Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Brugge dagsture fra Bruxelles

At besøge Brugge er som at være i et eventyr: Her er de bedste muligheder for at besøge byen fra Bruxelles.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Brugge dagsture fra Bruxelles

Typiske facader i Brugge | ©Oliver Depaep

Brügge er endnu mere berømt end den belgiske hovedstad. Hvert år modtager denne lille by i Flandern 3 millioner besø gende og er den mest besøgte by i landet.

Årsagerne: kanalerne, de brostensbelagte gader, middelalderbygningerne og en charme, der er svær at beskrive med ord.

Den bedste løsning

Dagstur til Brügge fra Bruxelles

Oplev Brugge på en privat tur

Besøg Brugge med en historisk ekspertguide, og oplev ikoniske seværdigheder som Kærlighedssøen, Grote Markt eller Gruuthuse-museet. Nyd en hel dag med gåture og sightseeing i denne drømmeby.

Brugge er en by, som man forelsker sig i bare ved at se på den, men hvis man også tager på en guidet tur i Brugge fra Bruxelles i en lille gruppe, vil man lære dens vigtigste hjørner, dens historie og dens legender at kende. Oplevelsen er langt bedre end at besøge Brugge på egen hånd.

Du vil blive ledsaget af en professionel guide, men du vil have fri tid til at udforske byen i dit eget tempo. Du vil kunne besøge Grote Markt, St John's Hospital, Rosary Quay og den berømte Minnewater Lake, blandt andre vigtige punkter i byen.

Derfor anbefaler jeg denne tur: Dette er en af de ture til Brugge fra Bruxelles, hvor du får mest for pengene. Du kommer tilbage efter at have set byen i dybden, og du vil kunne gøre det uden at skynde dig, balancere fritid med guidede ture.


Den mest komplette løsning

Dagstur til Brügge og Gent fra Bruxelles

Besøg det bedste af Brugge og Gent på én dag

Den perfekte tur til at lære den smukke by Brugge at kende og udnytte dagen til at besøge Gent. Du vil blive ledsaget af en ekspertguide, men du vil også have lidt fritid.

For dem, der kan lide at få mest muligt ud af deres tid og komme tilbage fra deres rejse efter at have set så mange steder som muligt, er det populært at kombinere en tur til Brugge med et besøg i Gent

Gent er en by, der ligger 20 minutter fra Brugge og ofte overses af berømmelsen af den førstnævnte. Men der er meget at se. Den er kendt som en universitetsby med et livligt kulturliv og har intet at misunde Brugge med hensyn til æstetik. Turen ledes af en professionel guide, der er ekspert i historie, og som vil fortælle dig alt om de to vigtigste byer i regionen.

I Gent vil du, ud over at besøge det historiske centrum, blandt andet se steder som: St. Bavon-katedralen, slottet for greverne af Flandern og kirken St. Og i Brugge vil turen tage dig til byens mest enestående monumenter (Brugge-katedralen og Helligblodsbasilikaen, Kærlighedssøen, Burgpladsen...), så du har tid til at udforske det historiske centrum i dit eget tempo, inden du vender tilbage til Bruxelles.

Derfor anbefaler jeg denne tur: Hvis du kun er i Bruxelles i et par dage og gerne vil se mere af Belgien uden at skulle på en rundrejse i hele landet, er denne tur den bedste mulighed for dig.


Hvor meget koster en tur til Brugge fra Bruxelles?

Brügge Rådhus| ©R Boed
Brügge Rådhus| ©R Boed

Priserne varierer afhængigt af varigheden, eller hvad der er inkluderet, men du kan finde en dagstur til Brugge fra Bruxelles for 45 ¤ i Hellotickets. Denne tur varer en hel dag, og ud over Brugge kommer du også til at se Gent.

I betragtning af, hvor meget det ville koste at besøge byen på egen hånd, betale for transport og hyre en guide til at tage dig med på en byrundtur, er prisen mere end rimelig.

Jeg har skrevet en artikel om prisen på Brugge-ture fra Bruxelles, hvor du kan sammenligne omkostningerne ved at deltage i en organiseret tur sammenlignet med prisen for at besøge Bruxelles på egen hånd med tog, bus eller lejebil.

Book din tur til Brugge fra Bruxelles

Hvor lang tid tager det at komme til Brugge fra Bruxelles?

Kanalerne i Brugge med klokketårnet i baggrunden| ©raider of gin
Kanalerne i Brugge med klokketårnet i baggrunden| ©raider of gin

Det tager cirka halvanden time i bil. Guidede ture foregår som regel med enten en almindelig bus eller en minibus, afhængigt af antallet af deltagere, så den foretrukne transportform er som regel landevejen.

Det praktiske ved at rejse med bus er, at mange af turene inkluderer et stop i Gent før eller efter besøget i Brugge (Gent ligger cirka en time fra Brugge og involverer ikke en større omvej fra Bruxelles).

