Du vil komme tilbage efter at have set byen i dybden, og du vil kunne gøre det i ro og mag og balancere fritid med guidede ture.


Hvor meget koster en tur til Brugge fra Bruxelles?

Byrådet i Brugge| ©R Boed
Byrådet i Brugge| ©R Boed

Priserne varierer alt efter varighed eller hvad der er inkluderet, men du kan finde en dagstur til Brugge fra Bruxelles til 45 € på Hellotickets. Denne tur varer en hel dag og tager dig ud over til Brugge også med til Gent.

Når man tænker på, hvor meget det ville koste at besøge byen på egen hånd, betale for transport og hyre en guide til at tage dig med på en byrundtur, er prisen mere end det værd.

Jeg har skrevet en artikel om prisen på udflugter til Brugge fra Bruxelles, hvor du kan sammenligne prisen på at deltage i en organiseret tur med prisen på at besøge Bruxelles på egen hånd med tog, bus eller bil fra udlejningsbilen.

Sammenlign udflugter i Brugge

Hvor lang tid tager det at komme til Brugge fra Bruxelles?

Brugges kanaler med Belfryet i baggrunden| ©raider of gin
Brugges kanaler med Belfryet i baggrunden| ©raider of gin

Det tager ca. halvanden time ad landevejen. På guidede ture bruges der normalt en almindelig bus eller minibus, afhængigt af antallet af deltagere, så den foretrukne transportform er normalt ad landevejen.

Det praktiske ved at rejse med bus er, at mange af turene omfatter et stop i Gent før eller efter et besøg i Brugge (Gent ligger ca. en time fra Brugge og kræver ikke en større omvej fra Bruxelles).

Sammenlign udflugter til Brugge

Bedste tidspunkt at besøge Brugge fra Bruxelles

I weekender og på helligdage fyldes byen med turister. Hvis du kan tage af sted på hverdage, vil du også opleve en tilstrømning af besøgende (det er trods alt den mest besøgte by i Belgien), men færre.

Hvis du tager til Brugge om vinteren, vil du fryse, så tag varmt tøj med, så du kan holde dig varm. Fordelen ved at rejse til Brugge om vinteren er, at der er langt færre rejsende end i højsæsonen.

Men hvis du foretrækker et mildt klima for at besøge den charmerende by Brugge, anbefaler jeg forår og efterår. Om sommeren kan det blive ret varmt, men det er ikke særlig almindeligt at opleve meget høje temperaturer (medmindre man bliver fanget i en hedebølge).

Sammenlign udflugter i Brugge

Hvor længe varer udflugterne til Brugge?

De varer normalt en dag, og selv om du kan tilbringe meget længere tid i Brugge, er en dag nok til at lære byen godt at kende. Turen fra Bruxelles er kort, så du kan få det meste ud af dagen.

Du vil se de vigtigste monumenter og pladser, og du vil have fri tid til at stoppe for at spise frokost og nyde restauranterne og de smalle gader. Der er udflugter, der endda omfatter Gent, hvilket er en rigtig god mulighed, hvis du ikke har meget tid til rådighed på din tur til Bruxelles.

Hvis du stadig ikke er sikker på, hvor lang tid du vil bruge i byen, kan du tage et kig på min artikel om længden af udflugter i Brugge for at hjælpe dig med at organisere din tur.

Sammenlign udflugter i Brugge

Er det værd at besøge Gent på en tur til Bruxelles?

Selvfølgelig er de det. Begge byer ligger mindre end en time fra hinanden og Bruxelles, hvilket gør dem til den perfekte trekant for din rejse i Belgien.

Gents centrum er ret overskueligt, og næsten alle seværdigheder ligger relativt tæt på hinanden, hvilket gør det nemt at komme rundt på et par timer.

De fleste ture til Brugge slutter dagen med et stop for at opleve det bedste af Gent. Hvis du vil vide mere om denne mulighed for at se, om det er det værd eller ej, har jeg skrevet en guide om at besøge Gent på din tur til Brugge- tag et kig!

Besøg i Brugge med børn

Det er en god idé atbesøge Brugge med børn på en udflugt fra Bruxelles, især hvis du tager på en organiseret tur, hvor du ikke behøver at bekymre dig om at bestille alting selv.

Generelt er afstanden fra Bruxelles ikke særlig lang, så rejsen er behagelig og ikke for trættende for de små. Når de først er i Brugge, vil de føle sig som i en Disney-film på grund af de brostensbelagte gader, eventyrhusene og kanalerne. De vil elske det.

Sørg for at tage dem med, så de er forberedt på kulden, hvis du tager af sted om vinteren, for selv om temperaturen ikke er meget anderledes end i Bruxelles, kan du måske mærke fugten mere. Ellers kan du gøre dig klar til at nyde Bruxelles med hele familien!

Sammenlign udflugter i Brugge

Hvor (og hvad) du skal spise og drikke på din tur til Brugge

Som en god belgisk by er Brugge fuld af steder, der tilbyder lokale og besøgende alle former for traditionelle delikatesser: de berømte håndværksøl, udsøgt chokolade og vafler, utroligt kød, fisk og muslinger serveret med pomfritter, hjemmelavede supper...

Det gode ved at tage til Brugge på en organiseret tur er, at du ikke blot har fri tid til at gå rundt i byen, men også kan vælge, hvad og hvordan du vil spise.

Jeg har samlet en praktisk guide til spisesteder i Brugge, så du ikke behøver at bekymre dig om noget.

