Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

25 seværdigheder og oplevelser i Bruxelles

I hjertet af Europa finder du kultur, historie, arkitektur, øl og masser af chokolade. Og glem ikke at besøge det omkringliggende område!

Ana Caballero

Ana Caballero

17 minutters læst

25 seværdigheder og oplevelser i Bruxelles

Atomium i Bruxelles | ©Dimitri Houtteman

Størrelsen på Belgiens hovedstad er ideel til en weekend, men du bliver nødt til at forlænge din rejse for at besøge nærliggende byer som mytiske Brugge. Her er alt, hvad du behøver at vide for at få mest muligt ud af dit besøg i Bruxelles.

1. Gå rundt på Grand Place

Den store plads| ©Jorge Franganillo
Den store plads| ©Jorge Franganillo

Når du går rundt på Grand Place i Bruxelles, vil du opdage byens historiske og æstetiske hjerte. Denne storslåede plads er en af de mest emblematiske destinationer i Europa og en arkitektonisk juvel, der afspejler den belgiske hovedstads rige historie og kulturelle indflydelse. Grand Place er omgivet af rådhuset og er en ideel ramme for fotografier og et udstillingsvindue for flamsk kunst.

Bygningerne omkring Grand Place er et udstillingsvindue for den gotiske og barokke arkitektur, der kendetegner byen. De udsmykkede facader, detaljer og skulpturer, der pryder bygningerne, vidner om den rigdom og pragt, som Bruxelles oplevede i sin historiske storhedstid. Bruxelles' rådhus er med sit tårn og gotiske arkitektur et centralt omdrejningspunkt, som tiltrækker sig opmærksomhed fra alle vinkler.

Book en guidet tur i Bruxelles

2. Oplev statuen Manneken Pis

Manneken Pis| ©acsflickr
Manneken Pis| ©acsflickr

En af de mest traditionelle oplevelser, man kan få i Bruxelles, er at besøge Manneken Pis-statuen. Det er en af byens mest ikoniske og elskede figurer, en lille skulptur af en dreng, der tisser i et springvand. Denne genskabelse har fanget de besøgendes fantasi i århundreder og er blevet et ikonisk symbol på den belgiske hovedstad.

Statuen står på et pittoresk hjørne nær Grand Place og udstråler en legesyg ånd og en humoristisk sans, der afspejler byens imødekommende og lidt respektløse personlighed. Derudover er historien bag Manneken Pis-statuen gådefuld og fuld af legender. Selvom dens nøjagtige oprindelse er usikker, har figuren været en del af Bruxelles' kulturelle struktur siden det 17. århundrede og er ofte inkluderet i rejseplanerne for de bedste Bruxelles-ture.

Book en cykeltur til Bruxelles

3. Tag på en guidet tur i byens centrum

Børsen i Bruxelles| ©Fred Romero
Børsen i Bruxelles| ©Fred Romero

Det vigtigste er selvfølgelig at se det historiske centrum af Bruxelles. Men hvis du tager rundt i centrum på egen hånd, er det nemt at blive der, og det er kun overfladen af, hvad byen har at tilbyde den rejsende.

Med en guidet tur i Bruxelles vil du lære om byens historie og opdage dens hjørner og monumenter fra et andet perspektiv. Disse ture holder sig ikke kun til de historiske fakta, du finder i en guidebog, men ledes af lokale, som giver dig et indblik i byens skikke og legender.

De mest relevante stop

 • Det store marked
 • Det kongelige palads
 • Børsen
 • Mont des Arts
 • Skt. Nicholas-kirken
 • Saint Hubert-gallerierne
 • Manneken Pis-statuen
 • Det kongelige bibliotek i Belgien

Book en guidet tur i Bruxelles

4. Slentre gennem Saint-Hubert-gallerierne

Inde i Galeries Saint-Hubert| ©Jukka
Inde i Galeries Saint-Hubert| ©Jukka

Du synes måske, at shopping på rejsen er en tom måde at bruge tiden på, men jeg kan forsikre dig om, at et besøg i Saint-Hubert-gallerierne vil få dig til at ændre mening. Disse shoppingarkader er over 200 meter lange og er en af byens hovedattraktioner.

