11 aktiviteter i Dublin i december

Besøger du Dublin i december og har brug for nogle ideer? Jeg har kigget på alle de muligheder, der er i denne måned - jeg viser dig dem i denne artikel!

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

11 aktiviteter i Dublin i december

Dublin, Irland | ©Cityswift

Dublin er meget mere end St Patrick's Day i marts. Den irske hovedstad er et virvar af begivenheder og aktiviteter hele året rundt. December er ingen undtagelse, når juleferien nærmer sig. Julemarkeder, julebelysning, sjove events, udsalg... Der er så mange ting, der kan gøre dit ophold i Dublin i december ekstra specielt.

Så du kan planlægge i god tid, har jeg samlet de mest interessante events til dig. Der er lidt af hvert: familievenlige aktiviteter, musikarrangementer, håndværksmesser, litterære initiativer ... Jeg viser dig det, og du vælger!

1. Musik og en god pint på Other Voices: Home at the Guinness Storehouse

Inde i Guinness Storehouse| ©Aapo Haapanen
Inde i Guinness Storehouse| ©Aapo Haapanen

På alle tider af året er det et godt tidspunkt at besøge et af Dublins og Irlands ikoniske vartegn: Guinness Storehouse. Især hvis du besøger Dublin i midten af december, hvor koncerten Other Voices finder sted. Det er en koncert med nogle af de nye og lidt alternative musikere, der er forbundet med irsk musik. Det er ikke udelukkende folk, selvom referencerne til traditionel musik er der. Og så ledsages besøget selvfølgelig af en god pint.

Du kan få billetter fra 20 euro, men jeg råder dig til at bestille i forvejen, hvis du vil med - det er en meget populær begivenhed!

Hvis dit besøg ikke falder sammen med denne koncert, er det OK! Guinness Storehouse er stadig åbent for rundvisninger, hvor man kan lære om bryggeprocessen og virksomhedens historie, alt sammen ledsaget af en god pint! Her er flere oplysninger om, hvordan man besøger Guinness Storehouse.

Book din oplevelse med irsk Guinness og Jameson's

2. Tag en spadseretur rundt på julemarkederne

Dublins julemarked| ©William Murphy
Dublins julemarked| ©William Murphy

Dublin i december er fuld af liv, især takket være de mange markeder. Der er så mange, at det er umuligt at tale om dem uden i det mindste et kort kig på, hvad de hver især har at byde på. Lad mig komme til sagen:

 • Dublin Castle Christmas Market er et af de markeder, man ikke må gå glip af. Det starter i den første uge af december og slutter kort før juledag. Der er snesevis af boder, der sælger traditionelle produkter, live julesang og musikalske workshops og shows for børn. Og det bedste af det hele: Der er gratis adgang! Og hvis du, efter at have besøgt Dublin Castle, gerne vil udforske mere af denne type bygning, der har så stærk en tilstedeværelse i byen, kan du tage et kig på denne artikel om de bedste slotte i Dublin.
 • Henry Street Christmas Market er et andet af Dublins mest farverige julemarkeder. Det har den ekstra bonus, at det ligger i byens centrum, lige ved O'Connell Street. På dette marked kan du se (og købe) en bred vifte af produkter: typiske søde sager, kunsthåndværk, tøj, tilbehør, parfume... Alt har sin plads! Desuden starter dette marked i begyndelsen af december og slutter i slutningen, så hvis du besøger Dublin i december, vil du helt sikkert støde på det.
 • Dublin Alternative Christmas Market er en mulighed, hvis du leder efter noget anderledes. For det første, fordi dette marked netop er anderledes. Du finder kunsthåndværk, tøj, gaver, stearinlys ... men med en mere alternativ tilgang. Det andet element, der gør det specielt, er, at det kun finder sted én dag. Ofte falder denne dag midt i måneden på Grand Social, et sted, hvor der bogstaveligt talt er alt: en bar, en koncertsal, en sportsklub?
 • Wicklow Christmas Market: Du har også mulighed for at besøge julemarkeder i andre mindre byer. Der vil du have mulighed for at opleve noget mere autentisk og traditionelt. Så hvis du har tid, vil jeg anbefale en tur til dette marked. Her er de oplysninger, du skal bruge for at komme fra Dublin til Wicklow.

Book en tur til Wicklow fra Dublin

3. Nyd 3D-projektionerne på de mest betydningsfulde bygninger i byen

Luminositet| ©Barcex
Luminositet| ©Barcex

Luminosity, et initiativ baseret på 3D-lysprojektioner på facaderne af nogle af Dublins mest elegante bygninger, finder sted i Dublin fra den 30. december. Begivenheden finder sted i forbindelse med fejringen af nytårsaften, som i Dublin har en meget interessant forsmag fuld af begivenheder. En af dem er denne, som du kan nyde fra kl. 17 og frem. De mest interessante steder at nyde det er:

 • College Green.
 • Barnardos Square.
 • Wolfe Tone Square.

Det er naturligvis helt gratis at nyde det. Det er en god plan at gennemføre, især hvis du rejser med din familie. Faktisk er et af disse steder, Wolfe Tone Square, også vært for begivenheder som tivoli og skøjtebaner.

