Lagune dagsture fra Reykjavik

Fra Reykjavík kan du besøge nogle af verdens mest fantastiske laguner og unikke landskaber. Husk at besøge området omkring den islandske hovedstad og se de vigtigste naturmonumenter.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Lagune dagsture fra Reykjavik

Sólheimajokull-søen | ©Simon Wright

Under dit ophold i Reykjavík bør du flygte fra byen i mindst én dag og udforske det omkringliggende område. Du vil opdage mange naturområder med en atmosfære og skønhed, der er enestående i verden, og som ofte ses dagligt af grupper af besøgende, der har valgt den islandske hovedstad som deres turistmål.

Så hvis du ikke ved, hvad du skal se og lave i Reykjavik, anbefaler jeg, at du i din rejseplan medtager et besøg i den populære Blå Lagune for at slappe af i de varme kilder. Der er også mange udflugter til istidslagunen Jökulsárlón og Sólheimajökull, den skjulte lagune i Den Gyldne Cirkel og de varme kilder i Mývatn. Alle disse ture giver dig mulighed for at opleve Islands sande naturlige skønhed.

1. Udflugt til den blå lagune fra Reykjavík

Blå lagune| ©Jim Nix
Blå lagune| ©Jim Nix

Under dit ophold i den islandske hovedstad skal du ikke tøve med at tage med på en tur til den Blå Lagune fra Reykjavík for at slappe af i de varme kilder.

Du kan også kombinere denne destination med en tur til Golden Circle, hvor du kan se et smukt vandfald, kratere og en aktiv gejser.

Hvis du ikke har meget tid til rådighed, men stadig ønsker en afslappende og uforglemmelig oplevelse, kan du vælge et hurtigt besøg til den blå lagune. Du vil blive nedsænket i de dampende, mælkeblå varme kilder, og du vil se et fantastisk naturlandskab. Alt dette mens du nyder en naturlig algemaske, drikker en lækker cocktail og tager nogle billeder, som du vil huske.

Hvis du ønsker at gøre denne middagsoplevelse til en heldagsaktivitet, kan du også kombinere den med en udflugt til den gyldne cirkel.

Hvis det er tilfældet, skal du besøge Thingvellir Nationalpark for at vandre på stien til det legendariske Gullfoss-vandfald. Herefter fortsætter turen til Strokkur Geyser og den ikoniske Kerið krater-sø.

Herefter vil du blive kørt i minibus til den blå lagune. Her vil din guide give dig tid til at slappe af i de geotermiske pools, inden du vender tilbage til byen.

Oplysninger om interesse

 • Pris: fra ca. 60 euro pr. person.
 • Varighed: 5 til 11 timer (ca.)
 • Transportmiddel: Normalt anvendes en minibus med aircondition.

Bestil en tur til Den Blå Lagune fra Reykjavík

2. Tag med på en tur til Jökulsárlón Lagoon fra Reykjavík, og oplev Europas største gletsjer

Jökulsárlón-gletsjerlagunen.| ©xenonmac
Jökulsárlón-gletsjerlagunen.| ©xenonmac

På dit besøg i Reykjavík må du ikke gå glip af muligheden for at tage med på en udflugt til den legendariske Jökulsárlón-lagune, der anses for at være den største gletsjer i Europa.

Her finder du et betagende islandskab og roligt blåt vand med isbjerge. Turen til denne region er en aktivitet, som du kan foretage dig, uanset om du har lidt tid eller flere dage til overs på din rejseplan.

En dagstur

Hvis du kun er interesseret i at se Jökulsárlón-lagunen, så er en dagstur fra Reykjavík noget for dig. Transporten foregår normalt i minibus eller bus, der kører dig fra din hoteldør til Skaftafell Nationalpark, hvor det virkelige eventyr begynder.

For at komme til lagunen skal du først passere det berømte Seljalandsfoss-vandfald, hvor du kan se det fantastiske vandfald. Herefter vil du se Fjadrargljufur-flodens kløftformation og ankomme til landsbyen Vík í Mýrdal.

Her giver guiden dig normalt lidt fritid til frokost, inden du går videre til turens centrale punkt. Det er Jökulsárlón-gletcheren, hvis skønhed vil betage dig fra første øjeblik med sine enorme isbjerge og havfauna.

To-dages tur

Den todages tur fra Reykjavik til sydkysten begynder med et stop i landsbyen Vik, som er indrammet af imponerende klippeformationer og den berømte sorte sandstrand.

Næste stop på turen er Jökulsárlón, hvor du finder den imponerende gletsjerlagune og de flydende isbjerge. Her får du lidt fritid til at udforske i dit eget tempo og tage billeder af dette magiske islandskab.