Sammenlign ture til Brugge

Sådan kommer du til Brugge

Brugge oplyst om natten| ©Olivier Depaep
Brugge oplyst om natten| ©Olivier Depaep

Hvis du overvejer at arrangere en tur til Brugge, enten på egen hånd eller på en organiseret tur, har jeg i denne artikel beskrevet, hvordan du kan komme til Brugge fra Bruxelles.

Med tog

Togene til Brugge kører ca. hvert 15. minut hele dagen fra de tre togstationer i Bruxelles (Midi eller Sud, Nord og Central). Hver tur koster omkring 16 euro, og det er ikke nødvendigt at reservere, så jeg anbefaler, at du ser byen i dit eget tempo og blot tager tilbage til stationen og vender tilbage til Bruxelles, når du er tilfreds med dit besøg.

Med bus

Bussen tager længere tid end toget (ca. halvanden time) og har færre afgange i løbet af dagen, men hvis du vil spare penge, kan du købe billetter fra 6 euro hver vej.

Med lejebil

Hvis du foretrækker at være uafhængig og bevæge dig rundt i dit eget tempo, og du har lejet en bil til dit ophold i Bruxelles, vil du ikke have problemer med at komme til Brugge. Da det er den mest besøgte by i landet, er den godt skiltet på vejene, især hvis du rejser fra hovedstaden.

Sammenlign Udflugter til Brugge

Hvad skal man se i Brugge

Udsmykning af det indre af Basilica of the Holy Blood, Brugge| ©It's No Game
Udsmykning af det indre af Basilica of the Holy Blood, Brugge| ©It's No Game

Alle ture dækker de vigtigste seværdigheder i byen for at sikre, at den rejsende ikke går glip af noget relevant under sit besøg i "Nordens Venedig". Men hvis du har tid til at udforske i dit eget tempo, må du ikke gå glip af følgende monumenter og seværdigheder:

Hovedtorvet

Den er kendt som Grote Markt og er hjertet af byen. I centrum finder du en statue dedikeret til lokale helte og det berømte klokketårn Belfort. Tag dig tid til at vandre rundt, tage billeder og udforske nogle af restauranterne, selv om sidstnævnte er meget turistorienterede.

Burg Square

Det er her, du finder rådhuset, Palais de Justice og Basilica of the Holy Blood. Det er også et af de mest travle steder i byen.

Basilikaen af det hellige blod

Det har sit navn, fordi det siges at indeholde dråber af Kristi blod. Du kan besøge den hver dag fra 9:30 til 12:00 og fra 14:00 til 17:00, men sørg for, at der ikke er nogen ceremonier i gang, før du går derhen.

Kærlighedens sø

Det er et af de mest berømte kanalområder. Du kan få adgang til den, hvis du tager en bådtur, hvilket anbefales mindst én gang for at få en oplevelse. En halv times tur langs kanalerne kan koste omkring 8 euro.

St Saviour's Cathedral

Det er den ældste kirke i Brugge, har et 100 meter højt tårn fra det 12. århundrede og rummer forskellige kunstværker. De har alle daglige besøgstider, men de skifter alt efter årstiden og ugedagen.

Vor Frue Kirke

Kendt for sin marmor-Madonna af Michelangelo. Det er en bygning i gotisk stil, som er lukket for offentligheden om mandagen.

Sammenlign ture til Brugge

Praktiske tips til din dagstur til Brugge fra Bruxelles

Nyd en spadseretur gennem gaderne i Brugge| ©Dan Visan
Nyd en spadseretur gennem gaderne i Brugge| ©Dan Visan

Du vil have masser af tid

Første gang jeg var i Brugge, havde jeg kun en dag til at se hele byen, og det betød, at jeg skyndte mig fra det ene sted til det andet og ikke nød den med den fred og ro, den fortjente. Jeg havde masser af tid.

Det historiske centrum af Brugge er let at besøge på én dag, så bliv ikke overvældet og gå rundt i ro og mag. Hvis du tager toget, skal du huske, at der er en løbende køreplan, så du behøver ikke at bekymre dig om, at du skal være færdig på et bestemt tidspunkt.

Fortabe dig i de smalle gader

Få byer har så meget charme som Brugge. Når du har set de vigtigste seværdigheder, anbefaler jeg, at du vandrer rundt i gaderne og kanalerne på jagt efter magiske steder; du vil helt sikkert finde dem. Lad ikke chokoladebutikkerne, som er nøje udvalgt, udeblive.

Se solnedgangen på rosenkranskajen

Dette er et af de bedste steder i byen at gøre det. Hvis du overnatter, vil du opleve en anden by med masser af natteliv, men i så fald skal du bestille på forhånd på restauranter eller hoteller.

Sammenlign ture til Brugge

Hvis du er interesseret i en tur til Brugge fra Bruxelles, vil du også være interesseret i

Manneken Pis, Bruxelles| ©Enrique Fernández
Manneken Pis, Bruxelles| ©Enrique Fernández

Udflugten til Brugge er uden tvivl den mest populære udflugt, du kan tage på under din tur til Bruxelles, men det er ikke den eneste. I denne artikel om de bedste udflugter fra Bruxelles og ture i byen kan du finde mange flere muligheder, herunder besøg i nærliggende byer som Antwerpen og Amsterdam.

Du kan også finde oplevelser, som du kan gøre uden at forlade Bruxelles, f.eks. øl- og chokoladesmagninger og vandreture i byen.