Bedste ting at gøre i Napoli

Hvis du overvejer at rejse til Italien og gerne vil opleve noget autentisk, så tøv ikke: Et besøg i Napoli er en af de bedste oplevelser, du kan få.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

8 minutters læst

Bedste ting at gøre i Napoli

Tagene i Napoli | ©Mathias Bach

Napoli er farverig, malerisk, historisk, lidenskabelig, kulturel, kaotisk og velsmagende - en by, der ikke vil efterlade dig ligeglad. Den ligger også meget tæt på ægte perler som Capri, Herculaneum, Pompeji og Amalfikysten. Lad os tage et kig på de 10 must-see steder i og omkring Napoli.

1. Gå rundt på den store Piazza del Plebiscito

Piazza del Plebiscito| ©Gabriele Ravanetti
Piazza del Plebiscito| ©Gabriele Ravanetti

Den enorme Piazza del Plebiscito, som er en af de største i Italien, er også et af de største symboler på Napoli. Den ligger for enden af Via Toledo, og her kan man iagttage byens daglige liv og besøge de vigtige bygninger, der omgiver den, såsom det kongelige palads, Palazzo Salerno, San Francesco di Paola-basilikaen og præfekturpaladset.

En god måde at lære alt om Piazza del Plebiscitos historie på er at besøge den som en del af en guidet tur rundt i byen.

Book en guidet tur til fods i Napoli

2. Gå gennem det majestætiske Galleria Umberto I

| ©Dave & Margie Hill / Galería de Umberto I
| ©Dave & Margie Hill / Galería de Umberto I

Tæt på Piazza del Plebiscito finder du et andet af de vigtigste steder at se i Napoli, det formidable Galleria Umberto I. I lighed med Milanos Galleria Victor Emmanuel II består denne elegante butiksarkade af fire korridorer med marmorgulve, der er dækket af en jern- og glasstruktur, som mødes under en imponerende kuppel.

Et besøg i dette galleri er inkluderet i flere vandreture i Napoli. Benyt lejligheden til at nyde et afslappende øjeblik, mens du slentrer rundt i de forskellige butikker eller nipper til en typisk espressokaffe på en af caféerne.

3. Gå ind i Napolis katedral

| ©Andrea Schaffer / Interior de la Catedral de Nápoles
| ©Andrea Schaffer / Interior de la Catedral de Nápoles

Metropolitankatedralen Santa Maria Assunta eller San Gennaro er den vigtigste religiøse bygning i Napoli. Denne storslåede katedral blev bygget i 1314 på stedet for et tidligere tempel dedikeret til guden Apollo og er en blanding af gotisk, barok og nygotisk stil.

Dens indre huser værker af stor værdi, såsom det ældste dåbskapel i Vesten og det uforglemmelige "Skattekapel", som huser mere end 50 sølvfigurer, inklusive Napolis skytshelgen, San Gennaro, med hans blod.

Åbningstider: Mandag til søndag fra kl. 8.00 til 12.30 og fra kl. 16.30 til 19.00 med gratis adgang.

Hvis du vil dykke ned i det overraskende underjordiske Napoli, er et besøg i Basilica dell'Incoronata Madre del Buon Consiglio et must. Et andetmust er at besøge katakomberne i San Gennaro, hvor en rigtig by ligger under selve Napoli.

Et andet af de kapeller, du skal besøge, er Sansevero-kapellet, bedre kendt som kirken Santa Maria della Pietà, hvor du vil opdage en unik udskæring af den lidet kendte arkitekt Giuseppe Sanmartino. Vi taler om den velkendte statue af den tilslørede Kristus.

Book en guidet tur til den tilslørede Kristus i Napoli

4. Bliv forbløffet over Castel dell'Ovo

| ©JJ Merelo / Castell dell’Ovo
| ©JJ Merelo / Castell dell’Ovo

Napoli er en by med imponerende fæstningsværker. Castell dell'Ovo, bogstaveligt talt "Æggets slot", er et af de bedste, både på grund af den imponerende arkitektur og udsigten fra Terrazza dei Cannoni over Napolibugten, men også på grund af den legende, der gemmer sig inden for murene, og som gav det sit besynderlige navn.