Herefter fører guiden gruppen til overnatningsstedet, som ligger lige ved foden af Vatnajökull Nationalpark. Alle vil kunne spise, drikke og hvile sig.

Næste dag, inden du vender tilbage til Reykjavík, vil du besøge Seljalandsfoss-vandfaldene. Du kan også nyde et 60 meter højt vandfald.

Tre-dages tur

Denne rute fra Reykjavík til Jökulsárlón Glacial Lagoon tager tre dage og fører dig til flere populære turistmål på sydkysten.

Du vil se smukke vandfald, gejsere, søer, vulkaner, geotermiske områder og meget mere. Alt dette i selskab med en professionel guide, som vil hjælpe dig med at udforske stedet. Derudover vil du tilbringe to nætter i en hytte i Thingvellir Nationalpark.

Eventyret begynder med ruten Golden Circle, som normalt fører dig til følgende punkter:

 • Geysir Strokkur, der ligger i Haukadalur-dalen.
 • Gullfoss-vandfaldene, der falder ned over Hvitá-floden og det vulkanske krater Kerid, der anses for at være et af de yngste i Island med en alder på ca. 3000 år.
 • Reynisfjara Diamond Beach, med en smuk kontrast af krystalklart vand og dybt sort sand.
 • Jökulsárlón Glacial Lagoon, hvor du kan udforske den til fods og navigere i det iskolde vand, mens du ser på en række flydende isbjerge. Og hvis du er heldig, kan du se nogle sæler svømme.
 • Solheimajokull-gletsjeren, et naturmonument, som du vil gå rundt om med isøkser, klatrejern og andet sikkerhedsudstyr, som din guide stiller til rådighed for dig. Du vil se gletsjerens enorme sprækker og en smuk panoramaudsigt.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 141 euro pr. person.
 • Varighed: 1, 2 eller 3 dage.
 • Transportmidler: komfortabel bus eller minibus.

Bestil en tur til Jökulsárlón Lagoon fra Reykjavík

3. Besøg Sólheimajökull-gletsjerlagunen fra Reykjavík

Solheimajokull| ©murtica27
Solheimajokull| ©murtica27

Et besøg i islagunen Sólheimajökull er en oplevelse, du ikke må gå glip af på din tur til Reykjavík.

På denne udflugt vil du kunne betragte et enestående islandskab og opleve nogle af de naturmonumenter, der ligger gemt på Islands sydkyst. Til dette formål har du flere udflugter til din rådighed, som kan variere med hensyn til varighed, rute og supplerende aktiviteter.

Halvdags kajaktur til Sólheimajökull

Hvis du er kajakentusiast, vil en tur til Sólheimajökull-gletsjerlagunen fra Reykjavík, hvor du kan padle i det rolige, krystalklare vand og samtidig nyde en fantastisk udsigt over regionen, være interessant for dig.

Det er en simpel tur, men den giver dig et unikt perspektiv på den mægtige gletsjer og et nærbillede af en række af de isbjerge, der findes der.

Dette er en af de udflugter og udflugter fra Reykjavik, som du kun skal bruge en halv dag til, så det er ideelt, hvis du ønsker at vende tilbage til byen og har tid til andre aktiviteter.

Du kan f.eks. shoppe, deltage i madture i Reykjavik eller endda bestille en udflugt for at se nordlyset.

Book en gastronomisk rundvisning i Reykjavik

En dagstur til Sólheimajökull-lagunen med yderligere destinationer

Dette er en dagstur, som ikke kun tager dig til Sólheimajökull-lagunen. Du kan også opleve andre attraktive destinationer: vandfald, en sort sandstrand og havpiller.

Desuden vil guiden fortælle dig om Islands vikingehistorie og hjælpe dig med at nyde en privilegeret udsigt over området.

Eventyret begynder med en vandretur bag Seljalandsfoss-vandfaldet og fortsætter derefter langs Solheimajokulls gletsjertunge, mens du beundrer det betagende panorama.

Herefter vil du se det vulkanske sand på den berømte sorte sandstrand, gå langs Reynisdrangars klipper og slutte ved Skógafoss-vandfaldet.

To dages fototur til Sólheimajökull

Denne to-dages oplevelse giver dig mulighed for at tage billeder af de mest attraktive landskaber i Sólheimajökull-lagunen.

Du vil finde unikke perspektiver på den enorme gletsjer, det blå vand og de forankrede isbjerge. Du kan også få gode visuelle kompositioner ved Diamond Beach og Vestrahorn ishulen, som ligger i Vatnajökull Nationalpark. Alt dette i selskab med en professionel fotograf.

