Taormina På 1 Dag: Alt Du Skal Vide

Selv om Taormina er en lille by, har den mange turistattraktioner. Hvis du planlægger at besøge byen på en dag, kan du her se de aktiviteter, du ikke må undlade at gøre på din rejseplan.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Taormina På 1 Dag: Alt Du Skal Vide

Taormina | ©Jesús Cabrera

Når du rejser langs den sicilianske kyst, især på den østlige side, finder du byen Taormina. Byen er bygget på et bjerg, der rejser sig ca. 200 meter over havets overflade, i området omkring Taurusbjerget og tæt på Etna, som er hjemsted for en kendt vulkan i regionen af samme navn.

Hvis du gerne vil besøge Taormina, men kun har én dag til det, skal du ikke være bekymret. Byen koncentrerer de fleste af sine aktiviteter i sit historiske centrum, så du kan nemt besøge religiøse steder som katedralen eller historiske steder som det græske teater. Her er en rejseplan for en dag med alle de ting at lave i Taormina, som jeg anser for essentielle.

1. Gå en tur gennem Taorminas hjerte: Corso Umberto I

Corso Umberto I| ©Adfoto
Corso Umberto I| ©Adfoto

Corso Umberto I anses for at være det mest travle område i Taormina, da det er byens centrale arterie. Her finder du et livligt liv takket være de modebutikker, keramikforretninger, restauranter og barer, der ligger langs gaderne.

Denne gågade krydser hele byen fra Porta Messina i det nordlige område til Porta Catania i det sydlige område. På denne måde forbinder den de forskellige gyder i Taormina. Desuden vil du på din gåtur langs Corso Umberto kunne se og lave flere aktiviteter. Nogle af dem er:

Besøg på byens befæstninger

Når du går langs Corso Umberto, kan du ikke undgå at stoppe op og beundre byens befæstningssystem, der består af tre porte:

 • Porta Messina, som repræsenterer indgangen eller begyndelsen af ruten. Det er facaden på en gammel fæstning, som araberne byggede for at beskytte byen.
 • Klokketårnet eller Porta di Mezzo, som er en bygning med en historie, der går tilbage til 1808, og som ligger halvvejs mellem Porta Messina og Porta Catania.
 • Porta Catania, som udgør gadens grænse på den sydlige side og blev bygget omkring 1440.

Shopping efter keramik og andre produkter

I og omkring Corso Umberto finder du flere butikker med lokale producenter, som tilbyder forskellige varer og souvenirs lavet af keramik. Dette materiale bruges til at fremstille forskellige genstande med så ejendommelige designs og farver, at de har opnået international berømmelse.

Smag på den lokale gastronomi

Corso Umberto består af snesevis af restauranter, konditorier og barer, hvor du kan prøve nogle lokale og middelhavstilberedte retter. Også sicilianske desserter, lækker kaffe, cocktails og et udvalg af vine. Alt dette i dit eget tempo.

Hvis du desuden ønsker at komme tættere på den italienske gastronomi, har du på restauranterne på Corso Umberto mulighed for at deltage i en af de bedste madlavningskurser i Taormina. Du vil lære at tilberede forskellige søde og salte retter.

Book en af de bedste madlavningskurser i Taormina

2. Besøg katedralen i Taormina, og værdsæt dens middelalderlige arkitektur

Domkirken i Taormina| ©A S
Domkirken i Taormina| ©A S

I slutningen af din gåtur langs Corso Umberto kan du gå til Taormina Katedral, som ligger ca. 180 meter væk, en 3-minutters gåtur. Dette er et religiøst område dedikeret til Sankt Nikolaus af Bari, som har historisk værdi og samtidig har en beskeden, men betydningsfuld arkitektonisk sammensætning.

Under gåturen har du mulighed for at betragte nogle arkitektoniske elementer på stenfacaden. For eksempel:

 • De spidsbuede vinduer, som stammer fra det 15. århundredes gotiske kunst.
 • De 22 basrelieffer svarende til Sankt Peter, Sankt Paul, Sankt Nikolaus, Sankt Pancratius, Kong David og andre evangelister og apostle.
 • Et rosenvindue i renæssancestil på hovedfacaden og to andre på siderne.
 • Den monumentale dør, som gennemgik en rekonstruktionsproces af den oprindelige dør.