Ud over at beundre arkitekturen finder du luksusbutikker, juvelerer, berømte chocolatiers og terrasser, hvor du kan nyde en kop kaffe. Det er rigtigt, at de fleste af disse steder er forbeholdt folk med mange penge på lommen, men du bør ikke gå glip af oplevelsen.

Book en privat tur i Bruxelles

5. Besøg justitsministeriet i Bruxelles

Retspaladset i Bruxelles| ©Jorge Franganillo
Retspaladset i Bruxelles| ©Jorge Franganillo

Hvis du på din tur til Bruxelles vil opdage en af byens smukkeste bygninger, som normalt ikke kommer med på de mest populære lister, vil jeg råde dig til at besøge Justitspaladset, et arkitektonisk værk, som er en af Belgiens bedst bevarede hemmeligheder. Paladset ligger på toppen af Marollen Hill og byder på en panoramaudsigt over den belgiske hovedstad.

Paladsets arkitektur er en blanding af neoklassicisme og renæssance, og dets monumentale design afspejler det 19. århundredes ambitioner og pragt. Den centrale kuppel, som tårner sig op over byen, er en af de største i verden og et genkendeligt vartegn fra forskellige steder i Bruxelles. En af de bedste måder at komme til Palais de Justice på, mens man nyder omgivelserne, er at tage byens turistbus.

Interessante detaljer

 • Pris: Der er gratis adgang.
 • Åbningstider**:** Mandag til fredag fra kl. 8.00 til 17.00.
 • Beliggenhed**:** Pl. Poelaert 1, Bruxelles.

Book din plads på Bruxelles' sightseeingbus

6. Oplev Sablon-kvarteret

Sablon-kirken| ©jorge diaz
Sablon-kirken| ©jorge diaz

At gå på opdagelse i Sablon-kvarteret i Bruxelles betyder, at man træder ind i et elegant og sofistikeret hjørne, som er indbegrebet af byens kulturelle og kunstneriske rigdom. Dette historiske kvarter, der ligger mellem Grand Place og Palais de Justice, er kendt for sine brostensbelagte gader, sine bygninger i forskellige arkitektoniske stilarter og sin kosmopolitiske atmosfære. Sablon er en smeltedigel af antikvitetsforretninger, designerbutikker, kunstgallerier og udsøgte chokolademagere.

Et af højdepunkterne i Sablon-kvarteret er Grand Place du Sablon, som bliver et livligt sted i weekenden takket være det populære antikvitets- og kuriositetsmarked. Dette marked tiltrækker både ivrige samlere og nysgerrige på jagt efter uventede skatte. Kvarteret er også berømt for at være hjemsted for nogle af de bedste chokoladebutikker.

Deltag i en chokoladeworkshop i Bruxelles

7. Tag på sightseeingtur i Bruxelles med bus

Sightseeingbus gennem Bruxelles' gader| ©Carl Campbell
Sightseeingbus gennem Bruxelles' gader| ©Carl Campbell

Bruxelles er så meget mere end det, du kan se på en gåtur gennem centrum, men nogle gange ved vi ikke helt, hvad vi skal se, eller hvad vi skal holde øje med. Derfor har Bruxelles' sightseeingbusser en rute, der er designet med lydkommentarer og panoramaudsigt, og som kører gennem hele byen.

Ved at bruge sightseeingbusserne sparer man også tid på at komme rundt til de forskellige seværdigheder i byen. Det er også en måde at undgå vinterkulden i Bruxelles og de lange gåture.

Sådan fungerer det

Det eneste, du skal gøre, er at købe et pass (du kan gøre det online) til en eller to dage og aktivere det ved første brug. I 24 eller 48 timer, afhængigt af hvad du vælger, har du ubegrænset adgang til Bruxelles' sightseeingbusser og kan hoppe på og af så mange gange og ved så mange stoppesteder, du vil.

Selv om du vil bruge sightseeingbussen til at komme hurtigere mellem monumenterne, end du ville gå eller tage metroen, er min anbefaling at tage hele ruten mindst én gang for at lytte til lydkommentarerne om byen og nyde seværdighederne.

