Ice Cave Day Trips fra Reykjavik

Hvis der er én interessant attraktion at besøge i Island om vinteren, er det ishulerne. Jeg viser dig de bedste ture til at besøge disse fantastiske steder.

Andressa García

Andressa García

9 minutters læst

Ice Cave Day Trips fra Reykjavik

Ishuler | ©Eric Lo

Ishuler er formationer, der opstår i de islandske gletsjere om vinteren. De er en unik attraktion, som jeg anbefaler, at du medtager i din rejseplan for ting at se og lave i Reykjavík, da de minder dig om naturens kraft.

Under udflugterne til disse grotter får du mulighed for at lære om de vigtigste geologiske aspekter, der gør dette fænomen muligt. Turen i grotterne vil efterlade dig med en masse billeder, som du vil beholde for evigt i dine minder, helt sikkert en af de bedste ture i Reykjavik at se og nyde.

1. Tre dages udflugt til den gyldne cirkel og de blå isgrotter

Islands gyldne cirkel| ©wandereringJ
Islands gyldne cirkel| ©wandereringJ

Den Gyldne Cirkel er naturligvis en af de oplevelser, du ikke må gå glip af, hvis du tager til Island. Hvis du vil lære Island bedre at kende, kan du tage på en tur til Den Gyldne Cirkel og en tur til Keridkrateret i Reykjavik. I dette tilfælde foreslår jeg en tre-dages tur for at se nogle af vidundere i Den Gyldne Cirkel og andre lignende landskaber.

På den første dag vil du besøge Den Gyldne Cirkel, Thingvellir Nationalpark fra Reykjavík, Geysir og Gullfoss-vandfaldet. På den anden dag vil du køre til de mest imponerende vandfald på sydkysten, og du vil få mulighed for at se det sorte sand.

Du skal vente til den tredje dag for at besøge de majestætiske ishuler i Vatnajokull National Park, som er formationer, der kun kan ses i Reykjavík om vinteren, da de dannes på ny hver sæson.

Oplysninger om interesse

 • Pris: Fra 563 euro pr. person.
 • Varighed: 3 dages tur.
 • Transportmidler: Alle overførsler foregår i minibus med alle faciliteter inkluderet.
 • Fordele ved denne tur: Afhentning og aflevering i Reykjavík er inkluderet, uanset hvor du befinder dig. Du får to morgenmad og indkvartering i to nætter i delte dobbeltværelser. Den bus, du rejser med, har wifi inkluderet. Alt professionelt udstyr til ishuleturen er også inkluderet i prisen. Der medfølger en professionel guide, som vil fortælle dig alle detaljer om grotterne.
 • Ulemper ved denne tur: Frokost og aftensmad er ikke inkluderet i reservationen på nogen af dagene. Denne tur er ikke tilgængelig for kørestolsbrugere. Børn under otte år må ikke deltage i denne oplevelse. Selv om du bliver hentet og afleveret i Reykjavík, vil det sandsynligvis ikke være direkte ved dit hotel, men et bestemt sted.

2. Sólheimajökull gletsjertur

Solheimajokull| ©murtica27
Solheimajokull| ©murtica27

Dette iskolde eventyr tager dig til gletsjertungen Sólheimajökull, hvor du kan se et snedækket landskab og et par smukke vandfald, der helt sikkert er et af de mest imponerende på øen. På Sólheimajökull kan du lære at gå på isen og samtidig lære gletsjeren at kende ud og indvendigt.

Selv om en af hovedattraktionerne på denne vandretur ikke er grotterne, men selve gletsjeren, er det en ekstrem oplevelse at se isformationerne omkring og inde i selve gletsjeren.

I denne oplevelse lærer du at klatre på gletsjeren ved hjælp af alle de elementer, du har til rådighed, fra remme og seler til klatrejern og isøkse. Dette er en aktivitet, der kun er egnet til Reykjavik om vinteren, når ishulerne er fuldt dannet.

