Guinness butikhus

Sørg for at besøge dette bryggerparadis: udforsk Guinness-bryggeriet, og smag de bedste øl.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minutters læst

Guinness butikhus

Indgang til Guinness Storehouse | ©Roberto Serrini

Man kan roligt sige, at et af Irlands mest værdsatte kulturelle aktiver er øllet. Bryggeprocessen er blevet en kunstform og en turistattraktion i sig selv. Det bedste eksempel på dette er Guinness-bryggeriet i Dublin.

Så hvis du planlægger en tur til Dublin, anbefaler jeg, at du sætter et par timer af til at besøge Guinness-øllets fødested og få et indgående kendskab til ikke bare brygningsprocessen, men også dens historie og ledende rolle i irsk kultur. Læs videre for at finde ud af, hvad det hele handler om.

Den mest praktiske løsning

Dublin Guinness & Jameson Irsk Oplevelse Tur

Book en guidet tur til Guinness Storehouse og Jameson Distillery, og nyd de lokale smagsoplevelser.

Glem alt om køer og ventetid. Book denne irske oplevelse, og besøg landets mest berømte øl- og whiskybryggerier med en lokal ekspertguide.

Dette er en fantastisk mulighed, da du vil have omkring 4 timer til at besøge bryggeriet og destilleriet. Du lærer af en lokal guide alle kuriositeter og detaljer om brygningsprocessen af de to mest ikoniske drikkevarer i den irske hovedstad.

Derudover får du chancen for at smage begge produkter, og du får adgang til Gravity Bar i Guinness Storehouse, som har en fantastisk udsigt over Dublin by. Glem alt om at stå i kø og få billetter, denne mulighed frigør dig fra formaliteterne, så du kan nyde de lokale smagsoplevelser.

Anbefales, hvis... du har et par dage til at udforske Dublin og ønsker at lære dette kulturelle og gastronomiske aspekt af byen at kende, som er så typisk for dens oprindelse. Hvis du beslutter dig for at booke denne guidede irske oplevelse, får du en sjov og interessant souvenir med hjem fra dit ophold i byen.

Hvad er inkluderet i Guinness Storehouse-turen med indgangsbilletter?

Guinness-smagning i Gravity Bar| ©José María Mateos
Guinness-smagning i Gravity Bar| ©José María Mateos

For ølelskere er denne tur et must, og for dem, der gerne vil lære kulturen og særhederne i den irske hovedstad at kende, er dette et must. Her kan du se, hvordan du køber billetter til Guinness Storehouse, og hvad der er inkluderet:

Guinness Storehouse Hop-On Hop-Off-billetter i Dublin

Da Guinness Storehouse er så populært et sted at besøge, er det ikke ualmindeligt, at der er lange køer ved indgangen, hvilket betyder en del ventetid. Så når du køber dine Guinness Storehouse-billetter online, anbefaler jeg, at du sørger for, at de inkluderer direkte adgang til Guinness Storehouse, så du undgår køerne.

Med denne billet får du adgang til en komplet rund visning på fabrikken (7 etager i alt), hvor du kan gå i dit eget tempo. En stor del af bryggeriet er indrettet som museum, så ud over at se dig omkring i lokalerne vil du også lære hemmelighederne bag brygningen af de forskellige typer øl, og hvorfor det er så populær en drik i Irland. Inkluderer en prøvesmagning (øl til voksne og en sodavand til børn), som du kan gøre fra den glasinddækkede bar på øverste etage: Gravity Bar, som har den bedste udsigt over Dublin.

Book en Guinness Storehouse-tur

Hvad skal man se på Guinness Dublin Brewery?

Guinness-butikken| ©Ryan Schreiber
Guinness-butikken| ©Ryan Schreiber

Hvad er hemmeligheden bag irsk øl? Få steder kan besvare dette spørgsmål så godt som Guinness-bryggeriet i Dublins centrum. Denne tur er en kulturel oplevelse med mange dynamiske elementer undervejs. Ud over at lære om drikkens historie vil du også opdage detaljer om brygningsprocessen og lære om de forskellige øltyper.

Guinness-bryggeriet er opdelt i 7 et ager, og på hver etage er der noget særligt ved besøget, så i modsætning til, hvad man måske skulle tro med et så specialiseret tema, er den endelige oplevelse slet ikke kedelig.

