Dublin Pass

Det er muligt at udforske Dublins attraktioner uden at sprænge banken med Dublin Pass - her er hvordan du får det, hvor meget det koster, og om det er det værd.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutters læst

Dublin Pass

Gå rundt i Dublins gader | ©William Murphy

Irlands hovedstad er en by fuld af museer, monumenter og steder, der er værd at besøge. Når vi rejser, ønsker vi at få mest muligt ud af vores tid, spare penge og frem for alt ikke at glemme noget. Derfor har vi Dublin Pass; Dublin sightseeingkortet.

1. Sådan får du dit Dublin Pass

Dublin Castle| ©William Murphy
Dublin Castle| ©William Murphy

Den bedste mulighed for at købe Dublin Pass inklusive bustur er at købe det online for 539 kr og modtage det i din postkasse med garanti for at kunne annullere købet, hvis der opstår uforudsete omstændigheder.

2. De vigtigste attraktioner og oplevelser, der er inkluderet i Dublin Pass

Guinness-bryggeriet| ©Ryan Schreiber
Guinness-bryggeriet| ©Ryan Schreiber

Rundvisning på Guinness Brewery

Dette museumslignende bryggeri har syv etager, en bar med panoramaudsigt og omfatter en ølsmagning. Det er en af de mest populære oplevelser i Dublin, fordi den ikke kun giver oplysninger om brygningsprocessen, men også kulturelle fakta, der giver en bedre forståelse af den irske idiosynkrasi og denne drikkevares betydning i landet. Jeg fortæller dig mere om det her: Guinness butikhus.

Den 24-timers sightseeingbus

Ved køb af Dublin Pass får du adgang til et 24-timers pas til byens sightseeingbus. Du kan hoppe på og af bussen så mange gange og ved så mange stoppesteder, som du har lyst til. Under turen kan du nyde panoramaudsigt og lydkommentarer. Du kan også læse alle oplysninger om sightseeingbussen i min artikel Hop-på Hop-af busrejser.

Dublinia-museet

Dette er et fantastisk sted at besøge med familien. Det fortæller historien om Irlands middelalderlige historie med udstillinger i naturlig størrelse om Viking Dublin og middelalderens Dublin.

Jeanie Johnston Ship Museum

Dette mytiske skib, der er blevet til et museum, fokuserer på perioden med den store hungersnød, der hærgede Irland. Dette skib er ikke den ægte Jeanie Johnston, men en kopi i naturlig størrelse.

Det irske udvandringsmuseum

Dette museum består af forskellige temagallerier med interaktive aktiviteter. Her kan du opleve den irske emigrations historie og dens forbindelse til Irland i dag.

Lille museum i Dublin

Et af de mest omfattende og populære museer i Dublin. Genstandene indeni er blevet doneret af privatpersoner og sporer den irske hovedstads historie.

Jameson Distillery

Hvis øl er Irlands vigtigste drik, er whisky ikke langt bagefter. Derfor er dette museum et af de mest besøgte steder i byen. Det byder på en fuldstændig fordybende oplevelse.

National Wax Museum

Alle større byer har et voksmuseum, og selv om det måske ikke ser sådan ud ved første øjekast, er det et af de sjoveste familiebesøg, du kan foretage. Det i Dublin må man ikke gå glip af.

Dublin Castle

Lige i centrum af Dublin finder du dette slot, som i øjeblikket bruges til kongresser og statsmøder. Med Dublin Pass er der gratis adgang med Dublin Pass.

Malahide Castle

Dette slot ligger i den nordlige del af Dublin og er et besøg værd på grund af sin arkitektur, sine haver og interiør.

St. Patrick's Cathedral

Denne katedral, der er dedikeret til Irlands skytshelgen, er et must-see. Den arkitektoniske stil er gotisk, og det udsmykkede interiør vil overraske dig positivt.

Dublin Zoo

Hvis du rejser med børn, er dette et stærkt anbefalelsesværdigt besøg, især hvis du tilbringer flere dage i byen. Med Dublin Pass er entréen værd at betale, da det er en af de dyreste af de forskellige attraktioner i byen.

3. Fordele ved Dublin Pass

Dublinia Museum| ©Michael Coghlan
Dublinia Museum| ©Michael Coghlan

Inden vi beskriver fordelene ved Dublin Pass er det vigtigt at vide, hvad et Dublin Pass er. Det er et pas, som du kan købe for en eller flere dage, og med det får du gratis adgang til de vigtigste attraktioner og turistoplevelser i byen. Det sparer dig penge og er en god idé at købe det, når du skal koncentrere dig om mange besøg på museer og monumenter på kort tid.