Ifølge legenden gemte den latinske digter Vergil, der i middelalderen blev betragtet som en magiker, et æg i fundamentet. Det blev sagt, at så længe ægget ikke blev knust, ville slottet og byen være beskyttet. Hvis du vil vide alt om slottets historie og detaljer, skal du besøge det som en del af en guidet tur i Napoli.

Åbningstider: Mandag til lørdag fra kl. 9.00 til 19.00 (lukket kl. 13.00 om søndagen).

Book en slotsrundvisning i Napoli

5. Smag den mest autentiske pizza i verden

Napolitansk kok tilbereder en pizza| ©Kelly Hau
Napolitansk kok tilbereder en pizza| ©Kelly Hau

At kende et sted er også at forstå dets gastronomi. I Napoli er det især vigtigt, når man opdager, at byen er fødestedet for en af verdens mest populære madvarer, pizza. Det var her, pizzaiolo Raffaele Esposito tilberedte en dej med tomat, mozzarella, olie og basilikum til ære for dronning Margherita og det italienske flag, og den autentiske Margherita-pizza var født.

Men byens gastronomiske tradition stopper ikke her, du bør også smage retter som pizza a portafoglio (foldet), limoncello, mozzarella di Bufala, taralli, pastiere og fyldte kroketter.

Napolis mest berømte pizzeriaer

Du kan være heldig at finde et bord på L'Antica Pizzeria da Michele, som er det mest populære og har dannet rammen om film som "Come, Pray, Love", men du kan også smage dit livs bedste pizzaer på Gino Sorbillo, Napoli in Bocca, Pizzeria Sorbillo eller Di Matteo. En napolitansk street food gastro trail hjælper dig med at opdage de bedste steder at nyde disse smagsoplevelser.

Vicky's Traveller tip

Napoli er en fascinerende by, som kan nås til fods på en tur på omkring 3 dage, men hvis du ikke vil gå glip af de vidunderlige omgivelser, skal du reservere et par ekstra dage til din tur.

6. Besøg Castel Nuovo (Maschio Angioino)

Castel Nuovo| ©Robert Emperley
Castel Nuovo| ©Robert Emperley

Castel Nuovo er en middelalderlig fæstning i renæssancestil bygget i 1282 og endnu et symbol på Napoli. Engang var det et kulturcenter og en forsvarsfæstning, men i dag huser det Civic Museum og er scene for shows. Det indre er blevet restaureret, selvom der stadig er rester fra det 14. århundrede, såsom Capella Palatina, men bare det at gå indenfor og se voldgraven og den store mur, der forbinder de fem tårne, er det hele værd.

Åbningstider: Mandag til lørdag fra kl. 9.00 til 19.00 (lukket kl. 13.00 om søndagen).

7. Spadseretur gennem Spaccanapoli

Spaccanapoli| ©yashima
Spaccanapoli| ©yashima

Det oprindelige Napoli er her, i Spaccanapoli. Dets navn, på spansk "rompenápoli", skyldes, at det er det område, der deler den gamle by mellem nord og syd, fra de også interessante "quartieri spagnoli" (spanske kvarterer) til kvarteret Forcella. Her kan man opleve det ægte napolitanske liv med gadeartister, kaotiske gader med rækker af hængende tøj og masser af motorcykler.

Derudover er dette område hjemsted for flere af Napolis must-see seværdigheder, såsom Duomo, Piazza del Gesù og Basilica di San Domenico Maggiore, som du kan udforske på en vandretur med en guide, hvis du ønsker at berige dit besøg.

8. Dyk ned i Napolis indre i 'Underground Naples'.

Det underjordiske Napoli| ©Feline DaCat
Det underjordiske Napoli| ©Feline DaCat

Skjult under Napolis smalle gader ligger en anden by, en underjordisk by, som gemmer på en fascinerende historie og et af de største tunnelnetværk i Europa. Oprindelsen til dette "underjordiske Napoli", som er 40 meter dybt, går tilbage til grækerne, som gravede det som underjordiske vandreservoirer.

