Bedste Ting At Lave I La Spezia

Planerne for La Spezia er mangfoldige og interessante hele året rundt. Samtidig er der nogle yndlingsaktiviteter, man ikke må gå glip af, hvis man besøger byen. Læs videre for at finde ud af mere om nogle af dem.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minutters læst

Bedste Ting At Lave I La Spezia

La Spezia | ©Alex Ghizila

De bedste ting at se og lave i La Spezia har meget at gøre med omgivelserne i denne italienske by. Nationalparken Cinque Terre ligger lige ved siden af byen, og andre store italienske metropoler ligger mindre end 50 minutter væk. Samtidig er dette sted også et ligurisk vidunder i sig selv, der skiller sig ud ved at have konstruktioner, der generelt er ret nye.

Af disse grunde anbefaler jeg, at du læser videre for at se en samling af ting, du kan se og lave i La Spezia. Hver eneste af dem giver dig mulighed for at opleve de mest underholdende ting, du kan lave på dette sted og i dets omgivelser. Det vil gøre det lettere for dig at planlægge din sightseeingtur, uanset hvor kort eller lang den bliver.

1. Tag på en sejltur langs kysten i La Spezia

La Spezia-kysten| ©DJ MadiC LTM
La Spezia-kysten| ©DJ MadiC LTM

En af de bedste ting at lave i La Spezia, uanset hvilken tid på året du beslutter dig for at besøge byen, er at tage en sejltur langs kysten. Dette er en af de bedste dele af Det Liguriske Hav, en del af Middelhavet, der strækker sig fra denne italienske region til den franske by Cap Ferret.

Betingelserne for en bådtur kan være meget forskellige, afhængigt af hvilken service man vælger. Den mest almindelige er dog en heldagstur, der inkluderer en let frokost ledsaget af nogle lokale vine. De er normalt reserveret til et lille antal mennesker og finder oftest sted på en sejlbåd. Især hvis det er en dato, hvor vinden er gunstig for hurtig sejlads.

Det skal bemærkes, at denne del af den italienske riviera er på Unescos verdensarvsliste, så at nyde kystlinjen fra en båd på en solskinsdag i behageligt vejr er en mulighed, man ikke må gå glip af under sit besøg i La Spezia.

Interessante detaljer

 • Varighed: Denne type bådture kan variere i længde, men dem, der annonceres som heldagsture, varer normalt omkring syv til otte timer i alt.
 • Pris: En sejltur langs den liguriske kyst med frokost og et par glas vin koster normalt omkring 160 kr. pr. person. Der findes måske billigere alternativer, men det vil være en meget kortere tur.

2. Tag på cykeltur i hele regionen

Nationalparken Cinque Terre| ©Ineke Klaassen
Nationalparken Cinque Terre| ©Ineke Klaassen

Det historiske centrum og omgivelserne i denne by kan også nydes gennem bjergene og vejene i dette hjørne af Italien. Derfor er en cykeltur en fremragende måde at nyde den skønhed, der kendetegner La Spezia, og det er en af de bedste ting at gøre hele året rundt.

Varigheden af denne type ture og rejseplanen afhænger af vejret. Det mest almindelige er dog, at de udføres på en elektrisk cykel, der gør det lettere at træde i pedalerne, så deltagerne kan nå Vernazza, en af de fem landsbyer i Cinque Terre, på rekordtid.

Oplevelsen er ideel, fordi den giver dig mulighed for at lære de marker og skove at kende, der ligger lige uden for byen såvel som inde i denne nationalpark. Det er ret interessant, da dette er en region, der oprindeligt var dedikeret til landbrug, men i dag er helt orienteret mod fiskeri.

Dette er helt sikkert en af de bedste ture i La Spezia, og det mest interessante ved den er, at det er en aktivitet for hele familien, da den er egnet til alle børn over 1,30 m. Prisen inkluderer vand på flaske, sikkerhedsudstyr og en guide, der tager dig direkte til nogle af de vigtigste hjørner af denne naturregion.

Interessante detaljer

 • Varighed: Denne type tur varer normalt omkring fire eller fem timer i alt, inklusive de pauser, du kan tage for at udforske de forskellige steder langs ruten.
 • Priser: Denne aktivitet koster næsten altid omkring 90 euro pr. person, hvilket er ret billigt, når man tænker på, at der nogle gange er en lille focaccia og vinsmagning inkluderet.

3. Deltag i et norditaliensk madkursus

Madlavningskursus| ©Maarten van den Heuve
Madlavningskursus| ©Maarten van den Heuve

Det norditalienske køkken er lige så vigtigt som det syditalienske, og samtidig kan du nyde de kulinariske traditioner i La Spezia og Ligurien. En anden af de bedste ting at se og gøre i La Spezia er at deltage i et madlavningskursus med eksperter i den gastronomiske historie og den mangfoldighed af ingredienser, der kendetegner denne landbrugsregion.