Når man først er inde i katedralen i Taormina, vil man bemærke den latinske korsstruktur med tre skibe og tre apsider. Læg mærke til forsiden af det majestætiske alter, som har en skulptur, der forestiller Kristi sidste nadver. Du vil også se nogle malerier og skulpturer fra forskellige perioder (byzantinsk, renæssance og barok).

Generelle oplysninger

 • Pris: Der er gratis adgang til dette religiøse sted.
 • Åbningstider: fra kl. 9.00 til 20.00.
 • Beliggenhed: Piazza Duomo, 98039 Taormina.

3. Nyd udsigten over Taormina-bugten fra Piazza IX Aprile

Pladsen IX Aprile| ©Terry Pridemore
Pladsen IX Aprile| ©Terry Pridemore

Hvis du går ca. 5 minutter eller 290 meter fra katedralen i Taormina, kommer du til Piazza IX Aprile, en plads af historisk værdi, der fanger opmærksomheden hos dem, der går gennem området. Du kan få en smuk panoramaudsigt over Taormina-bugten, uanset hvilket tidspunkt på dagen du går turen.

Mens du nyder udsigten og tager billeder, skal du lægge mærke til de sort-hvide monokrome ternede fliser. Du kan også lære om pladsens historie, der er opkaldt efter den dato, hvor Garibaldis ankomst til Marsala blev annonceret med det formål at befri befolkningen fra bourbonerne.

På de andre sider af pladsen kan du se andre symbolske vartegn for byen. Det gælder f.eks. klokketårnet og forskellige kirker. Men invitationen er, at du skal vove dig ud og prøve en snack eller en drink på de omkringliggende terrasser. Bagefter kan du fortsætte med at udforske byen på egen hånd eller gennem de bedste ture i Taormina.

Generelle oplysninger om Taormina

 • Pris: Der er gratis adgang.
 • Åbningstider: på alle tider af dagen.
 • Beliggenhed: 98039, Taormina.

Book en af de bedste ture i Taormina

4. Se det historiske kapel Chiesa Madonna della Rocca

Madonna della Rocca-kapellet| ©Helgoland01
Madonna della Rocca-kapellet| ©Helgoland01

Omkring 800 meter eller 16 minutters gang fra pladsen ovenfor kommer du til det historiske kapel Chiesa Madonna della Rocca, et ejendommeligt religiøst rum, der ærer Madonna della Rocca.

Når du ankommer til stedet, er det første, du vil bemærke, relieffet, da det ligger på toppen af bjerget, så vejen til at besøge det er op ad bakke. Bemærkelsesværdigt er også kapellets tag, som simpelthen er selve klippen, da denne katolske indhegning blev bygget ved at perforere selve stenen.

På den anden side har kapellet en lille gårdsplads på kanten af klippen, hvilket gør det muligt at tilbyde panoramaudsigt over havet og byen. Du vil således kunne se bugten og kendte steder i Taormina som f.eks. det græske teater.

I denne grotte vil du også kunne komme væk fra byens larm og få et øjebliks eftertanke og kontemplation af omgivelserne. Faktisk kan du inkludere denne aktivitet blandt de ting at lave i Taormina om aftenen og nyde det armerede betonkors, som ligger på østsiden af klippen, og som er oplyst hver dag efter solnedgang.

Generelle oplysninger om Taormina

 • Pris: Der er gratis adgang.
 • Åbningstider: fra kl. 8.30 til 19.00.
 • Beliggenhed: 98039 Taormina.

5. Besøg Palazzo Corvaja og se den arabiske indflydelse på dens struktur

Palazzo Corvaja| ©János Korom
Palazzo Corvaja| ©János Korom

Når du forlader kapellet, skal du gå ca. 20 minutter eller 850 meter for at nå Palazzo Corvaja. Dette er et andet sted bygget i sten, der minder meget om en befæstning. Her kan du lære mere om Taorminas historie, især med hensyn til den arabiske indflydelse.

