10 Bedste Madture I La Spezia

Gastronomiske ture er en af de bedste måder at lære en by at kende på. Derfor inviterer jeg dig til at gøre dig bekendt med de betingelser, der definerer disse ture i La Spezia, Italien.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

10 Bedste Madture I La Spezia

La Spezia | © François Bucaioni

Før man deltager i en turistaktivitet, er det vigtigt at kende de detaljer, der definerer den, så man har mulighed for at få mest muligt ud af oplevelsen ved at forstå præcis, hvad man investerer sine penge og sin tid i. Det gælder også, når man vil deltage i de bedste gastronomiske ture i La Spezia. Det gælder også, når du vil deltage i de bedste gastronomiske ture i La Spezia, da det er en af de bedste aktiviteter, du kan nyde på dit korte eller lange besøg i denne by i Ligurien.

Så for at lette din beslutningsproces vil jeg i dette indlæg forklare alle de aspekter, du har brug for at vide om disse kulinariske ture. Det vil gøre det muligt for dig at inkludere denne plan i din turistplan uden at påvirke den tid, du har til rådighed til at nyde de andre vigtige attraktioner, der er en del af de bedste ting at gøre i La Spezia.

Den bedste løsning

La Spezia Madtur

Den bedste gastronomiske tur i La Spezia

Nyd den bedste gastronomiske tur i La Spezia Cinque Terre med smagsprøver på nogle af de mest traditionelle retter, mens du går rundt i byen.

Anbefales, hvis du er interesseret i ideen om at nyde de karakteristiske smagsoplevelser i denne by med ledsagelse af en guide, der er specialiseret i dens historie og kultur. Det anbefales også til dem, der skal bo i La Spezia og har brug for underholdning, der også finder sted i byens centrum.

Det er en aktivitet, der passer til hele familien og til personer med nedsat mobilitet. Varigheden er gunstig for dem, der ikke ønsker at bruge mange timer på at gå rundt i byen, og mængden af mad er betydeligt rigelig ved hvert af stoppene langs ruten.

Hvordan er de gastronomiske ture i La Spezia?

Gaderne i Spezia| ©ErWin
Gaderne i Spezia| ©ErWin

Det første, du skal vide om de gastronomiske ture i La Spezia, er, at de udmærker sig ved, at de primært fokuserer på at vise deltagerne, hvilke retter der er mest repræsentative for den lokale kulinariske verden, og hvilke restauranter der er mest tro mod denne italienske regions identitet.

Varigheden af denne type ture er normalt omkring tre til fire timer. Turens fokus kan dog være meget forskelligt. Nogle gange er det en tur, der kun finder sted i byens historiske centrum for en lille gruppe mennesker, der ledsages af en lokal guide, som gennem broderlige og tætte samtaler fortæller historien og de mest relevante kuriositeter om hver af de opskrifter, de prøver.

Ved andre lejligheder er tilgangen normalt lidt mere eksklusiv, da det i disse tilfælde er en tur arrangeret af en ekspert i gastronomi, der fokuserer meget mere på de tekniske aspekter af hver af de restauranter, der vil blive besøgt. Uanset hvad vil du i begge alternativer lære de mest repræsentative etablissementer at kende og smage byens vigtigste retter.

Du skal også huske på, at denne type tur foregår helt til fods, og at der normalt er et meget specifikt mødested i byens centrum, hvilket betyder, at de næsten aldrig inkluderer en direkte transfer fra dit overnatningssted til dette sted. Det er også en familievenlig oplevelse, og der er forskellige tidspunkter i løbet af dagen.

Book en madtur i La Spezia

Hvordan booker man en madtur i La Spezia?

Book online| ©Glenn Carstens-Peters
Book online| ©Glenn Carstens-Peters

Der er forskellige måder at booke en gastronomisk tur i La Spezia på, og det hele afhænger af, hvad du finder mest behageligt. Den første og mest anbefalede af dem alle vil altid være en online booking af servicen. Og det har at gøre med, at du kan læse de referencer, som andre mennesker laver efter at have oplevet den turistoplevelse, og samtidig kan du betale for det med dit kreditkort hjemmefra.

I den købsform er det også almindeligt at blive tilbudt en gratis afbestilling af tjenesten, hvis du meddeler det i god tid, og du kan også direkte sammenligne de forskellige tilbud, der findes for den samme særlige begivenhed. Faktisk er en online booking lige så tilrådelig for andre turistaktiviteter som f.eks. køb af billetter til det flådetekniske museum i La Spezia.

Den anden mulighed er at købe aktiviteten direkte fra et af turistbureauerne i byens centrum. Men det er en meget mere besværlig beslutning, for der er ingen garanti for, at prisen er konkurrencedygtig, og slet ikke for, at der er nok ledige pladser på den dato og det tidspunkt, du er interesseret i.

