Besøg Gent under din dagstur fra Bruxelles til Brugge

Hvis du planlægger en tur til Brugge, må du ikke glemme at besøge nabobyen Gent: kanalerne, de majestætiske bygninger og atmosfæren vil få dig til at forelske dig ved første øjekast.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutters læst

Besøg Gent under din dagstur fra Bruxelles til Brugge

På besøg i Gent | Héctor Martínez

Belgien er den ideelle størrelse til, at du kan besøge ikke bare hovedstaden, men også arkitektoniske perler som Brugge og Gent på din rejse, selv hvis du har et stramt program.

Heldigvis er Brugge og Gent mindre end en time væk med tog, bus eller bil, så benyt lejligheden til at lære Gent at kende.

Den bedste løsning

Dagstur til Brügge og Gent fra Bruxelles

Besøg de to vigtigste byer i Flandern på én tur.

Nyd en heldagstur, guidet af en historisk ekspertguide. Tag på tur til Brugge og Gent, og bliv forundret over disse eventyrlige destinationer.

Hvis du rejser i Bruxelles, er en fremragende måde at få mest muligt ud af dit belgiske ophold på at besøge Brugge og Gent på en guidet tur. Disse to byer er tilgængelige, små og meget maleriske, hvilket gør dem til en ideel dagstur.

Du rejser i en komfortabel bus med en professionel guide til turens første stop: Gent. Her kan du blandt andet besøge vartegn som St. Bavo's Cathedral, det 90 meter høje klokketårn og St. Derefter fortsætter du til Brugge. I denne middelalderlige og charmerende by besøger du Brugge-katedralen, Burg-pladsen og den mytiske Kærlighedssø, der er ideel til at tage tusindvis af billeder.

Før du vender tilbage til Bruxelles, har du tid til at nyde byen i ro og mag, købe gaver og hvorfor ikke nogle lækre traditionelle chokolader fra regionen.

Anbefales, hvis... du har lige nok tid til sightseeing i Belgien og vil udnytte muligheden for at besøge to emblematiske byer uden at bekymre dig om transport og tidsplaner.

Sådan besøger du Gent på din tur til Brugge

Katedralen i Gent| ©Jonatan Moerman
Katedralen i Gent| ©Jonatan Moerman

Den korte afstand mellem de to byer betyder, at mange rejser til Brugge fra Bruxelles også inkluderer et besøg i nabobyen Gent i deres rejseplan.

Det er uden tvivl den mest bekvemme måde at besøge begge byer på én dag, og du behøver ikke betale ekstra. På Hellotickets koster en dagstur til Brugge og Gent f.eks. 45 € pr. person.

Hvis du foretrækker at besøge byen på egen hånd, har du brug for et lidt større budget. I dette tilfælde er det bedst at tage toget, da det giver dig mulighed for at foretage alle rejserne på et minimum af tid, selvom du bliver nødt til at tage højde for ventetiderne på stationerne.

Book en rejse til Brugge og Gent

Hvor lang tid tager det at komme til Gent fra Brugge?

Slottet for greverne af Flandern| ©Bernt Rostad
Slottet for greverne af Flandern| ©Bernt Rostad

Hvis du er i Brugge, kan du nå Gent på mindre end en time, uanset om du kører med tog eller bil. Med så kort en afstand vil Gent være prikken over i'et på en drømmedag i Brugge.

Hvis du vil vide mere om turen til Brugge og Gent fra Bruxelles, anbefaler jeg min artikel, der hjælper dig med at organisere din tur.

Book en tur til Brugge og Gent

Er det værd at stoppe i Gent på en tur til Brugge?

Vrijdagmarkt-pladsen| ©Vitaly Volkov
Vrijdagmarkt-pladsen| ©Vitaly Volkov

Ja, selvfølgelig er det det! Hvis du kun har en dag til rådighed, så tag med på en udflugt, hvor du kan se det bedste af begge byer. Begge byer er store nok til at blive set på et par timer, og deres historiske centrum og hovedattraktioner er koncentreret på et par kilometer, hvilket gør dem nemme at gå rundt i på en dag.

Hvis du kun har en dag, anbefaler jeg, at du overvejer at tage med på en organiseret tur, da det giver dig mulighed for at spare tid og ikke behøver at bekymre dig om logistikken og vente på offentlig transport.

Desuden vil du blive ledsaget af en guide, som vil sørge for, at du ikke går glip af de vigtigste steder på hver tur, forklare de lokale skikke og den lokale kultur og give dig de anbefalinger, du har brug for, for at få en perfekt dag til at gå på opdagelse i Gent og Brugge.

Hvis du har mere tid og kan bruge et par dage på at besøge begge steder, kan du slappe af på din tur og nyde at lære dem at kende om natten, noget der også gør dem unikke og specielle.

Book en tur til Brugge og Gent

Hvor lang tid tager det at besøge Gent på en tur til Gent og Brugge?

