Puffin krydstogter

Søpapegøjer er noget af det mest interessante dyreliv, du kan finde i Island. Her er nogle af de bedste ture til at se dem helt tæt på.

Andressa García

Andressa García

8 minutters læst

Puffin krydstogter

Søpapegøje-cruise i Reykjavik | ©alh1

Sammen med hvalsafari er søpapegøjesafari i Island en af de aktiviteter, du ikke bør udelade fra din liste over ting, du kan lave i Reykjavik, især hvis du er på besøg i sommermånederne.

Mange steder på øen er det muligt at se et stort antal af disse farverige små fugle, men et af de mest populære steder at se tusindvis af dem er på Vestmannaøerne, hvor de fleste eksemplarer er koncentreret.

Den mest økonomiske løsning

Hvalsafari Reykjavik

En kombineret tur og opsparingspakke til hval- og søpapegøje-safari

Ombord på et udforskende krydstogt i Det Islandske Hav får du mulighed for at se hvaler i to en halv time, samt se søpapegøjer i deres naturlige habitat i omkring en time.

Denne kombinerede mulighed er ideel til at spare både penge og tid, så den vil fungere for dig, hvis du har lidt tid til at rejse over hele Island. Du får mulighed for at komme om bord og se, hvordan disse små fugle lever i deres naturlige habitat.

Derudover får du mulighed for at se pukkelhvaler og andre marine arter som delfiner og marsvin under offshore-turen til observation af det marine dyreliv. Det er en af de mest komplette oplevelser med alle bekvemmeligheder dækket.

Hvordan booker man en søpapegøje-tur i Island?

Søpapegøjer| ©Theo Crazzolara
Søpapegøjer| ©Theo Crazzolara

Det første, man skal gøre, når man booker sådan en udflugt, er at vide, hvad man kan forvente. Du bør spørge om alt, hvad du har brug for at vide for at kunne booke din tur, lige fra antallet af personer på turen til minimumsalderen for deltagerne, hvis du skal afsted med børn.

En anden ting, du skal gøre, før du booker, er at finde ud af, om det er en privat tur, eller om du skal dele den med andre. Hvis du tager på denne type udflugt som krydstogtsdeltager, skal du give alle dine oplysninger om på- og afstigning på bookingtidspunktet.

Spørg alt, hvad du har brug for at vide om afbestillingspolitikken, og når du har afklaret al din tvivl om hvert af disse punkter, er det tid til at foretage den respektive reservation. Når du foretager denne form for booking, skal du normalt betale for nogle ekstra tjenester såsom transport til og fra hotellet eller mad.

Varighed af søpapegøje-ture i Island

Fodring af søpapegøjer| ©Iurie Belegurschi
Fodring af søpapegøjer| ©Iurie Belegurschi

Søpapegøjesafari varer normalt mellem en og fem timer, men det afhænger af, hvilken type eventyr du vælger, om det er en tur, hvor du kun skal se søpapegøjer et sted på øen, eller om det er en kombineret oplevelse, hvor du også får mulighed for at se søpapegøjer og andet dyreliv, der er typisk for regionen.

Varigheden afhænger også i høj grad af, hvilket transportmiddel man bruger under oplevelsen. Hvis det kun er med båd, kan du være på havet i omkring en time eller lidt mindre.

Hvis den kombinerede udflugt, du har valgt, også involverer kyst- eller anden sightseeing, kan varigheden af turen også ændre sig. I andre tilfælde afhænger det af vejrforholdene på tidspunktet for oplevelsen, hvilket du kan tjekke ved at se på vejrudsigten for den pågældende dag.

Du skal vide, at i de fleste af disse oplevelser vil du være i stand til at få en vellykket observation af arten, men hvis observationen bliver lidt kompliceret, vil oplevelsen vare indtil det tidspunkt, der er angivet på reservationstidspunktet.

Hvad vil jeg se på denne type udflugt?