Book dit sæde på Bruxelles' sightseeingbus

10. Besøg det belgiske kongelige museum for skønne kunster

De kongelige museer for skønne kunster i Belgien| ©alh1
De kongelige museer for skønne kunster i Belgien| ©alh1

Hvis du vil udforske en skattekiste af kunst, der spænder over århundreders skabelse og visuelle udtryk, er et besøg på Royal Museum of Fine Arts of Belgium et must. Dette museum huser en samling af mesterværker inden for maleri, skulptur og dekorativ kunst. Udstillingen er opdelt i to sektioner, en dedikeret til gammel kunst og en anden til moderne kunst, og tager dig med på en rejse gennem tiden og forskellige kunstneriske strømninger og kulturelle bevægelser.

Museets sektion for gammel kunst præsenterer en varieret samling, der omfatter mesterværker fra den flamske renæssance og europæisk kunst op til det 18. århundrede. Malerier af Brueghel den Yngre, Rubens og Van Dyck samt skulpturer, dekorative genstande og kunsthåndværk supplerer samlingen.

Afdelingen for moderne kunst præsenterer en række værker, der spænder fra impressionisme til samtidskunst. Mesterværker af René Magritte og James Ensor præger denne udstilling på et af Bruxelles' fineste museer.

Interessante detaljer

 • Pris: Indgangsprisen er ca. 13 euro pr. person. Gratis adgang til museet med Bruxelles-kortet.
 • Åbningstider**:** Tirsdag til søndag fra kl. 10 til 17.
 • Beliggenhed**:** Rue de la Régence 3, Bruxelles.

Book Bruxelles-kortet

11. og gå heller ikke glip af det kongelige museum for kunst og historie i Bruxelles

Det kongelige kunstmuseum for Bruxelles' historie| ©Alfred Lex
Det kongelige kunstmuseum for Bruxelles' historie| ©Alfred Lex

Fortsætter vi med museerne i Bruxelles, er Royal Art Museum of the History of Brussels et andet af byens must-see museer. Museet ligger i den majestætiske Parc du Cinquantenaire-bygning og er et uvurderligt skatkammer af genstande og mesterværker, der spænder fra antikken til nyere tid.

Hvert museum i dette unikke kompleks er dedikeret til et specifikt tema, der giver besøgende mulighed for at udforske forskellige kunstneriske udtryk og opdage Belgiens og verdens rige kulturarv. Billetter til Cinquantenaire Museum, som det også kaldes, giver dig adgang til områder, der spænder fra egyptiske og romerske antikviteter til islamiske og asiatiske kunstgenstande.

Derudover udstiller Museum of Musical Instruments, en anden komponent i dette museumskompleks, en bred vifte af historiske musikinstrumenter, der giver genlyd af musikkens udvikling gennem tiderne.

Book billetter til Museum of Art and History

12. Tag en pause i den kongelige park i Bruxelles

Det kongelige palads og haven| ©titidylan
Det kongelige palads og haven| ©titidylan

At gå gennem den kongelige park i Bruxelles er som at træde ind i en oase af ro og skønhed midt i byens travlhed. Denne park, der ligger i hjertet af Bruxelles, er et ikonisk grønt område, der tilbyder et fredfyldt fristed for både lokale og besøgende. Med sine omfattende stier, majestætiske træer og elegante statuer er Royal Park et vidnesbyrd om den belgiske hovedstads rige historie og naturlige harmoni.

Parken, der også er kendt som "Parc de Bruxelles" på fransk og "Warandepark" på hollandsk, er et vindue ind til Bruxelles' aristokratiske fortid. Den er flankeret af det kongelige palads i Bruxelles, og de store grønne områder inviterer dig til at nyde en afslappende gåtur, en picnic eller bare et stille øjeblik midt i naturen.