Oplysninger om interesse

 • Pris: Fra 119 euro pr. person.
 • Varighed: Denne oplevelse kan vare ca. 10 timer.
 • Transportmiddel: Fuldt udstyret bus, der henter dig fra dit hotel og tilbage.
 • Fordele ved denne udflugt: Afhentning og aflevering fra hotellet i Reykjavík er inkluderet. Specialiseret udstyr til gletsjerturen er inkluderet. Der er også inkluderet en ekspertguide, som vil tage dig med på turen for at lære alt, hvad du har brug for at vide om disse gletsjere.
 • Ulemper ved denne tur: Drikkevarer og måltider er ikke inkluderet. Børn under 8 år må ikke deltage i denne oplevelse. Mindste skostørrelse for at passe til stigbøjler til vandreture er 35 EUR.

Book din tur til Sólheimajökull-gletcheren

3. Super jeep-tur til Katla ishulerne

Katla ishuler| ©Scott Hill
Katla ishuler| ©Scott Hill

Denne elleve timers vandring er nok til at se mange af de vidundere, som Islands sydkyst har at byde på. Turen begynder, når din guide henter dig ved din indkvartering i Reykjavík eller direkte i byen Vik. Når du er i Vik, sætter du dig ind i en superjeep og kører ad landevejen.

På denne landevej kan du se et betagende landskab langs hele sydkysten. Undervejs vil du se gletsjere i alle former og størrelser, men det er ved Kötlujökull-gletsjeren, at du kan stige af og nyde en af de bedste ishuler, du kan se i Island.

En erfaren guide tager dig med ind i disse grotter, som kun dannes om vinteren. Når turen til dette naturvidunder er slut, fortsætter du tilbage til Vik, hvor du kan stoppe for at beundre Skógafoss-vandfaldet. Et andet interessant sted at se på turen er Mýrdalsjökull-isdækket.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 150 euro pr. person.
 • Varighed: Turen tager ca. 11 timer fra Reykjavík.
 • Transportmiddel: Hvis du vælger at blive hentet i Reykjavík eller Vik, vil den første transport være en udstyret minibus. Når du ankommer til mødestedet, stiger du om bord i superjeepen.
 • Fordele ved denne tur: Det er en oplevelse for alle. Der er en professionel guide med på turen, som tager dig med ind i gletsjeren for at lære den at kende indefra. Du har wifi under hele turen til ishulerne. Alt sikkerhedsudstyr og stigbøjler til at gå på isen er inkluderet.
 • Ulemper ved denne tur: Minimumsalderen for at deltage i denne tur er 6 år, så den er ikke egnet for børn under denne alder.

4. Guidet oplevelse til Langjökull-isgrotterne

Langjökull ishuler| ©Florian Seiffert
Langjökull ishuler| ©Florian Seiffert

På denne heldagstur får du mulighed for at se vidundere fra Europas næststørste gletsjer, Langjökull. På en 40 minutter lang tur vil du sammen med din guide klatre op til toppen af Húsafell-gletcheren, og senere vil du kunne komme ind i gletsjeren fra toppen.

Udforskningen vil vare ca. to og en halv time, hvor du vil kunne besøge hele gletsjeren og lytte til den kommentar, som guiden vil give dig på din oplevelse.

Den tid, du tilbringer i ishulen, afhænger af forholdene i hulen, og om guiden siger, at det er sikkert at blive derinde i den tid, der er fastsat for udflugten. Under turen vil du også kunne se den krystalklare lagune Hraunfossar, som er en krystalklar lagune med gletsjervand.

Oplysninger om interesse

 • Pris: Fra 193 euro pr. person.
 • Varighed: Ca. 11 timer fra det tidspunkt, hvor du bliver hentet på din indkvartering, til oplevelsen er slut.
 • Transportmiddel: Hvis du vælger at blive hentet fra dit hotel, vil du blive kørt i en minibus med alle bekvemmeligheder om bord. For at komme til gletsjeren om bord på en specialiseret lastbil til at køre på isen.
 • Fordele ved denne tur: Alle aktiviteter er inkluderet, og en professionel guide vil vise dig rundt. Alle gebyrer og skatter er også inkluderet, ligesom håndteringsgebyrer.
 • Ulemper ved denne tur: Priserne på mad og drikkevarer under turen er ikke inkluderet. Denne tur er ikke egnet for kørestolsbrugere og er ikke egnet for personer med begrænset rygstilling.