Book en guidet tur i Dublin

4. Lidt kultur: Oplæsninger i december på James Joyce Center

Indgang til James Joyce Center| ©Sürrell
Indgang til James Joyce Center| ©Sürrell

Irland har givet verden en håndfuld store forfattere som Oscar Wilde, Jonathan Swift... og James Joyce. Det er forfatteren af Ulysses, der har identificeret sig bedst med Dublin, især fordi hans roman har byen som hovedperson. Faktisk hylder Dublin dette værk (og dets forfatter), som det fremgår af begivenheder som Bloom's Day, hvor man genskaber de mest berømte scener fra bogen i hele byen.

Hvis du er interesseret i litteratur, må du ikke gå glip af et besøg på James Joyce Center. Især fordi du i december kan nyde oplæsninger af denne vigtige forfatter. Faktisk arrangerer James Joyce Center specifikke oplæsninger i efterårs- og vintermånederne, som i december har et jule- eller kristent tema. Kort sagt, hvis du er fan af Joyces værker, og du taler flydende engelsk, er det et besøg værd. Og så er det også et museum! Du kan få en billet fra 4 €.

Forresten, hvis du ønsker at give dit besøg i Dublin et meget kulturelt fokus, så tøv ikke med at finde ud af mere om de bedste monumenter i Dublin. Desuden kan du besøge flere af dem med Dublin Pass, et turistkort, der kan være meget praktisk for dig. Find ud af mere om Dublin Pass her.

Book Dublin Pass

5. Lær byen at kende på en behagelig måde med sightseeingbus

Dublin Sightseeing Bus| ©Belfast Bus and Coach
Dublin Sightseeing Bus| ©Belfast Bus and Coach

Der er ikke noget bedre tidspunkt at booke en sightseeingtur med bus end i december for at undslippe det kolde vintervejr. En måde at lære byen at kende komfortabelt og i dit eget tempo, da du på den ene side kan planlægge din egen rejseplan med de 25 stop, der er til rådighed, og på den anden side kan du vælge mellem et 24- eller 48-timers pas.

Derudover har du en audioguide, så du ikke går glip af nogen detaljer på alle de steder, du kommer forbi, såsom Trinity College, Chesterfield Avenue, College Green, Guinness Storehouse, Oscar Wilde Memorial, National Museum of Ireland eller St.

Og hvis du er på udkig efter en mere eksklusiv oplevelse, kan du booke en klassisk bustur i Dublin med te en eftermiddag i ægte engelsk stil, eller min favorit, en spøgelsesbustur i Dublin, hvor du vil opleve et to timers gysereventyr, hvor du vil lære om byens mest skræmmende historier med en professionel skuespiller, der vil guide dig gennem Dublins mest uhyggelige og hjemsøgte steder.

Book en sightseeing-bustur

6. Kom tættere på Dublins smagsoplevelser med Food Village-festivalen

Dublin Slot| ©Bjørn Christian Tørrissen
Dublin Slot| ©Bjørn Christian Tørrissen

Hvis du vil fordybe dig i Dublins farver og smag, er der ikke noget bedre end en tur til Food Village Festival, som finder sted i de fantastiske omgivelser på Dublin Castle. Her kan du nyde de traditionelle madboder, men også andre arrangementer som koncerter og spoken word-aktiviteter helt gratis.

Food Village Festival finder sted den 30. og 31. december og den 1. januar. Kick-off er kl. 12.00.

Du kan også tage på en guidet tur til Book of Kells og Dublin Castle.

Book en guidet tur på Dublin Castle.

7. Oplev det traditionelle Irland på Craft Festival of Ireland

Hjemsted for Royal Dublin Society.| ©CastellanoMa
Hjemsted for Royal Dublin Society.| ©CastellanoMa

Craft Festival of Ireland finder sted i den første uge af december og er en fantastisk måde at få et indblik i irsk folkekultur. Op mod hundrede kunst håndværkere deltager og sælger deres varer, hvoraf nogle er højt ansete, især inden for følgende områder:

 • Typiske produkter
 • Tøj og tilbehør
 • Smykker
 • Økologiske produkter
 • Keramik og glas

Denne festival finder sted i Royal Dublin Society mellem kl. 10 og 22. Du kan købe din billet online fra efteråret eller ved indgangen. De fås fra 10 euro.

8. Shopping i Boxing Day-udsalget

Shopping| ©Ksenia Chernaya
Shopping| ©Ksenia Chernaya

Sankt Stefans dag fejres den 26. december i mange lande, da helgenen var en af de første kristne martyrer. Det er dog i den engelsktalende verden (især i USA, Australien og Storbritannien), at denne dag også er Boxing Day. Eller med andre ord: starten på udsalget.

I Dublin er der forskellige områder og shoppingcentre til vild shopping. Her er nogle af de mest interessante:

 • O'Connell Street: En af byens hovedfærdselsårer. Perfekt til shopping, mens man nyder byens atmosfære.
 • Grafton Street: En af de travleste shopping- og gågader i byen. Den er også perfekt til at slappe af og få en drink på en af de mange caféer.