Book en cykeltur i Bruxelles

13. Udforsk katedralen St. Michael og St. Gudula

Katedralen Sankt Michael og Sankt Gudula| ©Sean Munson
Katedralen Sankt Michael og Sankt Gudula| ©Sean Munson

Katedralen St Michael og St Gudula, der er opkaldt efter to skytshelgener, står i hjertet af byen og blænder med sin gotiske pragt og rige historie. Fra facaden til de indviklede glasmalerier er katedralen et vidnesbyrd om den religiøse kunst og kulturelle indflydelse, der har sat sit præg på Bruxelles siden det 16. århundrede.

Katedralens arkitektur afspejler storheden i den gotiske stil. Dens høje tårne og hovedskib er et vidnesbyrd om den kunstneriske dygtighed og dedikation, der kræves for at bygge religiøse monumenter af denne størrelsesorden. Indenfor finder du farvede glasvinduer, sidekapeller, udsmykkede altre og skulpturer, der giver liv til den rige tradition for religiøs ikonografi.

Interessante detaljer

 • Pris: Der er gratis adgang.
 • Åbningstider**:** Hver dag fra 7.30 til 18.00.
 • Beliggenhed: Pl. Sainte-Gudule, Bruxelles.

Book en privat rundtur i Bruxelles

14. Følg den komiske rute

Asterix og Obelix-vægmaleri i Bruxelles' gader| ©Suvodeb Banerjee
Asterix og Obelix-vægmaleri i Bruxelles' gader| ©Suvodeb Banerjee

Hvorfor en tegneserierute i Bruxelles? Hvis du læste Tintin eller Asterix og Obelix, da du var ung, har du allerede svaret: Belgien er et land, der har produceret nogle fantastiske tegneserieskabere. I dag kan man ikke bare besøge tegneseriemuseet i hovedstaden hver dag fra kl. 10 til 18, man kan også finde forskellige vægmalerier i gaderne, som hylder forskellige tegneseriemestre. For at gøre det anbefaler jeg, at du booker denne tegneserietur gennem Bruxelles' gader, eller hvis du er frygtløs, kan du have det sjovt med dette udforskningsspil om tegneseriernes land.

De mest fremragende vægmalerier omfatter Smølferne, Tintin, Spirou, Lucky Luke, Asterix og Obelix, Titeuf og Marsupilami. Du kan søge information på den officielle rute eller lade dig overraske på dine gåture gennem byen af de forskellige graffiti, du finder undervejs.

Book en tegneserietur i Bruxelles

15. Hvis du er fan af Tintin, skal du besøge Hergé-museet.

Hergé-museet| ©Asier Montoia
Hergé-museet| ©Asier Montoia

En tur til Hergé-museet i Bruxelles vil tage dig med ind i den spændende verden, som skaberen af en af de mest ikoniske figurer i tegneseriens historie: Tintin. Museet, der ligger i Louvain-la-Neuve, hylder talentet og kreativiteten hos Hergé, pseudonymet for Georges Remi, som bragte den frygtløse reporters og hans venners uforglemmelige eventyr til live.

Museet præsenterer en mangfoldig samling, der spænder fra originale skitser og manuskripter til Hergés personlige genstande. Her kan du udforske stadierne i den kreative proces bag Tintin-historierne, fra de første ideer til de sidste sider i tegneserierne.

Udstillingerne er innovativt designet og bruger multimedieteknologi til at fordybe de besøgende i figurernes verdener og omgivelserne for heltens eventyr. Hergé-museet er normalt inkluderet i Bruxelles' tegneserieture.

Interessante detaljer

 • Pris: Indgangsbilletten er ca. 15 euro pr. person.
 • Åbningstider**:** Tirsdag til søndag fra kl. 10.30 til 18.00.
 • Sted: Rue du Labrador 26, Bruxelles.

Book Bruxelles Art Nouveau Pass

16. Besøg Europa-Parlamentet

Europa-Parlamentet| ©Filip Maljković
Europa-Parlamentet| ©Filip Maljković

Europa-Parlamentet kan besøges hver dag indtil kl. 18.00, undtagen på særlige datoer. Indenfor kan du få adgang til plenarsalen og besøgscentret med detaljerede oplysninger om hvert land.