Når du træder ind i paladset, kan du se arkitektoniske eksempler af historisk betydning. Sådan er det f.eks:

 • De arabiske buede vinduer og døre, der er anbragt i monumentets indre gårdsplads.
 • Et tårn fra det 14. århundrede, som, selv om det er blevet ombygget i løbet af århundrederne for at tilføje sekundære rum, stadig bevarer aftrykket af maurisk arkitektur.

Under besøget i denne bygning fra det 9. århundrede kan du også se nogle udstillinger med malerier og multimedieindhold, da stedet i øjeblikket bruges som kunstgalleri og museum.

Generelle oplysninger

 • Pris: Der er gratis adgang.
 • Åbningstider: Tirsdag til søndag fra kl. 9.00 til 13.00 og fra kl. 16.00 til 20.00.
 • Beliggenhed: Piazza Vittorio Emanuele II, Taormina.

6. Gør et stop ved det græske teater i Taormina

Det antikke teater i Taormina| ©Radek Kucharski
Det antikke teater i Taormina| ©Radek Kucharski

Efter at have forladt Corvaja-paladset skal du blot gå 6 minutter eller ca. 450 meter for at nå det græske teater i Taormina. Det er en gammel bygning (3. århundrede f.Kr.), der er blevet brugt til forskellige aktiviteter gennem historien. I dag er det en hovedscene for kunstneriske og kulturelle forestillinger.

Under rundvisningen vil du se orkesterområdet, et rum, hvor instrumentalisterne var placeret i græsk tid, og som senere blev brydearenaen i romersk tid. Du vil også se stuerne, som har en klippestruktur og engang havde plads til 5.000 mennesker.

Efterhånden som du kommer videre, vil du se scenen, som kun har bevaret søjlerne fra den oprindelige konstruktion. Når du når toppen af bakken, hvor teatret ligger, kan du nyde den panoramaudsigt, som det byder på.

Du vil få et glimt af flere strande i andre nærliggende byer og bugten Naxos med vulkanen Etna i baggrunden, så benyt lejligheden til at tage de billeder, du ønsker.

Generelle oplysninger om Naxos

 • Pris: fra 10 euro og gratis adgang den første søndag i hver måned.
 • Åbningstider: fra kl. 9.00 hele året rundt. Lukketid kan variere fra 16:00 til 19:00, afhængigt af måneden.
 • Beliggenhed: Via del Teatro Greco, 1, 98039 Taormina.

7. Indånd frisk luft og slap af i Villa Comunale-haven

Villa Comunale| ©Rascacielos86
Villa Comunale| ©Rascacielos86

Når du er færdig med at udforske teatret, skal du gå 650 meter eller ca. 8 minutter for at nå Villa Comunales offentlige haver, også kendt som Trevelyan Park. Dette er en omfattende struktur af land, som blev planlagt efter modellen af en engelsk have med stier fulde af vegetation, springvand og statuer.

Her kan du gå rundt i dit eget tempo og tage en pause. Du kan slentre langs de snoede stier og betragte de forskellige bronzeskulpturer.

Du kan også beundre de mangeeksotiske blomster**, middelhavsplanter** og vandfontæner, som yderligere forskønner dette naturområde. Desuden kan du hen mod klippekanten se den lange vej, der er bygget for at afgrænse parken, og du kan se en fantastisk panoramaudsigt over bugten og Etna.

Generelle oplysninger

 • Pris: Der er gratis adgang.
 • Åbningstider: fra kl. 9.00 til 20.00 om vinteren og til midnat om sommeren.
 • Beliggenhed: Via Bagnoli Croci, 98039 Taormina.

8. Se havet og byen fra oven med svævebanen Taormina - Mazzarò

Taormina Funicular| ©Anthony Moor
Taormina Funicular| ©Anthony Moor

Hvis du ønsker at glæde dig selv med et fugleperspektiv over havet og byen, så kan du vælge at tage turen med Taormina - Mazzaró svævebanen. Dette er et transportmiddel, der forbinder det historiske centrum med Mazzaró.