Højdepunkter fra besøget

Da jeg besøgte Guinness Storehouse, vidste jeg ikke rigtig, hvad jeg ville finde, og jeg blev ganske positivt overrasket; for at give dig en lignende følelse vil jeg bare skitsere et par af de ting, du kan se og gøre i butikken:

  • Lær om de fire ingredienser i øllet og hemmeligheden bag skummet.
  • Nyd en smagsprøve i Gravity Bar med panoramaudsigt over byen.
  • Lær at skænke en Guinness og få et diplom
  • Lær hemmelighederne bag en god ølsmagning og øv dig på det
  • Mulighed for at få personlige produkter fra Guinness Store
  • Lær om øllets forhold til Guinness World Records
  • Opdag de hemmeligheder, der har gjort Guinness-reklamer til en succes.

Book en rundvisning på Guinness-bryggeriet

Arranger dit besøg på Guinness-bryggeriet i Dublin

Udsigt over Dublin fra Gravity Bar| ©Horst Gutmann
Udsigt over Dublin fra Gravity Bar| ©Horst Gutmann

Sådan kommer du til Guinness Storehouse

Guinness Brewery ligger i nærheden af St James's Station, ca. 20 minutters gang fra Dublins centrum. Hvis du rejser med offentlig transport, sætter bus 123 dig af ved døren. Det er også tilladt at komme i bil, og mange billetter inkluderer parkering, men jeg anbefaler, at man kommer tidligt om morgenen eller om aftenen for at undgå en fyldt parkeringsplads.

Åbningstider

Fabrikken er åben for offentligheden hver dag året rundt undtagen langfredag, 24., 25. og 26. december. Om vinteren er åbningstiden fra kl. 9.30 til 19.00, og i juli og august kan du besøge fabrikken indtil kl. 20.00. Bemærk, at sidste gang, fabrikken er åben for offentligheden, altid er to timer før lukketid.

Varighed af besøget

Et besøg varer i gennemsnit to timer. Bryggeriet har i alt 7 etager, herunder en bar på taget, hvor man kan nyde udsigten, mens man nipper til en øl, en etage, hvor man kan lære at tappe øl, og en butik, der sælger eksklusive Guinness-gaver.

Guidede ture

Det er muligt at booke en guidet tur på bryggeriet, men faciliteterne er så velindrettede, at jeg anbefaler, at man tager turen i sit eget tempo ved at købe en audioguide på sit eget sprog ved indgangen for ca. 1 euro.

Hvor kan man spise?

Fabrikken har to restauranter, hvor du kan tage en pause under dit besøg. Disse restauranter er Arthur's Bar og 1937 Bar & Brasserie; hvis du vil spise i en af dem, anbefaler jeg, at du reserverer bord på forhånd via Guinness Storehouses officielle hjemmeside. Uden reservation og med almindelig adgang har du også adgang til den berømte Gravity Bar, der ligger på øverste etage i Guinness Storehouse med panoramaudsigt over Dublin.

Særlige begivenheder

På visse datoer er fabrikken vært for arrangementer eller udstillinger inde i fabrikken, selvom den stadig er åben for offentligheden. Det er f.eks. interessant at besøge Guinness Storehouse på St. Patrick's Day.

Ana's Traveller Tip

Guinness Storehouse er også velegnet til børn: børn under 13 år kommer gratis ind. I stedet for en pint øl efter rundvisningen kan de nyde en sodavand.

Hvis du er interesseret i en rundvisning i Guinness Storehouse, er du måske også interesseret i

Dublin City Sightseeing-bustur| ©D464-Darren Hall
Dublin City Sightseeing-bustur| ©D464-Darren Hall

At besøge Guinness Storehouse er en af de mest populære oplevelser for alle, der besøger Dublin. Af denne grund er det almindeligt at finde rabatter på indgangen. En af de mest praktiske er den, der er inkluderet i Dublin Pass-turistkortet, da det direkte betyder gratis adgang til fabrikken.

Dublin Pass har også som en af sine hovedattraktioner gratis brug af Dublins turistbus i 24 timer, noget der perfekt vil fuldende dit besøg i den irske hovedstad. Hvis du vil vide mere om Dublin Pass og Dublins sightseeingbusser, kan du læse denne artikel: Dublin Pass.