Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 Ting At Lave I Taormina Om Aftenen

Taormina er en middelalderby med mange nattelivsaktiviteter, som du kan opleve alene, med familie eller venner. Her er en liste over, hvad jeg anser for at være de must-do's under dit ophold.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

10 Ting At Lave I Taormina Om Aftenen

Taormina om natten | ©Joyce Merk

Når du kører gennem Taormina, vil du blive overrasket over byens middelalderlige charme, som er bygget på et bjerg lige ved Middelhavet på Siciliens kyst. Du vil få en privilegeret panoramaudsigt fra alle steder i byen på grund af dens terrassedannelse. Du vil blive overrasket over de maleriske brostensbelagte gader, omgivet af kunsthåndværk, blomster, gallerier, monumenter, restauranter, barer og butikker.

Blandt de bedste ting at lave i Taormina ved mørkets frembrud kan du gå en tur langs gågaden Corso Umberto, opleve stedets historie og arkitektur ved at besøge katedralen, det antikke græske teater, blandt andet. Du vil også have mulighed for at komme væk fra travlheden og få kontakt med naturen i de berømte offentlige haver, tilbringe en dag på Spisone- eller Mazzarò-stranden og meget mere.

1. Nyd en aftensmadoplevelse i Taormina

Madlavningskursus i Taormina| ©kryshiggins
Madlavningskursus i Taormina| ©kryshiggins

Hvis du er en foodie og ikke ved, hvad du skal se og gøre i Taormina om aftenen, vil det være en god mulighed for dig at deltage i et lokalt madlavningskursus eller tage på en tur rundt til byens restauranter. Du vil lære at lave mad og smage lækre retter, mens du nyder en smuk natlig udsigt over Middelhavet fra terrasserne på de besøgte restauranter.

Madlavningskurser

På de bedste madlavningskurser i Taormina lærer en professionel kok i sin restaurant dig trin for trin nogle traditionelle sicilianske retter. F.eks. frisk pasta, caponata (aubergine, tomat, selleri og olivengryde) og en lækker cannoli til dessert.

Bagefter sidder du på terrassen og smager på tilberedningerne, ledsaget af et glas vin og en privilegeret natudsigt over byen.

 • Pris: Den gennemsnitlige pris for disse madlavningskurser starter ved 85 € pr. person.
 • Varighed: Denne type oplevelse varer normalt mellem 2 og 4 timer, afhængigt af hvilken type tilberedninger du laver.

Gastronomisk rundvisning

Den gastronomiske rundvisning i Taormina by night er en aktivitet, som du kan lave på egen hånd. Det eneste, du skal gøre, er at vælge nogle få restauranter og besøge dem én efter én. Du vil opdage det sicilianske køkken og lære om den kulturelle betydning af hver enkelt tilberedning.

Selv om udvalget af restauranter er meget stort, er her nogle få, som du kan overveje:

 • Bodega Modì på Corso Umberto. Der kan du fra stedets terrasse smage italiensk og middelhavskøkken. Det har også et omfattende vinkort.
 • La Scala på Via d'Orville, der specialiserer sig i pasta, middelhavsmad, desserter og vinkort.
 • TreQuarti, på Corso Umberto. Her finder du et udvalg af vegetariske og veganske retter, middelhavsmad og sicilianske specialiteter.

Book en gastronomisk oplevelse i Taormina

2. Oplev Taorminas livlige natteliv på de lokale pubber og klubber

Pub i Taormina| ©Luigi Strano
Pub i Taormina| ©Luigi Strano

Under dit ophold vil du ikke kun kunne nyde de bedste ture i Taormina for at opleve dens arkitektur, landskaber og historie. Når solen går ned, har du også mulighed for at opleve byens livlige natteliv på byens pubber og natklubber.

Du vil ikke have noget problem med at have det sjovt om natten, uanset om du vil danse til daggry eller slappe af i en rolig atmosfære. Alt dette mens du nyder en aperitif og en drink. Uanset hvilken mulighed du foretrækker, skal du vide, at du kan finde den i Taormina.