Book din tur til Brugge og Gent fra Bruxelles

Bedste tidspunkt at besøge Brugge fra Bruxelles

En dag i Brugge| ©Natividad Plaza Gonzalez
En dag i Brugge| ©Natividad Plaza Gonzalez

I weekender og på helligdage er byen fuld af turister. Hvis du kan nå det i løbet af ugen, vil du også opleve en tilstrømning af besøgende (det er trods alt den mest besøgte by i Belgien), men i mindre grad.

Hvis du tager til Brugge om vinteren, kommer du til at fryse, så tag varmt tøj med til at holde dig varm. Fordelen ved at rejse til Brugge om vinteren er, at der er langt færre rejsende end i højsæsonen.

Men hvis du foretrækker et mildt klima til at besøge den charmerende by Brugge, anbefaler jeg forår og efterår. Om sommeren kan det blive ret varmt, selvom det ikke er så almindeligt med meget høje temperaturer (medmindre du bliver fanget i en hedebølge).

Book din rejse til Brugge fra Bruxelles

Hvor længe varer turene til Brugge?

Klokken| ©Cats Coming
Klokken| ©Cats Coming

De varer normalt en dag, og selv om du kan tilbringe meget længere tid i Brugge, er en dag nok til at lære byen godt at kende. Rejsen fra Bruxelles er kort, så du kan få mest muligt ud af dagen.

Du kommer til at se de vigtigste monumenter og pladser, og du har tid til at spise frokost og nyde restauranterne og de smalle gader. Nogle ture inkluderer endda et besøg i Gent, hvilket er en rigtig god mulighed, hvis du ikke har så meget tid på din tur til Bruxelles.

Hvis du stadig ikke er sikker på, hvor meget tid du vil bruge i byen, kan du tage et kig på min artikel om varigheden af ture til Brugge for at hjælpe dig med at organisere dig bedre.

Book din tur til Brugge og Gent fra Bruxelles

Er Gent et besøg værd på din rejse til Bruxelles?

Gaderne i Brugge| ©Paco
Gaderne i Brugge| ©Paco

Selvfølgelig er det det. Begge byer ligger mindre end en time væk fra hinanden og Bruxelles, hvilket gør dem til den perfekte trekant for din rejse i Belgien.

Gents centrum er ret overskueligt, og næsten alle seværdighederne ligger relativt tæt på, så det er nemt at komme rundt på et par timer.

De fleste ture til Brugge slutter dagen af med et stop for at opleve det bedste af Gent. Hvis du vil vide mere om denne mulighed for at se, om det giver mening for dig eller ej, har jeg skrevet en guide om at besøge Gent på din tur til Brugge. Tjek den ud!

Besøg i Brugge med børn

Lær Brugge at kende| ©Jaume CP BCN
Lær Brugge at kende| ©Jaume CP BCN

Atbesøge Brugge med børn på en udflugt fra Bruxelles er en god idé, især hvis du gør det på en organiseret tur, hvor du ikke behøver at bekymre dig om at skulle arrangere alt på egen hånd.

Generelt er afstanden fra Bruxelles ikke særlig lang, så rejsen er behagelig og ikke alt for trættende for de små. I Brugge vil de brostensbelagte gader, eventyrlige huse og kanaler få dem til at føle, at de er med i en Disney-film. De vil elske det.

Sørg for at forberede dem på kulden, hvis I tager af sted om vinteren, for selvom temperaturerne ikke er meget anderledes end i Bruxelles, kan I måske mærke fugten mere. Ellers er det bare at gøre sig klar til at nyde Bruxelles med hele familien!

Book din rejse til Brugge fra Bruxelles

Hvor (og hvad) skal du spise og drikke på din rejse til Brugge?

Bruxelles-øl| ©Oriol Garcia
Bruxelles-øl| ©Oriol Garcia

Som en god belgisk by er Brugge fuld af steder, der tilbyder lokale og besøgende alle slags traditionelle delikatesser: dens berømte håndværksøl, dens udsøgte chokolade og vafler, utroligt kød, fisk og muslinger serveret med pommes frites, hjemmelavede supper ...

Det gode ved at tage til Brugge på en organiseret tur er, at du ud over at have tid til at vandre rundt i byen i din fritid kan vælge, hvad og hvordan du vil spise der.

Jeg har sammensat en praktisk lille guide til spisesteder i Brugge, så du ikke behøver at bekymre dig om noget.

Sådan kommer du til Brugge

Brugge oplyst om natten| ©Olivier Depaep
Brugge oplyst om natten| ©Olivier Depaep

Hvis du overvejer at arrangere en tur til Brugge, enten på egen hånd eller på en organiseret tur, har jeg i denne artikel beskrevet, hvordan du kommer til Brugge fra Bruxelles.

Med tog

Togene til Brugge kører cirka hvert 15. minut hele dagen fra de tre togstationer i Bruxelles (Midi eller Sud, Nord og Central). Hver rejse koster ca. 16 euro, og du behøver ingen reservation, så jeg anbefaler, at du ser byen i dit eget tempo og blot tager tilbage til stationen og vender tilbage til Bruxelles, når du er tilfreds med dit besøg.