5. To-dages tur til Vatnajökull ishulerne og sydkysten

Reykjaviks kyst| ©GYU
Reykjaviks kyst| ©GYU

På denne to-dages tur til sydkysten fra Reykjavik vil du se mange af de vidundere, som naturen i Island har at vise dig. Fra sorte sandstrande til betagende vandfald og højdepunktet på denne tur, som jeg varmt kan anbefale, er et besøg i de blå ishuler.

Dette er et af de mest imponerende fænomener i verden, og det sker under Europas største gletsjer, Vatnajökull. I disse huler har du mulighed for at nyde den blå farve, der er præget af isvæggene.

Desuden er denne to-dages tur ideel til at nyde det bedste tidspunkt for at se nordlyset i Island fra Reykjavík. Du vil også besøge Jokulsarlon Lagoon, en af de bedste laguner at besøge fra Reykjavík, da det er den eneste gletsjer i Island.

Oplysninger om interesse

 • Pris: Du kan finde denne oplevelse for ca. 400 euro pr. person.
 • Varighed: Hele turen kan tage ca. to dage med rejser og interessante seværdigheder.
 • Transportmidler: Hele turen foregår i en bus, der er udstyret med alle bekvemmeligheder.
 • Fordele ved denne tur: Afhentning af hver enkelt passager fra deres respektive indkvartering er inkluderet. Der er inkluderet en professionel guide, som vil lære dig alt, hvad du har brug for at vide om ishulerne og resten af landskaberne, som du vil se på turen. Morgenmad og en overnatning er inkluderet samt det sikkerhedsudstyr, der er nødvendigt for at gennemføre hele udflugten på isen. Indbydelsen til Skaftafell Nationalpark er inkluderet i prisen. Du kan efterlade noget af din bagage i bagageopbevaringsrummet uden ekstra omkostninger.
 • Ulemper ved denne tur: Forfriskninger, snacks, frokost og aftensmad er ikke inkluderet under turen. Trekkingstøvler er ikke inkluderet, men du kan bede om at leje dem under turen, hvis du ikke medbringer dine egne. Der er ikke adgang for kørestolsbrugere, og ruten kan ændres afhængigt af tilgængelighed på de enkelte steder på grund af vejrforhold. Du kan højst medbringe 24 kufferter.

Bestil din to-dages tur til ishulerne

6. Tur på snescooter til Langjökull-isgrotterne

Snescooterkørsel på Langjökull-gletsjeren| ©Haukur Herbertsson
Snescooterkørsel på Langjökull-gletsjeren| ©Haukur Herbertsson

Jeg tror ikke, at der er nogen bedre måde at opleve Langjökull-gletcheren på end at tage på en af de bedste snescooterture i Reykjavik. På oplevelsen vil du få mulighed for at se gletsjeren og ishulerne indeni den. For at komme til stedet skal du køre i super jeep, mens turen rundt på gletsjeren foregår på snescooter.

Denne tur varer ca. ti timer, så du skal bruge en hel dag til at besøge stedet og nyde det fuldt ud. Du bliver hentet i Reykjavík og kørt til Europas næststørste gletsjer, Langjökull.

Inden du sætter dig op på snescooterne, får du en grundlæggende introduktion til, hvordan snescooteren fungerer, og hvad du skal gøre under turen. Når du har været længe nok, kommer du ind i ishulerne, et enestående skue, som du kun kan opleve på Island.

Interessante detaljer

 • Pris: Denne oplevelse koster ca. 300 euro pr. person.
 • Varighed: Du kan gennemføre denne tur på ca. 8 til 10 timer.
 • Transportmiddel: Fra din placering i Reykjavik til gletsjeren foregår transporten i en super jeep. Når vi først er på gletsjeren, kører vi på snescooter.
 • Fordele ved denne tur: Alt det nødvendige udstyr til gletsjerturen er inkluderet samt en grundlæggende lektion i at køre snescootere. En erfaren guide står til din rådighed, og du kan spørge ham om alt, hvad du ønsker at vide om turen og ishulerne. Lokale skatter og transport til og fra Reykjavík er inkluderet.
 • Ulemper ved denne tur: Turen er ikke egnet for børn under 8 år. Ikke egnet til gravide kvinder og personer med rygproblemer. Ikke egnet til kørestolsbrugere.