Det ligger i det europæiske kvarter, lidt langt fra centrum, men tilgængeligt med metro. Hvis du besøger parlamentet under dit besøg i Bruxelles, må du ikke glemme at besøge dette kvarter og nogle af dets vigtigste seværdigheder som Belayrmont-bygningen, Rådet for Den Europæiske Union, Leopold-parken og Cinquantenaire-paladset.

Book en cykeltur i Bruxelles

17. Se udsigten over byen fra Atomium

Udsigt over Bruxelles fra toppen af Atomium| ©Nigel Swales
Udsigt over Bruxelles fra toppen af Atomium| ©Nigel Swales

Du har måske hørt, at da Eiffeltårnet blev rejst i Paris, var byens indbyggere i oprør, selv om det i dag er blevet et symbol på byen par excellence. Det samme er tilfældet med Atomium i Bruxelles.

Denne over 100 meter høje konstruktion i rustfrit stål blev bygget til verdensudstillingen i 1958 og forestiller et atom. I dag er det et af byens symboler, og du kan købe billetter til Atomium for at få et fugleperspektiv over Bruxelles eller spise i restauranten, der ligger i en af dens kugler.

Køb billetter til Atomium

18. Fordyb dig i en miniatureverden i forlystelsesparken Mini-Europe

I Mini-Europe| ©miguelsaez7
I Mini-Europe| ©miguelsaez7

Forlystelsesparken Mini-Europe i Bruxelles tilbyder dig en miniatureverden fuld af charme og forundring. Parken tilbyder en unik oplevelse ved at give besøgende mulighed for at besøge detaljerede kopier af ikoniske monumenter og vartegn fra hele kontinentet. Mini-Europe indfanger essensen og mangfoldigheden af europæiske destinationer på ét sted og tilbyder en visuel og lærerig rejse.

Miniaturerne, der har en skala på 1:25, er omhyggeligt udformet og indfanger de arkitektoniske detaljer i de originale monumenter. Fra Eiffeltårnet til det romerske Colosseum, fra operahuset i Wien til Tower Bridge i London - hver reproduktion er designet til at give et autentisk og malerisk indblik i den kulturelle og arkitektoniske rigdom i Europa.

Detaljer af interesse

 • Pris: Indgangsbilletten er ca. 22 euro pr. person.
 • Åbningstider**:** Tirsdag til søndag kl. 9.30-18.00.
 • Sted: Av. du Football 1, Bruxelles.

19. Smag den udsøgte belgiske chokolade

Håndlavet belgisk chokolade| ©Miguel Discart
Håndlavet belgisk chokolade| ©Miguel Discart

Belgisk chokolade behøver nok ingen introduktion, i hvert fald ikke blandt kakao-elskere. Jeg kan fortælle dig på første hånd, at du i få europæiske byer finder en delikatesse så udsøgt som denne. Du har masser af muligheder for at smage den, når du går rundt i byen, men du kan også tage på en af chokoladeturene i Bruxelles.

Det er en guidet tur, hvor du først bliver introduceret til fremstillingen af chokolade (du kan endda smage råvarerne i produktionsfasen og blive overrasket over, hvordan smagen ændrer sig i løbet af processen), og derefter kan du prøve de forskellige typer, der findes.

Denne tur tager dig også med til nogle af de mest typiske caféer og butikker i den belgiske hovedstad, hvor du kan finde chokolade og søde sager, som du kan nyde på stedet eller tage med hjem som en souvenir fra din rejse. Anbefales især, hvis du besøger Bruxelles med børn. Og selvfølgelig kan du ikke forlade Bruxelles uden at smage de lækre vafler, ved at booke denne vaffelworkshop kan du lære opskriften og lave dine egne. Uimodståeligt!

Book en chokoladeworkshop i Bruxelles

20. Tag på ølsmagning i Bruxelles

Belgisk ølsmagning| ©Martin Dougiamas
Belgisk ølsmagning| ©Martin Dougiamas

Hvis chokolade er indbegrebet af en delikatesse i Bruxelles, er øl utvivlsomt den mest berømte drik. Den belgiske hovedstad er verdensberømt for sine håndværksøl, og steder som Delirium Tremens Café har mere end 2000 forskellige mærker. Du kan prøve dem på egen hånd, men hvis du tager på en af de mange ølture, der tager dig til de bedste bryggerier i Bruxelles, bliver oplevelsen meget mere komplet.

