Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

South Coast dagsture fra Reykjavik

Gletsjere, vandfald og mange andre naturvidundere venter på dig på Islands magiske sydkyst. Dette område er hjemsted for næsten alle landets bedste attraktioner - det må du ikke gå glip af!

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

South Coast dagsture fra Reykjavik

Reykjavik | ©Chris Yunker

Islands sydkyst er den mest magiske og vidunderfyldte region, du kan finde i Island. Det er her, du finder de fleste naturmonumenter og mulighederne for at komme helt tæt på det betagende landskab, vandfald og gletsjere, som er en af de vigtigste attraktioner, der giver dette sted sin charme.

Hvis du besøger Island, vil du hurtigt opdage, at sydkysten er et must, og at den heldigvis er meget let at komme til. Hvis du vil lære dette land at kende, er det bedst at starte med det, du kan se og gøre i Reykjavík, som også er det bedste udgangspunkt for de komplette og spektakulære ture, der vil gøre din oplevelse meget mere komplet.

1 En dagstur, for dem, der ikke har så meget tid

Reykjaviks kyst| ©GYU
Reykjaviks kyst| ©GYU

Manglende tid er ingen undskyldning for ikke at tage en tur til Islands sydkyst. Hvis du kun har et par dage til rådighed i landet, er mit råd at afsætte mindst én dag til en udflugt og vælge en 10-14 timers tur, som helt sikkert er blandt de mest interessante udflugter fra Reykjavik.

Disse ture har et udvalg af spektakulære og vigtige stop, f.eks. Eyjafjallajökull-vulkanen, den mest imponerende vulkan i landet. Du kan naturligvis ikke sige, at du kender Island uden at besøge mindst én gletsjer. Vatnajokull er uden tvivl en af de mest komplette og utrolige.

I en af dens sektioner finder du Jokulsarlon-lagunen, hvor diamantstranden byder på midlertidige isskulpturer, som er et uforglemmeligt skue. Sørg for at tage så mange billeder som muligt, du vil elske at genopleve disse øjeblikke. Det er uden tvivl en af de bedste laguner, du kan besøge fra Reykjavík.

Et andet vigtigt stop, som indgår i flere af disse ture, er den berømte sorte strand Reynisfjara, som er dannet udelukkende af basalt og har en af de bedste udsigter, du kan nyde blandt landskaberne på Islands sydkyst.

Endelig kan du blandt de mange destinationer ikke gå glip af Islands vandfald, som er mange og alle er et besøg værd. Men hvis du skal vælge, foreslår jeg Skógafoss-vandfaldet, som er det højeste og har en fantastisk udsigt, som du kan nyde fra det højeste punkt, som man kan nå via en trappe.

Interessante detaljer

 • Pris: Afhængigt af turens længde og antallet af stop kan du finde udflugter fra 100 euro.
 • Varighed: mellem 10 og 14 timer.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan se en række af Islands ikoniske landskaber på en enkelt dag, hvilket giver dig et meget godt helhedsindtryk. Ideel til rejsende med lidt tid til rådighed.
 • Ulemper ved denne mulighed: De enkelte stop er korte og varer omkring en halv time eller 45 minutter. Det er kort tid at kunne beundre så meget skønhed. Det er også muligt, at ikke alle entréer til attraktionerne er inkluderet.

Bestil en tur til Islands sydkyst

2 flerdagsture, ideel til en mere komplet oplevelse

Solheimajokull| ©murtica27
Solheimajokull| ©murtica27

Når et land har så mange vidundere at byde på, må man ikke spilde muligheden for at lære det bedre at kende og bruge mindst to eller tre dage på at opleve dets landskaber og magi.

Antallet af dage kan variere afhængigt af antallet af steder, du vil besøge, og hvor lang tid du vil bruge på hvert af dem. På nogle af turene er det muligt at inkludere ekstra aktiviteter som ridning, snorkling eller en ekstra hvalsafari, som er en anden af Reykjaviks store attraktioner.

Ruten for disse ture starter allerede på vejen, som er fuld af betagende landskaber. Sydkysten af Island er f.eks. fuld af små landsbyer, hvor du kan nyde charmen ved folkets charme og deres skikke. Men der er ingen tvivl om, at det er de naturlige attraktioner, der er mest slående.

