Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

De 10 bedste malerier på Accademia-galleriet

Et must på din rejse til Firenze er at besøge Galleria dell'Accademia og se Michelangelos "David". Vil du vide, hvilke andre værker du vil se på dit besøg, så kom med mig!

María Cano

María Cano

7 minutters læst

De 10 bedste malerier på Accademia-galleriet

Academy Gallery | ©Brian Dooley

Galleria dell'Accademia er et must på din tur til Firenze. På dette museum finder du "David", Michelangelos værk par excellence, men du kan også se andre skulpturer af forfattere som Lorenzo Bartolini, Luis Pampaloni eller Juan de Bolonia samt malerier af store kunstnere som Sandro Botticelli, Filippino Lippi, Alessandro Allori, Bernardo Daddi, Juan del Ponte, Jacopo Cambi, Paolo Ucello og Pontormo. Her er en liste over alle de seværdigheder, som du bør se på dit besøg.

Hvis du vil have yderligere oplysninger om museet, kan du også læse indlægget billetter til Accademia-galleriet. Du kan også læse om andre planer i Toscanas hovedstad i artiklen hvad du kan se og gøre i Firenze.

1. Michelangelos "David

Michelangelos David| ©Elias Rovielo
Michelangelos David| ©Elias Rovielo

Galleria dell'Accademia er hjemsted for verdens mest berømte statue: Michelangelos David. Denne ekstraordinære skulptur i stor skala, der blev skabt i begyndelsen af det 16. århundrede, afspejler renæssancekunstnerens store viden om den menneskelige anatomi og den mandlige krop. Denne statue er lavet af hvidt marmor og forestiller den bibelske helt før kamp og giver visse fornemmelser som sikkerhed og koncentration. Desuden er forskellige detaljer perfekt defineret, f.eks. venerne på håndryggen og bøjningen af musklerne i det højre ben.

De store dimensioner af nogle af Michelangelos dele af værket er blevet fortolket, fordi det oprindeligt var meningen, at statuen skulle placeres på katedralens taglinje, og det var den eneste måde, hvorpå den ville være synlig fra jorden.

Særligt bemærkelsesværdigt er hovedets store størrelse og den imponerende højre hånd. Statuen stod på Piazza della Signoria indtil 1873, hvor den blev flyttet til Galleria dell'Accademia for at beskytte den mod ydre forhold.

Køb billetter til Uffizi-galleriet

2. Slaverne", af Michelangelo

Slaverne, af Michelangelo| ©Tom
Slaverne, af Michelangelo| ©Tom

I korridoren, der fører til David, er der fire imponerende statuer, som Michelangelo lavede mellem 1519 og 1534, fanger eller slaver. Disse fire nøgne mandlige figurer (den unge slave, den vågnende slave, den skæggede slave og den atlantiske slave), hvor Michelangelo endnu en gang viste sit omfattende kendskab til den menneskelige anatomi i definitionen af muskler og andre træk, blev skabt til et meget specifikt projekt, nemlig pave Julius II's grav, som i sidste ende ikke så dagens lys.

Fanger eller slaver blev ikke færdiggjort af den store kunstner, og efter hans død skænkede hans nevø dem til storhertug Cosimo I Medici. De blev senere placeret i hjørnerne af Grotta Grande i Boboli-haven, hvor de forblev indtil det første årti af det 20. århundrede, hvor de blev overført til Accademia.

3. Voldtægt af Sabine-kvinderne", af Johannes af Bologna

Voldtægt af Sabine-kvinderne af Johannes af Bologna| ©Javier Valero Iglesias
Voldtægt af Sabine-kvinderne af Johannes af Bologna| ©Javier Valero Iglesias

I midten af Sala del Coloso står "Sabinerkvindernes bortførelse" af Juan de Bolonia fra 1579 og 1580, som er malet i midten af Sala del Coloso. Denne skulptur, der er 410 cm høj, forestiller tre nøgne figurer: en ung mand, der løfter en kvinde op, som forsøger at flygte, og på den unge mands ben er der en mand med desperate træk. Faktisk er den også kendt som menneskets tre tidsaldre. Figurerne er forenet både af deres blikke og af deres kroppe.