Den blev udvidet i romertiden som et stenbrud til opførelsen af byen og blev brugt som beskyttelsesrum under Anden Verdenskrig. Området endte med at blive en gigantisk losseplads, der forblev i glemslen indtil det 19. århundrede, hvor det blev reddet og blev en af Napolis hovedattraktioner, som du kan nyde med en guidet tur.

Book en rundvisning i Napolis undergrund

9. Besøg det nationale arkæologiske museum i Napoli

Mosaik fra Pompeji| ©Bradley Griffin
Mosaik fra Pompeji| ©Bradley Griffin

Det arkæologiske nationalmuseum er et kulturelt must-see i Napoli, da det betragtes som et af de vigtigste arkæologiske museer i Europa. Det har til huse i et palads fra 1585, og det anbefales at tage en guidet tur rundt i den enorme samling, som er opdelt i 4 etager og huser vigtige rester fra de gamle byer Pompeji og Herculaneum, værker fra det gamle Egypten og en formidabel solurssal, der minder om Salone del Cinquecento i Palazzo Vecchio i Firenze.

Åbningstider: Onsdag til mandag fra kl. 9.00 til 19.30.

Book billetter til Napolis arkæologiske nationalmuseum

10. Oplev de betagende omgivelser i Napoli

Sorrento| ©makitdev
Sorrento| ©makitdev

Selv om Napoli kan tilfredsstille enhver rejsendes nysgerrighed, går man glip af meget af den rigdom, som den smukke region Campania har at byde på, hvis man kun opholder sig i byen. Jeg anbefaler, at du reserverer et par dage af din rejse til at lære området omkring Napoli at kende, som du kan rejse til på den mest behagelige måde og i løbet af dagen takket være de mange organiserede udflugter, der dækker de bedste ting at se i området omkring Napoli.

Hvis du f.eks. har tre dage i Nap oli, kan du se vidundere som den idylliske ø Capri, fascinerende byer som Pompeji og Herculaneum og vulkanen, der begravede dem for århundreder siden, den imponerende Vesuv

Hvis du er så heldig at have fem dage til rådighed, kan du tage på en uforglemmelig tur til Amalfikysten, som er en af de smukkeste i Italien og erklæret verdensarv med idylliske landsbyer som Sorrento, Amalfi og Positano.

For at finde ud af , hvad hver destination har at byde på, eller hvordan man kommer til hver af dem, giver jeg dig denne liste over de bedste indlæg:

Pompeji, en unik destination

Det er sandt, at den napolitanske by kan ses på en eller to dage. Men det er umuligt at tale om Napoli uden at nævne Pompeji, og derfor må du ikke gå glip af dette arkitektoniske vidunder på en af udflugterne til Vesuv og Pompeji fra Napoli.

På kun 25 minutter i bil kan du være i den legendariske by, der er begravet af en af de mest aktive vulkaner i Europa, Vesuv. Men at tage af sted på egen hånd og på eventyr kan nogle gange være lidt af en hovedpine, så jeg vil give dig nogle links, så du kan finde ud af , hvordan du kommer dertil, hvad du skal besøge, og de bedste udflugter med billetter til Pompeji og Vesuv:

Tips til din rejse til Napoli

Selvom Napoli er en relativt lille by, er der mange attraktioner at besøge, så et af de tips, jeg giver dig for at sikre, at du ikke går glip af noget, er at leje en af byens turistbusser. Uanset om det er sommer eller vinter, er det uden tvivl den bedste måde at lære Campanias hovedstad at kende på. Hvis du rejser ved juletid, vil du også kunne nyde den særlige belysning af byens monumenter.

Endelig anbefaler jeg, uanset om du ankommer med fly, tog eller krydstogtskib, at du planlægger transporten mellem lufthavnen og Napoli godt og ikke spilder unødig tid, når du først er der.