Book en madtur i La Spezia

Varighed af madture i La Spezia

Markedet i La Spezia| ©Giulio Paolicchi
Markedet i La Spezia| ©Giulio Paolicchi

Varigheden af madture i La Spezia er lige så varieret som de retter, der kan indgå i den menu, som guiden har sammensat. Ved nogle lejligheder kan de kulinariske ture vare i 3 timer, mens de på andre datoer gennemføres på 2,5 timer, og deltagerne kan gøre, hvad de vil med resten af deres tid.

Denne variation i tidspunktet for de gastronomiske ture i La Spezia har at gøre med antallet af turister, der kan være til stede på tidspunktet for dit besøg. Hvis det er sommer, er de fleste restauranter fyldt med mennesker, og ventetiden kan stige. Selv inden for en gastronomisk tur, der normalt har forrang med hensyn til opmærksomheden fra køkkenet og den hastighed, hvormed de bestilte retter leveres.

Uanset hvad, kan disse gastronomiske ture organiseres enten tidligt om aftenen eller tidligt om eftermiddagen. Det betyder, at de kan være et alternativ til middag eller frokost, og som sådan kan du indrette din dag til at deltage i nogle af de bedste dagsture fra La Spezia. Når du ved, at du er tilbage i byen ved 17-tiden, kan du nyde disse ture for at dulme den appetit, du har opbygget i løbet af din sightseeing.

Book en madtur i La Spezia

Hvad vil jeg se på denne type tur?

La Spezia| ©Sergio Boscaino
La Spezia| ©Sergio Boscaino

De ting, du vil se på en gastronomisk tur i La Spezia, har alt at gøre med byens kulinariske identitet og den kultur, der former den. Et steds gastronomi har meget at gøre med indbyggernes livsstil, og derfor har du på denne type tur mulighed for at gøre dig bekendt med stedets daglige virkelighed gennem de smage, der kendetegner det.

Hvad angår de områder, du vil besøge i byen, skal du vide, at turen normalt finder sted omkring Giardini Pubblici. Det skyldes, at denne offentlige park er hjertet i byens centrum, og at omgivelserne er fulde af restauranter og butikker, der udgør det kommercielle distrikt i denne relativt lille by.

Under alle omstændigheder er de gastronomiske ture en del af de bedste ture i La Spezia, fordi du undervejs vil gå gennem byens vigtigste gader. Disse adskiller sig fra andre italienske byer ved, at mange af bygningerne i byen er højst 100 år gamle.

Derudover er atmosfæren på de restauranter, du besøger, meget varieret, da La Spezia er kendetegnet ved en kulinarisk industri, der kombinerer det bedste fra det lokale landbrug med det stærke forhold, der i dag eksisterer til fiskeriet langs den liguriske kyst.

Book en madtur i La Spezia

Tips til en gastronomisk tur i La Spezia

Nationalparken Cinque Terre| ©Ineke Klaassen
Nationalparken Cinque Terre| ©Ineke Klaassen

Der er flere tips, man skal huske på, hvis man vil deltage i en madtur i La Spezia. Selvom det er en af de bedste ting at lave i La Spezia, er det stadig sandt, at oplevelsen kan gøres mere fornøjelig, hvis du træffer de rigtige valg.

Vælg aftentimerne

Hvis du har mulighed for at vælge en gastronomisk tur, der finder sted efter klokken seks om aftenen, så er det at foretrække at tage det alternativ. Turene midt på dagen har tendens til at være meget mere ubehagelige på grund af de høje eller lave temperaturer, der kan mærkes i denne by både vinter og sommer. Det skyldes også, at stemningen på restauranterne måske ikke er helt i top.

På samme måde er middagsalternativet perfekt for dem, der finder denne tidsplan mere praktisk, og det er endnu mere anbefalelsesværdigt for dem, der har tænkt sig at tage på udflugt i Cinque Terre under solnedgangen. I så fald skal du have energi nok til at få mest muligt ud af denne anderledes turistoplevelse.

Tag afsted med god appetit

Den anden anbefaling, jeg kan give dig, når du vil deltage i de gastronomiske ture i La Spezia, er at tage til denne kulinariske begivenhed med nok appetit. Det er nemlig ikke en gåtur, hvor du får små smagsprøver ved hvert af stoppene. På alle stoppestederne får du et måltid med fuld portion, hvilket betyder, at du ved turens afslutning har spist det dobbelte eller tredobbelte af, hvad du ville spise på en almindelig aften.