Især gletsjerne og vandfaldene er berømte, og det er der god grund til. Disse naturvidundere er lige så imponerende som de er smukke. En af favoritterne på denne rute er Solheimajokull, hvis vandrerute byder på en uforglemmelig udsigt, og du behøver ikke meget træning for at gennemføre den. Guiderne er også meget venlige og vil hjælpe dig med alt, hvad du har brug for.

Hvad angår vandfald, vil jeg denne gang nævne Gljufrabui, som er et sted, der helt sikkert vil få dig til at tro på magi.

Men sandheden er, at du ikke behøver at vælge kun én. Når du tager på en flerdages rundrejse i Island, er den største fordel, at du kan besøge en meget længere liste af stop.

Oplysninger om interesse

 • Pris: Denne type tur kan have en startpris på omkring 400 euro afhængigt af detaljerne.
 • Varighed: Afhængigt af valget kan det være fra 3 til 8 dage ca.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil se et større antal attraktioner og have tid nok til at se hver enkelt. Desuden er grupperne normalt små, hvilket giver mere komfort og intimitet.
 • Ulemper ved denne mulighed: Det er en større investering af penge, men det er det hele værd.

3 korte ture for at se gletsjere og ishuler

Jökulsárlón-gletsjerlagunen.| ©xenonmac
Jökulsárlón-gletsjerlagunen.| ©xenonmac

Hvis du ikke har så meget tid, men gerne vil se noget, der er repræsentativt for Island, anbefaler jeg, at du tager en af de ture, der giver dig mulighed for at se i det mindste nogle af gletsjerne på Islands sydkyst.

Nogle af disse ture har en forholdsvis kort varighed, fra en halv time til højst tre timer. Nok tid til at ankomme, gå rundt og arrangere en transport til Reykjavik lufthavn, hvis det er det, du har brug for.

En af mine favoritter er sejlturen rundt om gletsjeren. Det tager ca. 40 minutter, og du tager en tur på Jökulsárlón-gletsjerlagunen. Det er uforglemmeligt at tage billeder, og du får ikke kun lov til at se isbjergene, men også til at smage på denne is, der er mindst tusind år gammel.

Og hvis du er heldig og opmærksom, kan du være sikker på at møde de venlige sæler. Om sommeren er der ingen mangel på fugle.

Vandreture er en anden måde at lære gletsjerne at kende på. I Skaftafell finder du den perfekte mulighed i et vidunderligt sort-hvidt landskab. Den bedste er Vatnajökull-gletschertungen, en af de mest imponerende i Europa.

Endelig skal du ikke glemme at overveje en tur til en af ishulerne i nærheden af Reykjavík. Disse unikke rum vil få dig til at føle dig som om, du er i en anden verden. Alle disse ture kan fås med en varighed på 3 timer.

Oplysninger om interesse

 • Pris: Denne type tur kan koste mellem 40 og 150 euro.
 • Varighed: 30 minutter til 3 timer, afhængigt af turen.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan planlægge det, hvis din rejse er kort, og du får en flot og repræsentativ souvenir af Island og dets landskaber. Det er også ret økonomisk.
 • Ulemper ved denne mulighed: I nogle tilfælde, f.eks. ved vandreture, skal du også tage højde for transporttiden til mødestedet for udflugten.

4 ture med Aurora Borealis, som du ikke må gå glip af

Aurora borealis fra Reykjavík| ©Alexandro Lacadena
Aurora borealis fra Reykjavík| ©Alexandro Lacadena

Blandt de utrolige ture, du kan tage til sydkysten fra Reykjavík, er de ture, hvor du kan se Aurora Borealis, en af de mest imponerende.

Disse storslåede lys er et sandt skuespil og en uforglemmelig oplevelse. Du kan vælge mellem en dagstur for at se nordlyset fra Reykjavík eller tage dig lidt mere tid, f.eks. en uge, og lade dig omslutte af denne magiske oplevelse.

Du kan booke disse ture på alle tider af året, men jeg anbefaler kraftigt at booke om vinteren, som er det bedste tidspunkt at se nordlyset i Island fra Reykjavík.