Flere søpapegøjer| ©Tony Rea
Flere søpapegøjer| ©Tony Rea

Hovedsageligt vil du se søpapegøjerne og deres kolonier, hvordan de opfører sig i deres naturlige habitat, hvilket forhold de har til resten af fuglene i deres egen flok, og hvordan de har det sammen.

Oplevelsen kan dog ændre sig lidt, hvis det er et kombineret eventyr, hvor du ikke kun skal se disse små fugles liv, men også bliver tilbudt en hvalsafari og andre marine arter.

At tage på en dagstur for at se søpapegøjer garanterer, at du vil møde smuk natur, som du kun kan se fra en båd på en af de bedste bådture og krydstogter i Island. For at vende tilbage til det typiske dyreliv i dette land, giver disse søpapegøje-krydstogter dig normalt mulighed for at se audiovisuelt materiale, der fortæller dig lidt mere om disse interessante dyrs liv.

Tips til, hvordan man tager på søpapegøje-tur i Island

Komfortable sko| ©Bran Sodre
Komfortable sko| ©Bran Sodre
 • Tag gode sko på, som er behagelige at gå i, især i sneen.
 • Prøv at tage behageligt, varmt tøj på til hver af søpapegøjeekspeditionerne, uanset om du tager på denne tur om sommeren eller vinteren.
 • Hvis din gruppe omfatter kørestolsbrugere eller personer med mobilitetsproblemer, skal du spørge, før du booker en sådan oplevelse.
 • Denne type oplevelser har ofte visse begrænsninger for børn under 2, 4, 6 og endda 10 år. Hvis du planlægger at tage af sted med børn, så spørg, inden du booker, hvad minimumsalderen er for at deltage.
 • I tilfælde af oplevelser, der ikke inkluderer transport til og fra hotellet i bookingprisen, anbefaler jeg at spørge, om denne service er tilgængelig mod et ekstra gebyr.
 • Hvis det ikke er muligt at bestille transport fra hotellet og tilbage, bør du finde en lejebil eller bruge offentlig transport, som i Island bruges som den første mulighed for at komme rundt.
 • Medbring din egen kikkert i tilfælde af, at du ikke har adgang til en under oplevelsen. De er altid nødvendige for at se søpapegøjerne på nært hold.

Hvor meget koster en søpapegøje-tur i Island?

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

I nogle tilfælde kan man få en oplevelse, hvor man kun ser søpapegøjer, og disse er normalt billigere og opdelt efter deltagernes alder, dvs. at voksne betaler én pris, og børn betaler en anden, selv om børn under syv år i nogle tilfælde kan deltage gratis.

I tilfælde af kombinerede oplevelser har prisen en tendens til at være lidt højere, hvilket betyder, at du skal betale fra 100 euro og op efter for at tage på et søpapegøjeeventyr og andre islandske arter.

Prisen har også en tendens til at variere alt efter, hvor lang tid hver oplevelse varer, så dem, der varer kortere tid, har en tendens til at koste mindre, og dem, der varer meget længere end en time, kan være betydeligt dyrere.

Hvilke landsbyer må jeg ikke gå glip af på søpapegøje-turen i Island?

Vestmannaøerne| ©Daniel Enchev
Vestmannaøerne| ©Daniel Enchev

Søpapegøjer kan ses næsten overalt i Island, men der er særlige steder, hvor der er størst sandsynlighed for at se dem, fordi det er her, de største bestande af arten findes.

De fleste af øens søpapegøje-cruises afgår fra den gamle havn i Reykjavík, men destinationen for hver af disse udflugter er det, der ofte varierer. I nogle tilfælde er det muligt at se søpapegøjerne på Reykjaviks sydkyst, mens det i andre tilfælde er mere effektivt at se dem andre steder i nærheden.

Et af de steder, hvor man kan finde et stort antal søpapegøjer, måske det største antal i deres koloni, er på Vestmannaøerne, et sted, hvor man ud over det store antal af disse arter kan se andre interessante naturattraktioner, som gør Island til et sted, man gerne vil besøge.

