Bedste Ture I La Spezia

Når du ved, hvad der kendetegner de bedste ture i La Spezia, er det nemt for dig at vælge rigtigt. Derfor inviterer jeg dig til at fortsætte med at læse denne samling af fakta, som jeg har organiseret til dig.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

Bedste Ture I La Spezia

Huse i La Spezia | ©Corinespics

Mange af de bedste ting at se og lave i La Spezia har at gøre med nærheden til nationalparken Cinque Terre, samt beliggenheden midtvejs mellem de berømte byer Pisa og Genova. Men det er også en god idé at tage på rundtur i La Spezia, hvis man skal være her i mere end en eller to nætter.

Det bedste, du kan gøre, hvis du planlægger et kort eller langt besøg i denne by, er at fortsætte med at læse dette indlæg, som jeg har forberedt til dig. Jeg har undersøgt alle de logistiske detaljer om de bedste ture i La Spezia, så når du ankommer, ved du præcis, hvad disse sightseeingoplevelser har at byde på.

Hvordan er de bedste ture i La Spezia?

Cinque Terre Nationalpark| ©Ineke Klaassen
Cinque Terre Nationalpark| ©Ineke Klaassen

Ture i La Spezia er generelt en aktivitet, der varer et par timer, men som ikke optager hele din dag. Det hænger sammen med, at byen ikke er særlig stor. Faktisk kan den betragtes som en lille by sammenlignet med andre italienske metropoler.

Under alle omstændigheder er disse ture normalt gågader i de fleste versioner. Nogle af dem er dog meget mere omfattende som en cykeltur, der ikke kun går gennem det bedste af byen, men også tager deltagerne direkte til nogle af byerne i Cinque Terre.

Gaderne omkring Giardini Publicci, promenaden, skibsværfterne i det militære maritime arsenal i La Spezia, byens modernistiske katedral og det berømte slot San Giorgio er blot nogle af de steder, der normalt er en del af denne turistrute. Det giver deltagerne mulighed for at se den mest interessante side af denne by, som i årenes løb er blevet et transitsted for folk, der ankommer til krydstogtshavnen for at besøge resten af den liguriske kyst.

Generelt skal du vide, at dette er en meget billig oplevelse, og antallet af deltagere er normalt begrænset af den simple kendsgerning, at turen er kort, og attraktionerne ligger ret tæt på hinanden. Derfor er der en tendens til, at folk foretrækker cykelture, der forkorter turen rundt i byen og derefter tager en meget mere interessant og særegen rute til nationalparken, der ligger vest for byen.

Book en gastronomisk tur

Hvordan booker man en tur i La Spezia?

Book online| ©Glenn Carstens-Peters
Book online| ©Glenn Carstens-Peters

At booke en sightseeingtur i La Spezia er meget nemmere, end du tror. Og det har at gøre med, at der er flere alternativer, og at de alle kan være praktiske i forhold til dine egne interesser. Det mest anbefalelsesværdige for de fleste er at booke online. Det har at gøre med, at du kan få datoerne og tidspunkterne for den tur, du er mest interesseret i, samt finde ud af, hvad andre mennesker synes om aktiviteten, efter de har gjort det.

Faktisk er en online booking af en sightseeingoplevelse noget, der fungerer for andre aktiviteter såsom de bedste dagsture fra La Spezia. Disse foretrækkes ofte af besøgende, der ved, at dette sted tilbyder billig indkvartering, mens man stadig kan udforske Cinque Terre-regionen i ro og mag, samt besøge Pisa og Genova uden at skulle sove på disse steder.

Hvis du ønsker det, har du også mulighed for at købe disse typer byture direkte fra nogle af de få turistbureauer, der ligger i byen. Problemet med denne beslutning er, at der ikke er nogen garanti for, at du betaler en konkurrencedygtig eller bekvem pris, og der er ingen garanti for, at disse steder vil være åbne på tidspunktet for dit besøg.

Så en online booking giver dig mulighed for at se ledige tider måneder i forvejen, mens et køb ansigt til ansigt giver dig mulighed for at tilpasse dig disse etablissementers tidsplan.

Varighed af ture i La Spezia

Gader i La Spezia| ©ErWin
Gader i La Spezia| ©ErWin

Varigheden af turene i La Spezia varierer alt efter årstiden og antallet af deltagere i gruppen. Det er ikke det samme at forklare monumenter og bygninger for fem personer, som det er at være karismatisk og svare på alle deres spørgsmål foran en gruppe på 25 deltagere. Årstiden er også vigtig, for at gå i regnvejr en efterårseftermiddag er ikke den samme oplevelse som at gå i regnvejr en varm sommereftermiddag.