Blandt de mest populære pubber og diskoteker, der dagligt besøges af lokale og turister, skiller følgende sig f.eks. ud:

 • Septimo: Dette er et diskotek, der ligger i Via San Pancrazio (centrum af byen). Her kan du nyde temaaftener og disco groove-musik indtil kl. 5.00 om morgenen.
 • Morgana, i Scesa Morgana. Dette er en loungebar med en omfattende cocktailmenu, VIP-områder, live DJ's hver aften og temafester indtil kl. 3 om natten.
 • The Pub, på Corso Umberto. Dette er et roligt og elegant sted, der lukker dørene ved midnat. Du finder lækre cocktails, vinkort, snacks og musik.

Book de bedste ture i Taormina

3. Besøg Taorminas strande om natten, og slap af på sandet i måneskin

Mazzarò-stranden| ©Luigi Strano
Mazzarò-stranden| ©Luigi Strano

Blandt de ting, du kan se og gøre i byen om natten, kan du indarbejde en gåtur langs Mazzarò-stranden og Spisone-stranden. På den måde vil du nyde et anderledes perspektiv på disse naturområder. Du kan se solnedgangen og derefter betragte, hvordan stjernerne og månen gradvist kommer til syne på himlen.

Mazzarò-stranden

Denne strand med fri adgang, også kendt som Isola Bella, ligger ni minutters kørsel fra Taorminas centrum. Du kan også komme til den via byens svævebane.

Når du først er på stranden, går du roligt på de små sten og grus, som den består af. I mellemtiden kan I se, hvordan havet og himlen omfavner hinanden i måneskin, hvilket skaber en magisk og romantisk ramme.

Spisone-stranden

Dette er en anden strand med områder med fri adgang, der anses for at være blandt de mest besøgte i Taormina. Den kan nås fra byens centrum med Interbus, en rute på ca. 30 minutter fra Piazza San Pancrazio.

På Spisone-stranden vil I være omgivet af klippeformationer, se det krystalklare vand og nyde den fredelige atmosfære. Du kan også klatre op på en af de omkringliggende terrasser for at få en privilegeret panoramaudsigt over hele stranden om natten.

Et besøg på begge strande er helt sikkert en aktivitet, som du kan indarbejde i din rejseplan, og gør det om aftenen, lige efter du har taget en dagstur fra Taormina eller vandret rundt i byens gader og besøgt monumenter og shoppet.

Book den bedste dagstur fra Taormina

4. Tag på en aftentur, og nyd feststemningen på Corso Umberto I i Taormina

Corso Umberto I| ©Sabrina Campagna
Corso Umberto I| ©Sabrina Campagna

At tage en aftentur under dit ophold på mindst 1 dag i Taormina er et must for enhver turist. Du kan nyde en ægte feststemning på gågaden Corso Umberto I.

Du vil føle, at Taormina er blevet spækket med farver takket være lysene på facaderne af bygningerne og monumenterne. På denne måde får du et mere blændende perspektiv af byen, som er ideelt til at tage nogle billeder.

Under turen går du langs Corso Umberto I, der betragtes som hovedfærdselsåre i hele byen og hvert år besøges af tusindvis af turister. Her vil du være omgivet af de butikker, terrasser med restauranter, barer og caféer, der ligger langs gaden.

Du vil også kunne se flere turistattraktioner. Nogle af dem er:

 • Nogle af disse seværdigheder er nogle af de mange turistattraktioner:Porta Catania eller den buede indgang til den sydlige del af byen. Det er en befæstning, der blev opført af araberne omkring 1440.
 • Klokketårnet eller Porta di Mezzo, som stammer fra det 12. århundrede og fører til byens historiske centrum.
 • Porta Messina: Dette er den historiske indgang til byen, som ligger mod nord og blev bygget i 1808.

5. Overvære en aften med italiensk opera på Nazarena-teatret i Taormina

La Traviata| ©Andrew Tsvetinsky
La Traviata| ©Andrew Tsvetinsky

Hvis du vil have et møde med den italienske kultur, skal du afsætte en aften på din rejseplan i Taormina til at nyde nogle verdenskendte italienske operaer. Alle er de opført af talentfulde lokale sangere.

