Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at lave i Firenze for børn

I modsætning til hvad det måske ser ud til, er Firenze en by, som det kan anbefales at besøge med børn, og i dette indlæg vil jeg vise dig de 10 bedste aktiviteter, du kan lave med din familie i renæssancens hovedstad.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

8 minutters læst

10 ting at lave i Firenze for børn

Karrusel | ©PicJumbo

Med så mange museer, kirker og historiske steder kan man tro, at Firenze er en kedelig by at besøge med børn. Tværtimod.Den florentinske hovedstad har en masse at se og gøre, selv med de små børn. Ud over de sædvanlige besøg er der nogle aktiviteter, som især de små vil nyde godt af.

Byens mange museer tilpasser deres besøg for at gøre det mere behageligt for de små, monumenter og turiststeder har særlige priser, og Firenze er endda ramme om et af de mest populære videospil blandt børn... og ikke så populære børn. Se de 10 bedste ting, du kan lave i Firenze med børn, nedenfor.

1. Bestig kuplen på Duomo

Ydersiden af kuplen| ©Vicente Camarasa
Ydersiden af kuplen| ©Vicente Camarasa

Det er et must at besøge domkirken Duomo i Firenze, hvis du besøger byen. Det lyder ikke særlig sjovt for børn at besøge en katedral, men det kan det være, hvis du får billetter til at bestige Brunelleschis kuppel. Det er en anderledes oplevelse, som kan få de små til at have det sjovt på de smalle korridorer og trapper i kuplen. Især fordi stigningen er lidt overvældende for voksne på grund af den snævre beliggenhed på nogle steder, mens det er meget mere behageligt for dem. Det er altid sjovt at se de voksne "lide".

Firenze Domkirke tilbyder ligesom mange andre turistattraktioner særlige priser for børn. I dette tilfælde har børn fra 7 til 14 år en reduceret entré til Duomo til en reduceret pris.

Bestil en rundvisning i Duomo med adgang til kuplen

2. Besøg museerne i Firenze

Uffizi-galleriet| ©Matt Twyman
Uffizi-galleriet| ©Matt Twyman

Der er mere end 70 museer i Firenze, og de er alle velegnede til børn. Du må ikke lade dem stå ude og tro, at børnene vil kede sig - det ville være en fejltagelse. Der er museer som Leonardo Da Vinci- og Galileo-museet, som rummer mange udstillinger, f.eks. modeller af Da Vincis opfindelser, som børnene kan interagere med og nyde. Der er andre som det naturhistoriske museum, der har en stor samling af dinosaurer, og klassikere som Uffizi-galleriet og Accademia tilbyder guidede ture, der er designet til børn, og som gør besøget til en slags skattejagt.

Der er endda et børnemuseum i Palazzo Vecchio, som byder på dramatiserede rundvisninger, laboratorier og eksperimenter, som de små helt sikkert vil nyde. Som du kan se, er der ingen grund til ikke at besøge byens bedste museer med børn, og desuden har alle museerne særlige priser for børn.

Køb billetter til museer i Firenze

3. Tag en tur i karrusellen på Piazza della Repubblica

Carrucel på Republikkens plads.| ©Jesus
Carrucel på Republikkens plads.| ©Jesus

Piazza della Repubblica er en af de vigtigste pladser i Firenze og en af de smukkeste. Mens de voksne nyder den kunstneriske del af pladsen, kan børnene have det sjovt i den karrusel, der er installeret på pladsen. Den er installeret hele året rundt, og en tur koster kun 1 euro.

På samme plads finder du også statuen af Porcellino. Et springvand med en figur af et vildsvin, som der er skabt en mærkelig tradition omkring. Den består i at stikke en hånd med en mønt i dyrets snude og lade den falde ned. Hvis mønten falder ned i springvandets gitter, betyder det, at Porcellino har bragt dig held, og at du vil kunne vende tilbage til Firenze. Denne "leg" er altid en fornøjelse for de små.