4. Venus og Amor", af Jacopo da Pontormo

Venus og Amor, af Jacopo da Pontormo| ©Mongolo1984
Venus og Amor, af Jacopo da Pontormo| ©Mongolo1984

"Venus og Amor" er et maleri af Jacopo Carucci, også kendt som Jacopo da Pontormo, der er baseret på Michelangelos tegninger og er fra 1533. Den manieristiske maler og portrætmaler skildrer i maleriet kontrasten mellem jordisk kærlighed, repræsenteret af den unge Amor, og åndelig kærlighed, som afspejles af gudinden Venus. Det er malet i olie på panel og måler 128 cm x 194 cm.

5. Madonna og barn, Sankt Johannes og de to engle", af Sandro Botticelli

Jomfruen og barnet, Sankt Johannes og de to engle, af Sandro Botticelli| ©raffaele pagani
Jomfruen og barnet, Sankt Johannes og de to engle, af Sandro Botticelli| ©raffaele pagani

Dette værk af Sandro Botticelli, som er fra 1468, forestiller Jomfruen og barnet sammen med to engle og Johannes Døberen. Den er bemærkelsesværdig for sin brug af meget klare farver. Den har været udstillet i Galleria dell'Accademia siden 1919 og har tidligere været udstillet på hospitalet Santa Maria Nuova. Det vides ikke, hvem der bestilte den, og det vides heller ikke, hvor den oprindeligt blev opstillet. Den er lille i formatet 98 x 97 cm og er blevet restaureret ved et par lejligheder siden det 20. århundrede, især i 1979 og 2011.

Køb billetter til Uffizi-galleriet

6. Livets træ", af Pacino di Buonaguida

Livets træ, af Pacino di Buonaguida| ©Valéry Hugotte
Livets træ, af Pacino di Buonaguida| ©Valéry Hugotte

Dette maleri, der måler 248 cm x 170 cm, er malet af Pacino di Buonaguida og er baseret på 1. Mosebog. På værket, der er fra begyndelsen af det 14. århundrede, er den korsfæstede Kristus afbildet som et træ med forskellige grene, der udgår fra hans krop. Fra hver gren på træet hænger en slags medalje, der er dekoreret med bibelske begivenheder.

7. Sankt Matthæus', af Michelangelo

Matthæus, af Michelangelo| ©Philip Wood Photography
Matthæus, af Michelangelo| ©Philip Wood Photography

Statuen af Matthæus, der måler 271 cm, blev bestilt af Michelangelo til at skulpturere de tolv apostle, som skulle placeres i katedralen i Firenze. Bestillingen blev aldrig til noget, og den eneste statue, som kunstneren begyndte at skulpturere, var statuen af Sankt Matthæus, selv om det menes, at han fortsatte med at arbejde på denne statue på et senere tidspunkt. Inskriptionen på soklen fortæller, at denne statue blev flyttet fra gården til Opera del Duomo i Firenze til Akademiet for de Skønne Kunster i 1831. Den blev derefter flyttet til Galleria dell'Accademia i 1909.

8. Malerisk kors med Madonna og Sankt Johannes', af Bernardo Daddi

Malet kors med Jomfruen og Sankt Johannes| ©Javier Valero Iglesias
Malet kors med Jomfruen og Sankt Johannes| ©Javier Valero Iglesias

Bernardo Daddi var en elev af Giotto og var en anerkendt og genial maler, og det malede kors med Jomfruen og Johannes er et af hans vigtigste værker. Det blev udført mellem 1340 og 1345 til San Donato-klosteret, men blev senere overført til Uffizierne i anden halvdel af det 19. århundrede og i 1919 kom det til Galleria dell'Accademia. Særligt bemærkelsesværdigt er den forgyldte gipskrans af Kristus.

9. Museum for musikinstrumenter

Museum for musikinstrumenter| ©AD
Museum for musikinstrumenter| ©AD

Accademia-galleriet har en samling af næsten halvtreds antikke musikinstrumenter, herunder værker af Antonio Stradivari og Bartolomeo Cristofori. De er kendt som museet for musikinstrumenter og stammer fra storhertugerne af Toscana og Medici-familien, som har private samlinger. Desuden har galleriet et multimediesystem til rådighed i dette rum, som giver dig mulighed for at fordybe dig i en medrivende oplevelse.