Med bus

Bussen tager længere tid end toget (omkring halvanden time) og har færre afgange i løbet af dagen, men hvis du vil spare penge, kan du købe billetter fra 6 euro hver vej.

Med lejebil

Hvis du foretrækker at være uafhængig og bevæge dig rundt i dit eget tempo, og du har lejet en bil til dit ophold i Bruxelles, vil du ikke have nogen problemer med at komme til Brugge. Som den mest besøgte by i landet er Brugge godt skiltet, især hvis du rejser fra hovedstaden.

Book din rejse til Brugge fra Bruxelles

Hvad skal man se i Brugge?

Dekoration af det indre af Basilica of the Holy Blood, Brugge.| ©It's No Game
Dekoration af det indre af Basilica of the Holy Blood, Brugge.| ©It's No Game

Alle ture dækker de vigtigste seværdigheder i byen for at sikre, at du ikke går glip af noget vigtigt under dit besøg i "Nordens Venedig". Men hvis du har tid til at gå på opdagelse i dit eget tempo, må du ikke gå glip af følgende monumenter og seværdigheder:

Hovedtorvet

Kendt som Grote Markt, er dette byens hjerte. I centrum finder du en statue dedikeret til lokale helte og også det berømte Belfort-klokketårn. Tag dig tid til at vandre rundt, tage billeder og udforske nogle af restauranterne, selvom sidstnævnte ganske vist er meget turistorienterede.

Burg-pladsen

Det er her, du finder rådhuset, justitsministeriet og Basilica of the Holy Blood. Det er også et af de travleste steder i byen.

Basilikaen af det hellige blod

Den har fået sit navn, fordi det siges, at den indeholder dråber af Kristi blod. Du kan besøge den hver dag fra kl. 9.30 til 12.00 og fra kl. 14.00 til 17.00, men sørg for, at der ikke er nogen ceremonier i gang, før du tager af sted.

Kærlighedens sø

Dette er et af de mest populære kanalområder. Du kan få adgang til det, hvis du tager en bådtur, hvilket anbefales mindst én gang for oplevelsens skyld. En halv times tur langs kanalerne kan koste omkring 8 euro.

Sankt Frelsers Katedral

Den ældste kirke i Brugge har et 100 meter højt tårn fra det 12. århundrede og huser forskellige kunstværker. Alle er åbne hver dag, men åbningstiderne varierer afhængigt af årstid og ugedag.

Vor Frue Kirke

Kendt for sin Madonna i marmor af Michelangelo. Det er en bygning i gotisk stil, som er lukket for offentligheden om mandagen.

Book din rejse til Brugge fra Bruxelles

Praktiske tips til dit besøg i Brugge fra Bruxelles på én dag

Nyd en slentretur gennem Brugges gader| ©Dan Visan
Nyd en slentretur gennem Brugges gader| ©Dan Visan

Du har masser af tid

Første gang jeg tog til Brugge, havde jeg kun én dag til at se hele byen, hvilket betød, at jeg skyndte mig fra det ene sted til det andet og ikke nød det så afslappet, som jeg burde have gjort. Jeg havde masser af tid.

Det historiske centrum af Brugge er overskueligt at besøge på en dag, så lad dig ikke overvælde og gå rundt i ro og mag. Hvis du tager toget, skal du huske, at der er en kontinuerlig køreplan, så du ikke behøver at bekymre dig om at afslutte dit besøg på et bestemt tidspunkt.

Fortab dig i de smalle gader

Få byer har så meget charme som Brugge. Når du har set de vigtigste seværdigheder, anbefaler jeg, at du vandrer rundt i gaderne og kanalerne på jagt efter magiske steder; du er sikker på at finde dem. Du må ikke glemme chokoladebutikkerne, som er omhyggeligt plejet.

Se solnedgangen ved Rosary Quay

Det er et af de bedste steder i byen at gøre det. Hvis du bliver natten over, vil du opdage en anden by med masser af natteliv, men i så fald skal du booke i forvejen på restauranter eller hoteller.

Book din udflugt til Brugge fra Bruxelles

Hvis du er interesseret i at tage en tur til Brugge fra Bruxelles, vil du også være interesseret i

Manneken Pis, Bruxelles| ©Enrique Fernández
Manneken Pis, Bruxelles| ©Enrique Fernández

Brügge-udflugten er uden tvivl den mest populære udflugt, du kan tage på under din rejse til Bruxelles, men det er ikke den eneste. I denne artikel om de bedste udflugter fra Bruxelles og ture i byen finder du mange flere muligheder, herunder besøg i nærliggende byer som Antwerpen eller Amsterdam.

Du kan også finde oplevelser, du kan lave uden at forlade Bruxelles, såsom øl- eller chokoladesmagninger og byvandringer.