4. Fortab dig i Boboli-havens labyrinter

I Boboli-haven| ©Andrey O!
I Boboli-haven| ©Andrey O!

Et andet must-see i Firenze er Pitti-paladset. Heldigvis er paladsets haver et ideelt sted at lege for de små. De er kendt som Boboli-haven, hvor hække og træer er arrangeret i et labyrintagtigt mønster, hvor børn kan lege "forsvundet og fundet", mens de voksne, der ledsager dem, nyder en behagelig spadseretur gennem paladsets have.

Adgang til paladset og haven koster 10 euro, men børn får rabat, og den første søndag i hver måned er det gratis at besøge haven.

5. Dukketeater på Ponte Vecchio

Dukketeater på Ponte Vecchio| ©Susana García
Dukketeater på Ponte Vecchio| ©Susana García

Den berømte Ponte Vecchio-bro er et must i Firenze og er et stimulerende sted for børn. På broen er der alle slags butikker, spisesteder og gadekoncerter, så de kan underholde dem. Der er også en "hemmelig" tunnel på toppen af broen.

Men den største attraktion for de små er dukketeaterforestillingen, der finder sted næsten hver dag og på forskellige tidspunkter på selve Ponte Vecchio. Der er flere selskaber i Firenze, der laver showet gratis, men de tager imod drikkepenge.

6. Pizza og gelato, en vellykket kombination for børn

Der er pizzeriaer overalt i Firenze.| ©Susana García.
Der er pizzeriaer overalt i Firenze.| ©Susana García.

Få ting er mere populære hos børn end et måltid med pizza og gelato. Og da vi befinder os i hjertet af Italien, kan børnene nyde de bedste is, pizzaer og pastaretter. Der er pizzeriaer og gelato-butikker over hele Firenze, men jeg anbefaler at besøge Mercato Centrale i San Lorenzo-kvarteret.

Her kan børnene ikke kun spise deres yndlingsretter, men også lære at lave dem. På markedet er der flere workshops for børn, hvor italienske kokke lærer dem at lave pizzaer og endda hjemmelavet is.

Book et madlavningskursus i pizza og gelato

7. Lad os tage til stranden... I Firenze?

Strand i Firenze| ©Aleksandr Stepanov
Strand i Firenze| ©Aleksandr Stepanov

Hvis du besøger Firenze om sommeren, vil du sandsynligvis gå glip af en svømmetur på stranden. Overraskende nok er dette noget, der kan løses, da Firenze har en strand. Det er selvfølgelig ikke en normal strand, men en kunstig strand på bredden af Arno-floden.

Det er et meget velplejet område med parasoller, liggestole og en strandbar, der er perfekt til at få en drink, mens de små leger i sandet. Det er en god mulighed på de varmeste dage i den florentinske sommer.

8. Føl dig som en Medici i Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio| ©Hannes Hiller
Palazzo Vecchio| ©Hannes Hiller

Dette typiske florentinske palads ligger i hjertet af byens centrum og er nu hjemsted for rådhuset og et museum. Det er åbent for besøgende, og guidede ture i paladset kan varmt anbefales for børn.

Ud over at gå på opdagelse i de hemmelige gange i paladsets rum vil børnene især nyde at klæde sig ud i Medici-kostumer. Denne aktivitet er inkluderet i besøget og er som regel børnenes foretrukne del af besøget. Palazzo Vecchioer også hjemsted for børnemuseet, som underviser i Firenzes historie gennem teaterforestillinger.

9. Cykeltur i centrum af Firenze

Firenze på cykel ved solnedgang| ©Rnt20
Firenze på cykel ved solnedgang| ©Rnt20

Det kan være trættende for børn at rejse gennem Firenzes historiske centrum til fods. En måde at gøre en gåtur gennem gaderne til noget anderledes og sjovt på er at leje en cykel. Hele byens centrum er gågade, så der er ingen fare for biler for børn.