 • Gratis adgang til mere end 30 museer og monumenter i byen.
 • Gratis brug af turistbussen i en dag med gratis stop.
 • Rabatter og tilbud i udvalgte butikker og restauranter
 • En rejseguide til Dublin
 • Kø- og kø-fri adgang til byens vigtigste seværdigheder

4. Sådan fungerer Dublin Sightseeing Pass

Jeanie Johnston Museum Boat| ©William Murphy
Jeanie Johnston Museum Boat| ©William Murphy

Dublin Pass er designet til alle typer rejser; fra en hurtig udflugt til et grundigt besøg. Du har forskellige muligheder: Du kan købe dette turistkort for 1, 2, 3 eller 5 dage. Min anbefaling i forbindelse med Dublin er at vælge mellem to- eller tredageskortet; med mindre tid har du stadig meget at se, og du har ikke brug for meget mere tid til at besøge byens vigtigste seværdigheder.

5. Det skal du vide om Dublin Pass

St Patrick's Cathedral| ©Chris Friese
St Patrick's Cathedral| ©Chris Friese
 • Passet gælder for på hinanden følgende kalenderdage, så aktiver det altid først om morgenen.
 • Børn under 5 år har ikke brug for et kort, hvis de rejser med en voksen, der har et kort.
 • Der er en reduceret pris for børn i alderen 5 til 12 år.
 • Du kan ikke besøge den samme attraktion eller det samme monument flere gange; kortet er kun gyldigt for ét besøg.
 • Du behøver ikke et fysisk kort, da du kan indlæse Dublin Pass direkte på din mobiltelefon og organisere dine besøg rundt om i byen via den officielle Mobile Dublin Pass-app.
 • Du kan aktivere Dublin Pass når som helst efter dit køb; fra første brug begynder kortets gyldighedsperiode at tælle ned.

6. Hvornår skal du købe Dublin Pass?

Malahide Castle| ©William Murphy
Malahide Castle| ©William Murphy

Lad os ikke snyde os selv: At købe Dublin Pass er en stor investering, så det giver god mening at spørge dig selv, om det kan betale sig.

Svaret afhænger af dine rejseplaner; den mest praktiske måde at finde ud af, om Dublin Pass er det rigtige for dig, er at lægge priserne på de forskellige seværdigheder, du planlægger at besøge på din rejse, sammen og sammenligne resultatet med prisen på kortet. Glem dog ikke, at Dublin Pass ikke kun handler om gratis adgang; det handler også omrabatter og oplevelser.

Hvis du f.eks. ønsker at benytte byens sightseeingbus i en dag, er Dublin Pass sandsynligvis pengene værd. Det er også vigtigt at overveje, hvor lang tid du vil tilbringe i Dublin, og hvilketrejsetempo du ønsker at foretage. Hvis du er i den irske hovedstad i en forlænget weekend, og du på to dage er villig til at tage på flere besøg på museer og monumenter, er Dublin Pass sandsynligvis det rigtige pas for dig.

Hvis du derimod skal tilbringe to uger i Dublin, kan det ikke betale sig at koncentrere alle dine besøg på én eller to dage, og derfor har du ikke brug for Dublin Pass. Uanset hvad du beslutter dig for, er mit råd atudforske fordelene ved Dublin Pass fuldt ud, herunder de restauranter eller butikker, hvor du får rabat. Hvis du organiserer dig godt, kan du spare et betydeligt beløb på din rejse uden at fratage dig selv noget.

7. Den sightseeingbus, der er inkluderet i Dublin Pass

Sightseeingbus gennem Dublins gader| ©D464-Darren Hall
Sightseeingbus gennem Dublins gader| ©D464-Darren Hall

Dublin Pass omfatter et 24 timers Dublin Sightseeing Bus Pass.

Selv om denne service kan virke som en mulighed, der er forbeholdt "nørder", er den en af de mest behagelige fordele. Hvorfor?

Fordi Dublin-sightseeingbussen er en behagelig måde at komme rundt i byen på i regnvejr, fordi den har panoramaudsigt, fordi den omfatter lydkommentarer om byens seværdigheder, og fordi den sparer betydelig tid på at rejse mellem Dublins vigtigste seværdigheder. Hvis du er interesseret i at se Dublin fra sightseeingbussen, kan du også købe etenkelt- eller flerdagespas uden at skulle købe et Dublin-sightseeingkort. En vigtig kendsgerning, som du måske er interesseret i at vide, er, at Dublin Sightseeing Bus Pass giver dig adgang til en række gratis guidede vandreture i byens centrum. I denne artikel om Hop-på Hop-af busrejser hvordan du får det.

8. Andre interessante aktiviteter i Dublin

Klipperne ved Moher| ©Jennifer Boyer
Klipperne ved Moher| ©Jennifer Boyer

Hvis du vil rundt i byen og sikre dig, at du ikke går glip af et hjørne, er der intet bedre end at tage på en guidet tur for at forstå Dublins historie og hemmelige legender. Og hvis du har tid nok til at afsætte en formiddag eller en hel dag til at besøge andre områder af landet, anbefaler jeg, at du læser min artikel om Bedste ture og dagsture fra Dublin for at organisere din tur.