Selve kurserne er ofte en fremragende måde at underholde på, før man deltager i en af de berømte udflugter, der gør La Spezia til et vigtigt turistmål i Ligurien. Det er også en god måde at lære den lokale gastronomi at kende på dens hovedpersoners præmisser. Der er som regel tale om en fireretters menu, og kurserne er normalt designet til grupper på højst otte deltagere.

Oplevelsen inkluderer også den ledsagende vin, som du drikker under hele arrangementet, og et trykt opskriftshæfte, som du kan tage med hjem, så du kan kopiere de retter, du har lært, trin for trin. Der er også den fordel, at kurserne normalt afholdes i nogle af byens professionelle køkkener, og samtidig er det en aktivitet, der er tilgængelig for hele familien uanset alder.

Interessante detaljer

 • Varighed: Denne type madlavningskursus varer normalt omkring fire timer i alt.
 • Pris: Prisen for sådan et kursus pr. person er normalt omkring 150 euro, men det inkluderer ledsagelse af den professionelle kok, der holder kurset, samt betaling for alle ingredienserne.

Book et madlavningskursus i La Spezia

4. Nyd en gastronomisk rundtur i byen

Spis ude i La Spezia| ©Anja Leidel
Spis ude i La Spezia| ©Anja Leidel

Du kan lære La Spezia at kende fra et helt andet perspektiv ved at tage på en gastronomisk rundtur i byen. Det er en turistoplevelse, som varmt kan anbefales for at lære de smage at kende, som kendetegner dette sted, og frem for alt fordi det er en ideel aktivitet, hvor man samtidig besøger nogle af de mest ikoniske steder i byen.

Prisen for denne service inkluderer normalt forskellige smagsprøver på mad samt vand på flaske. Det, der definerer nogle af de bedste madture i La Spezia, er chancen for at opleve den italienske kultur og livsstil, da mange af guiderne virkelig fungerer som en lokal ven, der tager dig med til deres yndlingssteder i en ægte og støttende udveksling af ideer.

Husk, at La Spezia generelt ikke er en særlig stor by, hvilket betyder, at du med en god madtur vil komme til at se de fleste af byens kulinariske skatte.

Detaljer af interesse

Varighed: Denne type gastronomiske ture varer normalt højst tre timer, hvilket er tid nok til at besøge flere restauranter og smage forskellige forretter, hovedretter og desserter.Pris: Prisen for en sådan oplevelse er normalt omkring 90 euro pr. person, og det er på en måde en bekvem pris, når man ved, at man vil spise på tre eller fire forskellige restauranter undervejs.

Book en madtur i La Spezia

5. Besøg nogle af byens museer

Det tekniske marinemuseum i La Spezia| ©freakforti
Det tekniske marinemuseum i La Spezia| ©freakforti

La Spezia er en by, der på trods af, at den er lille og relativt moderne, har et godt udvalg af museer, som er et besøg værd på en sightseeingtur. Nogle af dem er dedikeret til italiensk kunst, mens andre fokuserer på Liguria-regionens historie. De følgende to er nogle af de bedste ting at se og lave i denne by.

Det tekniske flådemuseum

Det anbefales til alle typer turister at købe billetter til det tekniske marinemuseum i La Spezia, da dette museum er et af de bedste i Europa til en permanent udstilling af en national flådes våben og skibe.

Indenfor finder du antikke våben, der var en del af forskellige hære, der tilhørte de kongeriger, der udgjorde det, der nu er det republikanske Italien. Du kan også se nyere modeller, som blev brugt i både Første og Anden Verdenskrig.

 • Åbningstider**:** Åbent alle ugens dage fra kl. 8.30 til 19.30.
 • Priser: Billetter koster ca. 3 euro pr. person.

San Giorgio-slottet

Castel San Giorgio er for mange den største historiske og arkitektoniske skat i La Spezia, og dette sted fungerer nu som museum. Som sådan har det permanente udstillinger af skulpturer og andre genstande, der er blevet brugt af beboerne siden bygningens opførelse i det 14. århundrede.

 • Åbningstider**:** Slottet er lukket om mandagen, og fra onsdag til søndag er det normalt åbent fra kl. 10.00 til 12.30 og byder derefter besøgende velkommen igen fra kl. 14.00 til 17.00.
 • Priser: Indgangsbilletten er ca. 5 euro pr. person. Der er ingen aldersforskel i prisen.

6. Udflugt til øen Palmaria

Palmaria-øen| ©Graeme Maclean
Palmaria-øen| ©Graeme Maclean

I den sydvestlige ende af La Spezia-bugten ligger en anden af byens bedste attraktioner. Det er øen Palmaria, hvor du kan nyde en rundtur i dens naturlige områder fulde af særegen flora og fauna.

Øen er kendetegnet ved de samme klipper, som du finder i hele Cinque Terre, men den har også marmorhuler, der er ideelle til udforskning. Faktisk er det også det perfekte sted at tage på en kort sejltur eller bare nyde en dag på stranden på et mindre turistet sted.

I landsbyen overfor øen, Portovenere, har du også mulighed for at besøge den berømte befæstning på dens sydvestlige bred. Vandreture er en anden aktivitet, du ikke må gå glip af på øen, og en frokost eller middag med dagens fangst i Portovenere er perfekt, når du beslutter dig for at vende tilbage til det, de lokale betragter som fastlandet.