I månederne september til marts har du desuden mulighed for at tage fantastiske billeder af nordlyset langs hele sydkysten. Så denne tur er en god mulighed, hvis du ikke ved, hvad du skal lave i Reykjavík om vinteren.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 131 euro pr. person.
 • Varighed: halv dag, 1 eller 2 dage (afhængigt af udflugtsform).
 • Transportmiddel: minivan eller bus.

Bestil en tur til Sólheimajökull Lagoon fra Reykjavík

4. Besøg Mývatn Thermal Lagoon fra Reykjavík

Mývatn termisk sø| ©Kimtong21
Mývatn termisk sø| ©Kimtong21

Denne tur til den termiske lagune i Mývatn omfatter normalt nogle supplerende aktiviteter. På denne måde kan du ikke blot fordybe dig i en af Islands bedste varme kilder i Reykjavík, men du kan også udforske Godafoss-vandfaldet, Mývatn-søen og Dimmuborgir-lavaformationerne.

Fra Reykjavík kører bussen gruppen til havnen i Akureyri, hvor I går om bord på et krydstogtskib, som gør flere stop på de lovede destinationer:

 • Godafoss-vandfaldet, hvor du i ca. 15 minutter kan beundre panoramaet.
 • Myvatn-søen med et smukt naturområde, som du vil kunne gå langsomt rundt i selskab med din guide. Du vil se naturlige dampkilder, Dimmuborgir-lavaformationer og en række mudderbassiner. Du vil også se Grotcaja-grotten, som er en del af den kontinentale skillevej mellem Eurasien og Amerika.
 • Mývatn termiske sø, som er et menneskeskabt reservoir med 3,5 millioner liter vand fra Mývatn-søens udklip. I dag er disse enorme naturbade en af Islands store turistattraktioner, hvor du kan slappe af, spise og beundre landskabet.

Når du har afsluttet din rejse, vender du tilbage til havnen og derefter tilbage til ¡ Reykjavík.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 191 euro pr. person.
 • Varighed: 6 timer (ca.)
 • Transportmidler: komfortabel bus og krydstogt.
 • Fordelene ved denne mulighed: Du kan ikke kun slappe af i den naturlige vandlagune, men du kan også udforske flere interessante destinationer på én tur.
 • Ulemper ved denne mulighed: Det er almindeligt, at der skal betales særskilt entré for aktiviteterne på denne tur.

5. Udflugt til den hemmelige lagune i den gyldne cirkel fra Reykjavík

Islands gyldne cirkel| ©wandereringJ
Islands gyldne cirkel| ©wandereringJ

Hvis du ikke ved, hvad du skal lave i Reykjavík, kan du måske være interesseret i en tur til Den Gyldne Cirkel og selvfølgelig den hemmelige lagune.

Dette er en berømt naturlig spa, hvor du kan nyde det dampende, stille vand, som har en temperatur på højst 40 grader Celsius. Her kan du slappe af, slappe af og beundre det smukke landskab.

Denne tur giver dig også mulighed for at opleve nogle af de naturlige destinationer omkring lagunen:

 • Thingvellir Nationalpark er et sted med stor geologisk betydning, da den tektoniske forkastning mellem Eurasien og Amerika er placeret her. Du vil nyde en fantastisk udsigt.
 • Haukadalur-dalen med gejseren "Strokkur", der udsender en enorm dampsøjle hvert 14. minut, og "Geysir", der udsender damp hvert 5. minut.
 • Gullfoss-vandfaldet, med et imponerende vandfald, der deler sig i to vandfald over Hvítá-flodens kløft.

Ved afslutningen af denne tur til den hemmelige lagune i den gyldne cirkel stiger du om bord på en bus og vender tilbage til byen med din guide. Du ankommer i god tid til at fortsætte med aktiviteterne på din rejseplan.

Du kan f.eks. tage med på en af de bedste vandreture i Reykjavík og lære gaderne at kende fra et natligt perspektiv.

Interessante fakta

 • Pris: fra 105 euro pr. person.
 • Varighed: 9,5 timer, inklusive transport til og fra Reykjavík.
 • Transportmiddel: komfortabel bus med aircondition.
 • Fordele ved denne mulighed: Det er en tur med lav sværhedsgrad, så den kan gennemføres af folk i alle aldre.
 • Ulemper ved denne mulighed: Denne tur omfatter normalt ikke afhentning på hotellet.

Bestil en tur til den hemmelige lagune og Den Gyldne Cirkel fra Reykjavík

6. Tag en kort tur til gletsjerlagunen Fjallsárlón fra Reykjavík.

Fjallsárlón-gletsjerlagunen fra Reykjavík| ©Aventuphoto
Fjallsárlón-gletsjerlagunen fra Reykjavík| ©Aventuphoto

Turen til Fjallsárlón-gletsjerlagunen fra Reykjavík er en anbefalelsesværdig mulighed, hvis du har lidt tid på din rejseplan, men ikke ønsker at forlade Island uden at udforske et af landets naturområder.