Denne operaaften finder normalt sted flere gange om ugen i Teatro Nazarena-salene. Så uanset hvilken tid på året du besøger byen, vil du kunne overvære en optræden.

I løbet af denne oplevelse på ca. 2 timer vil du være vidne til fantastiske arier og duetter fra italienske operaer. Nogle af dem er:

 • La Traviata, (1853): en opera i tre akter af den italienske komponist Giuseppe Verdi.
 • La Bohème (1895 ): en opera i fire akter af den italienske komponist Giacomo Puccini.
 • La Tosca (1900 ): endnu et værk af Giacomo Puccini. Det er en opera i tre dele, der blev uropført i Rom.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Den gennemsnitlige pris for denne type aktivitet starter normalt ved 30 € pr. person. Børn under 10 år får gratis adgang til koncerten.
 • Tid: Aktiviteten starter normalt kl. 21.00.
 • Hvor: Nazarena Teater. Via Fontana Vecchia, 3, 98039 Taormina.

6. Kom til katedralen i Taormina om aftenen for at besøge dens indre og omgivelser

Domkirken i Taormina| ©Effe.Bi
Domkirken i Taormina| ©Effe.Bi

Taormina-katedralen er et monument af stor historisk og arkitektonisk værdi i byen, som du kan besøge på alle tider af dagen. Men i aftentimerne er strukturen og dens omgivelser oplyst og får en særlig charme, der får dig til at føle dig som om du er rejst tilbage i tiden.

Der er gratis adgang til den middelalderlige katedral, og den er åben indtil kl. 20.00. Du kan nyde dens stenfacade og det imponerende klokketårn. Du vil også se:

 • Det centrale kirkeskib: strukturen understøttes af seks søjler, nogle i lyserødt marmor og andre monolitiske. Fire buer skiller sig ud over dem.
 • Dens kapeller: ligger ved siden af den centrale apsis. Et af dem er repræsentativt for barokken fra det 17. århundrede og er dedikeret til Sakramentet, mens det andet er til ære for Jomfruen af Gratierne.
 • Trælofterne: De er over tværskibet og skibene. Du vil bemærke det detaljerede håndværk gennem de arabiske motiver, der er udskåret i de kragbånd, der afslutter de imponerende bjælker.

Lige foran katedralen kan du også se et barokfontæne med en kronet kentaur, der står i midten med en globus og et scepter i hænderne. Dette er et af byens mest repræsentative symboler, hvis konstruktion går tilbage til det 17. århundrede.

7. Besøg Trevelyan Park eller Villa Comunale og kom væk fra det travle liv i Taorminas gader

Villa Comunale| ©Rascacielos86
Villa Comunale| ©Rascacielos86

Et besøg i Trevelyan Park eller Villa Comunale er en anden af de ting, man kan se og gøre i Taormina om aftenen. Denne smukke italienske park er åben for offentligheden indtil kl. 20.00 om vinteren og 24.00 om sommeren og er en meget populær turistattraktion.

Denne historiske have på ca. 22.400 m² er blevet den vigtigste naturlige lunge i byens centrum. Her finder du et behageligt naturområde, hvor du kan gå og slappe af, mens du nyder de maleriske landskaber og panoramaudsigten over Middelhavet.

Under turen vil du være omgivet af en ret heterogen vegetation: en række forskellige træer, eksotiske blomster og middelhavsplanter. Du vil også gå gennem de vigtigste symbolske områder i haven.

Nogle af dem er: - Det nordlige område: Dette er et område, der består af to niveauer og er forbundet med en rampe. Her er der en central plads, som i oldtiden blev brugt til hvile og afslapning.

 • Detcentrale område: Her kan du bl.a. se et monument tilegnet de faldne i krigen fra 1915 til 1918, en kanon fra 1915 og et imponerende tårn.
 • Sydlige område: Denne del af haven hylder de døde fra krigen med en række oliventræer.