10. Bartolini Gipsoteca

På Gipsoteca Bartolini| ©DrNogo's Collection
På Gipsoteca Bartolini| ©DrNogo's Collection

Gipsoteca Bartolini afspejler museets oprindelse som et sted for læring og er en afspejling af billedhuggeren Lorenzo Bartolinis liv, som var lærer på institutionen fra 1839. Rummet rummer en stor samling af gipsskulpturer af både Bartolini og Pampaloni, en af hans elever.

Nogle af de skulpturer af Bartolini, som du kan se i Galleria dell'Accademia, er bl.a. Ammostatore, Arnina, Emma og Julia Campbell, Figura allegorica per il monumento Demidov, Medalla per il monumento a Gerolamo Segato, Monumento a Elisa Baciocchi eller Ninfa dello Scorpione.

Køb billetter til Uffizi-galleriet

Galleria dell'Accademia i Firenze værelse for værelse

Rundvisning i fængslernes galleri| ©Dimitris Kamaras
Rundvisning i fængslernes galleri| ©Dimitris Kamaras

Accademia-galleriet har to etager, som er opdelt i en række rum:

 • Kolossens sal: Den rummer malerier fra det 15. århundrede af kunstnere som Botticelli, Domenico Ghirlandaio, Paolo Uccello, Filippino Lippi og Perugino.
 • Galleri med fangerne: De fire fanger står frem, og der er også vigtige malerier fra det 16. århundrede af kunstnere som Andrea del Sarto, Granacci, Pontormo, Fra' Bartolomeo og Michele di Ridolfo del Ghirlandaio.
 • Tribunen: Dette er det mest travle område af museet og rummer Michelangelos David.
 • Gipsoteca: Rum dedikeret til florentinske skulpturer fra neoklassicismen til romantikken. Det rummer en stor samling af gipsskulpturer af Bartolini og Pampaloni.
 • Sala di Pacino, Sala di Giotto e Giotteschi og Sala degli Orcagna: Disse tre rum rummer malerier fra det 13. og 14. århundrede.
 • Museum for musikinstrumenter.
 • Lorenzo Monacos værelser og den sene gotik: med malerier fra det 15. århundrede.

Anbefalinger til at se de bedste værker i Galleria dell'Accademia uden at se de store menneskemængder

Indgang til Accademia-galleriet| ©Mongolo1984
Indgang til Accademia-galleriet| ©Mongolo1984

Under dit besøg i Accademia-galleriet skal du huske følgende tips for at gøre dit besøg så behageligt som muligt:

 • Køb din billet på forhånd: Accademia-galleriet er et af de mest besøgte museer i Firenze. Jeg anbefaler derfor, at du bestiller din billet på forhånd for at undgå at spilde tid på billetkontoret. Derudover er det også muligt at købe en billet med prioriteret adgang. De billigste billetter til Accademia koster fra ca. 25 euro hos Hellotickets.
 • Tjek kortet: Før du begynder dit besøg på Accademia Gallery, er det tilrådeligt at tjekke kortet over museet og få en idé om, hvor hvert rum er, og hvad du kan se i hvert af dem.
 • Tag af sted tidligt om morgenen: Galleria dell'Accademia er et af de mest besøgte museer i Firenze. Derfor anbefaler jeg, at du tager af sted i løbet af ugen og tidligt om morgenen eller sent om eftermiddagen, så du ikke møder så mange turister, og du kan besøge museet i ro og mag.
 • Accademia-galleriet har ingen garderobe, så tasker, kufferter og store rygsække er ikke tilladt.
 • Mineralvandsflasker er tilladt, så længe de ikke indeholder mere end en halv liter.
 • Du skal igennem et sikkerhedstjek, når du kommer ind, så det skal du tage højde for i den samlede tid, du skal bruge på dit besøg.
 • Tag dig så meget tid, som du har brug for, til at se de forskellige værker.

Og når du har udforsket Accademia-galleriet, skal du huske, at du kan besøge Uffizi-galleriet eller Leonardo da Vinci-museet. Jeg råder dig til at tjekke, hvilke museer der er de bedste i Firenze, og planlægge en tur på 10 museer.