Du kan sejle i lagunens rolige vand og beundre den imponerende væg af gletsjeris bagved den.

Aktiviteten starter med en bustur fra Reykjavík til lagunens parkeringsplads. Herefter er der en kort ti minutters gåtur, inden du går om bord på en zodiacbåd med guiden, der ledsager dig fra byen. Men først skal du tage det sikkerhedsudstyr på, der er nødvendigt for denne type udflugt.

Når du er inde i Fjallsárlón-lagunen, kan du nyde det iskolde landskab og, hvis du ønsker det, tage masser af billeder. I det fjerne kan du se en betagende udsigt over vulkanen Öræfajökull og gletscheren Vatnajökull.

Du vil også sejle forbi mange flydende isbjerge, hvor du kan se de forskellige blå nuancer, som varierer dagligt afhængigt af intensiteten af det naturlige lys. Herefter vender du tilbage til fastlandet og stiger om bord på bussen til Reykjavík.

Oplysninger om interesse

 • Pris: fra 120 euro pr. person.
 • Varighed: 2 timer (ca.)
 • Transportmidler: bus og zodiacbåd.
 • Fordele ved denne mulighed: Du får kendskab til vigtige naturmonumenter i Island uden at bruge en hel dag på det.
 • Ulemper ved denne mulighed: Denne aktivitet er ikke egnet for børn under 8 år.

Hvad vil jeg se på denne type lagunetur fra Reykjavík?

Gullfoss| ©Nickspix
Gullfoss| ©Nickspix

På udflugter til lagunerne fra Reykjavík kan du opleve en fantastisk natur, som er enestående i verden. Du vil opleve en iskold atmosfære og takket være regionens høje vulkaniske niveau nyde dampende geotermiske pools, som du kan fordybe dig i.

Du vil også besøge det rolige, krystalklare vand i lagunerne med fantastiske isbjerge, der flyder i dem, imponerende gletsjere, der blev dannet for millioner af år siden, og gejsere.

På disse ture kan du desuden nyde en privilegeret panoramaudsigt over bl.a. vulkanen Öræfajökull, Gullfoss-vandfaldet og det sorte sand på Playa Diamante.

Tips til en lagunetur fra Reykjavík

Aurora borealis fra Reykjavík| ©Alexandro Lacadena
Aurora borealis fra Reykjavík| ©Alexandro Lacadena

Hvis du besøger Reykjavik, har du sikkert besluttet dig for at flygte fra byen for at se de vigtigste laguner og naturskønheder, som Island har at byde på. Hvis det er tilfældet, er der et par grundlæggende råd, du skal huske på:

 • Planlæg din udflugt efter, hvad du ønsker at se. For eksempel er det bedste tidspunkt at se nordlyset i Island fra Reykjavík fra september til marts. Men hvis du vil besøge den gletsjerlagune og se midnatssolen, skal det være mellem maj og august.
 • Vælg den tur, der passer bedst til dig. Husk, at laguneture fra Reykjavík varierer i længde (fra seks timer til over to dage) og formål (dykning i de naturlige bassiner, professionelle fotografier, kajaksejlads, en rute for at se Islands naturvidundere osv.).
 • Tag varmt tøj på, da lagunerne ligger i iskolde naturområder.
 • Tag behagelige vandresko på, så du kan bevæge dig sikkert rundt og gå i timevis på et langt, ujævnt stiforløb uden at få skrammer eller blive træt i fødderne.
 • Medbring et ekstra sæt tøj, selv om det er en kort vandretur, for du ved ikke, hvad der kan ske, og du kan få brug for at skifte tøj.
 • Beskyt dit fotoudstyr og din mobiltelefon med vandtætte etuier. På denne måde behøver du ikke at bekymre dig om uventet nedbør.

Ofte stillede spørgsmål

 • Vil jeg kunne svømme i en lagune?

  Ja, den hemmelige lagune er et perfekt sted at bade i en varm kilde. Den blå lagune er en verdenskendt geotermisk spa, hvor du kan svømme og slappe af.

 • Hvad vil jeg se på en dagstur til lagunerne?

  Du vil se nogle af højdepunkterne i Den Gyldne Cirkel, Thingvellir Nationalpark, Gulfoss-vandfaldet, Strokkur-gejseren og selvfølgelig den afslappende hemmelige lagune.

 • Hvad skal jeg tage med på en tur til lagunerne?

  Husk at medbringe badetøj og håndklæde (kan lejes i Secret Lagoon, men koster ekstra), behageligt tøj generelt og behagelige sko, så du nemt kan gå på opdagelse.