En af de ting, du skal drage fordel af på disse ture, er guiderne, som er fulde af interessant viden og elsker at dele den. Stil spørgsmål om fænomenerne og naturen, det fantastiske landskab og især den lokale kultur. Du vil få mulighed for at opleve det på egen hånd.

Flere oplysninger af interesse

 • Pris: afhængig af turens længde kan den starte ved en pris på 130 euro.
 • Varighed: Du kan vælge mellem en 16-timers tur og en ugelang tur, det er op til dig!
 • Fordele ved denne mulighed: Du får ikke kun mulighed for at se ikke kun sydkysten, men også andre interessante steder i Island.
 • Ulemper ved denne mulighed: Aurora Borealis kan ikke garanteres, og slet ikke dens intensitet. Du kan finde den svagere eller stærkere, afhængigt af de datoer, du vælger.

Bestil en tur til nordlyset i Island

5 ture på sydkysten i dit eget tempo

I Skogafoss| ©Kyle Taylor
I Skogafoss| ©Kyle Taylor

En anden måde at lære den islandske sydkyst at kende på er at tage på en rundtur på sydkysten i dit eget tempo. Hvad betyder det? Et ægte eventyr.

I dette tilfælde køber du en pakke, der omfatter leje af et køretøj, der er egnet til rejsen. Du får en fast rute, hvor du får markeret de mest ikoniske stop, såsom Skogafoss og Seljalandsfoss-vandfaldene.

Hvis du ønsker at overnatte undervejs, skal du blot sige til, og pakken vil indeholde den bedste indkvartering. Og du kan altid starte med selve Reykjavík og dens udsøgte madture, før du tager videre ud i verden.

Hvis du har spørgsmål, har du en fast rute med masser af interessante og nødvendige oplysninger om hvert enkelt stop, f.eks. om Eyjafjallajökull og Sólheimajökull-gletscheren. Køretøjet er udstyret med en GPS, der hjælper dig med at følge ruterne, og du vil få en professionel rejsebureauer, der følger dig og er klar til at besvare eventuelle spørgsmål.

Det er en god idé, da du kan køre i dit eget tempo, og den gruppe af mennesker, du deler turen med, er praktisk talt din egen familie, undtagen i de tilfælde, hvor du skal tage en reserveret tur på et bestemt sted.

En anden stor fordel er forresten, at du kan tilføje nogle ekstra aktiviteter til den oprindelige pakke, f.eks. islandsk ridning på heste... Det er en fantastisk måde at gå den ekstra mil på, tage et par ekstra dage og se så meget som muligt og nyde landskabet i små bidder - den bedste ferie i Island!

Interessante detaljer

 • Pris: Denne type tur kan koste fra 400 euro, afhængigt af antallet af dage, indkvarteringstype, bestillinger og ekstraudstyr.
 • Varighed: Det afhænger af din tid, men generelt anbefales det mindst 3 til 5 dage.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan gå i dit eget tempo uden at skynde dig. Desuden er virksomheden din familie og ingen andre. Prisen er også et plus.
 • Ulemper ved denne mulighed: I nogle tilfælde kan du gå glip af stop eller oplysninger af interesse, selv om du har alt, hvad du kan finde i guidebogen.
 • Køretøjstype: Det vil altid være 4x4-modeller med alt, hvad du har brug for til at tilbagelægge ruterne på turen.

6 ture på sydkysten for sportsentusiaster

Snescooterkørsel på Langjökull-gletsjeren| ©Haukur Herbertsson
Snescooterkørsel på Langjökull-gletsjeren| ©Haukur Herbertsson

Hvis du er sportsentusiast, er et besøg på Islands sydkyst en fremragende mulighed for at dyrke dine yndlingsdiscipliner og måske nogle nye discipliner i et landskab af enestående naturskønhed.

Nogle vælger en snescootertur som en adrenalinfyldt og hurtig oplevelse. En af de mest populære ruter er til gletsjeren Mýrdalsjökull med strategiske stop ved vandfaldene Skógafoss og Seljalandsfoss.

En anden utrolig populær sport på Islands sydkyst er isklatring på Sólheimajökull-gletcheren. Denne aktivitet kræver et vist niveau af færdigheder og erfaring, men der er ekspertguider til rådighed.

