Bedste Dagsture Fra La Spezia

At benytte sig af muligheden for at deltage i de bedste udflugter fra La Spezia er noget, man bør gøre, hvis man besøger byen. Så jeg bringer dig nogle af de mest berømte, så du kan lære mere om deres fordele.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

Bedste Dagsture Fra La Spezia

Spezia | scott1346

Mange af de bedste ting at se og gøre i La Spezia tager ikke lang tid. Det skyldes, at byen er relativt lille, og det er faktisk dens nærhed til andre vigtige steder i denne del af Norditalien, der gør den til et turistmål. Derfor kan du ikke gå glip af de bedste udflugter fra denne by til de nærmeste samfund.

Jeg inviterer dig til at fortsætte med at læse denne publikation, da jeg har samlet flere alternativer, der skiller sig ud blandt det eksisterende tilbud for kvaliteten af den tur, de tilbyder, såvel som for de steder, de vil tage dig til. Takket være disse oplysninger vil du være i stand til at træffe en meget mere hensigtsmæssig beslutning om, hvordan du vil bruge din tid og dine penge, når det gælder om at forlade La Spezia til fordel for andre dele af Ligurien og Norditalien.

1. Privat udflugt fra La Spezia til hele Cinque Terre

Cinque Terre Nationalpark| ©Ineke Klaassen
Cinque Terre Nationalpark| ©Ineke Klaassen

Nationalparken Cinque Terre er en af hovedårsagerne til, at turisterne kommer til La Spezia. La Spezia har en krydstogtshavn og en togstation, som gør det nemt for folk, der kommer fra forskellige dele af Italien, at udforske landsbyerne langs denne klippekyst i ro og mag.

Og når man tænker på, at dette er et så unikt område set fra et historisk og arkitektonisk synspunkt, er det nemt at forstå, at en privat udflugt til dette sted er en af de bedste investeringer, man kan gøre. Denne type tur ledsages normalt af en specialist i regionens historie, som er kendetegnet ved sin venlighed.

Nogle gange foregår transporten mellem de enkelte landsbyer i Cinque Terre med båd, mens den i andre tilfælde foregår med tog. Uanset hvad, er oplevelsen af at besøge Vernazza sammen med Riomaggiore og de andre landsbyer i dette område noget, der udelukkende er forbeholdt en enkelt familiegruppe. Det betyder, at guiden under hvert stop kun vil være til rådighed for dig og din familie

. Bemærk, at måltider og drikkevarer ikke er inkluderet i prisen for aktiviteten, men når der er behov for frokost, vil der være en række alternativer afhængigt af den landsby, du er i. Alle tog- og bådbilletter er inkluderet i prisen for disse udflugter, og der er normalt ikke noget mødested, men afhentning og aflevering sker direkte ved dit overnatningssted.

Detaljer af interesse

 • Pris: Voksne betaler normalt omkring 340 euro pr. person, mens børn mellem 4 og 11 år normalt betaler omkring 70 euro.
 • Varighed: Turens varighed er normalt omkring syv til otte timer i alt.
 • Transportmidler: Der vil blive brugt forskellige transportmidler som tog, taxaer eller både under hele turen.
 • Fordele ved denne mulighed: At kunne nyde en guide, der udelukkende er til en enkelt gruppe mennesker, er en god måde ikke at gå glip af nogen vigtige detaljer i Cinque Terre.
 • Ulemper ved denne mulighed: Det er helt sikkert et dyrt alternativ, der kan være lidt uoverkommeligt for dem, der har økonomiske begrænsninger på deres rejse.

Book en privat udflugt til Cinque Terre

2. Vandretur fra La Spezia gennem landsbyerne i Cinque Terre

La Spezia| ©Sergio Boscaino
La Spezia| ©Sergio Boscaino

Nationalparken Cinque Terre kan også udforskes på en helt anden måde, og derfor er en anden af de bedste udflugter fra La Spezia dem, der involverer en vandrerute gennem dette naturområde. Denne type oplevelse starter normalt ved et mødested i havnen i La Spezia, og derfra er der en kort togtur til stationen i Manarola.

På dette tidspunkt begynder vandredelen af udflugten, da alle deltagere vil vandre gennem bjergstierne for at nå Corniglia. Alt dette i en nedstigning, der altid vil være ledsaget af en guide, som vil fortælle vigtige detaljer om den historiske betydning af denne region og om den fauna og flora, der udgør den.

Det næste skridt på denne udflugt er at gå gennem denne landsby og derefter holde en pause lige før frokost. Derfra går gruppen tilbage til en anden togstation, der tager alle deltagerne til Vernazza, hvorfra de kan beundre det vidunderlige landskab, der kendetegner klipperne fulde af farverige huse, der er repræsentative for arkitekturen i denne del af Italien.