8. Nyd en fotografisk oplevelse i Taormina om natten

Taormina om natten| ©Alan Aplin
Taormina om natten| ©Alan Aplin

Taormina om natten byder på en fantastisk middelalderlig scene. Du vil se et andet perspektiv af byen takket være belysningen af facaderne og monumenterne, hvilket gør det ideelt for dig at opleve en fotografisk oplevelse på egen hånd eller på en guidet tur med en professionel fotograf.

Selvledende rundvisning

Taormina er en by med et fantastisk sted at blive fotograferet: natlige landskabsscenerier og historiske monumenter. Bare gå gennem byens gader, og lidt efter lidt vil du opdage fantastiske steder.

Du kan gå langs Corso Umberto, gå ind på nogle restauranters og caféers terrasser for at nyde panoramaudsigten, gå forbi Palazzo Corvaja, Porta Catania, Taorminas historiske centrum og mange andre steder.

Fotografisk rundtur

Hvis du vælger en fototur i Taormina om natten, vil du blive ledsaget af en professionel guide, som vil lære dig nogle tips og tricks til at tage billeder af professionel kvalitet. Du vil sammen med ham kunne sammensætte en rute gennem byen efter din smag og dine behov. Derefter vil I tage af sted til fods på jagt efter de mest fotogene steder.

 • Pris: Den gennemsnitlige pris for denne fototur i Taormina by night starter normalt ved 399 EUR pr. person.
 • Varighed: Denne fotografiske oplevelse med en professionel guide varer normalt ca. 2 timer.

9. Se de græsk-romerske arkæologiske ruiner på tæt hold ved det antikke teater i Taormina

Spil på det antikke teater i Taormina| ©Claudio Licciardello
Spil på det antikke teater i Taormina| ©Claudio Licciardello

Det antikke teater i Taormina er et andet turistmål, der åbner sine døre indtil kl. 19.00, så du kan tage et natligt kig på disse vigtige arkæologiske ruiner fra det 3. århundrede f.Kr.

Du kan gå rundt på stedet i dit eget tempo, mens du observerer de forskellige eksempler på den fremherskende græsk-romerske arkitektur. For eksempel:

 • Det imponerende amfiteater med plads til 10.000 mennesker.
 • Arenaområdet, som i oldtiden var scene for gladiatorkampe.

Hvis din tur falder sammen med en af de månedlige koncerter eller musikalske forestillinger, kan du også udvide din kulturelle oplevelse.

Entréprisen til dette monument er ca. 10 € pr. person. Du finder dog reducerede priser på 5 € (18-25 år ) og gratis for børn under 18 år.

10. Besøg Santuario della Madonna della Rocca og klatre op til Taorminas højeste område om natten

Udsigt fra Madonna della Rocca-helligdommen| ©Bommer
Udsigt fra Madonna della Rocca-helligdommen| ©Bommer

Madonna della Rocca-helligdommen er et must-see-destination, og endnu mere efter solnedgang, fordi du kan nyde en utrolig panoramaudsigt fra Taorminas højeste punkt om natten.

Du skal bestige en kilometerlang trappe langs via Salita Castello, som fører dig direkte til helligdommen, hvis døre er åbne hver dag indtil kl. 19.00.

Ved ankomsten vil du blive overrasket over denne kirkes skønhed og enkelhed, der er bygget inde i en grotte. Her vil du kunne se:

 • Den rustikke stenfacade har en dør med en graveret overligger og to symmetriske vinduer.
 • En sidebygning, der bruges som sakristi.
 • Et lille kapel på bagsiden.
 • Korset af armeret beton, hvis historie går tilbage til 1930, og som hver aften er oplyst fra klippens østside.

Desuden finder du nogle madbutikker med en fantastisk udsigt over kysten. Her kan du spise, drikke og slappe af, inden du tager tilbage til byens centrum, enten for at nå din transportservice til Taormina lufthavn eller for at fortsætte med at nyde denne middelalderby.

Book en lufthavnstransport til Taormina