De næste på listen er andre steder, hvor det er muligt at se et stort antal af disse arter, herunder Látrabjarg-klipperne, hvor det er muligt at se et stort antal af disse dyr. Vestfjordene og Vestmannaeyjar i det sydlige Island betragtes også ofte som et godt sted at se disse fugle.

Til de fleste af disse steder finder du udflugter med meget ens karakteristika. De har alle til formål at vise dig søpapegøjerne, når de er bedst, og i deres naturlige omgivelser.

Hvert af de steder, hvor det er muligt at se disse små dyr, er ikke kun værd at besøge på grund af antallet af arter, du vil se under dit besøg, men også på grund af landskabets skønhed.

Book din tur på sydkysten af Reykjavík

Andre steder at se søpapegøjer i Island

Søpapegøjer, som de også kaldes, dukker normalt op i sommermånederne, hvilket gør dem til en interessant attraktion at have med på sin liste over ting, man kan lave i Reykjavík om sommeren.

Her er nogle andre steder, som jeg bestemt anbefaler dig at besøge, hvis du er i Reykjavík og gerne vil have en anderledes oplevelse ved at se disse havfugle i deres daglige liv.

 • Dyrhólaey: Ligger cirka 10 kilometer fra Vik, en af de vigtigste byer på sydkysten. Landskabet er en eliksir for søpapegøjer, da det består af sorte sandstrande, basaltstensvægge og grotter og andre lignende attraktioner.
 • Borgarfjördur Eystriur: En landsby nær havet, hvorfra det er muligt at se ikke bare søpapegøjer, men også hvaler. Hvis der er noget interessant ved dette sted, er det dets observatorielignende platforme, hvor du kan beundre skønheden i Islands marine arter.
 • Lundey: Dette er en god mulighed at inkludere i din rejseplan langs sydkysten fra Reykjavík, da det er en lille ubeboet ø med en stor koloni af søpapegøjer at beundre.

Hvorfor skal du tage på en søpapegøjetur i Island?

Søpapegøje-tur| ©alh1
Søpapegøje-tur| ©alh1

Hvis du er naturelsker og kan lide at opdage nye dyrearter og beundre deres naturlige adfærd, så er denne tur lige noget for dig. Det er en af Islands must-do's, selvom dette er en ø, hvor du finder en særlig charme, uanset hvor du besøger den.

En af grundene til, at jeg anbefaler denne oplevelse, er, at den vil give dig et bredere syn på de mange arter, der finder deres hjem i så eksotiske landskaber som Island.

Jeg kan varmt anbefale denne oplevelse, fordi den vil være uforglemmelig både under dit besøg i Island og for resten af dit liv. Jeg anbefaler også, at du kun tager på denne tur med en ekspert, så du ved alt eller næsten alt om søpapegøjernes liv, deres fodring og andre vigtige detaljer.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at se søpapegøjerne i Island på egen hånd?

Søpapegøje-krydstogtsgruppe| ©alh1
Søpapegøje-krydstogtsgruppe| ©alh1

Når vi taler om fordele og ulemper ved at tage på en guidet søpapegøje-tur, tænker vi som regel på oplevelser, der er familievenlige og skal guides af en lokal ekspert, selvom mange turister foretrækker at vove sig ud for at se søpapegøjerne på egen hånd.

 • Guidet tur for at se søpapegøjer
 • Succesraten for at se søpapegøjer er 80% til 90% på hver tur.
 • Du vil kunne se søpapegøjerne fra en guidet bådtur.
 • En ekspertguide vil ledsage dig til de mest ikoniske steder at finde søpapegøjer.
 • Guiden vil fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide om disse dyr og deres daglige liv.
 • Observationer på egen hånd
 • Du er ikke garanteret succes med at se søpapegøjer.
 • Du vil kun have adgang til at se dem på land.
 • Du går måske ikke de rigtige steder hen for at finde arten.
 • Du vil ikke have nogen ekstra viden om disse dyrs daglige liv.