De steder, der skal besøges på turen, er også afgørende, for nogle gange inkluderer sightseeingoplevelsen også indgangsbilletter til det marinetekniske museum i La Spezia eller San Giorgio-slottet. Andre gange inkluderer det kun muligheden for at se disse steder udefra og lære om deres betydning takket være de oplysninger, guiden deler.

Ligeledes skal du vide, at den gennemsnitlige varighed altid er omkring to eller højst tre timer, selvom hvis disse ture inkluderer et stop for frokost, så er det muligt, at de kan forlænges lidt længere. Hvis du desuden planlægger at besøge nogle af de mindre byer i La Spezia-bugten, såsom Puertovenere, så vil varigheden stige endnu mere.

Book din udflugt til Firenze og Pisa

Hvad kommer jeg til at se på denne type tur i La Spezia?

San Giorgio-slottet| ©Reg Marjason
San Giorgio-slottet| ©Reg Marjason

På denne type tur i La Spezia får du mulighed for at lære byen at kende fra en eksperts perspektiv i dens historie og også i den kulturelle identitet, der definerer den i dag. Det er ret praktisk, for når man besøger et sted på egen hånd, får man ikke kendskab til mange af de fakta, der virkelig definerer vigtigheden af dette sted såvel som andre lignende steder. Det er ret almindeligt, når man ved, at flere italienske byer har tendens til at have den samme æstetik i denne region af landet.

Faktisk vil du på byrundture i La Spezia bemærke, at du kommer til at se en relativt ny by, da de fleste af dens bygninger er bygget fra 1920 og frem. Det er ikke almindeligt i Italien, som er et land, hvor klassisk og meget gammel arkitektur er et af kendetegnene.

Det samlede område, man kommer rundt i, er relativt kort, da disse ture normalt ikke kommer tæt på boligkvartererne i den vestlige ende af byen, da området omkring Castel San Giorgio er det, hvor der er flest kommercielle virksomheder og monumenter af betydning. Så denne type ture er en glimrende måde at lære denne by at kende på, som er stærkt knyttet til krydstogtturismen på den liguriske kyst, såvel som den historiske betydning af dens skibsværft.

Hvis du er interesseret i at lære byen at kende ved at tilføje et andet element til disse ture, så anbefales det, at du deltager i de bedste gastronomiske ture i La Spezia, da disse normalt går gennem de samme vigtige områder i byen, men i dette tilfælde besøger du også de mest repræsentative restauranter, så du kan lære de karakteristiske smage i den lokale kulinariske verden at kende.

Tips til en tur i La Spezia

La Spezia| ©Sergio Boscaino
La Spezia| ©Sergio Boscaino

Der er nogle anbefalinger, som jeg kan give dig for at gøre en byrundtur i La Spezia til en endnu mere behagelig oplevelse for dig og dine ledsagere. Selvom det er en kort og underholdende aktivitet, er der stadig nogle beslutninger, du kan træffe for at gøre hele begivenheden mindeværdig og sjov for alle deltagere.

Nyd oplevelsen

Det første, jeg kan råde dig til, hvis du ønsker at deltage i en tur i La Spezia, er at nyde oplevelsen for det, den er, og ikke fokusere for meget på, hvor længe den varer. Det hænger sammen med, at mange mennesker kommer til La Spezia med den hensigt kun at tilbringe et par timer i La Spezia og bruge al deres tid på de nærliggende samfund i Cinque Terre.

Men det er også tilrådeligt at investere tid og penge i denne aktivitet, især fordi byen er ret smuk og skiller sig ud som et vigtigt bycenter for denne del af den liguriske kyst. Så hvis du beslutter dig for at afsætte to eller tre timer til denne aktivitet, bør du fokusere på at leve den fuldt ud. Især når man ved, at succesen af en guidet tur også afhænger af, hvor deltagende folk er.

Spørg om alt det, du gerne vil vide

Det er faktisk den næste anbefaling, jeg kan give dig, for du er så heldig, at sightseeingture i La Spezia som regel foregår på italiensk, engelsk og endda spansk. Det betyder, at du kan tale frit med guiden.

Så den bedste måde at få noget for pengene på er ikke at være i tvivl om vigtigheden af en bestemt gade, statue eller vartegn.