Denne type tur er opdelt i flere dele: øllets historie og dets betydning i landet, bryggeprocessen og selvfølgelig smagningen. En øltur er langt fra en kedelig monolog fra guiden, men snarere en mulighed for at tilbringe noget afslappet tid med en lokal og lære byen at kende fra et mindre officielt perspektiv, end når du er på sightseeing.

Book en ølsmagning i Bruxelles

21. Forundres over Sacré Coeur-basilikaen

Sacré Coeur-basilikaen| ©Nicolay Abril
Sacré Coeur-basilikaen| ©Nicolay Abril

Denne imponerende kirke ligger på Koekelberg-bakken i Bruxelles og er et arkitektonisk vidnesbyrd om hengivenhed og storhed. Dens kuppel og tårne rejser sig majestætisk over byen og skaber et vartegn, der er synligt fra forskellige steder i den belgiske hovedstad, og som er et sted for refleksion og kontemplation.

Basilica of the Sacred Heart er kendt for sit art deco- og neo-byzantinske design, der kombinerer klassiske og moderne elementer i en unik fusion. Det indre af basilikaen er lige så imponerende med det centrale skib og den høje kuppel, der skaber en følelse af rummelighed og højtidelighed. De farvede glasvinduer og dekorationer viser en rig palet af farver og en detaljeringsgrad, der afspejler den opmærksomhed, der er viet til alle aspekter af bygningen.

Detaljer af interesse

 • Pris: Der er gratis adgang.
 • Åbningstider**:** Hver dag fra kl. 8.00 til 18.00.
 • Beliggenhed: Basiliekvoorplein 1, Bruxelles.

22. Gå en tur langs Rue des Bouchers og opdag dens bistroer

Rue des Bouchers| ©Marco Chiesa
Rue des Bouchers| ©Marco Chiesa

En spadseretur langs Rue des Bouchers er en af de bedste måder at lære Bruxelles' kulinariske og kulturelle scene at kende på. Denne maleriske gade, som ligger i det historiske centrum, er berømt for sin livlige atmosfære, restauranter og udendørs terrasser. Den brostensbelagte gade er også kendt som La Rue des Bistrots og er et paradis for foodies.

La Rue des Bouchers er oversået med en række restauranter, der tilbyder traditionelle belgiske retter og internationale retter. Butiksvinduer fyldt med kulinariske lækkerier, fra muslinger til vafler og slik, inviterer de forbipasserende til at udforske regionens autentiske smag.

Book en madtur i Bruxelles

23. Et andet must-see område i Bruxelles: Saint Géry-distriktet.

I Saint Géry| ©Esteban Romero
I Saint Géry| ©Esteban Romero

Saint Géry-kvarteret i Bruxelles er et af de bohemeagtige og livlige hjørner af byen. I den seneste tid har bydelen gennemgået en revitalisering, der kombinerer historie og modernitet på en meget interessant måde med brostensbelagte gader, historiske bygninger og en eklektisk blanding af barer, restauranter og kunstgallerier.

Blandt områdets arkitektoniske perler er den tidligere Saint Géry-kirke, som har givet navn til bydelen, blevet omdannet til et kultur- og eventområde, hvor der afholdes udstillinger og kunstneriske aktiviteter. Place Saint Géry, kvarterets epicenter, er levende med sine udendørs terrasser og festlige atmosfære, især under markeder med lokale produkter og kunsthåndværk.

Book en guidet tur i Bruxelles

24. Lær den romantiske by Brugge at kende

Brugge ved solnedgang| ©Olivier Depaep
Brugge ved solnedgang| ©Olivier Depaep

Det er sjældent, at en lille by er mere berømt end landets hovedstad, men i Belgiens tilfælde er det tilfældet med Brugge. Byen, der er kendt som "Nordens Venedig", ligger omkring en time fra Bruxelles og er den mest besøgte by i hele landet.