I disse gader kan du også få en drink på en af de legendariske irske pubber. Hvis du er interesseret nok i dette aspekt til at dedikere en oplevelse i sig selv, er her mere information om de bedste pubber i Dublin.

9. Fakkeloptoget

Fakkeloptog| ©Edmund Gall
Fakkeloptog| ©Edmund Gall

I lande med en keltisk tradition, som Irland og Skotland, er det tradition at afholde et fakkeltog ved årets udgang. Det er en påmindelse om disse to nationers keltiske oprindelse, og de er begge meget stolte af deres kulturarv.

Den 31. december finder dette fakkeltog sted i Dublin. Hundredvis af mennesker samles og marcherer fra St Stephen's Green, en af byens mest spektakulære parker. Målet for optoget er Dublin Castle, så du får også mulighed for at gå rundt i byen i en meget interessant sammenhæng. Bare husk tidspunktet, hvor du skal være på St Stephen's Green: kl. 19.00.

10. Nyd begivenhederne på Wolfe Tone Square

Wolfe Tone Square| ©William Murphy
Wolfe Tone Square| ©William Murphy

Wolfe Tone Square er en plads, der i december måned er fyldt med arrangementer i førjuls- og juletiden. Hvis du besøger Dublin i denne måned, må du ikke gå glip af en Game of Thrones-rundvisning i Dublin. Følgende begivenheder finder sted her:

 • Forlystelsespark
 • Madboder
 • Skøjtebane

Det er et offentligt sted, så du behøver ikke betale entré for at komme ind. Du skal selvfølgelig betale for at køre i en af forlystelserne. Hvis du har tid og lyst til flere familieplaner, er det i øvrigt værd at tjekke de steder i Dublin, som optræder i Game of Thrones.

11. Skøjt på næsten 800 kvadratmeter is

Dublin skøjtebane| ©Fingal County Council
Dublin skøjtebane| ©Fingal County Council

Hvis du vil stå på skøjter under dit ophold i Dublin, er det fuldt ud muligt. Hvis du er på udkig efter noget mere urbant, kan du altid tage til Wolfe Tone Square, men hvis du vil have større baner, og du rejser med din familie, kan det være en god idé at besøge Blanchardstown Centre skøjtebane.

Hvorfor? Af to hovedårsager. Den første er, at det er en kæmpe skøjtebane på 800 kvadratmeter. For det andet er det en skøjtebane, der er designet til de små. Uden tvivl en god mulighed for en familietur. Åbningstiderne er fra 09:00 til 21:00, og den er åben fra midten af november til midten af januar.

Du kan få billetter fra 9 €. Du skal dog lægge prisen for busbilletten oveni, da den ikke ligger i centrum. Jeg råder dig til at tage bus 37 fra Usher's Quay (nær Temple Bar). Turen tager mindre end en halv time, og billetterne fås fra 3 euro.

Hvad skal jeg pakke i min kuffert?

Pakning| ©Surface
Pakning| ©Surface

December er den mest regnfulde og koldeste måned i Irland. Derfor skal du pakke tøj i kufferten, som kan hjælpe dig med at klare det dårlige vejr. Jeg anbefaler følgende:

 • Mackintosh
 • Høje sko
 • Frakke
 • Handsker
 • Hue
 • Tørklæde

Alle disse ting er et must, men jeg vil insistere på, at du medbringer en mackintosh eller noget andet til at dække dit hoved med. Husk, at mange af decemberbegivenhederne i Dublin foregår udendørs (f.eks. Countdown-koncerten, begivenhederne på Wolfe Tone Square...), så du skal være godt forberedt, så regnen ikke ødelægger oplevelsen.

Book en guidet tur i Dublin

Hvor travlt er der i Dublin i december?

Dublins gader ved juletid| ©Ben Askins
Dublins gader ved juletid| ©Ben Askins

Irlands hovedstad er som regel ikke en by, der er præget af en stærk turistsæson. De mange ting, man kan se og lave i Dublin, gør den til et fantastisk sted at besøge på alle tider af året. Det betyder selvfølgelig ikke, at der ikke er spidsbelastninger, som ofte afhænger af særlige begivenheder (f.eks. St. Patrick's Day i marts). December er et af disse tidspunkter, hvor Dublin er fuld af begivenheder i forbindelse med førjuls- og julesæsonen.

Hvis du rejser til Dublin i december, vil du derfor finde et stort antal mennesker på gaderne, selvom du ikke vil støde på de menneskemængder og den overfyldning, der kendetegner andre masseturismebyer.

Hvordan er vejret i Dublin i december?

Vinter i Dublin| ©Giuseppe Milo
Vinter i Dublin| ©Giuseppe Milo

Vejret i Dublin i december er regnfuldt og koldt. Den gennemsnitlige minimumstemperatur er 5 grader celsius, og den gennemsnitlige maksimumstemperatur er 10 grader celsius. Derfor er det helt afgørende, at du rejser til den irske hovedstad godt pakket ind, så du kan beskytte dig mod eventuelle regnbyger.

Book en guidet tur i Dublin