Glem ikke solcremen

Italien er et sted, der i det sene forår og hele sommeren er præget af høje temperaturer på grund af stærkt sollys. Derfor anbefales det på det kraftigste, at du husker at smøre dig ind i solcreme, før du deltager i denne tur. Især når man ved, at man kommer til at gå gennem gader, hvor der ikke er skygge i et par timer.

Det er vigtigt, at du undgår solstik på din byrundtur i La Spezia, også af hensyn til komforten. Især når du beslutter dig for at fortsætte med at udforske denne italienske region, eller når du skal starte din rejse til andre fjernere hjørner af landet.

Hvor meget koster en rundtur i La Spezia?

Penge i euro| ©Ibrahim Boran
Penge i euro| ©Ibrahim Boran

Prisen på en udflugt til La Spezia varierer alt efter udflugtens varighed og antallet af deltagere. Oftest er det en sightseeingtur arrangeret for en gruppe på højst 20 personer, og det betyder, at priserne kan holdes rimelige.

Under alle omstændigheder er den normale pris for denne oplevelse omkring 70 eller højst 80 euro, mens det er muligt at få nogle med specialpriser, der er omkring 40 eller 50 euro pr. person.

Du skal tage højde for, at denne variation i priserne skyldes forskellige faktorer, da det i nogle tilfælde er en eksklusiv tur for en enkelt familiegruppe, mens det i andre tilfælde er en delt oplevelse. Det faktum, at entré til byens største attraktioner som San Giorgio-slottet eller det tekniske flådemuseum er inkluderet, kan også betyde en prisjustering.

Uanset hvad er det en fremragende investering at betale disse priser, hvis du er interesseret i ideen om at lære denne by at kende i dybden, mens du bor her, hvilket er praktisk for at drage fordel af dens nærhed til en anden af de store attraktioner i denne del af Norditalien.

Hvad er must-see stederne på ture i La Spezia?

Portovenere| ©Tracey Adams
Portovenere| ©Tracey Adams

Sightseeingture i La Spezia har en tendens til at fokusere på de mest interessante gader i byens centrum. Samtidig er der steder, der er et must på denne rejseplan, og dem, der er anført nedenfor, er en del af denne gruppe, da de er hovedattraktionerne i byområdet i denne by.

San Giorgio-slottet

Dette slot er uden tvivl et af de mest repræsentative steder i byen, og siden det blev bygget i det 13. århundrede, har det været et af de bedste eksempler på forsvarsarkitektur i Ligurien. Inde i slottet er der et museum med en permanent udstilling af artefakter, der går tilbage til romertiden og den europæiske kobberalder.

Giardini Pubblici Park

Denne park, der ligger lige ved byens strandpromenade, er det vigtigste centrum, når det gælder offentlige rum for La Spezias indbyggeres sociale liv. Desuden er stedet ofte et must-see på enhver sightseeingtur i byen på grund af den naturskønne skønhed, der kendetegner den.

Portovenere

Portovenere er et lille kystsamfund, der ligger i en naturpark et par kilometer fra centrum af La Spezia. På mange sightseeingture kan dette sted betragtes som en del af byen, fordi det ligger i den samme bugt, som har givet navn til byen. Stedet er kendetegnet ved den fremragende mulighed for at opleve en autentisk italiensk fiskerlandsby.

Det tekniske marinemuseum i La Spezia

Dette museum er den vigtigste kulturelle institution i hele byen, og det er normalt det mest besøgte sted af alle de turister, der kommer til dette sted. Det er også en fremragende mulighed for at forstå det stærke forhold mellem La Spezia og den italienske flådes verden.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge La Spezia på egen hånd?

Det tekniske flådemuseum i La Spezia| ©freakforti
Det tekniske flådemuseum i La Spezia| ©freakforti

Den største fordel ved at tage på en guidet tur i La Spezia i forhold til at besøge disse steder på egen hånd er, at du med en guide lærer alle de historiske detaljer, der giver betydning til de steder, du besøger. Desuden slipper du for at skulle beslutte dig for, hvilke steder du vil besøge i byen, før du fokuserer på ideen om at udforske omgivelserne.

På den måde kan du på en kort tur på tre-fire timer lære alt, hvad denne by har at byde på, og du kan bruge resten af din tid i denne del af Ligurien på Cinque Terre eller andre lignende områder.

Da det er en fælles oplevelse, har du desuden mulighed for at blive venner med både guiden og nogle af deltagerne, hvilket betyder, at du kan få en god gruppe bekendtskaber, der gør din tid i denne del af Ligurien meget sjovere og mere interessant.