De vil forklare de teknikker, der bruges til at håndtere denne udfordring, og de vil sikre din sikkerhed på alle tidspunkter. Når du har valgt en væg at begynde at klatre på, begynder du at klatre gradvist op til toppen, hvor gruppen vil tage sig tid til at nyde landskabet og udforske gletsjeren lidt mere.

Og du må ikke gå glip af at erobre det iskolde vand med dine pagajer i en kajak. Denne unikke oplevelse tager dig med ud på vandet mellem de mest imponerende gletsjere, såsom Sólheimajökull selv. Det er et eventyr, som du kan nyde selv uden forudgående erfaring takket være guiderne og de stabile kajakker, der er ideelle for nybegyndere.

Interessante detaljer

 • Pris: Prisen afhænger af aktivitetstypen, men den ligger på omkring 100 euro, og du kan endda købe pakker med tre aktiviteter sammen.
 • Varighed: afhænger også af aktivitetstypen og varierer fra 3 timer til 11 timer, f.eks. kajaksejlads.
 • Fordele ved denne mulighed: Hvis du brænder for sporten, vil du finde nye udfordringer og utrolige landskaber, der vil ledsage dig.
 • Ulemper ved denne mulighed: I nogle tilfælde skal du medregne rejsetiden til det sted, hvor aktiviteten finder sted, f.eks. isklatring.

Bestil en oplevelsestur på sydkysten

Hvad kan du finde på Islands sydkyst?

Rundrejse på Côte d'Azur| ©FlackJacket2010
Rundrejse på Côte d'Azur| ©FlackJacket2010

Dette er et af de mest attraktive områder i Island. Landskabet er enestående med tårnhøje gletsjere og imponerende vandfald. Det er et uforglemmeligt billede, og det hele er koncentreret i det samme geografiske område.

Selv om det er muligt at besøge den på egen hånd, anbefaler jeg, at du vælger en af de mange forskellige ture, der afgår fra Reykjavík. Her finder du muligheder for at skræddersy oplevelsen, så den passer til din stil.

Der er ganske vist korte udflugter, en dag eller mindre, men det bedste er at få mulighed for at lære dette land og dets vidundere, som der er mange af, at kende i sit eget tempo.

Jeg vil gerne give dig nogle råd om klimaet, som er ret koldt. Husk at tage højde for dette, især fordi aktiviteterne foregår udendørs, så pak dig varmt ind.

På den anden side har de fleste ture engelsktalende guider, men der er altid nogle, der tilbyder guider på spansk. Sørg for at være opmærksom på dette, hvis det er nødvendigt for dig.

Endelig skal du for at få den bedste oplevelse følge anvisningerne for hver enkelt tur, især dem, der omfatter sportsaktiviteter, og som er din første gang, at du dyrker snesport.

Husk, at mens nogle af disse oplevelser er velegnede for alle niveauer, anbefales andre til folk med erfaring - der ermasser at lave på Islands sydkyst! Du er sikker på at finde den perfekte oplevelse.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor langt er der til sydkysten af Reykjavík?

  Reykjavik ligger længst mod vest, så det kan tage ca. 2,5 timer at komme til Vik (det sydligste punkt på Island).

 • Hvad kan jeg se på sydkysten af Reykjavík?

  Mange mennesker taler om de smukke vandfald, Seljalandsfoss og Gljúfrabúi, som ligger 2 timer syd for Reykjavik. En af sydkystens mest berømte attraktioner er den sorte sandstrand, som strækker sig fra Dhyoleay til Vik. Der er også de overjordiske lavafelter og Solheimajokull-gletsjeren, en gletsjertunge, der dækker Katla-vulkanen, som har større udbrud end Eyjafjallajokull.

 • Hvad skal jeg have på for at besøge Islands sydkyst?

  Gode sko/støvler er et must. Du har brug for noget, der er komfortabelt, let og vandtæt, hvilket er det vigtigste, da Islands terræn er ret ubarmhjertigt, og vejret er helt sikkert vådt. Når vi taler om regn, bør du også medbringe en alsidig jakke, der kan beskytte dig mod både vind og regn.