Du kan besøge Brugge på en organiseret tur, eller du kan komme fra Bruxelles til Brugge på egen hånd, men før jeg giver dig detaljerne, vil jeg fortælle dig, hvad der gør den så berømt. Brugge er et sted, der gennemkrydses af kanaler og er fuld af middelalderlige bygninger og brostensbelagte gader.

Hele byen ligner et eventyrlandskab og er også et kulturelt referencecenter med emblematiske bygninger som Basilica of the Holy Blood, Church of Our Lady, the Town Hall eller Monastery of the Vineyard.

Hvordan er udflugterne til Brugge?

Selvom Brugge normalt er en dagstur, er der også andre muligheder. På en organiseret dagstur fra Bruxelles vil en ekspertguide fortælle dig om byens hemmeligheder og vise dig rundt. Denne type tur inkluderer også transport til og fra Bruxelles centrum, og nogle gange kan du booke en tur til Brugge, der inkluderer Gent på turen.

Priserne på ture fra Bruxelles til Brugge er ret overkommelige, og fordi det, du vil se i Brugge på denne type tur, vil give dig en meget komplet idé om byen, er min anbefaling at booke den organiserede tur. Hvis ikke, er her nogle anbefalinger til at spise ude i Brugge og nogle tips, hvis du tager en tur fra Bruxelles til Brugge med børn (uanset om det er organiseret eller på egen hånd).

Book en udflugt til Brugge fra Bruxelles

25. Se andre steder omkring Bruxelles

Nyd magien i Antwerpen| ©Simon
Nyd magien i Antwerpen| ©Simon

Brugge er ikke den eneste by i nærheden af Bruxelles, som du kan besøge på din rejse. Belgiens tognetværk er kendetegnet ved sin fremragende ydeevne og mange forbindelser. Det betyder, at du fra Bruxelles også kan nå byer som Antwerpen, Gent eller Liège, enten på egen hånd eller som en del af organiserede udflugter.

Hvis du har mod på det, kan du også komme fra Bruxelles til Amsterdam på en dag eller tage til Luxembourg fra Bruxelles. Mit råd er at planlægge din egen rute med et kort foran dig og derefter tjekke, hvilke udflugter der dækker de stop, du har besluttet dig for at gøre, da prisen ofte er det værd, og du får meget mere ud af din tid, end du ville gøre på egen hånd.

Book en tur fra Bruxelles

Hvornår skal man rejse til Bruxelles?

Nat på Grand Place| ©Jiuguang Wang
Nat på Grand Place| ©Jiuguang Wang

Ud over alt det, der er at se i Bruxelles, er de aktiviteter, du kan lave, hvis du besøger Bruxelles om sommeren, meget forskellige fra dem, du kan lave, hvis du besøger Bruxelles i julen. Hver årstid har sin charme i Bruxelles, men da den belgiske hovedstad ikke når ekstremt høje temperaturer, er august i Bruxelles normalt en af de mest populære måneder for turister.

Hvis du vil undgå sommerens menneskemængder og de høje priser, der kan forekomme i juletiden i Bruxelles i december, anbefaler jeg at tage til Bruxelles i marts, da temperaturerne ikke vil være så kolde som om vinteren, og der ikke vil være så mange mennesker som i sommermånederne.

Uanset hvornår på året du rejser, anbefaler jeg, at du anskaffer dig et Bruxelles-kort for at få mest muligt ud af din rejse. Du kan købe et 24-, 48- eller 72-timers kort og personliggøre det med de attraktioner, du er mest interesseret i. En god investering!

Book Bruxelles-kortet

Hvor mange dage har du til at se Bruxelles?

Manneken Pis-statuen| ©Francisco Antunes
Manneken Pis-statuen| ©Francisco Antunes

Efter hvornår kommer hvor meget. Bruxelles kan sagtens klares på to dage, eller du kan endda se byen på én dag, hvis du bestiller en transfer fra lufthavnen til centrum af Bruxelles og ikke spilder tiden ved ankomsten. Men da der er gode forbindelser til nærliggende byer, kan du også blive i Bruxelles i tre dage eller endda tilbringe fire dage i den belgiske hovedstad og udnytte muligheden for at udforske det omkringliggende område.