Kouter blomstermarked| ©bookfinch
Kouter blomstermarked| ©bookfinch

Hvis du besøger Gent på din tur til Brugge og Gent fra Bruxelles, skal du regne med at bruge omkring to til tre timer i byen. Det er tid nok til at udforske det historiske centrum, se kanalerne og få et godt indblik i kulturen og livsstilen.

Derudover vil guiden give dig nogle forklaringer om de vigtigste monumenter, såsom det imponerende slot, og vil også fortælle dig om byens historie.

Normalt er stoppet i Brugge længere, fordi det koncentrerer et større antal interessepunkter og normalt er det vigtigste besøg på udflugten. Uanset hvad, vil du stadig nyde det.

Hvis du foretrækker at besøge Gent på egen hånd, kan du selv bestemme, hvor meget tid du vil bruge der: Hvis du kun har én dag til rådighed, kan du bruge et par timer der om eftermiddagen på vej tilbage fra Brugge, men hvis du har mere tid, så tøv ikke med at tilbringe et par dage i Brugge og Gent, så du kan overnatte i en af de to byer.

Book en udflugt til Brugge og Gent

Sådan kommer du til Gent fra Brugge

Tag en bådtur langs kanalerne i Gent| ©Dimitris Kamaras
Tag en bådtur langs kanalerne i Gent| ©Dimitris Kamaras

Der er flere muligheder for at komme til Gent fra Brugge: Du kan tage en privat bus, hvis du har besluttet dig for at deltage i en organiseret tur, med tog eller med bus. Hvis du foretrækker det, kan du også komme dertil i bil, hvis du har lejet en bil, når du ankommer til Bruxelles.

Under alle omstændigheder tager rejsen fra den ene by til den anden ikke mere end en time. Vejene er i perfekt stand og meget godt skiltet, og frekvensen af tog og busser er ret høj med flere afgange hver time. Bemærk, at der er stop ved midnat til kl. 6 næste morgen.

For flere detaljer kan du læse min artikel om, hvordan man kommer fra Bruxelles til Brugge, hvor jeg også fortæller dig, hvordan du gør stop for at besøge Gent.

Book en udflugt til Brugge og Gent

Hvad skal man se i Gent, hvis man har kort tid?

Gent om natten| ©Azamat Esmurziyev
Gent om natten| ©Azamat Esmurziyev
 • Gents katedral: Jeg anbefaler et kort besøg indenfor. Det indvendige er lige så imponerende som det udvendige, hvis ikke mere. Spektakulært!
 • Greverne af Flanderns slot gemmer på meget af byens historie (og legender). Hvis du ikke har tid til at se slottet indefra, så tag i det mindste et kig udenfor. En rigtig rejse tilbage i tiden.
 • Meget tæt på slottet ligger Patershol-distriktet, som engang var et populært arbejderklasseområde, og som i dag er hjemsted for byens mest trendy restauranter og terrasser.
 • Vrijdagmarkt Square, en af de mest centrale og populære pladser i byen. Hvis du er heldig, kan du måske opleve et af de gademarkeder, der afholdes her med jævne mellemrum.
 • Udforsk kanalerne, både til fods og med båd. Det er en god idé at tage på krydstogt langs Gents kanaler. Bådene sejler normalt fra forskellige steder i byen, og det giver dig mulighed for at opdage gaderne og facaderne fra et andet synspunkt (mens du hviler benene og får kræfterne tilbage).
 • Generelt skal du nyde arkitekturen. Gent er en statelig og majestætisk by, og atmosfæren i gaderne er unik. Gå en tur gennem det område, der fanger dit øje mest, og opdag bare de hjørner, facader og århundredgamle bygninger, du finder undervejs.
 • Hvis du tager af sted på en søndag, kan du købe blomster på Kouter Flower Market, som er en sand fornøjelse.

Book en tur til Brugge og Gent

Hvor kan man spise i Gent

Terrasse på 'T Voskenr| ©Fred Romero
Terrasse på 'T Voskenr| ©Fred Romero
 • Joan Restaurant har en af de mest prisvenlige menuer i byen. Personalet er supervenligt, menuen er varieret, og alle ingredienserne er naturlige. Du finder blandede retter og endda nogle pastaretter, hvilket gør det til det perfekte valg uanset din smag. Du kan også bestille husets vin - du vil elske den!
 • Hvis du leder efter et af de mest trendy steder i Gent i øjeblikket, vil du med det samme finde 'T Vosken. Stedet er super trendy, og maden er rigtig god og til en meget rimelig pris. Du finder belgiske delikatesser med et moderne twist og masser af smag.
 • Hvis du leder efter noget mere eksklusivt, er Lys D'Or en af de bedste restauranter i byen. Alt her er sofistikeret: indretningen, menuen og retterne. Lad dig guide af personalets anbefalinger, og nyd denne fryd for sanserne.
 • Da man i Belgien aldrig kan være foruden en anbefaling af, hvor man kan spise god chokolade, efterlader jeg dig med min favorit, Chocolatier Deduytschaever. Chokoladens kvalitet er proportional med, hvor svært det er at udtale dens navn. Lækkert!

Book en udflugt til Brugge og Gent