Riomaggiore er normalt det sidste stop, hvorefter toget tager dig tilbage til byen La Spezia, så du kan ankomme i tide til dit krydstogt eller tage hen til dit overnatningssted.

Interessante detaljer

 • Pris: Prisen for en oplevelse som denne ligger normalt på omkring 60 euro pr. person. Dette inkluderer togbilletter, men ikke udgifter til frokost.
 • Varighed: Den normale varighed af en sådan udflugt er også normalt syv til otte timer. Tidspunkterne er dog altid afpasset, så folk kan nå tilbage i tide til resten af deres aktiviteter.
 • Transportmiddel: Toget er normalt det eneste transportmiddel, mens vandring er det andet hovedelement i udflugten.
 • Fordele ved denne mulighed: Dette er et meget billigere alternativ og er især fordelagtigt i forårs- og sommersæsonen.
 • Ulemper ved denne mulighed: Tanken om at gå i et par timer langs bjergruter kan være vanskelig for ældre mennesker.

3. Udflugt fra La Spezia til Firenze og Pisa

Firenze| ©dorfun
Firenze| ©dorfun

Firenze er en af de vigtigste turistdestinationer i Italien og samtidig en af de smukkeste byer i Europa. Pisa ligger også ganske tæt på denne anden by i regionen Toscana, som ligger lige ved siden af Ligurien, hvor La Spezia ligger.

Så en udflugt til disse to steder med afgang fra La Spezia er noget, du ikke bør gå glip af. Især når man ved, at det er en mulighed for at se vidundere af vestlig arkitektur som katedralen i Firenze, Ponte Vecchio, det skæve tårn i Pisa, det centrale marked i Firenze og katedralen i Pisa.

Transporten til turen er normalt inkluderet i prisen, som også inkluderer betaling af guiden, der er specialist i begge steders historie. Afhængigt af årstiden kan du rejse med bus eller rutebil, og du skal være opmærksom på, at prisen ikke inkluderer adgang til andre monumenter end det skæve tårn i Pisa. Desuden er der normalt gratis Wi-Fi i busserne, og rejselederen er kun engelsktalende.

Interessante detaljer

 • Pris: Denne type tur koster normalt omkring 90 euro pr. person.
 • Varighed: en tur som denne varer normalt mindst ni timer, men den kan tage op til 10 timer afhængigt af trafikken undervejs.
 • Transportmiddel: normalt med bus, men det er også muligt at tage en minibus, hvis der er lav efterspørgsel fra andre deltagere.
 • Fordele ved denne mulighed: Dette er en meget bekvem pris for en tur med disse karakteristika. Endnu mere, når man ved, at det inkluderer ledsagelse af en guide.
 • Ulemper ved denne mulighed: At skulle betale separat for indgangen til nogle af Firenzes monumenter og attraktioner kan være utiltalende for nogle mennesker.

Book en udflugt til Firenze og Pisa

4. En privat tur til Pisa og Lucca inklusive vinsmagning

Lucca| ©Mannus Etten
Lucca| ©Mannus Etten

Du kan også lære byen Pisa at kende på en privat tur, og det bedste af det hele er, at denne type oplevelse også giver dig mulighed for at lære Lucca at kende. Lucca er nabokommunen og er kendt i Toscana for sin blomstrende vinindustri.

Denne type udflugter er normalt af samme varighed som dem, der også går til Firenze. Forskellen er, at man i dette tilfælde har mulighed for at udforske lidt mere af Pisa, samtidig med at man udforsker det historiske centrum af Lucca, som er en by, der er kendt i Italien for sine mure, der blev bygget i renæssancetiden.

Prisen for turen inkluderer normalt entré til de monumenter, du vil se i både Pisa og Lucca, og chaufføren, som normalt også er rejseleder, er en anden service, der er inkluderet i den endelige pris. Transportmidlet er som regel en minivan, som har aircondition og gratis Wi-Fi. Derudover er besøget i vinkælderen, som normalt finder sted i La Spezia, også inkluderet i prisen for aktiviteten.

Vinsmagningen er en aktivitet med en separat pris, og frokosten, som nogle gange nydes i Lucca og nogle gange i Pida, har også en separat pris, selvom valget af restaurant normalt foreslås af guiden, fordi der er steder med meget mere bekvemme tjenester end andre.