Da denne aktivitet bliver mere og mere populær blandt både lokale og turister, er der flere butikker i byens centrum, der tilbyder leje af cykler af alle slags fra omkring 15 euro om dagen.

Book en cykeltur i Firenze

10. Oplev Firenze gennem videospil

Videospil-controller| ©JÉSHOOTS
Videospil-controller| ©JÉSHOOTS

Hvis dine børn er over 10 år og kan lide at spille videospil, er det meget sandsynligt, at de har spillet Assassins Creed. Dette videospil foregår i renæssancens Firenzeog i den vil vores karakter gå gennem scener, som du vil besøge, såsom Piazza del Duomo, katedralens klokketårn eller Battistero di San Giovanni.

Hvis du har spillet spillet, vil du helt sikkert nyde at besøge indstillingerne i dette populære videospil. Der er faktisk særlige ture, der dækker de vigtigste punkter i Firenze med historien om Assassins Creed som en rød tråd. Videospil og turisme kan gå hånd i hånd, og dette er en aktivitet, som børn og voksne helt sikkert vil nyde... og voksne også.

11. En eventyrlig udflugt uden for Firenze: Pinocchio's Park

I Pinocchios park| ©Timo Soderlund
I Pinocchios park| ©Timo Soderlund

Hvis vi har en dag til overs i Firenze, har vi mulighed for at kompensere for en tur fyldt med museer og monumenter ved at tage på udflugt uden for byen. I så fald er den bedste løsning at besøge Pinocchio Park.

Denne forlystelsespark er baseret på den berømte Pinocchio-roman af Carlo Lorenzini og indeholder forskellige scener fra historien med forlystelser og interaktive aktiviteter, der er designet til børns fornøjelse.

Parken ligger i Collodi, ca. 80 km fra Firenze. Det er nemt at komme dertil i bil på ca. 1 time, og der er også busser, der kører direkte til Collodi. Det er en meget anbefalelsesværdig aktivitet for børn, som de kan nyde midt i alle sightseeingturene i Firenze og Toscana.

Tips til at besøge Firenze med børn

Leonardo da Vinci-museet| ©SG
Leonardo da Vinci-museet| ©SG

Rejser med børn kræver en vis tålmodighed og planlægning, men hvis du tager hensyn til en række punkter og anbefalinger, er der intet, du ikke kan gøre i Firenze. Her er nogle gode råd, som du skal huske, hvis du rejser til den florentinske by med børn:

  • Det vigtigste er at bestille adgang til museer og monumenter på forhånd. Hvis du ikke gør det, er det ret sandsynligt, at du vil komme til at stå i lange køer, og vi ved alle, at børn og køer ikke har det godt sammen.
  • Der er særlige rabatter for børn på alle turistattraktioner. Mange af dem tilbyder også særlige guidede ture, der er specielt designet til børn. Find ud af mere om disse ture, før du besøger et museum eller monument.
  • Hvis du rejser i bil, er der intet at bekymre sig om. Firenze er ret tilgængelig i denne henseende, og på steder som katedralen kan man komme ind med bil, og hvis ikke, er der normalt et skab, hvor man kan efterlade den, så man kan besøge stedet uden problemer.
  • Find ud af mere om familieture. Det er guidede ture til de vigtigste seværdigheder i Firenze, som er specielt designet til familier med børn. Fordelen ved disse ture er, at guiderne tilpasser besøget til de små med skattejagter og interaktive aktiviteter.
  • Hvis du rejser om sommeren, skal du være særlig opmærksom på børnenes væskeindtag, da sommertemperaturerne i Firenze er ret høje.
  • Hvis du rejser i bil med børn, skal du være opmærksom på, at byens centrum er gågade og ikke tilgængelig med bil. Hvis du gør det, kan du få store bøder, og parkeringspladserne i nærheden af centrum er ret dyre. Hvis du rejser i bil, skal du søge en centralt beliggende indkvartering, så du og dine børn slipper for lange køreture i bil.