Vov at prøve forskellige ting

Det bedste, du kan gøre for at gøre din deltagelse i La Spezia madture til en succes, er at være villig til at prøve forskellige ting. Det er nemlig sandsynligt, at nogle retter kan virke mærkelige for dig, enten på grund af de ingredienser, de indeholder, eller på grund af deres præsentation. Men det vigtigste er at stole på eksperterne, for det italienske køkken er et af de bedste i verden.

Blæksprutte, fisk og blæksprutte er sammen med andre ingredienser som den traditionelle tomat, den repræsentative basilikum og den konsistente pasta med til at skabe nogle af de retter, du kan nyde på denne tur.

Book en gastronomisk tur i La Spezia

Hvor meget koster en gastronomisk tur i La Spezia?

Penge i euro| ©Ibrahim Boran
Penge i euro| ©Ibrahim Boran

En gastronomisk tur er en betydelig økonomisk investering. De fleste har en pris på omkring 90 euro pr. person, og det er en pris, der kan virke alarmerende på nogle turister. Der er dog nogle specifikke faktorer, som du skal huske på.

Den første af disse er, at det er en tur, der giver dig mulighed for at besøge de bedste restauranter i byen på samme dato og i bevidstheden om, at du vil prøve de mest repræsentative retter fra hver enkelt af dem. Det er i sidste ende en logistisk fordel, fordi man undgår ventetid på de enkelte steder og ikke risikerer at begå en fejl, når man bestiller sin middag.

Det er også vigtigt, hvor meget mad man har til rådighed i løbet af aftenen. Uanset om det er en middags- eller aftentur, er det stadig almindeligt, at hver deltager har 4 eller 5 hovedretter til rådighed, ledsaget af lokale vine og endda nogle desserter. Så hvis du lægger det sammen, kan du se, at et besøg på omkring fem forskellige restauranter og bestilling af en ret i hver af dem ville være ret tæt på prisen for turen.

Book en gastronomisk tur i La Spezia

Hvorfor er det tilrådeligt at tage på en gastronomisk tur i La Spezia?

I Pisa| ©S D K
I Pisa| ©S D K

En gastronomisk rundtur i La Spezia anbefales, fordi alle italienske byer har en kulinarisk identitet, der er forankret i deres historie og den kultur, som deres indbyggere har udviklet gennem årene.

Det betyder, at den måde, man laver de mest repræsentative retter i den norditalienske gastronomi på i denne by, er meget anderledes end den, man finder i Genova eller Pisa. To byer, der ligger ganske tæt på denne bugt.

Desuden udmærker La Spezia sig kulinarisk ved den fremragende kombination af de smage, der kommer direkte fra regionens landbrugsproduktion, og de marine smage, der opnås gennem fiskeri, som er blevet den mest karakteristiske faktor for økonomien i denne del af Ligurien, i hvert fald hvis man ikke tager turismen med i betragtning.

Samtidig skal det bemærkes, at byen La Spezia er en relativt lille turistdestination, som faktisk er på kortet over steder at besøge i Norditalien på grund af dens nærhed til nationalparken Cinque Terre. Så hvis du besøger byen i 48 eller 72 timer, er en madtur en god måde at udfylde din tid på, mens du oplever byens kulinariske identitet på den bedst mulige måde.

Book en madtur i La Spezia

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at spise i La Spezia på egen hånd?

At spise i La Spezia| ©Anja Leidel
At spise i La Spezia| ©Anja Leidel

En af de første fordele ved at tage på en guidet kulinarisk tur, når man beslutter sig for at besøge nogle restauranter på egen hånd, er de økonomiske besparelser. En kulinarisk rundvisning tilbyder præferencepriser, så den pris, du betaler, er konkurrencedygtig i forhold til, hvad du ville bruge på at spise på hvert af disse steder uden for turistruten.

En anden stor fordel er, at en guidet rundvisning giver dig mulighed for at lære alle de vigtige detaljer om dette steds kulinariske verden samt de begivenheder, der har præget dette steds kultur. Du vil opdage underholdende historier fortalt direkte af en ekspert i byens fortid. Derudover vil du lære mere om den identitet, der har præget dens nutid.

Det er helt sikkert noget, du ikke oplever, når du besøger en restaurant på egen hånd, da du i så fald ikke har følgeskab af en guide, der er 100% fokuseret på at give dig en mindeværdig oplevelse. Dette er for at du ved turens afslutning har så meget viden som muligt om det lokale køkken og kulturen i byen.

En guidet tur er også en fremragende måde at garantere muligheden for at besøge de bedste restauranter uden at skulle håndtere booking på egen hånd, hvilket kan være ret kompliceret i de travleste turistsæsoner i byen.

Book en madtur i La Spezia