Da kabelbanen bruges som et offentligt transportmiddel og turisttransportmiddel, kan du stige på en hvert 15. minut, så du behøver ikke vente for længe på at komme fra den ene ende til den anden. Desuden skal du vide, at turen med svævebanen kun varer 2 minutter, så du kan følge ruten uden større forsinkelser.

Når du kommer til Mazzaró, kan du gå en tur langs stranden, nyde solnedgangenog solbade, hvis du besøger den om morgenen eller midt på dagen. Alt afhænger af dine præferencer og prioriteter. Du kan også lave vandaktiviteter og nyde den lokale gastronomi.

Generelle oplysninger

 • Pris: Entréprisen starter ved 3 €.
 • Åbningstider: fra 8:00 til 24:00 fra tirsdag til søndag og fra 9:00 om mandagen. Åbningstiderne kan variere afhængigt af sæsonen.
 • Beliggenhed: Via Luigi Pirandello, 22, Taormina.

9. Tag en tur til Isola Bella Beach, og nyd Middelhavskysten

Isola Bella-stranden| ©Freebird
Isola Bella-stranden| ©Freebird

Hvis du vil have direkte kontakt med havet, komme væk fra byens travlhed og nyde solen, så bør du tilføje en af udflugterne fra Taormina til Isola Bella-stranden til din rejseplan.

Det er et lettilgængeligt rejsemål. Du skal blot hoppe på kabelbanen og gå ca. 600 meter fra Mazzaró station. Du kan også nå den i bil, en 8-minutters køretur ad SS 114 Orientale Sicula.

På denne udflugt kan du ligge på sandet og dykke ned i det Ioniske Havs vand for at svømme og få fornyet din energi. Du vil også have mulighed for at deltage i vandaktiviteter såsom paddle surfing. Du skal blot forbinde dig med en brætudlejning og en instruktør, som vil vejlede dig om, hvordan du bruger dem.

På denne strand kan du også prøve Taorminas gastronomiske retter. Der er en række restauranter i det omkringliggende område, eller hvis du har mulighed for det, kan du besøge det regionale naturhistoriske museum Isola Bella og lære om forskellige plantearter.

Generelle oplysninger om Taormina

 • Pris: Der er gratis adgang til stranden.
 • Åbningstider: Du kan gå på alle tidspunkter af dagen.
 • Beliggenhed: Isola Bella, Taormina.

Book den bedste dagstur fra Taormina

Hvordan kommer man rundt i Taormina på 1 dag?

Taormina Bus| ©Andrew Reynolds
Taormina Bus| ©Andrew Reynolds

Taormina er virkelig en lille by uden større offentlige transportsystemer. Det vil dog ikke være svært at komme rundt i gaderne under dit ophold, da seværdighederne ligger ret tæt på hinanden.

Den bedste mulighed er helt klart at komme rundt i Taormina til fods. Du vil dog finde nogle offentlige transportmuligheder til at komme rundt i byen.

Nogle af dem er:

 • Bus: Du kan finde nogle buslinjer med specifikke ruter, som tager dig komfortabelt til de vigtigste strande i byen.
 • Funicular: Dette transportmiddel giver dig en tur med panoramaudsigt og giver dig adgang til byen Mazzaró og dermed til Isola Bella-stranden.

Transportmidler til at besøge Taorminas omgivelser

Lejet bil| ©Brock Wegner
Lejet bil| ©Brock Wegner

Hvis du ønsker at udnytte dit ophold i middelalderbyen til at besøge nogle af de mere fjerntliggende områder af byen eller til at rejse til Taormina lufthavn i komfort og sikkerhed, er der nogle offentlige tjenester til rådighed: bus og tog.

Du skal blot gå til busstationen eller Interbus-togterminalen på Via Luigi Pirandello. På denne måde kan du besøge Taormina på én dag og fortsætte din rejse til andre nærliggende destinationer.

Bestil en lufthavnstransport til Taormina