Interessante detaljer

 • Pris: Prisen for en privat tur er normalt omkring 350 euro pr. person.
 • Varighed: Var igheden af disse udflugter plejer også at være omkring otte eller ni timer i alt. Det hænger sammen med, at Lucca ligger meget tættere på Pisa end Firenze.
 • Transportmiddel: Det er næsten altid en moderne og komfortabel minivan, men det er også muligt, at det er en minibus, afhængigt af antallet af deltagere i den samme familiegruppe.
 • Fordele ved denne mulighed: Lucca er en smuk by, der fortjener at blive besøgt, og chancen for at besøge en autentisk italiensk vinkælder er et must-see.
 • Ulemper ved denne mulighed: Prisen er lidt uoverkommelig for nogle mennesker, og du skal tage højde for, at frokost og vinsmagning er prissat separat.

Hvordan booker man en udflugt fra La Spezia?

Book online| ©Glenn Carstens-Peters
Book online| ©Glenn Carstens-Peters

Der er forskellige måder at booke en udflugt fra La Spezia på, men den bedste måde er som regel ved at købe ydelsen online. Det hænger sammen med, at man på den måde kan sammenligne de forskellige firmaers priser, og samtidig kan man høre, hvad andre, der allerede har oplevet det samme, mener om det.

Faktisk anbefales online-booking til andre turistaktiviteter som f.eks. køb af billetter til La Spezias tekniske marinemuseum, som er et af de mest besøgte steder i La Spezia.

Varighed af udflugter fra La Spezia

Gaderne i Spezia| ©ErWin
Gaderne i Spezia| ©ErWin

Den gennemsnitlige varighed af de fleste udflugter fra La Spezia til et af de interessante steder i nærheden er omkring syv til ni timer. Grunden til dette er den simple, at folk gerne vil se så meget som muligt af de steder, de besøger, og med det antal timer kan man nå en god del af Firenzes historiske centrum eller de landsbyer, der udgør Cinque Terre-regionen.

. Ligeledes skal du vide, at denne aktivitet optager en af dagene under dit besøg i denne by. Så hvis du føler, at du går glip af noget, kan du tage med på en af de bedste ture i La Spezia næste dag. Det er endnu bedre at vide, at det kun varer to-tre timer, og midt på eftermiddagen kan du forlade byen og tage videre til din næste italienske destination.

Book din udflugt til Firenze og Pisa

Hvad vil jeg se på denne type tur?

I Pisa| ©S D K
I Pisa| ©S D K

Præcis hvad du kommer til at se på disse udflugter, afhænger direkte af, hvilken du vælger. I Cinque Terre finder du forskellige landsbyer på en barsk kyst fuld af klipper, hvor husene er ret farverige og har en håndværksmæssig stil, der er meget karakteristisk for det italienske landskab.

Hvis du beslutter dig for at deltage i udflugter, der går til Firenze, vil det være noget helt andet. I dette tilfælde går turen til en af de vigtigste byer i landet, som er kendetegnet ved en meget speciel arkitektonisk identitet fuld af store vidundere fra renæssanceperioden på et kunstnerisk og intellektuelt niveau.

I Pisa vil der ske noget lignende, da det er en by, der overrasker alle besøgende med sine majestætiske bygninger. De er en konsekvens af at have været en af de vigtigste havne for den italienske velstand, der begyndte at finde sted efter renæssancen.

Tips til en udflugt fra La Spezia

Komfortable sko| ©Alexandra Tran
Komfortable sko| ©Alexandra Tran

En af de første anbefalinger, jeg kan give, hvis du er interesseret i at deltage i en af disse udflugter, er, at du tager af sted med viljen til at nyde oplevelsen. Alle udflugterne er en unik mulighed, da du vil besøge meget vigtige steder for det italienske samfund og for turismen i dette land.

En anden anbefaling, jeg kan komme med, er, at du ikke skal fokusere for meget på at spise på de stop, du har undervejs på disse ture. Især fordi de penge kunne bruges på at nyde nogle af La Spezias bedste gastronomiske ture, når du vender tilbage til byen. De vil give dig et større udvalg af mad samt ledsagelse af en specialist i den kulinariske verden, som vil forklare vigtigheden af hver af de ting, du beslutter dig for at prøve.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge disse steder på egen hånd?

På tur i La Spezia| ©Monika
På tur i La Spezia| ©Monika

En af de første fordele ved at tage på en guidet tur er, at du vil blive ledsaget af en specialist i historien om de steder, du besøger. Det er meget praktisk for alle de steder, du besøger, for det er ikke det samme at værdsætte skønheden som at få alle de oplysninger, der gør det til et af menneskehedens vidundere.

Et andet aspekt er, at du ikke behøver at bekymre dig om den logistiske planlægning af transporten. Det sparer dig også penge. Især når du ved, at det kan være meget dyrere at købe bus- eller togbilletter i sidste øjeblik, end hvis du gør det i god tid via en online booking af sådanne tjenester.

Book din udflugt til Firenze og Pisa