Bestil din tur til Langjökull Ishuler og gletsjer på motorcykel

Hvad vil jeg se på denne type tur?

Gullfoss| ©Nickspix
Gullfoss| ©Nickspix

Hovedårsagen til at tage på denne type tur er naturligvis at se de ishuler, der dannes om vinteren, når ferskvandet fryser til is på grund af de kolde temperaturer. Denne type fænomen er enestående, og det får landskabet til at ændre sig hver vinter.

Afhængigt af hvilken type tur du tager til ishulerne, vil du generelt lære at besøge Islands bedste gletsjere, se og besøge Islands bedste vandfald, der er en del af det barske landskab, og frem for alt se masser af sne og is undervejs.

Du vil også få mulighed for at se gletsjersøer og andre naturfænomener, der er en del af Islands vinterlandskab. Hvis du vælger ture på mere end én dag, vil du sandsynligvis være heldig nok til at se nordlyset fra Reykjavik.

Tips til en tur i en ishule

Vandrestøvler| ©Baihaki Hine
Vandrestøvler| ©Baihaki Hine
 • Uanset hvilken tid på året du besøger Island, skal du altid pakke varmt tøj, varme bukser, vandtætte jakker, sko med lukkede tæer, solbriller, hatte, tørklæder og andre ting, der holder dig varm.
 • Hvis du vil undgå at leje vandrestøvler til nogle isaktiviteter, anbefaler jeg, at du medbringer dine egne.
 • Hvis du tager af sted med børn, skal du sikre dig, at du på forhånd får at vide, hvilken alder dit barn mindst skal have for at deltage. Mange aktiviteter accepterer ikke børn under seks år af hensyn til deres egen sikkerhed.
 • Vær meget opmærksom på sikkerhedsreglerne i hver af de oplevelser, du deltager i. Husk, at ishuler er midlertidige formationer, så sikkerhedsforholdene i hver enkelt kan ændre sig inden for få minutter.

Hvorfor er det tilrådeligt at tage på en ishuletur?

Inde i en ishule i Island| ©Jon Vidar Sigurdsson
Inde i en ishule i Island| ©Jon Vidar Sigurdsson

Hvis du kan lide eventyrturisme og kommer til Island i den tro, at det er et land, hvor du kan få alle de eventyr, du ønsker, så har du ret. Men du bør altid være forsigtig, når du tager på sightseeing i dette land. De klimatiske og geografiske forhold er en smule farlige, især for turister.

I den forstand skal du tage på udflugter til de mest ugæstfri steder med folk, der kender stedet. Især om vinteren, når vinden bl æser, og temperaturen falder betydeligt, anbefaler jeg, at du ikke vover dig ud på egen hånd.

Ud over sikkerhedsspørgsmålet er det vigtigt, at du tager til hvert af stederne i selskab med en person, der er ekspert i geologiske spørgsmål og islandsk historie, så han eller hun kan give dig alle de oplysninger, du har brug for at vide om de enkelte seværdigheder.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor længe skal jeg være i en hule?

  En heldagsudflugt til ishulerne varer mellem 9 og 11 timer, men nedturen ned i hulen tager kun 15 minutter, hvor du kan nyde den sjældne skønhed i en imponerende ishule.

 • Hvad er inkluderet i en dagstur til en ishule?

  Ud over skatter, gebyrer og andre gebyrer kan du tilføje afhentning og aflevering på dit hotel. Ellers vil du få transport til og fra Reykjavik. Nogle dagsture omfatter besøg til Langjokull-gletsjeren og Hraunfossar.

 • Hvad skal jeg medbringe til en oplevelse i en ishule?

  Det vigtigste at medbringe er solide vandrestøvler og varmt tøj. Og tag helt sikkert et kamera med på denne oplevelse, da du vil være i stand til at fange grottens indre med en enestående fotomulighed, som du kun kan tage én gang i livet.