7. Tilbring en eftermiddag i Parco Giardini Pubblici

Giardini Pubblici-parken| ©Jason
Giardini Pubblici-parken| ©Jason

Lige i hjertet af La Spezia ligger Giardini Pubblici, en offentlig park meget tæt på flådens tekniske museum og promenaden, der strækker sig langs byens lystbådehavn.

Den er kendetegnet ved den mulighed, den giver turister for at gå gennem et af de få rum, der findes i byen til underholdning for alle indbyggerne, samt ved den skønhed, der kendetegner landskabsarkitekturen på dette sted.

Det er virkelig en plan, man ikke må gå glip af, når man besøger La Spezia, især på grund af dens nærhed til de fleste af byens restauranter og kommercielle virksomheder. Det betyder, at det er et must for alle turister, der kommer til denne by, at gå en time eller to langs den og derefter shoppe eller bare sætte sig ned og spise et godt måltid.

8. Se bjergene i Parco Nazionale dell'Appennino Tosco-Emiliano

Gåtur gennem Parco Nazionale dell'Appennino Tosco-Emiliano| ©Cristian Marchi
Gåtur gennem Parco Nazionale dell'Appennino Tosco-Emiliano| ©Cristian Marchi

La Spezias nærhed til andre store turiststeder i Norditalien gør udflugter fra denne by til en af de bedste ting at gøre uanset årstiden eller antallet af mennesker, der ledsager dig. Af denne grund er en tur til Parco Nazionale dell'Appennino Tosco-Emiliano noget, du ikke bør gå glip af. Især fordi den ligger cirka 40 minutters kørsel nordøst for byen.

Monte Prado, Monte Cusna og Alpe di Succiso er nogle af de mest besøgte bjerge i området. Men de store enge og skjulte søer, der strækker sig langs nationalparken, er også et godt sted at komme væk fra det hele og nyde den naturlige skønhed, der definerer denne bjergrige region.

Nationalparken er alt for stor til at kunne dække hele dens længde. Men hvis du besøger nogle af de toscanske landsbyer, der ligger mellem denne regions grænser og Ligurien, vil du stadig kunne nyde den skønhed, der kendetegner dette bjergrige område.

9. Benyt lejligheden til at tage til Genova og Pisa

I Pisa| ©S D K
I Pisa| ©S D K

Endelig er en anden af de bedste ting at se eller gøre på et besøg i La Spezia at udnytte den fritid, man har i byen, til at tage på en eller to dages tur til Genova eller Pisa. En del af La Spezias betydning i Italien er dens strategiske placering i kystregionen, som i høj grad påvirkede den europæiske handels velstand gennem disse to vigtige steder.

Togrejsen fra denne by til både Pisa og Genova tager omtrent den samme tid, halvanden time, så det gør ingen forskel, hvilket af de to steder du beslutter dig for at besøge. Du skal dog vide, at et besøg i Genova er en meget mere læringsorienteret oplevelse om havnens betydning for den italienske handel. Pisa, på den anden side, byder på store vidundere af italiensk arkitektur, herunder det berømte skæve tårn.

Book din tur til Firenze og Pisa

10. Tag med på en privat udflugt til Cinque Terre

I Cinque Terre| ©Jasmine Halki
I Cinque Terre| ©Jasmine Halki

Den egentlige grund til, at La Spezia er et vigtigt turistmål i Italien, er nærheden til nationalparken Cinque Terre, en århundreder gammel bjergstrækning langs den liguriske kyst med fem kystbyer af historisk betydning og arkitektonisk skønhed, og som er på UNESCO's verdensarvsliste. Faktisk er regionen blevet erklæret for UNESCO-verdensarv.

Denne aktivitet kan betragtes som en af de bedste dagsture fra La Spezia, for selvom det er så tæt på La Spezia, er det stadig et område uden for byen. Det er også en uundgåelig del af din rejse, hvis du er interesseret i at udforske en af Italiens store attraktioner. Hele området er præget af farverne på de gamle huse, der på en meget speciel måde står i kontrast til klipperne, der bryder direkte med den liguriske kyst.

Du kan besøge dette sted på egen hånd, hvis du ønsker det. Men en anbefaling, jeg ikke kan lade være med at komme med på, er at deltage i en privat tur, da det vil garantere dig chancen for at besøge alle landsbyerne på rekordtid uden at gå glip af nogen af de vigtigste attraktioner. Prisen for denne service inkluderer også togrejsen retur fra havnen i La Spezia.

Nyttige oplysninger

 • Varighed: Denne type udflugter langs Cinque Terre varer normalt omkring seks eller syv timer i alt. De kan tage lidt længere tid afhængigt af antallet af turister i de enkelte landsbyer.
 • Pris: Voksne betaler normalt omkring 350 euro pr. person, hvilket er logisk, fordi det er en privat og eksklusiv oplevelse. Børn mellem 4 og 11 år betaler dog kun ca. 60 euro.

Book en privat udflugt til Cinque Terre